-
Όντως θα παίξει καθοριστικό ρόλο αυτό.
Σχετικά με τις εκδόσεις, η accenta δεν μου δίνει κάτι που δεν θα έβρισκα με λίγα χρήματα απο αγορά, εμπόριο, τρίτους, Κίνα (όπως θέλετε πείτε το).
Άρα το οτι δεν υπάρχει η energy μόνο κακό κάνει.Επίσης να δούμε που θα κινείτε και το Tarraco, γιατί αν έχει ανταγωνιστική τιμή, δεν μένουν πολλά περιθώρια στο xtrail.
Εκεί παραμετροποιείς. Εδώ παίρνεις πακέτα με συγκεκριμένα πράγματα που έχει αποδεχθεί η εισαγωγική. -
Σιγουρα,αλλα ειναι και το τι σου αρεσει.Εγω προσωπικα το Seat δεν θα το αγοραζα,ακομα και αν το δινανε 20000....
Ο εξοπισμος τωρα εχει να κανει και με τις απαιτησεις του καθενος,εγω πχ,δεν ειδα στην αμεσως επομενη εκδοση κατι το οποιο δεν θα μπορουσα να ζησω χωρις αυτο,οποτε με την Energy ειμαι κομπλε.... -
Συμφωνούμε...δώστε energy στον κοσμάκη...
-
Τελείως προσωπικό θέμα ο εξοπλισμός. Για εμένα π.χ. η Energy σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας και εν έτη 2018 / 2019 έχει σοβαρές ελλείψεις και δεν θα την αγόραζα ποτέ. Είναι καθαρά προσωπικό θέμα τι θέλει ο καθένας και τι θεωρεί σημαντικό, όπως επίσης και από τι αυτοκίνητο και με τι εξοπλισμό προέρχεται. Συνήθως δεν μας αρέσει να αγοράζουμε νέο αυτοκίνητο με χειρότερο εξοπλισμό από το προηγούμενο.
-
Σιγουρα προσωπικο.Αρκει βεβαια να σου χρειαζεται ο εξοπλισμος που πληρωνεις,και να μην τον παιρνεις μονο για να ειναι το αμαξι πιο φορτωμενο απο το προηγουμενο,επειδη για καποιον λογο 'ετσι πρεπει'....
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Αρκει βεβαια να σου χρειαζεται ο εξοπλισμος που πληρωνεις,και να μην τον παιρνεις μονο για να ειναι το αμαξι πιο φορτωμενο απο το προηγουμενο,επειδη για καποιον λογο 'ετσι πρεπει'....Διαφωνώ εδώ φίλε μου. Τι θα πει 'αρκεί να σου χρειάζεται'; Σάμπως όλα τα υπόλοιπα που παίρνουμε σε ένα αμάξι (μέγεθος, κινητήρας, εξοπλισμός) είναι πάντα ότι χρειαζόμαστε αυστηρά και ποτέ ότι γουστάρουμε...Το ίδιο ισχύει σε όλα τα πράγματα που ψωνίζουμε.
Το αμάξι καλύπτει κάποιες ανάγκες, ναι! Αλλά είναι και μέσο γουσταρίσματος, κ@ύλας ή όπως αλλιώς θέλεις να το πεις. Και ειδικά σε ένα φόρουμ σαν το παρόν.
Οπότε ίσως πιο σωστό θα ήταν να πούμε 'αρκεί να τον θέλεις' αυτόν τον εξοπλισμό που πληρώνεις και δεν σου τον επέβαλαν ή κάτι τέτοιο. -
Δηλαδη να πληρωσεις κατι απλα για να το εχεις?
-
Σιγουρα προσωπικο.Αρκει βεβαια να σου χρειαζεται ο εξοπλισμος που πληρωνεις,και να μην τον παιρνεις μονο για να ειναι το αμαξι πιο φορτωμενο απο το προηγουμενο,επειδη για καποιον λογο 'ετσι πρεπει'....Όλα τα στοιχεία εξοπλισμού χρειάζονται. Απλά όχι όλα με την ίδια συχνότητα και σημαντικότητα.
-
Oπως το βλεπει ο καθενας
-
Δηλαδη να πληρωσεις κατι απλα για να το εχεις?Γιατί οχι; Αν σε κάνει και νιώθεις ωραία!
