-
Βαρταλαμίδι. Θρακιώτικη λέξη για το 'Χρονοντούλαπο'.
Σκατορομαντικός είμαι και με ένα τσίπουρο στο άλλο χέρι, σκεφτόμουν να ανοίξω ένα θέμα στο οποίο θα αναφέραμε κάποια πράματα που βλέποντάς τα ή ακούγοντάς τα θα ταξιδεύαμε πίσω στο χρόνο. Το θέμα μπορεί να 'παρουσιάζεται' με κάτι σαν συνοδευτική εικόνα, tuboβίντεο, ή ακόμα καλύτερα φώτο από κάτι προσωπικό του καθενός, όταν αυτό είναι εφικτό
Καμιά φορά με πιάνει και σκαλίζω το παρελθόν. Θα αρχίσω αναφέροντας το πρώτο πρώτο 'αγαθό' που ζήτησα από την αγορά, όπως είχε πει η μάνα μ'. Τα γαριδάκια φοφίκο
Επίσης, θυμάμαι τα 'αερόσολα' παπούτσια της εποχής μου, τα reebok pump (και τα κακέκτυπα l.a. gear) και αυτά με το hexalite στη σόλα.
Επίσης, θυμάμαι κατεβαίνοντας προς το δημοτικό μου ότι αρκετά (ίσως 1 στα 10) αμάξια φορούσαν τα goodyear, δε θυμαμαι τύπο, με το χαρακτηριστικό 'ρόμβο' στο pattern τους.
Για πείτε...
ΥΓ, αν υπάρχει παραπλήσιο
-
Σκατορομαντικός είμαι και με ένα τσίπουρο στο άλλο χέρι, σκεφτόμουν να ανοίξω ένα θέμα στο οποίο θα αναφέραμε κάποια πράματα που βλέποντάς τα ή ακούγοντάς τα θα ταξιδεύαμε πίσω στο χρόνο. Το θέμα μπορεί να 'παρουσιάζεται' με κάτι σαν συνοδευτική εικόνα, tuboβίντεο, ή ακόμα καλύτερα φώτο από κάτι προσωπικό του καθενός, όταν αυτό είναι εφικτό
Καμιά φορά με πιάνει και σκαλίζω το παρελθόν. Θα αρχίσω αναφέροντας το πρώτο πρώτο 'αγαθό' που ζήτησα από την αγορά, όπως είχε πει η μάνα μ'. Τα γαριδάκια φοφίκο
Επίσης, θυμάμαι τα 'αερόσολα' παπούτσια της εποχής μου, τα reebok pump (και τα κακέκτυπα l.a. gear) και αυτά με το hexalite στη σόλα.
Επίσης, θυμάμαι κατεβαίνοντας προς το δημοτικό μου ότι αρκετά (ίσως 1 στα 10) αμάξια φορούσαν τα goodyear, δε θυμαμαι τύπο, με το χαρακτηριστικό 'ρόμβο' στο pattern τους.
Για πείτε...
-
Για πείτε...
-
Μονοχρωμο σε 8086 που μου είχε πάρει η μάνα μου στο δημοτικό 'για να μάθει το παιδί'.
Η μοναδική φωτογραφική που έιχα. Και την έχω ακόμα.
-
-
-
-
Αρκετά τέτοια υπήρχαν στη γραμμή Καλαμπάκας-Βόλου. Από τις πολεμικές αποζημιώσεις των Ιταλών.
-
Στην τυχη:
και πάει λέγοντας ....
-
bubble (μπούμπλε το λέγαμε στη ΓΚζάνθη) και Λάκυ καπ (ποτέ τρίνιτυ της ΈΒΓΑ) , +1
-
http://www.dinfo.gr/26-πα�% ... %BC%CE%B5/
αυτα που ειχαν ποδοσφαιρο με κορυφαιο χαρακτηριστικο τους που το ενα τερμα δεν εβλεπε το αλλο γιατι η γη ηταν στρογγυλη!
-
-
Το ραδιοκασετόφωνο που είχα φοιτητής στην Αθήνα.
