Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί "Γιωτάδων" [Διάσπαση]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί "Γιωτάδων" [Διάσπαση]
    • 1
    • 2
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 16
    • 17
    • 11 / 17
    Αντίλογος
    59
    339
    2966
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      eddie_147 last edited by

Ο χρήστης dog80 έγραψε:

Αν μπορεί να τρέχει και να κάνει προπόνηση σε πολεμική τέχνη ή βάρη στο γυμναστήριο θα είχα μεγάλη περιέργεια να μάθω πόσο εξωτικό περιστατικό είναι αυτό που τα κάνει όλα αυτά και δεν μπορεί να κάτσει όρθιος...

Εγώ είμαι τέτοια περίπτωση. Ήμουν φέτες, τρέξιμο μία ώρα την ημέρα, βάρη και προπονήσεις kickboxing, κανένα πρόβλημα. Δηλώνω ειδικές δυνάμεις και πάω στην 1η ΜΑΛ στην Κρήτη. Μετά απο λιγότερο απο ένα μήνα αρχίζουν οι ζαλάδες με αποκορύφωμα μια μέρα που έπεσα ξερός την ώρα της πρωινής αναφοράς. Με πάνε στο νοσοκομείο (ΝΝΚ και μετα 401) και η διάγνωση λέει ορθοστατική υπόταση. Δηλαδή όταν κάθομαι όρθιος το αίμα κατεβαίνει στα πόδια μου και πέφτει η πίεση. Μπορώ να τρέχω όσο θέλω και δέν θα πάθω τίποτα γιατι οι συσπάσεις των μυών δέν αφήνουν το αίμα να μαζευτεί στα πόδια, αλλά άν κάθομαι ακίνητος μπορώ να φτάσω σε σημείο λιποθυμίας.

Τελικά βγήκα Ι4 και μετατέθηκα σε μονάδα πυροβολικού σαν διαβιβαστής.

Έχω το ίδιο ακριβώς θέμα λόγω πολύ χαμηλού αιματοκρίτη - στίγματος.
      Όταν είχα περάσει ανωτάτη αεροπορίας (για την ειδικότητα) οι γιατροί βλέπαν τις εξετάσεις αίματος και μου λέγαν 'Νιώθεις καλά αγόρι μου; Κάθισε' γιατί βλέπαν μπροστά τους ένα άτομο που θα πρεπε να είναι στο όριο να λιποθυμίσει.

Όταν δε τους έλεγα ότι γυμνάζομαι full το σχόλιο ήταν ότι μπορεί μεν ο οργανισμός να έχει συνηθίσει να δουλεύει με χαμηλή πίεση αλλά κακώς πιέζω τον εαυτό μου.
      Και αυτό βλέπω και στο γυμναστήριο ότι πολλές φορές πέφτει η πίεση μου και γι αυτό πίνω συνέχεια νερό.

Άρα το 'χωρίς πρόβλημα' που λες είναι λίγο σχετικό.

Πάντως δεν είχα θέμα με τις σκοπιές.
      Στηριζόμουνα λίγο και σε κάποιο ντουβάρι και ήμουνα ΟΚ.

Μιλώντας για Ι, όταν πέρασα την πρώτη εξέταση είπα ότι είχα μια ευαισθησία στα γόνατα γιατί είχα πάθει χονδροπάθεια (ή πως διάολο το λένε).
      Με στείλαν σε ορθοπεδικό ο οποίος αφού μου ξεκαθάρισε ότι άντε να με έβγαζε Ι2 μου είπε ότι κακώς δεν γυμνάζω τα πόδια μου (άπειρο δίκιο) και μου είπε να αποφεύγω να τα ζορίζω πολύ χωρίς να το κάνω θέμα και θα είμαι μια χαρά.

