-
Γεια σας παιδιά..εχω ένα τσιπάκι το οποιο ειναι taihatcu πολυ παλιο αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το αν φοράει την δικια του μηχανη.. any way θελω να του ρυθμησω της βαλβίδες μιάς και είναι πατιμένες τέρμα απλα δέν ξερω πώς γιατί ο εκεντροφόρος είναι κάτω με γρανάζι και ωστήρια και ΄δεν έχουν βίδες τα κοκοράκια ουτε φοράει ποτιράκια..
το μόνο που έβγαλα ειναι αυτά εδώ τα οποία είναι στο κάτω μέρος και κουμπώνει εκεί το ωστίριο..
ξερει κανεις τι είναι και πώς μπορώ να τα αναζητήσω?
-
Γεια σας παιδιά..εχω ένα τσιπάκι το οποιο ειναι taihatcu πολυ παλιο αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το αν φοράει την δικια του μηχανη.. any way θελω να του ρυθμησω της βαλβίδες μιάς και είναι πατιμένες τέρμα απλα δέν ξερω πώς γιατί ο εκεντροφόρος είναι κάτω με γρανάζι και ωστήρια και ΄δεν έχουν βίδες τα κοκοράκια ουτε φοράει ποτιράκια..
το μόνο που έβγαλα ειναι αυτά εδώ τα οποία είναι στο κάτω μέρος και κουμπώνει εκεί το ωστίριο..
-
-
τελικα έχει ποτιράκι απο κατω βιαστικα να μιλισω..
τωρα εχω το εξης ερωτημα.
επιδι δεν προκειτε να βρω ποτηράκια για αυτο το μοντελο θα καταλίξω σε πατεντα.
να φάω με το τροχό λιγάκι τη κορυφή των βαλβίδων η να βάλω ροδέλες ψιλές ώστε να σηκωσω τον εκεντροφόρο λιγάκι ψιλά?
0,05 ασ πουμε..το εχει κάνει κάποιος απο εσάς? -
Ο χρήστης kiniklis-007 έγραψε:
..εχω ένα τσιπάκι το οποιο ειναι taihatcuΤι ειναι το τσιπακι και τι το taihatcu;
-
Jeepάκι Daihatsu παλιοτρόλ !!!
-
Θα έλεγα να ψάξεις να βρεις το σωστό πράμα.
Και αν ξέρεις να κάνεις αυτά που λες θα θεωρούσα ότι μπορείς να ξέρεις και που να τα βρεις....και βέβαια να μπορείς να δεις αν ο κινητήρας είναι ο σωστός ή άλλος...Κι εμένα μου πήρε μερικά δευτερόλεπτα για να καταλάβω αν άλλαξες τσιπάκι περίεργης μάρκας σε κάποιον εγκέφαλο....
-
ενταξη παιδια εγραφα λιγο γρήγορα..
λευτα δεν προκειτε να δωσω πατεντα θα κάνω σιγουρα.
ειμαι γενικά κατα αυτου του συστηματος βαλβίδων για να τις ρυθμησεις τρεχα γυρεβε..αντε και παω να πάρω ποτιρακια τι μεγεθος να παρώ?οι βαλβίδες ειναι τέρμα πατιμένες στην τύχη να παρω 0,4mm μικροτερα ποτιράκια? και αν δεν κάνουν και θέλει ποιό μικρες?αυτη ειναι δουλειά συνεργειου που έχει διαφορα μεγέθη και δοκιμάζουν ποιο τους κάνει εγώ δυστιχός δεν έχω σκοπό να πάω συνεργείο το αμάξι είναι παλιό.
επι του θέματος.θα βάλω ροδέλες αρχικά και άν δεν έχει αποτέλεσμα θα τις βγάλω και θα τροχίσω βαλβίδες. -
Αυτό σου το δίνω πάντως, είσαι θαρραλέος....
Αν ψάξεις στο διαδίκτυο δεν μπορεί, θα βρεις τα σωστά ανταλλακτικά. Στην ανάγκη πήγαινε στην Daihatsu και αγόρασε το ανταλλακτικό.
Ή πας σε απλό συνεργείο να σου ρυθμίσουν βαλβίδες και τέρμα. Εδώ ρισκάρεις να πάρεις τον κινητήρα στο χέρι... δεν έχει σημασία που είναι παλιός, άμα κάνεις τη δουλειά σου. -
Τα ποτηράκια δέν τα βάζεις στα κουτουρού, αλλά βάσει του πίνακα του κατασκευαστή. Ένας τέτοιος πίνακας είναι αυτός:
Στον οριζόντιο άξονα είναι το πάχος του παλιού ποτηρακιου και στον κάθετο άξονα το διάκενο που μέτρησες. Έτσι βρίσκεις το καινούριο ποτηράκι που πρέπει να βάλεις.
Πρέπει να υπάρχουν δύο τετοιοι πίνακες, ένας για τις βαλβίδες εισαγωγής και ένας για της εξαγωγής
EDIT: Βασικά ούτε ο πίνακας χρειάζεται. Αν ξέρεις ποιό είναι το εργοστασιακό διάκενο, μετράς το διάκενο που έχεις τώρα, μετράς και το ποτηράκι που έχει πάνω και με μια απλή προσθαφαίρεση βρίσκεις το καινούριο ποτηράκι.
-
οι βαλβίδες μου δέν ειναι λασχαρισμένες ειναι πατημένες,έχουν φαγωθεί οι έδρες. δηλαδή δέν υπάρχει καθόλου διάκενο το κοκοράκι είναι μονίμος πατιμένο,..
φοβος να πάρω την μηχανή στα χέρια δέν υπάρχει σε καμία περίπτωση παραπάνω αέρα θα του δώσω..
έχω σηκώσει ήδη τόν εκεντροφόρο 0,5mm με προσθήκες αλλα θέλει κιάλο γιατί ακόμα δάκενο δέν εχω..
το απόγευμα θα το δωκιμάσω και θα σας πώ.. -
Ο χρήστης kiniklis-007 έγραψε:
οι βαλβίδες μου δέν ειναι λασχαρισμένεςΘα ορκιζόμουν ότι είναι για πέταμα βασικά
-
γιατι το λές αυτό?το λογικότατο ειναι να πατιθούν οι έδρες..ποιό λογικό είναι να μικρίνει το διάκενο παρά να μεγαλώσει..ψαξτο λίγο
Να σηκώσω τον εκεντροφόρο ή να τροχήσω της βαλβίδες?