Έχεις συνειδητοποιήσει πόσα πραγματικά άχρηστα πράγματα διαθέτουμε εμείς οι ανεπτυγμένοι (γκουχου γκουχου) του πρώτου κόσμου; -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Δηλαδη να πληρωσεις κατι απλα για να το εχεις?
Γιατί οχι; Αν σε κάνει και νιώθεις ωραία!
Έχεις συνειδητοποιήσει πόσα πραγματικά άχρηστα πράγματα διαθέτουμε εμείς οι ανεπτυγμένοι (γκουχου γκουχου) του πρώτου κόσμου;Αν σε κάνει να νιώθεις ωραία, τότε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό 'το χρειάζεσαι'.
Η έκδοση Acenta του QQ είχε για παράδειγμα ζάντες αλουμινίου, κάτι που ούτε το χρειάζομαι, ούτε με κάνει να νιώθω πιο ωραία. Επίσης, επειδή όλα αυτά κοστίζουν κοιτάς και το value for money. Μπορεί δηλαδή κάποιο άλλο καταναλωτικό αγαθό να έχει το ίδιο κόστος και ταυτόχρονα να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ωραία από ότι το Navigator της Nissan για παράδειγμα.
Για να μην αναφέρω φυσικά και αυτούς που έχουν ανάγκη τους χώρους ενός τέτοιου αυτοκινήτου και φυσικά δεν έχουν το ποσό για επιπλέον 'πολυτέλειες'.
-
Αν θυμάμαι καλά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο η βασική έκδοση είχε μια καταπληκτική τιμή για ένα αυτοκίνητο τέτοιου μεγέθους και με τον δυνατό 1.6 turbo βενζίνης, με την επόμενη έκδοση να προσφέρει κάποια ασήμαντα αισθητικά αξεσουάρ όπως δερμάτινες επενδύσεις σε τιμόνι λεβιε , και το αθλιοδεστατο multimedia της Nissan .
Με μια βόλτα από τα AliExpress και eBay και με 1 χιλιαρικακι περίπου αποκτουσες απείρως ανωτερο Android multimedia , και διαφορα διακοσμητικά εσωτερικά και εξωτερικά πολύ καλής ποιότητας και αισθητικής.
Και με κάποια παραπάνω χρήματα σε καλά aftermarket καταστήματα αν το θέλεις ψωνίζεις ζαντολαστιχα , καλές βελτιώσεις στο θέμα φώτισμου , δέρμα σε τιμονι και λεβιέ κλπ.
Αν θυμάμαι καλά με 25.000 περίπου στο τέλος θα μπορούσες να έχεις ένα πολύ καλά εξοπλισμένο τεράστιο οικογενειακό αυτοκίνητο, φτιαγμένο ακριβώς για τα γούστα σου.
Τεράστια ευκαιρία το συγκεκριμένο , μια στις 100 , μόνο το Kodiaq στο λανσάρισμα του ήταν αντίστοιχη ευκαιρία αλλά με πιο αδύναμο κινητήρα.Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αν σε κάνει να νιώθεις ωραία, τότε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό 'το χρειάζεσαι'.
Σωστός!!!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σιγουρα προσωπικο.Αρκει βεβαια να σου χρειαζεται ο εξοπλισμος που πληρωνεις,και να μην τον παιρνεις μονο για να ειναι το αμαξι πιο φορτωμενο απο το προηγουμενο,επειδη για καποιον λογο 'ετσι πρεπει'....
Όλα τα στοιχεία εξοπλισμού χρειάζονται. Απλά όχι όλα με την ίδια συχνότητα και σημαντικότητα.
Μην το λες. Είχα στην BMW 2-3 γκατζετάκια που απλά τα δοκίμασα 1-2 φορές και δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ ξανά. Και δεν μπαίνω καν στην φιλοσοφική συζήτηση περί καταναλωτισμού.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όλα τα στοιχεία εξοπλισμού χρειάζονται. Απλά όχι όλα με την ίδια συχνότητα και σημαντικότητα.
Μην το λες. Είχα στην BMW 2-3 γκατζετάκια που απλά τα δοκίμασα 1-2 φορές και δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ ξανά. Και δεν μπαίνω καν στην φιλοσοφική συζήτηση περί καταναλωτισμού.
Αυτο λεω Αλέξανδρε...απλα αυτά τα 2-3 τα χρησιμοποίησες ελάχιστα!
Για τον καταναλωτισμό συμφωνώ 100%.