Κάποιος άλλος θα το κυνηγούσε για Ι3 άοπλο και αναπηρική σύνταξη.
      (Εγώ ήθελα βέβαια Ι1 για να γίνω Μιτς Μπιουκάναν και να υπερασπιστώ τα δίκια της πατρίδας στην ακτογραμμή Ζουμπερίου )

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        g47 last edited by

Eμενα απο την αλλη, ειδαν το στιγμα, το 7 μυωπια, μου εδωσαν ενα I2 και οπλακι και ολα καλα.
        Εννοειται δε με πειραξε καθολου.
        Βγηκε απο τον οπλοβαστο 2 φορες βεβαια αλλα αυτο αλλη ιστορια.
        Παντως παιδια με εμφανεστατα ψυχολογικα ( οπως ενας που μιλαγε και τσακωνοταν μονος του, πεταγε πετρες στο πουθενα, κατουραγε τους οπλοβαστους, εκανε παιχνιδακια με το οπλο οπλισμενο κλπ), τα οποια ηταν Ι1, ειχαμε φθασει σε σημειο να εξηγουμε στον καθε αρχιφυλακα καθε φορα την ιστορια τους και οι περισσοτεροι τους επαιρναν τη γεμιστηρα.
        Ο διοικητης εννοειται τα ηξερε αλλα ηθελε να παρει βαθμο (ηταν αντιστυνταγματαρχης) και δεν αφηνε ΚΑΝΕΝΑΝ να επικαλεσθει ψυχολογικα προβληματα για οποιονδηποτε λογο στο στρατοπεδο του.
        Ειχε γινει φασαρια, ειχαν ερθει extra ψυχολογοι που κατεγραφαν παραπονα αλλα μεχρι να φυγω η κατασταση εμεινε ετσι.

Γειά σας θάλασσες και όρη
        γειά σας και έχω βάλει πλώρη
        για της Αστραπής την Κόρη.

• Q
          qsisvts last edited by

Ο χρήστης g47 έγραψε:
          Eμενα απο την αλλη, ειδαν το στιγμα, το 7 μυωπια, μου εδωσαν ενα I2 και οπλακι και ολα καλα.

να σε ρωτησω ρε συ, σου δωσει χαρτι που να ελεγε οτι απαγορευονται οι βραδινες ενοπλες υπηρεσιες , ή εχεις πετυχει αλλο ατομο με μυωπια που να ειχε τετοιο χαρτι;

• G
            g47 last edited by

Οχι Κιουση, κανενα χαρτι.
            Ουτε σε κανεναν στο θαλαμο μου, τουλαχιστον.

• Q
              qsisvts last edited by

ειχα πετυχει ενα ατομο με τετοιο χαρτι και μου ειχε κανει εντυπωση

βεβαια το χαρτι το παρεκαμπταν λεγοντας του οτι θα εισαι βοηθος περιπολαρχη στα περιπολα οχι περιπολαρχης (δηλαδη επρεπε να προσεχουν τη σειρα με την οποια θα εγραφαν το ονομα του στις υπηρεσιες) οποτε θα βασιζεσαι στα ματια του περιπολαρχη σου στο σκοταδι για αναγνωρισεις κτλ

οποτε δεν επιασε το κολπο και φυλουσε κανονικα , γιατι με τη λογικη αυτου του χαρτιου δε θα επρεπε να κανει καμια ενοπλη

• G
                g47 last edited by

Πολυ λογικο το βρισκω, για στρατο.

• B
                  bayern7 last edited by

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:

να σε ρωτησω ρε συ, σου δωσει χαρτι που να ελεγε οτι απαγορευονται οι βραδινες ενοπλες υπηρεσιες , ή εχεις πετυχει αλλο ατομο με μυωπια που να ειχε τετοιο χαρτι;

Και εγώ με 5 και 6 μυωπία, αντίστοιχα σε δεξί-αριστερό μάτι (και κάνα 2 βαθμούς αστιγματισμό ), μου δώσανε Ι2.
                  Κανονικά τα πάντα όλα έκανα. Βέβαια στις μονάδες που ήμουν δεν γινόταν κι αλλιώς, αλλά ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα για βραδυνές βολές και ένοπλες υπηρεσίες έτσι κι αλλιώς.
                  Από τη στιγμή που σε κρίνουν ικανό να φέρεις οπλισμό δεν έχω ξανακούσει να γίνεται διάκριση σε μέρα και νύχτα.

