-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Mπορω να ζητησω ενα** τοστ οχι ψημενο**
Τον παραλογισμό τον βλέπεις φαντάζομαι....
Δεν υπαρχει κανενας παραλογισμος.
Θα μπω στο μαγαζι και θα του πω ,φτιαξε μου ενα τοστ,(αυτο το πραμα με τις δυο τετραγωνες φετες )χωρις να το ψησεις ομως.
Απλα πραματα.δεν τρωγεται ομως αυτο το πραγμα.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Εννοώ ότι το τοστ της Θεσσαλονίκης είναι το σάντουιτς του υπόλοιπου κόσμου!έχει και τοστ ο υπόλοιπος κόσμος
Αφού υπάρχουν διαφορετικών τύπων ψωμιά, οι τετράγωνες κομμένες φέτες, κόρα στην περιφέρεια, ψίχα η κυρίως επιφάνεια, και το 'φραντζολάκι' που κόβεις στη μέση και βάζεις εκεί τα υλικά, συνήθως βολεύει να τα λες με διαφορετικά ονόματα. Μετά έχεις και μπαγκέτα, τζιαπάτα, ό,τι παπαριά θέλει ο καθένας.Ένα όνομα για το καθένα. ΓΛυτώνεις και συζητήσεις.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Αυτο που παραθετεις ειναι φρυγανια.http://en.wikipedia.org/wiki/Toast
Οπότε καταλαβαίνεις ότι αυτό που ζητάς άψητο λέγοντας 'τοστ' είναι λάθος γλωσσικά.
-
Τυφλοπόντικας με αετίσιο μάτι ένα πράμα.
Σοβαρά τώρα, δεν έχετε κουραστεί;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτο που παραθετεις ειναι φρυγανια.
http://en.wikipedia.org/wiki/Toast
Οπότε καταλαβαίνεις ότι αυτό που ζητάς άψητο λέγοντας 'τοστ' είναι λάθος γλωσσικά.
Η λεξη τοστ δεν ειναι ελληνικη οποτε, κολοκυθια στο πατερο λεω εγω.
-
Μου έλειψε το πιτόγυρο , το μόνο που μου λείπει απο ελλάδα . Απο αύριο βλέπω την χοληστερίνη στα 1000.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Τυφλοπόντικας με αετίσιο μάτι ένα πράμα.Σοβαρά τώρα, δεν έχετε κουραστεί;
-
στη θεσσαλια, οταν λεμε τοστ εννοουμε αυτο που εβαλε ο Bill33. ποτε δεν ειχα προβλημα με αυτα
οπου και να πηγενα γιατι δε μπορω να φαω τιποτα κρυο η αψιτο. οι σωστοι επαγγελματιες σουβλατζιδες
σε ρωτανε τι ακριβως θελεις και σε τι ψωμακι, οταν τους λες τοστ η σαντουιτς. -
ΧΑ να αντικατασταθεί το 'τοστ' με 'τετράγωνης διατομής εκατέρωθεν οπτό μικρού πάχους τμήμα άρτου'.
-
Δεν έχει κανένα Αρμένικο ή Τούρκικο στην Ζυρίχη?
-
εδιτ
-
χαμός έγινε
-
κανένας δεν έχει πρόβλημα πουθενά και συνεννοείται μια χαρά και τρώει αυτό που θέλει.
Εκτός από αυτούς που έχουν δίκιο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειναι απο την Επίσημη Ιστοσελίδα Εποπτών Δημόσιας Υγείας http://www.edye.gr/Εστω οτι έχεις δουλέψει τη συνταγή σου για το γύρο και είναι 'μυστική' δεν μπορείς να τον φτιάξεις μόνος σου? Εφ' οσον τηρείς κανόνες υγιεινής δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα. Περίεργο.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
κανένας δεν έχει πρόβλημα πουθενά και συνεννοείται μια χαρά και τρώει αυτό που θέλει.Εκτός από αυτούς που έχουν δίκιο
Ελα με καμιά γκόμενα που δεν σκαμπάζει πολλά στα βόρεια, βάλ' τη να παραγγείλει 'καλαμάκια' και κοακόλες να δούμε αν θα φας
-
Δεν εχω κουραστει, αλλα πειναω λιγακι ειναι η αληθεια...