Μάρκα SANYO, το έχω ακόμα και δουλεύει (μόνο το ραδιόφωνο πια).Δεκαετία 80, στην μπάντα των FM την ημέρα υπήρχε μόνο το κρατικό. Το βράδυ όμως η μπάντα γέμιζε με ραδιοερασιτέχνες και ραδιοπειρατές. Οι πρώτοι έκαναν το χόμπι τους και έπαιζαν μουσική ή μιλούσαν μεταξύ τους, οι δεύτεροι βάζανε διαφημίσεις, όλους φυσικά τους κυνηγούσε η αστυνομία γιατί δεν είχαν άδεια (γι αυτό έπαιζαν μόνο βράδυ).
Δεν θα ξεχάσω έναν ραδιοερασιτέχνη, τον '261', κάπου στην κυψέλη πρέπει να ήτανε. Δεν ξέρω γιατί είχε διαλέξει αυτό το ψευδώνυμο,υποθέτω ότι έβγαινε από τους κωδικούς στις λυχνίες που είχε στον πομπό του σταθμού του, που προφανώς ήταν στο σπίτι του. Άρχιζε την εκπομπή του γύρω στις 11 το βράδυ (όχι πάντα, όποια βράδια ήθελε...) και τελείωνε μετά τις 4. Είχε ευχάριστη φωνή αλλά δεν μιλούσε πολύ (ευτυχώς), έπαιζε μόνο ξένη μουσική, πολύ ποιοτική όμως, ροκ, τζαζ, λάτιν, τα πάντα, συχνά έκανε αφιερώματα σε καλλιτέχνες, πρέπει να είχε τεράστια συλλογή με δίσκους.
Κάθε βράδυ τον έψαχνα στο ραδιόφωνο όταν ήμουν σπίτι ή όταν γυρνούσα από έξοδο. Όταν είχα εξεταστική η μουσική του με βοηθούσε πολύ, η ύλη έβγαινε πολύ εύκολα και η νύχτα περνούσε γρήγορα. Όταν δεν είχα εξετάσεις, μετά από κάποια ώρα έσβηνα τα φώτα αλλά όχι το ραδιόφωνο: Ξενυχτούσα όσο άντεχα και ανακάλυπτα μουσικές άγνωστες σε μένα μέχρι τότε. Είχα γράψει και κασέτες με εκπομπές του, που βέβαια δεν υπάρχουν πια. Σίγουρα με έχει επηρεάσει στα μουσικά μου γούστα περισσότερο από κάθε άλλον.Ποτέ δεν έμαθα ποιος ήταν, το πραγματικό του όνομα, την εμφάνισή του, την ηλικία του, οτιδήποτε για αυτόν. Κι αυτός φυσικά δεν είχε ιδέα πόσοι και ποιοι τον άκουγαν, ούτε καν αν τον άκουγε κανείς... Ίσως να μην τον ένοιαζε κιόλας, ποιος ξέρει.
-
Με τελειως τυχαια σειρα χρονολογικα... btw και γαμω τα θεματα..
Σοκοφρετα Κουκου ρουκου
Δρακουλινια
Χαρτακια panini και ανταλλαγες στο σχολειο
Τις ομορφες σχολικες γιορτες τα Χριστουγεννα.. Και το ποσο δε γουσταρα να ξαναπαω σχολειο μολις τελειωναν οι χριστουγεννιατικες ή πασχαλινες διακοπες.
Η εντυπωση που μου εκαναν ορισμενα αυτοκινητα στο δρομο απο μωρο σχεδον..Και οι αναμνησεις που εχω ακομα και σημερα απο συγκεκριμενα αυτοκινητα που εβλεπα ειτε επαναλαμβανομενα ειτε στιγμιαια στο δρομο.
Παρασκευη βραδυ 'Διαπλεκομενοι'
'Disney club' Σαββατο πρωι
Το ποσο μαγικο μου φαινοταν το Χαλανδρι
Βολτες και ατελειωτα χαζεμα στο υπογειο του 'Tsamos' στο στατικο μοντελισμο..Τα θελα ολα καθε φορα Και εκεινο τον μαλλια τον Αντωνη τον υπαλληλο ο οποιος πιτσιρικο με εκανε να γελαω συνεχεια.. Στανταρ λουκουμαδες στη Χαϊμαντα απο τη γιαγια Και ψαξιμο για τα nike που γουσταρα περισσοτερο απ ολα τ αθλητικα..Κυριακες πρωι βολτες στο παζαρι στο Μοναστηρακι Και το ξεκινημα της συλλογης με τις τηλεκαρτες που εχει ξεφυγει πια σε μεγεθος. Παζαρι και καρτερι στα καρτοτηλεφωνα να παρω τις αδειες!
