-
Εγω βλεπω να διαφημιζουν το diesel σε προνομιακη τιμη,με εξοπλισμο τυπου Energy...
https://www.car.gr/18852486-nissan-x-trail
https://www.car.gr/13507779-nissan-x-trail -
Το γιαννιωτικο είναι μούφα.
Το πρώτο αξιοπρεπέστατη τιμή για τέτοιο diesel -
Ενώ το site της Nissan παραμένει βαθιά νυχτωμένο στο xtrail, κάπου χωμένο στο τέλος μπορείς να δεις τον τιμοκατάλογο.
https://www-europe.nissan-cdn.net/conte ... EDC-BT.pdfO τιμοκατάλογος λοιπόν είναι προ φόρων και με μια γρήγορη ανάγνωση:
- Είναι με μετρήσεις NEDC και όχι WLTP - Άρα λογικά πάμε για πιο ακριβά τέλη κυκλοφορίας.
- Στη βενζίνη έχει μόνο το αυτόματο (άρα πακέτο για τους χειροκίνητους) και η διαφορά τιμής Acenta και Nconnecta είναι τόσο μικρή που δε θεωρώ ότι αξίζει (μιλάμε για acenta με μεταλλικό χρώμα). Εκεί που υπερτερεί το acenta είναι στους ρύπους (125 σε σχέση με 145 και όχι με μέτρηση wltp)
- Για κάποιον που θέλει πετρέλαιο, το nconnecta χειροκίνητο, είναι σε εξαιρετική τιμή (λογικά στα 28.000 και κάτι), με καλό εξοπλισμό και χωρίς φόρο πολυτελείας. Με τετρακίνηση ξεφεύγει, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω σε πολλές εταιρίες είναι γιατί δεν ανακοινώνουν τα επίσημα νούμερα wltp. Για ότι αγοραστεί τα τέλη του 2020 θα πάνε με το wltp.
-
Μάλλον βλέπουν πως τα νούμερα χτυπάνε κόκκινα!
-
Αν χτυπάνε στο κόκκινο και τα νούμερα της Nissan με τον καινούργιο κινητήρα που φτιάχτηκε μετά wltp, κλάφτα Χαράλαμπε. Σε κάθε περίπτωση είναι κρίμα γιατί παραπλανούν τον κόσμο. Είναι άλλο να περιμένεις τέλη 260 και να πας στα 400, χωρίς να έχει αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών από το κράτος.
-
Νομίζω ότι προλαβεις πριν τον Σεπτέμβρη για να βγει η άδεια με τις τωρινές τιμές.
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Τελικά ύστερα από αρκετή ανάγνωση, το nedc2 θα υφίσταται σαν τιμή μέχρι το 2020. Οπότε από το 2020 και μετά θα είναι όλα πια μόνο wltp. Το nedc2 είναι η μετατροπή των wltp ρύπων σε nedc2 χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα με όνομα co2mpas
Οπότε αν καταλαβαίνω καλά, το nedc2 είναι wltpSent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Όχι ακριβώς. Το necd2 είναι wltp μείον κάτι. Ένα ενδιάμεσο στάδιο για να μην πάθουν σοκ οι αγορές.
Το ερώτημα όμως είναι, με βάση ποιους ρύπους θα πληρώσεις τέλη το 2020.
Αν αγοράσεις τώρα ένα μοντέλο με 140+ ρύπους nedc2, αν πρέπει να πληρώσεις τέλη το 2020 με το wltp θα πας σε 160+. Και άρα τα τέλη μπορεί και να διπλασιαστούν.Αυτή τη στιγμή πολλές αντιπροσωπείες δε σου λένε τους πραγματικούς ρύπους (wltp) και δε λένε κουβέντα για τα τέλη του 2020, παρά μόνο για τα τωρινά (με necd2). Ο θεός μαζί μας.
-
Τα τέλη δεν μπορούν να στα πουν τώρα. Τώρα μιλάμε με βάση το υπάρχον φορολογικό σύστημα. Σε 1 χρόνο σε ξέρω αν θα αλλάξει. Από την άλλη, αν έχεις τώρα στην άδεια κυκλοφορίας μια τιμή ακόμα και αν είναι nedc2,δεν μπορούν να σου πουν φέρε τη παλιά σου άδεια να σου δώσω την νέα με wltp και να σε φορολογήσω ανάλογα. Οποτε πιστεύω οποίος πάρει τώρα κάποιο όχημα, ότι γράφει η άδεια θα πληρώσει. Αν μείνει το σύστημα όπως είναι. Ενδεχομένως να γίνει μια αλλαγή στο φορολογικό όπως έγινε τότε με τα αυτοκίνητα πριν του 2011 που μετρούσα κυβικά και μετά από 2011 μετρούσαν ρύπους.