• E
                    eddie_147 last edited by

Τώρα που νομίζω ότι ξεκαθαρίσαμε τα περί Ι5 ψυχολογικού και τη φωλιά του κούκου, νομίζω ότι το τοπικό μπορεί να αποτελέσει θησαυρό γνώσης για όλες τις περιπτώσεις Ι επιπέδου 'αλλεργία στη σκόνη', 'δεν μπορώ να κοιμάμαι με άλλους άντρες', 'δεν μπορώ να κάνω σκοπιά λόγω καραμπινάτης οσφιοκαμψίας' κλπ.

Το τι κράξιμο είχα φάει από άλλους φαντάρους που 'δεν το πάλευα' για Ι3 άοπλο λόγω στίγματος δεν περιγράφεται...

Μόνο αυτοτραυματισμό δεν είδα.

Το τραγικό της υπόθεσης που για μένα ξεφεύγει από το Ι3 ορθοπεδικό και αγγίζει εμφανώς το Ι5 ψυχολογικό είναι ότι όλα αυτά τα άτομα έκαναν αγώνα (τηλέφωνα κλπ) όχι για να προστατέψουν τον οργανισμό τους αλλά για να πάνε να πουν σε κάποιον 'ουυουυ, εγώ δεν κάνω σκοπιά'.
                    Μιλάμε για μαντράχαλους πάνω από 25...

Αυτό και τα τηλέφωνα που είδα να πέφτουν για να αποφύγει κάποιος αγγαρεία...

• Q
                      qsisvts last edited by

μια μερα καθομουν θαλαμοdog και με παιρνει τηλεφωνο ενας γιωτας να με ρωτησει τι υπηρεσια εχει την επομενη μερα που θα εμπαινε μεσα

κοιταζω , παρατηρητηριο του λεω (το ειχαμε βαλει εκτακτη προσθηκη για τις φωτιες, παρολα αυτα τελικα επιασε φωτια το στρατοπεδο τοτε που ειχε αρπαξει το καπανδριτι , ευτυχως ειχα απολυθει και δεν εφαγα την επιφυλακη in my face ή να παριστανω το πυροσβεστη με το βαμμενο κοκκινο steyr )

τι ειναι το παρατηρητηριο με ρωταει καπως εντρομος

θα πας στη σκοπια που ειναι στη κορυφη του λοφου και θα βλεπεις αν πηραμε φωτια, βασικα ειναι σκοπια χωρις οπλο του λεω για αυτο βαλαμε εσας , εμεις δε φτανουμε

δε μπορω μου λεει, εχω υψοφοβια

κι απ'αυτο εχεις του του λεω? (ο τυπος τα χε και καλα ολα τα ψυχολογικα γραμμενα στη καρτελα του που ειχαμε χασει το μετρημα, μεχρι και τα ζωα φοβοταν) χεστηκα, θα το κανεις γιατι ετσι λεει το χαρτι και ειναι σαββατοκυριακο αρα δε μπορεις να κανεις κατι να το αλλαξεις και του το κλεινω
                      (βεβαια μετα δεν ξανακανε ουτε αυτο )

μετα πηγαμε φρουρα και μας λεει ο εποπτης οτι τον πηρε καποιος που εχει υψοφοβια και του λεει οτι δε μπορει να εκτελεσει αυριο την υπηρεσια του και οτι εχει χασει τον αδερφο του και κατι αλλα κουλα..ηταν μπερδεμενος ο ανθρωπος ελεγε οτι δε χρειαζεται να ανεβουμε στη σκοπια αν φοβομαστε τα υψη .. και με πιανει ενα γελιο ρομπα εγινα δε μπορουσα να σταματησω

• ?
                        A Former User last edited by

Πέρασαν μερικά τέτοια χαρτιά απο τα χέρια μου όσο ήμουν στο γραφείο στη Θήβα.

• M
                          manosk last edited by

Βάρεσε προσκλητήριο βλέπω. Το περίμενα και περίμενα. Διακρίνω κάποιους κληρωτούς που δεν εμφανίστηκαν και θα είναι αναφερόμενοι αύριο.

