-
To μόνο νερουλό τζατζίκι που πέτυχα ήταν στο Derlicatessen χωρίς την ύπαρξη ντομάτας.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
ολη η θεσσαλια ανηκει στη βορεια ελλαδα (ασχετα αν ο χαρτης γραφει κεντρικη ελλαδα). χεχε.
κατω απο θεσσαλια δεν εχω φαει πιτογυρο πουθενα εκτος απο την τριπολη (2009 σε ενα γυραδικο που εχει 2 εισοδους, θα το ξερετε οι τριπολιτσιωτε) το βρηκα μετριο πρως το καλο. αθηνα ειχα παει για λιγες ωρες οταν ημουν 10 χρονων.
πεζει να ειμαι ο μονος επαρχιωτης που δεν εχει συγγενεις στην αθηνα.Η αλήθεια είναι ότι σωστό πιτόγυρο μέχρι και Θεσσαλία (με κέτσαπ, μουστάρδα, πατάτα, κρεμμύδι στον στανταρ εξοπλισμό), από εκεί και κάτω δεν έχω φάει ποτέ κάτι της προκοπής, είτε όλο λιγδιασμένες πίτες, είτε μινιόν (ειδικά στην Αθήνα).
Από πού προκύπτει οτι κέτσαπ και μουστάρδα είναι στάνταρ στις πίτες ρε παιδιά; Χοτ-ντογκ είναι; Επειδή το καλό μας το τζατζικάκι μυρίζει;
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Από πού προκύπτει οτι κέτσαπ και μουστάρδα είναι στάνταρ στις πίτες ρε παιδιά; Χοτ-ντογκ είναι; Επειδή το καλό μας το τζατζικάκι μυρίζει;Οτι θές βάζεις μέσα. Προσωπικά το τζατζίκι το σιχαίνομαι.
-
Από πού προκύπτει οτι κέτσαπ και μουστάρδα είναι στάνταρ στις πίτες ρε παιδιά;
Eίναι πλέον πατροπαράδοτο. Από τότε που μετά τον πόλεμο δεν υπήρχε πρόσκαιρα αγροτική παραγωγή, άρα τζατζίκι γιοκ, έβαζαν μουσταρδοκέτσαπ που έφερνε μαζί με το πλιγούρι η Ούντρα. Έκτοτε έμεινε.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Από πού προκύπτει οτι κέτσαπ και μουστάρδα είναι στάνταρ στις πίτες ρε παιδιά; Χοτ-ντογκ είναι; Επειδή το καλό μας το τζατζικάκι μυρίζει;
Οτι θές βάζεις μέσα. Προσωπικά το τζατζίκι το σιχαίνομαι.
Προφανώς βάζεις ό,τι θες μέσα. Βάλε και τυροκαυτερή άμα θες ή σκέτο γιαούρτι. Αλλά όχι και να λέμε οτι η μουστάρδοκέτσαπ είναι σταθερά υλικά...Μπασταρδέματα της πίτας είναι, όπως και η πατάτα.
-
Προφανώς βάζεις ό,τι θες μέσα. Βάλε και τυροκαυτερή άμα θες ή σκέτο γιαούρτι. Αλλά όχι και να λέμε οτι η μουστάρδοκέτσαπ είναι σταθερά υλικά...Μπασταρδέματα της πίτας είναι, όπως και η πατάτα.Τι πάει να πεί μπασταρδέματα. Το σάντουιτς είναι προσωπική υπόθεση. Δεν υπάρχουν σταθερά υλικά.
-
Οτι θές βάζεις μέσα. Προσωπικά το τζατζίκι το σιχαίνομαι.
Προφανώς βάζεις ό,τι θες μέσα. Βάλε και τυροκαυτερή άμα θες ή σκέτο γιαούρτι. Αλλά όχι και να λέμε οτι η μουστάρδοκέτσαπ είναι σταθερά υλικά...Μπασταρδέματα της πίτας είναι, όπως και η πατάτα.
To πιτόγυρο όταν ζητείται απ' όλα έχει κέτσαπ, μουστάρδα, ντομάτα, κρεμμύδι.