Το πλυσιμο του αυτοκινητου μαζι με τον πατερα πριν απο καθε μεγαλο ταξιδι ! Και το να πηγαινουμε μαζι σε εκθεσεις αυτοκινητου..!
Τα δεντροσπιτα στο απεναντι χωραφι
Τα καλοκαιρια στη κατασκηνωση
Τις πραγματικα ατελειωτες ωρες ποδοσφαιρο χειμωνα-καλοκαιρι..Τους τσακωμους, τα μπινελικια και οι νικες στο γκολ διαφορα..
Το ποσο γαματα ενιωθα οταν πηρα κι εγω 'νικελ' bmx !
Τα ΥΠΕΡ ΑΤΟΥ και τις κλεψιες που εκανα..
Την αισθηση οταν αγορασε ο πατερας τη cx και για αρκετα χρονια.. Και το ποσο γουσταρα να ψαχνουμε μαζι τις αγγελιες και να βλεπουμε μαζι αυτοκινητα μεχρι να την παρουμε..Και αργοτερα ξανα τα ιδια..
-
-
Αναφέρθηκε εννοείται ΚΙΤ, άπειρες ώρες φαντασίας. Με εξιτάραν οι ζάντες σαν κουμπιά που ήταν και το πλάνο να απομακρύνεται μέσα στην έρημο από πάνω πίσω.
Υπολογιστής. Cannon Fodder και μετά το απολελέ των χαρακτήρων Sensible soccer, Dune II, Grand Prix 1 με 3 δισκέτες, τις έχω ακόμα. Prince of persia και Grand prix legends στα φοιτητικά μου. Επίσης, Mortal kombat 2, με κωδικό για cheat AICULEDSSUL.
Ραδιόφωνο, αν κ ανακαλύφθηκε αργά, 89.9 FM ΔΡΞ πριν ονομαστεί όμορφη πόλη, με τον αξέχαστο Θείο Βασίλη στο μικρόφωνο.
Τηλεόραση. Der preis ist heis, μαζί με τις τσόντες (εμπειρία ζωής) από Sat 1 και RTL, μας ήρθαν το 1990 σαν ένεση καπιταλισμού, Eurosport, F1 με Watson - Edwards, Τροχοί κ δρόμοι, και Στραβά κ αστεία του Σταθάκη στο απ'τη θέση του οδηγού. και φυσικά ως το 1995-6 MTV. Θυμάται κανείς τον Ray Cokes?
-
εγω παλι θυμαμαι τον ενα τον μοναδικο τον ανεπαναληπτο spectrum με γομολαστιχες για πληκτρολογιο...http://en.wikipedia.org/wiki/ZX_spectrum
Ατελειωτες ωρες στο commando ...και φυσικα ατελειωτες ωρες για το loading του παιχνιδιου με το κασετοφωνακι διπλα να βγαζει αποκοσμους ηλεκτρονικους ηχους
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Δεν θα ξεχάσω έναν ραδιοερασιτέχνη, τον '261', κάπου στην κυψέλη πρέπει να ήτανε. Δεν ξέρω γιατί είχε διαλέξει αυτό το ψευδώνυμο,υποθέτω ότι έβγαινε από τους κωδικούς στις λυχνίες που είχε στον πομπό του σταθμού του, που προφανώς ήταν στο σπίτι του. Άρχιζε την εκπομπή του γύρω στις 11 το βράδυ (όχι πάντα, όποια βράδια ήθελε...) και τελείωνε μετά τις 4. Είχε ευχάριστη φωνή αλλά δεν μιλούσε πολύ (ευτυχώς), έπαιζε μόνο ξένη μουσική, πολύ ποιοτική όμως, ροκ, τζαζ, λάτιν, τα πάντα, συχνά έκανε αφιερώματα σε καλλιτέχνες, πρέπει να είχε τεράστια συλλογή με δίσκους.