Για όσους δεν είχαν την υπομονή (αν και δεν ξέρουν τι έχασαν) να διαβάσουν όλα τα προηγούμενα, να θυμίσουμε το παρακάτω:

Ωραία ρε ντρίφτερ, να παραδεχθώ λοιπόν το λάθος μου και να προσθέσω μια λέξη μετά το 'οποιαδήποτε', τη λέξη 'κρίσιμη' ή 'σοβαρή' ή 'μη διεκπεραιωτική'. Θα συμφωνήσεις με τα υπόλοιπα που γράφω; Για πες.

Βέβαια, συμπληρώνεις:

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:

Το ότι ένας μανιοκαταθλιπτικός δεν πρέπει να υπηρετήσει την θητεία του δε σημαίνει κατ ανάγκη ότι δεν μπορεί να διδάξει στο πανεπιστήμιο, ή ότι δεν μπορεί να γίνει οδηγός ασθενοφόρου.

Και γιατί στο πανεπιστήμιο; Στο νηπιαγωγείο; Στο δημοτικό; Να εργαστεί σε παιδικό σταθμό; Συγκεκριμένο παράδειγμα είχα αναφέρει.

Αλλά και οδηγός ασθενοφόρου; Καλό!
                          Για ρώτα τι εστί 'μανιοκατάθλιψη'.

Και τι έγινε αν, αντί να πάει το θύμα στο νοσοκομείο, αρχίσει τα κλάματα και βουτήξει από καμιά γέφυρα (ίσως και με το ασθενοφόρο παρέα); ΡΕΕΕ! Τι λέτε;

Όταν κάποιος συζητά ένα θέμα, χωρίς να εξετάζεται και να βαθμολογείται, μπορεί να περιμένει μια λογική κατανόηση, αν δεν βάζει 10 αστερίσκους κάτω από κάθε πρόταση.

Εγώ 'διόρθωσα' το 'λάθος', αλλά οι χοντρές μαλακίες (tribute: dimitris_f) που γράφτηκαν όχι μόνο δεν ανακλήθηκαν, αλλά συνέχισαν με μεγαλύτερη σφοδρότητα.
                          Δεν ξέρω αν είναι κρετίνος (tribute: rx8_drifter) o drifter, αλλά το να λες, χωρίς να το διορθώνεις καν, ότι θα δώσεις ένα ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ σε κάποιον ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ, είναι ικανός λόγος για να σου δώσουν μια σκούπα κι ένα φαράσι για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Ζωή σε λόγου σας.

Υπενθυμίζω το ότι δεν γίνεσαι εύκολα Ι5 επειδή βρέχεις τη σκελέα, αλλά επειδή υπάρχει όχι 'στρατιωτική', αλλά κατά κανόνα ψυχολογική/ψυχιατρική διάγνωση για σοβαρές ψυχικές νόσους.

Θέλεις να πούμε ότι οι ψυχίατροι των συγκεκριμένων επιτροπών κάνουν διαφορετικά τη δουλειά τους όταν διαγιγνώσκουν τον 25χρονο φαντάρο και διαφορετικά όταν εξετάζουν τον 25χρονο υποψήφιο για την αστυνομία ή τις αστικές συγκοινωνίες;

Δεν ξέρω σε ποιές περιπτώσεις δίνεται απαλλαγή για ψυχιατρικούς λόγους, όμως φαντάζομαι ότι αυτές θα είναι σοβαρές περιπτώσεις και όχι κάποια 'δυσθυμία', δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι εν δυνάμει καταθλιπτικοί.

