-
παιδια καλησπερα τωρα με το ξεπουλημα τις συλογης μου ειρθε στην κατοχη μου το ζοντα f apo thn mondo motors μεσω ανταλαγης και θα μπει με καποια μοντελα που φυλαξα εξ αρχης ετσι ωστε να κρατησω ενα μερος της για ενθυμιο.το μοντελακι ειχε ελατωματα στην βαφη του και το οποιο βεβαια γνωριζα απο πριν αλλα ακομα και αν ειταν ενταξει παλι θα εκανα αυτο που ειχα αποφασηση εξ αρχης.θα του κανω ολοκληρωτηκο rebuild βαψημο απο λευκο σε μαυρο ματ το σαλονι απο μπεζ σε κοκινο με επενδησης σεπατωμα ταμπλο και καθησματα και φυσικα θα τοποθετηθη ο v12 mersedes μιας και στο μοντελο υπαρχει μονο ενα καπακι πλαστικο που απικονιζη το ιντζεκσιον με το φιλτροκουτι και τιποτα αλλο.σε ολα τα χρονια που ασχολουμε στην αρχη σαν μοντελιστης και κατοπιν συλεκτης εχουν περαση αμετρητα κοματια.ενα κοματι που ειχα παλια απο την μαιστο ειταν η clk gtr στην πολιτηκη εκδοση που αντικατεστησα με ενα αγωνιστηκο clk gtr και το πολυτικο το εκανα ανταλακτικα εξου και ο κινητηρας που θα μπει στην zonda.θα το παρουσιαζα τελειωμενο αλλα θα εχει ποιο ενδιαφερον να μοιραστω μαζι σας ολα τα σταδια μεχρι το τελος.ξεκοιναω με καποιες φωτο απο την αρχικη μορφη τις zonda.
το σαλονι σαν φτωχος συγγενης
και το αστειο τμημα του κινητηρα
η συνεχεια προσεχως. -
παιδια καλησπερα τωρα με το ξεπουλημα τις συλογης μου ειρθε στην κατοχη μου το ζοντα f apo thn mondo motors μεσω ανταλαγης και θα μπει με καποια μοντελα που φυλαξα εξ αρχης ετσι ωστε να κρατησω ενα μερος της για ενθυμιο.το μοντελακι ειχε ελατωματα στην βαφη του και το οποιο βεβαια γνωριζα απο πριν αλλα ακομα και αν ειταν ενταξει παλι θα εκανα αυτο που ειχα αποφασηση εξ αρχης.θα του κανω ολοκληρωτηκο rebuild βαψημο απο λευκο σε μαυρο ματ το σαλονι απο μπεζ σε κοκινο με επενδησης σεπατωμα ταμπλο και καθησματα και φυσικα θα τοποθετηθη ο v12 mersedes μιας και στο μοντελο υπαρχει μονο ενα καπακι πλαστικο που απικονιζη το ιντζεκσιον με το φιλτροκουτι και τιποτα αλλο.σε ολα τα χρονια που ασχολουμε στην αρχη σαν μοντελιστης και κατοπιν συλεκτης εχουν περαση αμετρητα κοματια.ενα κοματι που ειχα παλια απο την μαιστο ειταν η clk gtr στην πολιτηκη εκδοση που αντικατεστησα με ενα αγωνιστηκο clk gtr και το πολυτικο το εκανα ανταλακτικα εξου και ο κινητηρας που θα μπει στην zonda.θα το παρουσιαζα τελειωμενο αλλα θα εχει ποιο ενδιαφερον να μοιραστω μαζι σας ολα τα σταδια μεχρι το τελος.ξεκοιναω με καποιες φωτο απο την αρχικη μορφη τις zonda.
η συνεχεια προσεχως. -
η συνεχεια προσεχως. -
Χαίρομαι να βλέπω προσπάθειες παθιασμένων ανθρώπων.
Προσπάθησε αν μπορείς να ρυθμίσεις τη φωτομηχανή σου σε εστίαση macro ώστε οι φωτό να είναι σωστά εστιασμένες.
Καλή τύχη, περιμένω τη συνέχεια! -
λοιπον το αμαξωμα καθαριστηκε απο τα παλια χρωματα και ασταρωθηκε.