@Busso
Καλο κεμπαπ εφτιαχνε και ο Αβρααμ, διπλα σε Κοσμιδη Χαλβα, στα ορια Δραπετσωνας, εχω να παω χρονια βεβαια...
Θα τσεκαρω και αυτον που λες στην Ανασταση.Ο Καραμπαμπας εχει συρρικνωθει σημαντικα σαν μαγαζι.
Συμφωνω και επαυξανω για τον Θαναση στο Μοναστηρακι, εχει και πολυ καλο παστουρμαλί.Αυτο που με λυπησε πραγματικα, ειναι οτι εκλεισε ο 'Βάζος' στην πλατεια Σπαθα στη Νεαπολη, διπλα στο γηπεδο του Ιωνικου Νικαιας. Εβαζε θαυματουργη ντοματοσαλτσουλα στα σουβλακια και μεριδες...
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
κανένας δεν έχει πρόβλημα πουθενά και συνεννοείται μια χαρά και τρώει αυτό που θέλει.Εκτός από αυτούς που έχουν δίκιο
Σωστος...
Ειναι απο την Επίσημη Ιστοσελίδα Εποπτών Δημόσιας Υγείας http://www.edye.gr/
Εστω οτι έχεις δουλέψει τη συνταγή σου για το γύρο και είναι 'μυστική' δεν μπορείς να τον φτιάξεις μόνος σου? Εφ' οσον τηρείς κανόνες υγιεινής δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα. Περίεργο.
ξμαρρ,
βλεπε λήμματα 'γατα' και 'σκυλος' στο ποστ μου παραπανω...
Ασε τον παραγοντα 'κοστος' -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ειναι απο την Επίσημη Ιστοσελίδα Εποπτών Δημόσιας Υγείας http://www.edye.gr/
Εστω οτι έχεις δουλέψει τη συνταγή σου για το γύρο και είναι 'μυστική' δεν μπορείς να τον φτιάξεις μόνος σου? Εφ' οσον τηρείς κανόνες υγιεινής δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα. Περίεργο.
Και εμένα μου φάνηκε περίεργο.Στην Τρίπολη ο καλύτερος γύρος ήταν handmade πάντως και όχι κατεψυγμένος.Tώρα δεν ξέρω τι έχει στο μαγαζί του.
-
δεν μπορείς να τον φτιάξεις μόνος σου?
Μπορείς, αν καλύπτεις τις απαιτήσεις για HACP και κάτι τέτοια. Αλλά για να τα καλύψεις αυτά χρειάζεσαι μεγάλη επένδυση και χώρο, οπότε τον μπούλο, ελάχιστοι το έχουν. Μίλαγα συμπτωματικά με ένα γυρά από την Νέα Ποτίδεια για το θέμα. Το παραγγέλνει εδώ και χρόνια έξω σε εξειδικευμένο χασάπικο-κέντρο επεξεργασίας κρέατος, με μυστική συνταγή για τα μπαχάρια που θέλει αυτός.
Παλιά τόφτιαχνε μόνος του. -
Η μόνη απαγόρευση που ήξερα ήταν σχετικά με το τι κρέας μπορεί να ονομαστεί γυρος. Χοιρινό με νόμο της χούντας.
Δεν έθιξα το θέμα κόστος. Αν μπορείς να φτιάξεις κάτι καλό χρεώνεις παραπάνω.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@trident1971Η μόνη απαγόρευση που ήξερα ήταν σχετικά με το τι κρέας μπορεί να ονομαστεί γυρος. Χοιρινό με νόμο της χούντας.
Δεν έθιξα το θέμα κόστος. Αν μπορείς να φτιάξεις κάτι καλό χρεώνεις παραπάνω.
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>