Η διαδικασια της απαλλαγης (Ι5) εχει ως εξης : Πηγαινεις σε στρατιωτικο νοσοκομειο και σε εξεταζει ο ειδικος στρατιωτικος γιατρος. Για τα ψυχολογικα προβληματα η εξεταση ειναι υποτυπωδης και αν υπαρχει γνωματευση απο δημοσιο (ή ιδιωτη) γιατρο ο στρατιωτικος γιατρος απλως αντιγραφει τη γνωματευση. Ο ειδικος στρ. γιατρος δεν ασχολειται ιδιαιτερα . Ξερει οτι πολλοι παιζουν θεατρο , αλλα δεν θελει να ρισκαρει εστω και τη μια στο εκατομμυριο να εχεις πραγματι καποια ψυχικη παθηση και κατα τη διαρκεια της θητειας να καθαρισεις κανα στρατιωτη/μονιμα/αξιωματικο.Συντασσεται η επισημη αναφορα για το στρατολογικο γραφειο και την επιτροπη απαλλαγων (στρατιωτικοι γιατροι) . Περνας απο την επιτροπη (οπου δεν εξεταζεσαι) και βαζεις μερικες υπογραφες. Η αποφαση της επιτροπης ανακοινωνεται με επιστολη και παντα (για να ειμαι ακριβης στο 99,99% των περιπτωσεων) επικυρωνει την προταση του ειδικου στρ. γιατρου (αναβολη για λογους υγειας) . Μετα απο δυο χρονια αναβολων για λογους υγειας , παιρνεις απαλλαγη (Ι5).

Γενικα , οποιος θελει να παρει Ι5 για ψυχολογικους λογους , το παιρνει σχετικα ευκολα.

Ωραίος.

Πάμε λοιπόν τώρα, με την ίδια λογική.

Κουρτίνα 1:
                          κάποιος διαγιγνώσκεται ψυχικά ασθενής, τόσο σοβαρά που παίρνει το Ι5.
                          Μπορεί και να είναι, σωστά; Ωραία. Μπορεί και να μην είναι, αλλά μπορεί και να είναι.
                          Δημόσιο έγγραφο, άρα ισχύει αυτό που γράφει για το δημόσιο.
                          Μήπως δεν είναι τελικά ψυχικά ασθενής ο εν λόγω; Θέλει να το ξανασκεφτεί;
                          Να περάσει να επανεξεταστεί και μετά, εφόσον βρεθεί εντάξει, να πάει να υπηρετήσει πρώτα.
                          Αν δεν το σκέφτεται καν, υπάρχει και η άλλη λύση:

Γενικα , οποιος θελει να παρει Ι5 για ψυχολογικους λογους , το παιρνει σχετικα ευκολα.

Και το κρατος αμα θελει,για λογους που οσοι εχουν υπηρετησει καταλαβαινουν, του λεει ,φιλαρακο τραβα βγες στην πιατσα για δουλεια και ασε το δημοσιο.

That's right.

Κουρτίνα 2:
                          Ο τύπος το έπαιξε τρελίτσα.
                          Αποφάσισε να κοροϊδέψει το κράτος, ώστε να αποφύγει μια σοβαρή, συνταγματικά καθορισμένη, υποχρέωσή του.
                          Αλλά αυτό συνεπάγεται την υπογραφή του σ’ ένα δημόσιο έγγραφο.
                          Δεν τον ενδιαφέρει. Απλά γουστάρει να πει ότι του αρέσουν τα χυμένα μυαλά στις τουαλέτες ή ότι θέλει να καρφώσει το κεφάλι του στον ιστό της σημαίας, για να ξεμπερδεύει και να βγει έξω.
                          Δεν τον ενδιαφέρει ενδεχομένως η δημόσια θέση ή η δημόσια άδεια για κάποιες σημαντικές εργασίες που απαιτούν ψυχική ισορροπία.
                          ΟΚ, δικαίωμά του.

Μετά όμως, όταν παίρνει το Ι5 για σοβαρή ψυχική νόσο, λέει 'Ρε και δεν πάω να γίνω οδηγός ασθενοφόρου, που έχω το μπάρμπα μου το βουλευτή;'. Και πάει.
                          Αλλά βλέπουν ότι είναι πχ μανιοκαταθλιπτικός, δηλαδή ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να θυμηθεί ότι suicide is painless και να καρφώσει το ασθενοφόρο στην πρώτη κολώνα που θα βρει, μαζί με τους επιβάτες του.
                          Και του λένε 'Όχι κύριε, δεν μπορούμε να σε εμπιστευτούμε, βρες κάτι άλλο να κάνεις'.
                          'ΜΑ! Μου είχαν πει στο 4tforum ότι είναι άλλο πράγμα η επιτροπή με τους ψυχίατρους στο στρατό και ότι την υπογραφή μου τη βάζω άφοβα και ότι δεν θα μου πει κανείς τίποτα στο μέλλον…'
                          'Να σε προσλάβουν τότε στο 4tforum μεγάλε'.