Γιατί δεν έχω ιδέα, αλλά τα τελευταία 30 χρόνια έτσι είναι, άλλο αν το θέλεις customια. Η σαλάτα τύπου τζατζίκι, ρώσικη, ουγγαρέζα , είναι έξτρα και χρεώνεται, από την άλλη κάτι μονδέρνες, κόκκινες, κίτρινες, ροζ αμφβόλου προέλευσης σως είναι καθαρά trendy χαμουτζίδικες εφευρέσεις.
Ο καλύτερος και σωστός γύρος είναι ο μοσχαρίσιος, άλλο που λόγω τρελών αγελάδων και τιμής έχει σχεδόν εξαφανιστεί.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Γιατί δεν έχω ιδέα, αλλά τα τελευταία 30 χρόνια έτσι είναι, άλλο αν το θέλεις customια. Η σαλάτα τύπου τζατζίκι, ρώσικη, ουγγαρέζα , είναι έξτρα και χρεώνεται, από την άλλη κάτι μονδέρνες, κόκκινες, κίτρινες, ροζ αμφβόλου προέλευσης σως είναι καθαρά trendy χαμουτζίδικες εφευρέσεις.
Ο καλύτερος και σωστός γύρος είναι ο μοσχαρίσιος, άλλο που λόγω τρελών αγελάδων και τιμής έχει σχεδόν εξαφανιστεί.
+600
εδω και χρονια σε πιτογυρο/πιτα σουβλακι, σαντουιτς γυρο/σαντουιτς σουβλακι, βαζω πατατα, κετσαπ, ουγγαρεζα.
οταν βαζεις ενα σορο βλακειεες μετα δεν καταλαβενεις τι γευση εχει το καθε ενα.
ειχα φαει πιτογυρο στη θεσσαλονικη και στο πιατακι απο κατω ειχε μενει τοσο λαδι που εφτανε να τιγανισω
πατατες. δεν ξαναπηγα. εχει αρκετη δουλεια το συγκεκριμενο μαγαζι ακομα και σημερα. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Όχι παντού
Στην Κρήτη δεν έβαζαν κέτσαπ μουστάρδα στο 'απ' ολα'.Το ίδιο και στο Ναύπλιο.Στην Τρίπολη βάζουν.Το τζατζίκι ποτέ δεν μου το χρέωσαν επιπλέον. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Όχι παντού
Στην Κρήτη δεν έβαζαν κέτσαπ μουστάρδα στο 'απ' ολα'.Το ίδιο και στο Ναύπλιο.Στην Τρίπολη βάζουν.Το τζατζίκι ποτέ δεν μου το χρέωσαν επιπλέον.Μιλάμε για πάνω από την γραμμή Αμβρακικός-Μαλιακός κύριος
Οι τελευταίοι απόγονοι των τουρκαλβανών που θα έλεγε και ο skye
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Μιλάμε για πάνω από την γραμμή Αμβρακικός-Μαλιακός κύριος
Οι τελευταίοι απόγονοι των τουρκαλβανών που θα έλεγε και ο skye
Εχω περάσει πολλές φορες πηγαίνοντας Βουλγαρία αλλά ποτέ δεν εχω σταματήσει για φαγητό Θεσσαλονίκη.
Στις Σέρρες εχω φάει μια φορά όπως και στην Κατερίνη (τα μισα μαγαζιά πούλαγαν μπουγάτσα και τα άλλα μισά χοτ ντογκ? ) .Μια φορα εφαγα και σε καντίνα μετα τα διόδια των Μαλγάρων σουβλάκια .
Μετά απο 10 μέρες στην Βουλγαρία είχα πήξει στα κεμπάπ και ήθελα αποτοξίνωση -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
κάτι μονδέρνες, κόκκινες, κίτρινες, ροζ αμφβόλου προέλευσης σως είναι καθαρά trendy χαμουτζίδικες εφευρέσεις.Α δεν τα ξέρεις καλά καρτνάσι! Η πάπρικα είναι Σαλλλλλωνικιώτικη μαγκιά! Στην Αθήνα ούτε καν την ξέρουν. Όταν τους μυώ στα μυστικά του σαλονικιώτικου πυτόγυρου, ψάχνουν απεγνωσμένα στην Αθήνα για να την γλυκιά κόκκινη σάλτσα από πιπεριές και ντομάτες!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
κάτι μονδέρνες, κόκκινες, κίτρινες, ροζ αμφβόλου προέλευσης σως είναι καθαρά trendy χαμουτζίδικες εφευρέσεις.