Μπορεί το 2020 να λέει ρύπους όπως είναι με nedc2 και μετά με wltp.
Λέω εγώ τώρα αλλά κάπως έτσι το φαντάζομαιSent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Δεν αναφέρομαι στο σύστημα του κράτους για τον υπολογισμό των τελών. Ας παίξω καλύτερα joker.
Κάπου διάβασα ότι όσα αυτοκίνητα βγάλουν άδεια από 1/9/2018 έχουν στα χαρτιά εισαγωγής και τις δύο μετρήσεις (necd2 και wltp) και απλά χρησιμοποιείται η πρώτη για τα τέλη. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν για το 2020 για ότι έχει εισαγωγή μετά την 1/9/2018, η πληρωμή των τελών θα γίνει για όλα με wltp. Ότι έχει πάρει άδεια πριν τέλος. Δεν έχει μετρήσεις wltp και ισχύει ότι λέει η άδεια. -
Ναι μα η Nissan προς το παρόν μόνο nedc2 έχει βγάλει. Δεν έχει βγάλει τιμές ακόμα και για wltp. Όταν θα βγάλει και αν, τότε θα κλάψουν μανουλες. Εκτός αν φέρει σε ένα χρόνο η Renault νέους κινητήρες
-
Έχει βγάλει απλά δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα. Όπως και όλες οι εταιρίες.
Ο χαμός που έγινε το καλοκαίρι σε πολλές μάρκες που είχε σαν αποτέλεσμα από πάγωμα παραγωγής (VW Group) μέχρι και αλλαγή κινητήρων (Nissan), έγινε λόγω wltp. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μάρκα που να μην έχει, σε αυτοκίνητο που υπάρχει διαθέσιμο προς αγορά /παραγγελία στις αντιπροσωπείες, και μετρήσεις wltp. -
Ο χρήστης alejandrok έγραψε:
Έχει βγάλει απλά δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα. Όπως και όλες οι εταιρίες.
Ο χαμός που έγινε το καλοκαίρι σε πολλές μάρκες που είχε σαν αποτέλεσμα από πάγωμα παραγωγής (VW Group) μέχρι και αλλαγή κινητήρων (Nissan), έγινε λόγω wltp. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μάρκα που να μην έχει, σε αυτοκίνητο που υπάρχει διαθέσιμο προς αγορά /παραγγελία στις αντιπροσωπείες, και μετρήσεις wltp.Απλά δε τις έχουν ανακοινώσει
-
Καλημέρα σε όλη τη παρέα.Χρονια πολλά και καλή χρονιά.
Θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν το 1.6 βενζίνη χειροκίνητο τον. Accent wizard. συγκεκριμένα δυο πράγματα.
Α) για να βάλεις μπροστά από σταματημένος πατάς συμπλέκτη γιατί αλλιώς δε παίρνει μπροστά σωστά;
Όταν έχω ταχύτητα μέσα για να βάλω μπροστά πρέπει να πετάω συμπλέκτη.οταν δεν έχω ταχύτητα μέσα ξεκινάει το αμάξι και χωρίς συμπλέκτη. Το δικό σου έτσι είναι;Μπορείς να το δεις σε παρακαλώ;Β) όντας σταματημένος για να δώσω ρεύμα στο ράδιο πχ πρέπει να στρέψω το κλειδί ακριβώς στη θέση πριν το start.εκει δηλαδή που και το σύστημα αναφλέξεως έχει ξεκινήσει και είναι stand by. Θεωρητικά έπρεπε να πήγαινε στη θέση 1 η οποία είναι ένα κλικ μπροστά από το από το off και εκεί να δίνει ρεύμα μόνο στο ράδιο παράθυρα κτλ.
Δηλ για να καταλάβεις για ακούσω ράδιο σταματημένος γυρνάω τη κλειδί τέρμα με αμάξι έτοιμο να πάρει μπροστά και όχι μια θέση πίσω εκεί όπου δεν ανάβουν φώτα κτλ.Ελπίζω να έγινα κατανοητός..
