-
σαρακοστή
-
@τζουζεππε μπουσο
ΚΑΙ οι Αρμενηδες ξερουν απο σουβλακι, να μην αναφερουμε τωρα τον παστουρμα γιατι πειναω...
Πεστα γιατι εχουμε γεμισει απο βορειους... -
χειρότερα πιτόγυρα στην ελλάδα, μακράν στην Πάτρα.
Γενικώς τα χειρότερα σαντουιτσοwhatever.Μετά από εκεί δεν ξαναέφαγα γύρο στη ζωή μου
Τραγικά κρέατα, τραγικές πίτες ('ζυμαράκια' βάσει κουλέρ λοκάλ), τύλιγμα..νταξ και το στανταράκι μισό κιλό μάζα άψητης προκάτ πατάτας, που αν κάνεις το λάθος να μην τονίσεις 10 φόρες 'ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ' τη βάζουν σε οτιδήποτε. Να γεμίζει. Τράτζικ.
-
@ trident 1971
αψογοςΠαλια ηταν και ο Καραμπαμπας στη Δραπετσωνα με καλο σουβλακι, χαλασε οταν εγινε μοδα και δεν ξερω αν υπαρχει πια.
-
Θανασης στο Μοναστηρακι. Κατι μεσημερια οταν περναω καπου κοντα(απο 5 εως 20 χλμ )πεταγομαι και χτυπαω 3 πιτοκεμπαμπ στο αυτοκινητο οδηγωντας.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
@ trident 1971
αψογοςΠαλια ηταν και ο Καραμπαμπας στη Δραπετσωνα με καλο σουβλακι, χαλασε οταν εγινε μοδα και δεν ξερω αν υπαρχει πια.
Υπάρχει ακόμη ο Καράμπαμπας, ο οποίος έχει βάλει delivery και παραγγέλνω συχνά σπίτι. Επίσης από την περιοχή εκεί ο παλαιότερος όλων αν δεν κάνω λάθος είναι ο Πολύβιος, στον οποίο τιμώ ιδιαιτέρως το σουτζούκι(τούρκος κανονικός το σουτζούκι του λέμε ) και βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τον Καράμπαμπα και απέναντι από το μαγαζί με τον χαλβά που φτιάχνει ο γνωστός Κοσμίδης.
-
'Μερακλήδες' στην Αγ. Ζώνης στην Κυψέλη
'Πίττα Time' στο Ασκληπιείο στη ΒούλαΚατά τα λοιπά +1 στον trident1971
-
Είδα για πρώτη φορά πατάτες στα πιτόγυρα, όταν σπούδαζα στην Πάτρα στα έιτις. Πρέπει από εκεί να ξεκίνησε η μόδα, μέχρι τότε δεν το είχα δει πουθενά . Με τις αφραγκίες που είχαμε τότε όμως μια χαρά την κάναμε ταράτσα με δυο τρία πιτόγυρα κομπλέ και μια κοκακόλα.
-
Ο γύρος δεν επιτρέπεται να μπει στο ψυγείο και την άλλη μέρα να ψηθεί πάλι.
Δεν ήξερα οτι απαγορεύεται να φτιάξει γύρο μόνο του ένα κατάστημα .
http://edye.gr/souvlakia.htm -
Συμφωνάτε με τον trident1971 και αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά οτι δεν ξέρετε να τρώτε χαμουτζηδες.
Διαχωρισμός και σύνορα στη Λαρισα ΧΤΕΣ.
-
Και το παρακάτω σουβλατζίδικο είναι για πολύ γνώστες
http://kaliterasouvlakia.com/?p=55Ο 'Κυρ Παναγιώτης' ή αλλιώς 'Κοσμίδης' (επώνυμο) ο οποίος δε ζει εδώ και χρόνια αλλά συνεχίζει ο γιος του(60αρίζει και αυτός πλέον) έχει το καλύτερο μπιφτέκι που έχω φάει(μπιφτέκι, όχι κεμπάπ) και μια απίστευτα εθιστική καυτερή σάλτσα. Δεν φτιάχνει τυλιχτά αλλά μονάχα μερίδες, ούτε διαθέτει delivery service.