Κάθε βράδυ τον έψαχνα στο ραδιόφωνο όταν ήμουν σπίτι ή όταν γυρνούσα από έξοδο. Όταν είχα εξεταστική η μουσική του με βοηθούσε πολύ, η ύλη έβγαινε πολύ εύκολα και η νύχτα περνούσε γρήγορα. Όταν δεν είχα εξετάσεις, μετά από κάποια ώρα έσβηνα τα φώτα αλλά όχι το ραδιόφωνο: Ξενυχτούσα όσο άντεχα και ανακάλυπτα μουσικές άγνωστες σε μένα μέχρι τότε. Είχα γράψει και κασέτες με εκπομπές του, που βέβαια δεν υπάρχουν πια. Σίγουρα με έχει επηρεάσει στα μουσικά μου γούστα περισσότερο από κάθε άλλον.Ποτέ δεν έμαθα ποιος ήταν, το πραγματικό του όνομα, την εμφάνισή του, την ηλικία του, οτιδήποτε για αυτόν. Κι αυτός φυσικά δεν είχε ιδέα πόσοι και ποιοι τον άκουγαν, ούτε καν αν τον άκουγε κανείς... Ίσως να μην τον ένοιαζε κιόλας, ποιος ξέρει.
Φώντα τον λένε και είχε τεράστια ακροαματικότητα
http://www.261.gr/ -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
εγω παλι θυμαμαι τον ενα τον μοναδικο τον ανεπαναληπτο spectrum με γομολαστιχες για πληκτρολογιο...http://en.wikipedia.org/wiki/ZX_spectrumΑτελειωτες ωρες στο commando ...και φυσικα ατελειωτες ωρες για το loading του παιχνιδιου με το κασετοφωνακι διπλα να βγαζει αποκοσμους ηλεκτρονικους ηχους
Αχ πουτανα νιοτη....
ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣΣε ασχετη σειρα.
Σοκολατα ΜΕΛΟ μικρη, 5 δραχμες.!!!
Διαφορες πατινοειδεις κατασκευες με ταβλες οικοδομης και ρουλεμαν, το πως ζουμε ειναι θαυμα.
Μια Μερσεντες με ορθια φαναρια με πεταλια, που ειχα πριονισει το μασιφ λαστιχο και πηγαινα με τις ζαντες και εκανα κολιδια στο μωσαικο.
Υποχρεωτικος Εκκλησιασμος το Σαββατο πρωι στο σχολειο... επιασε τοπο, ολοι γιναμε χριστιανοπουλα
Το πρωτο φιλι που δεν τη θυμαμαι κιόλας.
Κυριακη βολτα στην Κηφισια με τον ηλεκτρικο με τους γονεις. Ολοκληρο ταξιδι.
Βολτες Πασαλιμανι...
Εδιτ: Δε συζηταμε για τα τρενα.... εκατονταδες ωρες ταξιδιου Αθηνα-Πατρα συνηθως 6 ώρες. Μια φορα καναμε και 11
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
εγω παλι θυμαμαι τον ενα τον μοναδικο τον ανεπαναληπτο spectrum με γομολαστιχες για πληκτρολογιο...http://en.wikipedia.org/wiki/ZX_spectrumΑτελειωτες ωρες στο commando ...και φυσικα ατελειωτες ωρες για το loading του παιχνιδιου με το κασετοφωνακι διπλα να βγαζει αποκοσμους ηλεκτρονικους ηχους
Τον έχω ακόμα (στο πατρικό μου)!!! Μπορούσες να γράψεις στοιχειώδη προγραμματάκια με μια απλούστατη basic και να τα γράψεις σε άδεια κασέτα. Είχα φτιάξει ένα για να βοηθήσω τον πατέρα μου να βγάζει τα κοινόχρηστα (σήμερα αρκεί ένα απλό excel), αλλά προτιμούσε να τα βγάζει στο χέρι.
Θα προσπαθήσω να θυμηθώ να τον βγάλω μια φωτογραφία...
Memory Lane / Βαρταλαμίδι