-
Όχι Φάνη, απλά τα δοκίμασα για να δω τι κάνουν. Από περιέργεια (κάτι cruise control, αυτόματα φώτα, αυτόματοι καθαριστήρες κλπ). Άχρηστα εντελώς (για μένα), στα άλλα αυτοκίνητα που δεν τα έχω δεν τα έχω επιθυμήσει ούτε μια φορά.
-
Ολα είναι υποκειμενικά.
Και εγώ πχ αμάξι χωρίς κλιματισμό και αναδιπλούμενους καθρέπτες δεν θα έπαιρνα γιατί είναι για εμένα απαραίτητα και δεν μπαίνουν εκ των υστέρων.
Αυτόματα φώτα και καθαριστήρες μου είναι αδιάφορα όπως και κάποιοι μοδάτοι εξοπλισμοί «ασφαλείας».
Ο καθένας όπως τη βρίσκει και όσο αντέχει η τσέπη του.
Το συγκεκριμένο xtrail θα είχε για εμένα απορριφθεί λόγω έλλειψης κλιματισμού. Τα αλλά μπαίνουν. -
Μια ακόμα βόλτα από αντιπροσωπεία Nissan και το τοπίο εξακολουθεί και είναι ομιχλώδες.
Πράγματι δε θα φέρουν την energy και θα ξεκινήσουν από Acenta στα 27.500€ με αυτόματο κιβώτιο (διπλού συμπλέκτη) και μετά θα πάει στο N-Connecta με 29.000€ (πάλι αυτόματο διπλού συμπλέκτη). Αν φέρουν μηχανικό κιβώτιο υπολογίζουμε περίπου 1000€ κάτω. Λέω αν γιατί ακόμα δεν έχουν ενημέρωση. Οι τιμές δεν είναι κλειδωμένες (υπάρχουν ως ενδεικτικές σε μια ενημέρωση από τον εισαγωγέα) και για βενζίνη οι παραδόσεις για τις πρώτες παραγγελίες θα ξεκινήσουν Ιούνιο 2019. Λογικά μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα ξέρουν καλύτερα (λέμε τώρα).Διαβάζω τα μέχρι τώρα σχόλια για το xtrail. Ναι το energy ήταν value for money και 4.500€ περισσότερα για το Acenta φαντάζουν (και είναι πολλά) για τα extra που έχει (Multimedia της κακιάς ώρας, Clima, Δερμάτινο τιμόνι και λεβιές και προβολείς ομίχλης). Από την άλλη προφανώς και αλλάξει κλίμακα φορολογίας και τα 4500 είναι μάλλον φόροι και όχι διαφορά στην πραγματική τιμή. Για μένα αν έρθει και σε μηχανικό κιβώτιο και το κόστος του N-Connecta κρατηθεί έστω και οριακά κάτω από τα 28.000, θα πήγαινα εκεί. Μπορεί να έχει 6000 πάνω από το Energy αλλά πραγματικά έχει μακράν καλύτερο εξοπλισμό, σε σημείο να μη θεωρώ ότι του λείπει κάτι (360 κάμερες, ηλεκτρικό πόρτμπαγκαζ με αισθητήρα κίνησης κλπ). Αν το καινούργιο infotainment που έχει η Nissan είναι λίγο καλύτερο από το προηγούμενο θα είναι Super. Αν και μόνο και μόνο που θα έχει πλέον σύστημα πλοήγησης Tom Tom που μεταφέρει και τις οδηγίες πλοήγησης στην κεντρική οθόνη (5'') που έχει στα όργανα, νομίζω ότι είναι super.
Βέβαια όλα αυτά είναι λόγια του αέρα. Μέχρι να το δούμε γραμμένο τουλάχιστον.
-
Τετρακίνητο θα βγαίνει με τον 1.3 βενζίνης ή πάλι μόνο με diesel θα συνδυάζεται;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Τετρακίνητο θα βγαίνει με τον 1.3 βενζίνης ή πάλι μόνο με diesel θα συνδυάζεται;Μπά, 4κινηση σε diesel εκτός αν κάνουν κόλπο γκρόσο και δώσουν περισσότερα στην βενζίνη απ'οτι diesel.
Επιπλέον, η acenta συμφέρει γιατί και οι εκπομπές είναι κάτω από 140 ενώ η n connecta πάνω από 140. Οπότε τώρα που είναι πάλι ομιχλώδες το τοπίο με τους τύπους, το acenta είναι value for moneySent from my Pixel XL using Tapatalk
Nissan X-Trail 2013