Α δεν τα ξέρεις καλά καρτνάσι! Η πάπρικα είναι Σαλλλλλωνικιώτικη μαγκιά! Στην Αθήνα ούτε καν την ξέρουν. Όταν τους μυώ στα μυστικά του σαλονικιώτικου πυτόγυρου, ψάχνουν απεγνωσμένα στην Αθήνα για να την γλυκιά κόκκινη σάλτσα από πιπεριές και ντομάτες!
Μάλλον για την σως με μαγιονέζα κλπ λέει.
-
κάτι μονδέρνες, κόκκινες, κίτρινες, ροζ αμφβόλου προέλευσης σως είναι καθαρά trendy χαμουτζίδικες εφευρέσεις.
Α δεν τα ξέρεις καλά καρτνάσι! Η πάπρικα είναι Σαλλλλλωνικιώτικη μαγκιά! Στην Αθήνα ούτε καν την ξέρουν. Όταν τους μυώ στα μυστικά του σαλονικιώτικου πυτόγυρου, ψάχνουν απεγνωσμένα στην Αθήνα για να την γλυκιά κόκκινη σάλτσα από πιπεριές και ντομάτες!
σιγα το μυστικο καρντασι απο οσους εχει αγορασει σουβλακια σχεδον ολοι ειχαν γλυκια παπρικα
-
Καλλά την πάπρικα που την φτιάχνει και η γιαγιά μου και την τρώω σκέτη πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί δεν ξέρω για?
Για τα άλλα τα μουστάρδομαγιονέζα, κετσαπομαγιονέζα και λοιπές π@π@ριες λέω.
Η πάπρικα ταιριάζει πάααααρα πολύ με σουτζουκάκι, κεμπαπάκι ειδικά αν έχουν μέσα στον κιμά και λίγο μπούκοβο.
Συνοδεία τσίπουρου χωρίς γλυκάνισο και 'φύγαμε για μέρη μαγικά και ονειρεμένα' είναι
-
Η παπρικα είναι η προσφορά του σιχαμένου του Κόκκορα στη νυν Σβώλου (τότε Πρ. Νικολαου) που την εβαζε στανταρ μαζί με πατατα ροδέλα και κατσαρίδα σπέσιαλ
-
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Η παπρικα είναι η προσφορά του σιχαμένου του Κόκκορα στη νυν Σβώλου (τότε Πρ. Νικολαου) που την εβαζε στανταρ μαζί με πατατα ροδέλα και κατσαρίδα σπέσιαλΑυτός την άρχισε ;;;;
Δεν το ξερα θα ανέβει στην εκτίμηση μου ...
Πάντοτε ήθελα να μιλήσω σε αυτόν που νοίκια;σε το μαγαζί μετά να ρωτήσω τι βρήκε εκει μέσα !!!
Ούτε από έξω δεν μπορούσες να περάσεις από την βρώμα !!!
-
Οπως φαινεται, οι πολιτισμικες διαφορες καλα κρατουν.
Πιτα αλαδωτη:
Η πιτα κανονικα λαδωνεται ελαφρα με πινελο. Βοηθα να μαλακωσει λιγο, και να τρωγεται πιο ευχαριστα, αντι να γινει μια ξερη μαλακια, επισης δινει ωραιο χρωμα ομοιομορφο ψησιμο και δεν καρβουνιαζει κατα τοπους. Ο ορισμος 'αλαδωτη' ειναι νεωτερισμος που αρχισε στις αρχες της δεκαετιας του '90 ως αποτελεσμα:
α) της τασης για 'διαιτα' και 'πιο υγειινη διατροφη'(που μονο οι Ελληνες τη συνδυαζουν με σουβλακι και CocaCola Light FTW.)