Τελευταία φορά που πήγα μου είπε ότι βραβεύτηκε σαν το καλύτερο στην Ελλάδα ενώ έχω πάει και μια παρέα από το forum μας για να τον δοκιμάσουν. Το συστήνω ανεπιφύλακτα όχι μόνο για αυτούς που είναι κατοικούν στις ευρύτερες συνοικίες του Πειραιώς , σαν του λόγου μου, αλλά και για αυτούς που μένουν πιο μακριά. -
Νόμιζα ότι τα πιτο-κεμπάπ στο μοναστηράκι τα τρώνε μόνο τουρίστες, δεν ήξερα ότι υπάρχουν και φανζ ντόπιοι Έχω φάει απ όλα τα μαγαζιά εκεί και τα βρίσκω όλα λίγο-πολύ αισχρά
Πάντως ένα εθνικό φαστ φουντ φαί έχουμε και δε μπορούμε να κρατήσουμε ένα στάνταρ για το πως θα είναι
Προσωπικά πάντως όπου πάω παραγγέλνω απ'όλα, στη σαβουροφαγία είμαι εύκολος. Είτε είμαι Θεσσαλονίκη και το απ όλα θεωρείται με κέτσαπ μουστάρδα πάπρικα ουγγαρέζα οτιδήποτε, είτε Μυτιλήνη με κέτσαπ μουστάρδα και τζατζίκι μαζί είτε Αθήνα με σκέτο τζατζίκι.Αυτό που με σκοτώνει είναι να πω το πιτόγυρο σάντουιτς ή ζυμαράκι πάντως. Κάτι βραχυκυκλώνει στο μυαλό μου όταν το ακούω
-
Σε πολλά γυράδικα στη Θεσσαλονίκη στο απ' όλα δε βάζουν κέτσαπ. Βάζουν μόνο μουστάρδα.
Δε μου αρέσει η κέτσαπ στο πιτόγυρο, και γενικότερα δεν μου αρέσει η κέτσαπ που έχουν αυτά τα μαγαζιά. Είναι πολύ νερουλή στην υφή. Καμία σχέση με τη heinz ας πούμε που αγοράζουμε από το super market.Και πάντα μπούκοβο στο πιτόγυρο. Το ανεβάζει 2 επίπεδα πάνω.
Ντομάτες, πατάτες, μουστάρδα ή σαλάτα. Ανάλογα τα κέφια. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο γύρος δεν επιτρέπεται να μπει στο ψυγείο και την άλλη μέρα να ψηθεί πάλι.
Δεν ήξερα οτι απαγορεύεται να φτιάξει γύρο μόνο του ένα κατάστημα .
http://edye.gr/souvlakia.htmΑυτά είναι νόμοι ή απλά οδηγίες. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην μπορείς να φτιάξεις μόνος σου το γύρο.
-
Τις αραιώνουν με νερό.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Νόμιζα ότι τα πιτο-κεμπάπ στο μοναστηράκι τα τρώνε μόνο τουρίστες, δεν ήξερα ότι υπάρχουν και φανζ ντόπιοι Έχω φάει απ όλα τα μαγαζιά εκεί και τα βρίσκω όλα λίγο-πολύ αισχράΠάντως ένα εθνικό φαστ φουντ φαί έχουμε και δε μπορούμε να κρατήσουμε ένα στάνταρ για το πως θα είναι
Προσωπικά πάντως όπου πάω παραγγέλνω απ'όλα, στη σαβουροφαγία είμαι εύκολος. Είτε είμαι Θεσσαλονίκη και το απ όλα θεωρείται με κέτσαπ μουστάρδα πάπρικα ουγγαρέζα οτιδήποτε, είτε Μυτιλήνη με κέτσαπ μουστάρδα και τζατζίκι μαζί είτε Αθήνα με σκέτο τζατζίκι.**Αυτό που με σκοτώνει είναι να πω το πιτόγυρο σάντουιτς ή ζυμαράκι πάντως. Κάτι βραχυκυκλώνει στο μυαλό μου όταν το ακούω **
Και το σαντουιτς, τοστ. Και αμα θες τοστ, πως σκατα το ζητας ?
[spoiler:15o3hbjw]Μπουγατσα ζαμπον τυρι ?[/spoiler:15o3hbjw] -
Μ αρεσει πολυ η σως μουσταρδας aka κιτρινη σως,αλλα εφαγα προχθες απο το γυραδικο κ ηθελα να πεθανω(παντα μετα το γυραδικο επαναπροσδιοριζω το νοημα της ζωης ομως μετα τη δοκιμη της συγκεκριμενης κιτρινης σος.... )
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://edye.gr/souvlakia.htmΨήσιμο
· Πλύνετε καλά τα χέρια σας και στεγνώστε τα σε χαρτί μιας χρήσεως πριν αρχίσετε το ψήσιμο. Κάντε το ίδιο κάθε φορά που πιάνετε κάτι άλλο.