το καπακι του κινητηρα διαμορφωθηκε αφαιρωντας προσεχτηκα με πριονακι και λιμα το πλατικο τμημα μεταξη του ιντζεξιον(ασημι τμημα)και το φιλτροκουτι (μαυρο τμημα) περνοντας την κανονικη μορφη αλλα και για να διμιουργηθη ο απαρετητος χωρος για να τοποθετηθουν τα αμορτησερ.
επειτα στην εισαγωγη απο το φιλτροκουτι τοποθετηθηκε η μεταλικη συτα απο το φιλτρο.
και τελος ετοιμος και ο κινητηρας και με τις κεφαλες σε χρυσαφι χρωμα οπως το πραγματικο.
φωτογραφιες δυστηχως χαλασε ενα τηλεφωνο που εβγαζε λιγο τις προκοπης και πολεμαω με ενα παλιο. -
η βαφη ολοκληροθηκε το αποτελεσμα τελοιο.
για αρχη πρωτη τοποθετησα την βαση του σαζμαν που επανω θα προσαρμοστουν τα αμορτισερ τις πισω αναρτησης.μπροστα απο το σαζμαν το πλαισιο ειταν κλειστο απο την μια ακρη μεχρι την αλλη οποτε οπως φαινετε και στην φωτο κοπηκε το ενδιαμεσο τμημα για να διμιουργηθη ο απαρετητος χωρος γιανα χωρεσει ο κινητηρας.
-
Πολύ ενδιαφέρον! με απλά υλικά και μικρό κόστος προβλέπεται κάτι πολύ καλό
Το κακό είναι οι φωτογραφίες, που είναι θολές και κουνημένες κι αν μπορείς λίγο να επεξεργαστείς ορθογραφικά το κείμενο! -
οντως πιστευω και ελπιζω να γινει οπως το φανταζομε.η ορθογραφια οντως ειναι το δυνατο μου χαρτι χα χα.
-
Δοκίμασε να φωτογραφίσεις από λίγο μακρύτερα με φυσικό φωτισμό.
Καλή συνέχεια στο project!! -
λοιπον αφου με ταλαιπωρησε λιγο τοποθετηθηκαν τα πισω αμορτησερ τα οποια περνανε οπως φαινετε και στην φωτο κατω απο την εισαγωγη και στηριζοντε πανω στο σαζμαν οπως και στο αυθεντικο.
ετοιμο και το σαλονι αφου μπηκαν οι επενδυσης στο ταμπλο καθισματα και μοκετα.
-
εγινε και η περιμετρικη κοκινη ριγα στο αμαξωμα.
μπηκε το κοκινο λουρακι στα ανθρακονιματινα βαλιτσακια στο χωρο του κινητηρα.
και τελος μια φωτο του κινητηρα πριν και μετα πριν μπουν και τα υπολοιπα περιφεριακα.
-
Απο μοντελισμό καλά πας, απο φωτογραφία θές δουλίτσα
-
απο φωτογραφια ειμαι τουβλο αλλα ειναι και το τηλεφωνο κακα.λοιπομεγιναν καποιες τελευταιες πινελιες.μπηκαν οι ζωνες ασφαλιας και το λουρακι στο ντουλαπακι του συνοδηγου καθως και τα μαυρα προστατευτικα για την μοκετα.
επισης τοποθετιθηκε στον κινητηρα το δοχειο υγρον και προστεθηκαν επισης τα υποπλαισια που συνδεοντε με το χιαστο του κινητηρα και κατευενη καθετα στην εισαγωγη καθως και τα πλαινα υποπλαισια τα μαυρα που δεν υπηρχαν.
-
Εξαιρετική δουλειά, μπράβο ρε alexlef!
Mου λείπουν οι εποχές που είχα το χρόνο κι εγώ ν'ασχοληθώ με μοντελισμό...Τι κλίμακα είναι?
-
νικο ευχαριστω.ειναι 1/18 αλλα μακαρι να μην ειχα χρονο γιατι ο χρονος προκυπτη απο αναδουλεια.
-
η διαδηκασια ολοκληροθηκε.
-
καλυτερες φωτο απο την κατασκευη.
-
Ωραίος!!!
my project pagani zonda f mondo motors