β) της τασης των ηλιθιων ψητοπωλων, γαμω το σπιτι τους, να βουτανε τη ολοκληρη την πιτα σε μειγμα απο λαδια απο καλαμακια + μαγειρικο λιπος. Το μειγμα αυτο αμα το εστελνες στη Blackstone θα σκιζανε τα πτυχια τους. (Ειδικα ο Καβουρας στα Εξαρχεια, πεταγε ματσο τις πιτες μεσα στη φριτεζα και μετα τις περναγε λιγο στη λαμαρινα να παρουν χρωμα για να προλαβαινει την πελατεια. Βεβαια ο νεαροκοσμος (πιωμενος 'γενικως') που περναγε απο εκει, δεν ειχε προβλημα τα χωνευε ολα). Οι υγειονομικες αρχες, καποια στιγμη, σε μια σπασμωδικη αντιδραση να σταματησει η χρηση Castrol, απαγορεψαν τη χρηση οποιουδηποτε λαδιου, και μας προεκυψε η 'αλαδωτη' που παλιοτερα δεν υφιστατο. Σιγα σιγα οι λαδωμενες επανηλθαν.Γυρος:
Αντιστοιχη απαγορευση υπηρξε και για το γύρο. Παλια τον εφτιαχναν μονοι τους, και εμπαινε καργα γατα-σκυλος μεσα, ειδικα στο ντονερ, που λογω φυσης ειναι λιωμενο και δεν το ξεχωριζεις με την καμμια. Για τους λογους αυτους εξαφανιστηκε καποια περιοδο, και εμφανιστηκε ξανα οταν πλεον η παραγωγη βομηχανοποιήθηκε. Ο γυρος διαθετει δικο του αυτονομο λιπος, και αναλογως τη θερμοκρασια παρασκευης (και τη δουλεια που εχει ο μαστορας εκεινη την ωρα, βγαινει πιο 'βραστος' (ζουμερος) ή πιο ξεροψημενος (εως φυτιλι).Τζατζικι
Παλιοτερα ο κοσμος ετρωγε καργα σκορδο και δεν το μυριζε κανεις, γιατι ΟΛΟΙ ετρωγαν κι ολοι μυριζαν. Σιγα σιγα, επαψε αυτο (φταινε οι γκομενες) και πλεον το 'τζατζικι' ειναι μιγμα γιαουρτιου και αγγουριου.Πατάτα:
Οπως εχω ξαναγραψει ειναι νεωτερισμος και προσωπικα ασυγκριτη μαλακια, εφοσον προσθετεις καργα φτηνο αμυλο στο αμυλο της πιτας. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα αλλα 'το σουβλακι πρεπει να εχει πατατα' ήταν λογος εκτελεσης πριν απο 25-30 χρονια.Μουσταρδα, Κετσαπ:
Το σουβλακι, εχει ηδη αρκετα υγρα, εχει ντοματα, εχει τζατζικι εχει και σαλτσουλα ντοματα αμα πετυχεις μερακλη σουβλατζη. Παλι περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, αλλα μουσταρδα και κετσαπ δεν 'εννοειται'. ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ, αμεσα.Ουγγαρεζα, Μαγιονεζα, Καναδεζα, Ουκρανεζα, Φινλανδη κλπ:
Ουτε καν στα τραινα, στο Κατύν. Επι τοπου εκτελεση.Περι βρωμικου σουβλατζη:
Δεν ξερω αν υπαρχει ακομα η 'Τζατζικοκινηση' που ειχε βραβευτει μαλιστα σαν το καλυτερο σουβλακι απο το Αθηνοραμα... Αθηναιοι αστοι ηταν, τι περιμενες. Τρυπα, βρωμια, και απειρα αποκομματα απο εφημεριδες προσκειμενες στον Παναθηναικό κολλημενα με σελοτειπ πανω στην ψησταρια.... Ω θεοι...Οποιος θελει να φαει κεμπαπ η καλο 'σουβλακι' με σουτζουκι, ας μου επιτρεψει να τον παω στον Αιγυπτιο στην Κοκκινια...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Περι βρωμικου σουβλατζη:
Δεν ξερω αν υπαρχει ακομα η 'Τζατζικοκινηση' που ειχε βραβευτει μαλιστα σαν το καλυτερο σουβλακι απο το Αθηνοραμα... Αθηναιοι αστοι ηταν, τι περιμενες. Τρυπα, βρωμια, και απειρα αποκομματα απο εφημεριδες προσκειμενες στον Παναθηναικό κολλημενα με σελοτειπ πανω στην ψησταρια.... Ω θεοι...Οποιος θελει να φαει κεμπαπ η καλο 'σουβλακι' με σουτζουκι, ας μου επιτρεψει να τον παω στον Αιγυπτιο στην Κοκκινια...
-Υπάρχει ακόμη η Τζατζικοκίνηση και την τιμάμε δεόντος.
-Το Αιγυπτιακό στη Νίκαια ο οποίος αφεντικός είναι Αρμένης+άπειρο στο ποστ σου
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>