· Ψήνετε στη σωστή θερμοκρασία και στο σωστό χρόνο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνετε στο ψήσιμο του κοτόπουλου.
· Τα κοτόπουλα που πρόκειται να γίνουν ψητά είναι προτιμότερο, μετά από ένα καλό πλύσιμο, να τοποθετούνται στο ψυγείο μέσα σε μία λεκάνη που περιέχει μαρινάδα από λεμόνι, λάδι, αλάτι και μυρωδικά και να παραμένουν για λίγες ώρες.
· Στην περίπτωση του κατεψυγμένου γύρου, αυτός ψήνεται χωρίς προηγουμένως να αποψυχθεί και απαγορεύεται η εκ νέου ψύξη, αποθήκευση και αναθέρμανση, στην περίπτωση που περισσέψει διότι αποτελεί μεγάλο κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.
· Κατά το ψήσιμο των μπιφτεκιών η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει στους 75°C ή στους 70 °C για 2 λεπτά τουλάχιστον στο κέντρο των προϊόντων για να διασφαλιστεί ότι έχουν καταστραφεί πιθανοί παθογόνοι μικροοργανισμοί. Ελέγχετε δειγματοληπτικά τη θερμοκρασία των προϊόντων κατά το ψήσιμο ανά τακτά διαστήματα, τρυπώντας τα με απολυμασμένο θερμόμετρο στο κέντρο τους τη στιγμή που ο ψήστης τα κατεβάζει από τη φωτιά.
· Ο γύρος δεν θα κόβεται αν δεν έχει ροδοκοκκινίσει και τα σουβλάκια δεν θα βγαίνουν από τη φωτιά αν δεν ψηθούν καλά, ακόμα και αν οι πελάτες ή οι παραγγελίες καθυστερήσουν.
· Ο ψήστης θα πρέπει να ελέγχει την θερμοκρασία στην επιφάνεια του γύρου τη στιγμή που κόβεται, η οποία θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 75 °C.
· Το λάδι που χρησιμοποιείται στη φριτέζα για τηγάνισμα θα πρέπει να διηθείται κάθε φορά πριν τη χρήση του.
· Το λάδι στη φριτέζα, πρέπει να αλλάζει μετά από τρεις χρήσεις και η θερμοκρασία τηγανίσματος να μην υπερβαίνει τους 180°C.
· Απαγορεύεται να δοκιμάζετε τα τρόφιμα με λερωμένα εργαλεία ή με τα δάχτυλα. Μετά τη δοκιμή μην χρησιμοποιείτε ξανά το ίδιο εργαλείο εάν προηγουμένως δεν το έχετε πλύνει.
· Μην ψήνετε πίτες στην ίδια σχάρα που ψήνονται και ωμά είδη αλλά σε διαφορετική σχάρα.νομίζω standard procedure για όλα τα σουβλατζίδικα
-
Πάντως είναι σχεδόν κανόνας ότι αφού πιάσει πελατεία ένα μαγαζί, μετά από ένα διάστημα χαλάει το φαγητό ρίχνοντας την ποιότητα. Ελάχιστα είναι που κρατάνε το πιτόγυρο ίδιο από τότε που άνοιξαν.
Ένας πολύ καλός είναι η ψησταριά Τζίμης στο Βύρωνα. Έχει τα καλύτερα σουβλάκια (μερίδες) που έχω φάει στην Αθήνα.
-
Υπάχουν και εξαιρέσεις. Στην πλατεία Αγ. Ειρήνης, στην Αιόλου υπάρχει παραδοσιακό μπιφτέκι με καυτερή σάλτσα σε πίτα, ίδιο και απαράλλαχτο εδώ και 40 τουλάχιστον χρόνια. Το μαγαζί είναι τρύπα κυριολεκτικά, και ο ιδιοκτήτης του μάλλον δισεκατομμυριούχος. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μόλις 200 μέτρα από τα γνωστά μαζαγιά στην πλατεία Μοναστηρακίου, καμμία σχέση σε νοστιμιά όμως. Και στο Χαλάνδρι ο 'καυτερός' , πάλι στο ίδιο στάιλ, αλλά όχι τόσο γνωστός.
Επίσης Σάββας και Ευριπίδης για γύρο μοσχαρίσιο.
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>