Και εδώ βρίσκεται το ζουμάκι της υπόθεσης, στο ότι το παράθυρο στη διαδικασία έχει και κάποια προβληματάκια.

Δεν πειράζει, η αλάνθαστη νομική επιτροπή του φόρουμ θα συνεχίσει τον αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση κάθε αγωνιστή.
                          Το πολύ να τρολάρει λίγο παραπάνω και θα λυθούν όλα τα προβλήματα του γιωτά.

Κουρτίνα 3:
                          Κάποιος έχει όντως σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα.
                          Πρέπει να τον φροντίζει ειδικός, να τελεί υπό παρακολούθηση, ενδεχομένως να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή εφ' όρου ζωής.
                          Είναι κρίμα και οφείλει το κράτος και η κοινωνία γενικότερα να του δώσει τα απαιτούμενα εφόδια για να ζήσει όσο γίνεται πιο φυσιολογικά, να ερωτευτεί, να διασκεδάσει, να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό περιβάλλον.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.

Ότι δηλαδή, αν δεν τον αφήσεις να κάνει συγκεκριμένες εργασίες που είναι ασύμβατες με την ψυχική ή σωματική του πάθηση, θα τον αποκλείσεις από την εργασία, ΤΙ ΛΕΩ; αν δεν τον αφήσεις να εργαστεί ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ σε ασύμβατες με το διαγνωσμένο του πρόβλημα εργασίες, θα μείνει άνεργος οριστικά κι αμετάκλητα.
                          **
                          Μιλάμε για uber pipes δηλαδή.

Αντιρίξ και Συμφωνίξ φάση:**

Μανιοκαταθλιπτικός χειριστής του τελεφερίκ της Πάρνηθας.
                          Οδηγός της ΕΘΕΛ με επιληπτικές κρίσεις.
                          Ημίτυφλος χειριστής μπουλντόζας.
                          Σχιζοφρενής δάσκαλος σε δημοτικό.
                          Πυρομανής δασοφύλακας.
                          Υψοφοβικός εναερίτης της ΔΕΗ.
                          Κλειστοφοβικός τεχνικός του Μετρό.

• Q
                            qsisvts last edited by

Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:

Πέρασαν μερικά τέτοια χαρτιά απο τα χέρια μου όσο ήμουν στο γραφείο στη Θήβα.

αρα οντως υπαρχει και σε αλλους αυτο αυτο, ειναι φοβερο κολπο αμα πιασει και ενοπλος στα χαρτια και γιωτας 2σε1

το καλυτερο ομως το εκανε τυπος που ξερω στο ναυτικο που μολις πηγε μεταθεση τους λεει ι3 αοπλος (ενω ηταν ι3 ενοπλος)
                            μεεεχρι να ερθει η καρτελα ειχε περασει οτι ειναι αοπλος, κανεις δε το προσεξε, καμια ενοπλη ποτε

ρισκαδορικο , αλλα του εκατσε
                            (σε μας δε θυμαμαι αν τα εγραφαν στα φυλλα πορειας )

ΥΓ γραφιας στο κεντρο.. ΒΥΣΜΑ
                            (πλακα σου κανω ... βυσμα )