Κατά τα αλλά όλα καλά με το αμάξι.εχω σχεδόν 10000. χιλιόμετρα απροβλημάτιστα όλα.
Κατανάλωση εκτός normal κοντά στο 6,5 με 7. Εντός 10 και average 8-8,5.
Παρά πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου να το πάρω. βέβαια αν και δε με κουράζει το setting του ac έχοντας κακομάθει με κλιματισμό θα ήθελα να έχει.
Με έχουν πάρει δυο τρία τηλ από αντιπροσωπείες αν το πουλάω για να παρω το καινούριο 1.3 γαλλικό κινητήρα αυτόματο...
Μου το αγοράζουν 22-23000. Χωρίς κάν να μπω στο παιχνίδι να παίξω με τιμές.
Μόνο και μόνο αυτό σημαίνει ότι αγοράζοντας τέτοιο αμάξι με 22000 στην ουσία ´κλέψαμε ´ τη. Nissan
-
Επίσης αν κάποιος ενδιαφέρεται επειδή Καταλαθος παρήγγειλα δυο σετ προβολείς ομίχλης μπροστά έβαλα το ένα και το άλλο είναι διαθέσιμο(καλωδίωση διακόπτη τα πάντα)
https://www.ebay.com/itm/Bumper-Driving ... SwWula7r6iΕίναι ακόμα διαθέσιμη τα 4 εργοστασιακά ηχεία και η μαμά πηγή ήχου.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται
-
Τώρα που είπες ότι έχεις το μαμά στέρεο απαντήθηκε το ερώτημα μου αν έχεις αλλάξει το ράδιο. Προφανώς παίρνει ρεύμα από λάθος καλώδιο, θα έπρεπε να παίρνει από accessories και παίρνει από run.
-
Ναι αυτό υποπτεύομαι και εγω..
-
Καλημερα.Στο α)εμενα παιρνει χωρις να παταω συμπλεκτη,ασχετα αν εγω τον παταω ουτως η αλλως στο μιζαρισμα...
Αυτο με το να πατας συμπλεκτη στο μιζαρισμα αλλιως δεν παιρνει,το εχουν καποια αμαξια,σιγουρα οχι το δικο μας παντως
...
Στο β)δεν ειμαι σιγουρος,εχω την εντυπωση οτι το ραδιοφωνο αναβει με το κλειδι μια σκαλα πριν την αναφλεξη.Θα το δω και θα επανελθω.
Κατα τα αλλα και εγω 200% ικανοποιημενος,το αμαξι στην τιμη που το πηραμε ηταν cheat,εχω κανει ταξιδαρες....
Καταναλωση το trip1 που δεν το εχω μηδενισει απο καινουριο μου δειχνει 7.4...
Επομενο βημα για εμενα ειμαι να βαλω τις ραγες οροφης... -
Αν έχω νεκρά μέσα μέσα παίρνει χωρίς συμπλεκτη.αν έχω ταχύτητα πρέπει να πατησω αλλιώς δε μιζαρει.
Εγώ πέρα από αυτά που έβαλα όταν το πήρα (κοτσαδόρο, μπάρες,ποδηλατιερα,φιμέ,ανεμοθραύστες κτλ) έβαλα προβολείς ομίχλης ,τα led που μπαίνουν πάνω από τους προβολείς,σκαλοπάτια,άλλαξα ράδιο με κορυφαία Android κάμερες μπρος πίσω καταγραφικό τηλεόραση ψηφιακό ραδιόφωνο obd) άλλαξα ηχεία έβαλα και tweeter,ηλεκτρικό πορτ μπαγκαζ,αυτό που μπαίνει μπροστά στο καπό και διώχνει τα μυγάκια στο δρομο(κάνει τρελή δουλειά) led αυτά που όταν ανοίγεις τη πόρτα μπαίνουν στο μαρσπιέ, καρχαρία κεραία και κάτι αλλά ψιλά στο εσωτερικο). Τώρα θα βάλω και δερμάτινη τούμπανο επένδυση στο τιμόνι και νεταρα νομίζω.
Αν μόνο είχα και κλιματισμό...
-
Α,εσυ το εκανες διαστημολοιο,!!!χα χα
Nissan X-Trail 2013