• M
                              manosk last edited by

Επίσης, για τους προκλητικά αδαείς μέχρι γελοιότητας, ο άνθρωπος που πάσχει από σοβαρή ψυχική ασθένεια και δεν έχει οριστικά αποθεραπευθεί (κάτι που επιβεβαιώνεται από την πάροδο αρκετά μεγάλου χρονικού διαστήματος χωρίς κανένα σύμπτωμα), δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ικανός να κάνει κρίσιμη εργασία, ούτε καν αν τα συμπτώματά του βρίσκονται σε ύφεση με κατασταλτική φαρμακευτική αγωγή.
                              Γιατί, πολύ απλά και λογικά, ο εργοδότης του δεν γνωρίζει πότε θα 'αποφασίσει' ο ασθενής να σταματήσει αυτοβούλως τη φαρμακευτική αγωγή ή να πηγαίνει στον ψυχολόγο.
                              Τα φάρμακα πολλές φορές έχουν δυσάρεστες παρενέργειες, από τις οποίες ο ασθενής πάντα θέλει να απαλλαγεί και δεν ξέρεις αν και πότε θα το κάνει.
                              Ο ψυχολόγος δεν είναι θεός, να δέσει στην καρέκλα τον ασθενή που παρακολουθεί και να τον φέρνει στα ίσα του χωρίς αστοχίες διαρκώς.

Αλλά αυτά τα ξέρουμε γιατί επιστρέψαμε στο Μεσαίωνα, όταν με μερικές ευχές από τον παπά ή τον μάγο του φόρ..της φυλής, ο ψυχικά νοσών γινόταν περδίκι.

• ?
                                A Former User last edited by

@Qsis

Οι διασυνδεσεις δεν κρύβονται!

Εμένα θα μου απαντήσει κανείς?
                                Αν πάρω Ι5 γιατί δεν αντέχω την κλεισούρα του στρατού χρειάζομαι παρακολουθηση? Χρειάζομαι χάπια? Πρέπει να αποκλειστώ απο κάποιες θέσεις στο δημόσιο?

• C
                                  christoss8 last edited by

Μηπως καποιοι το παιζουν αρρωστοι για να βγουν Ι5;
                                  Αυτες οι ψευτικες δικαιολογιες ταχαμ δεν μπορω στον στρατο και θα αυτοκτονησω ή θα σκοτωσω κανεναν .
                                  Και βεβαια οι γιατροι ,επειδη φοβουνται μην τυχων μια στις χιλιες τυχει καποια στραβη,δινουν στον ελεεινο το Ι5.

Εννοειται οτι καποιος που ειναι πραγματικα αρρωστος ,δεν μπορει να εργαστει ή τουλαχιστον για να το πω πιο προοδευτικα,δεν μπορει να προσφερει τιποτα με την εργασια του στο δημοσιο.

Υπαρχουν και οι αναπηρικες συνταξεις γιαυτους,νομιζω.

Αλλα εσεις εκει ,ντε και καλα να περασει το δικο σας.
                                  Ε παρτε τον εσεις τον ψυχολογικα αρρωστο στην δουλεια σας.

Στα λογια ολοι καλοι ειστε,στην πραξη ε;
                                  Εκει τι κανετε;
                                  Εκει μουγκα ολοι,την δουλιτσα μας,το χομπι μας,τον χαβαλε μας.
                                  Αντε να χωσουμε και κανα μπινελικι στον ΧρηστοΣ8, τον φασιστα ,νεοναζι.
                                  Αντε να τα χωσουμε γενικα και αοριστα οπου μας γουσταρει,γιατι εμεις εχουμε το αλαθητο και η αποψη μας ειναι η μονη αληθινη και σωστη.

Εγω προσωπικα απορω.
                                  Απορω γιατι αυτο το θεμα εξελιχθηκε με τοσο γοργους ρυθμους και εχει φθασει τις 15 σελιδες σε μια μερα.
                                  Ξαφνικα θυμηθηκατε τους γιωταδες;
                                  Μηπως καποιοι θελουν να ικανοποιησουν τον εγωισμο τους;
                                  Μηπως θιγονται;

• Q
                                    qsisvts last edited by

μια χαρα μπορει να δουλεψουν (και δουλευουν) ατομα που εχουν παρει ι5ψ
                                    δε σημαινει οτι ολοι πρεπει να κλεινονται σπιτι τους

στον ιδιωτικο τομεα κανεις δε νοιαζεται τι εκανες στο στρατο

• R
                                      rx8_drifter last edited by

Βλέπω το συνεχίζεις το παραλήρημα

Μανιοκαταθλιπτικός χειριστής του τελεφερίκ της Πάρνηθας.
                                      Οδηγός της ΕΘΕΛ με επιληπτικές κρίσεις.
                                      Ημίτυφλος χειριστής μπουλντόζας.
                                      Σχιζοφρενής δάσκαλος σε δημοτικό.
                                      Πυρομανής δασοφύλακας.
                                      Υψοφοβικός εναερίτης της ΔΕΗ.
                                      Κλειστοφοβικός τεχνικός του Μετρό.

όλοι αυτοί οι Ι5 που περιγράφεις κατα τη γνώμη σου μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο (hint: σε άλλες θέσεις απ αυτές που με τόση τέχνη επέλεξες για να τονίσεις τις κλαπαρχιδιές που γράφεις σαν υστερικός ?)

• M
                                        manosk last edited by

@ qsis:
                                        To αντίθετο λέμε. Ότι μπορούν οι άνθρωποι να εργαστούν οπουδήποτε, εκτός από συγκεκριμένες θέσεις και σίγουρα όχι σε τέτοιες θέσεις στο δημόσιο. Το γιατί, εξηγήθηκε επαρκώς.

Και όπως ήδη (2-3 φορές νομίζω) γράφτηκε νωρίτερα, στον ιδιωτικό τομέα καθένας να πάρει την ευθύνη για οποιονδήποτε. Εκτός μόνο από τις περιπτώσεις που η ιδιωτική θέση είναι συνυφασμένη με το δημόσιο συμφέρον. Δεν έχει πχ διαφορά το αν κάποιος εργαστεί σε δημόσιο ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό ή κλινική και πάσχει από σοβαρή ψυχική νόσο (όχι να φοβάται το μπάτμαν ή να φοράει ζαρτιέρες τη νύχτα ή να έχει αλλεργία στα ξωτικά, κάτι πιο εκλεκτό).

Αυτά απαντούν και στον κύριο από πάνω που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα.

• C
                                          christoss8 last edited by

μια χαρα μπορει να δουλεψουν (και δουλευουν) ατομα που εχουν παρει ι5ψ
                                          δε σημαινει οτι ολοι πρεπει να κλεινονται σπιτι τους

στον ιδιωτικο τομεα κανεις δε νοιαζεται τι εκανες στο στρατο

Μαζι μιλαμε και χωρια συνενοουμαστε.
                                          Ρε φιλε.οταν καποιος παιρνει ψευτικο Ι5 ,εννοειται οτι ειναι ικανος να δουλεψει.
                                          Εγω βεβαια σαν κρατος θα ηθελα να μην του επιτρεπεται να δουλεψει στο δημοσιο.
                                          Αυτο ελειπε τον καθε φυγοπονο ηθοποιο,να τον διοριζουμε στο δημοσιο και να τον ταιζω εγω ,που υπηρετησα κανονικα την θητεια μου.

• Q
                                            qsisvts last edited by

και πραγματικη περιπτωση να ειναι (δεν αναφερομουν σε ηθοποιους ) , παλι υπαρχει η πιθανοτητα να ειναι οκ και να μπορει να δουλεψει κανονικα σε παρα πολλες δουλειες και οχι μονο του 'πεταματου'

μιας και αναφερθηκε, τα φαρμακα κανουν φοβερη δουλεια σε καποιες περιπτωσεις και σε καποιες περιπτωσεις τα μειωνει (μεχρι τελικα να τα κοψει ) ο ιδιος ο γιατρος και τα ατομα αυτα ειναι μια χαρα στη συνεχεια της ζωης του ακομα και στις 'δυσκολες' εργασιακες συνθηκες που δεν ειναι εξισου δυσκολες με το στρατο-παιδικη χαρα για μερικους..

δεν αχρηστευεσαι ντε και καλα απο μια ψυχικη νοσο, ουτε το οτι επειδη δεν αντεξες το συγκεκριμενο πραγμα εισαι ανικανος να κανεις οτιδηποτε αλλο , ισα ισα

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 16
                                            • 17