-
Mπορεί να θέλει να βγάλει και κάτι από την ιστορία ο άνθρωπος ρε σεις. Τα σπασμένα με λίγα λόγια.
-
**πες μας τι αυτοκινητο ειναι και ετος, **
διοτι καποιος μπορει να θελει να το παρει το 50% σου, και να το κανει ανταλλακτικα η να τα βρει με τον αλλο ιδιοκτητη αφου δεν θα υπαρχει πλεον προσωπικη εχθρα. Βασικη προυποθεση οτι εχεις εσυ την αδεια και τα κλειδια στα χερια σου.
πχ εγω θα ηθελα μια BARCHETTA για ανταλλακτικα...(σαν παραδειγμα το αναφερω)...και θα το εκανα.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ασ'το απλυτο, με ξεφουσκωτα λαστιχα κτλ σε καποιο κεντρικο σημειο. Μετα απο λιγο καιρο παρε τηλ στο δημο και δηλωσε το εγκατελείμενο. Λογικα θα καταληξει στον ΟΔΔΥ.
Αυτή είναι και η πιο λογική πρόταση που ακούστηκε.
Θέλεις να το ξεφορτωθείς; Το εγκαταλείπεις (κυριολεκτικά!) και αναλαμβάνει ο Δήμος, και δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αλληλεπίδραση από την άλλη πλευρά, πλην του τηλεφώνου ('ξέρεις, το αυτοκίνητο το μάζεψε ο Δήμος ως εγκαταλελειμμένο ')
Η παράδοση πινακίδων, βρίσκεται μάλλον στη διακριτική ευχέρεια του παραλαμβάνοντα αν θα θέλει υπογραφή και απ'τους 2. Για να τις πάρεις πίσω όμως θέλει απαραίτητα και τους 2, οπότε αν θέλεις να αφήσεις ένα 'παράθυρο' για μελλοντική συννενόηση, δοκίμασε αυτό πρώτα. Αλλιώς, η εγκατάλειψη θα σε σώσει
To εγκαταλειπεις οπως ειπατε, και αφου τηλ στο δημο και μετα το μαζεψουν, τελειωνεις ετσι απλα?
Δεν σε ενοχλει κανεις, ξεμπερδευεις οριστικα? Τελος?????? -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Εγω θα του αφηνα το αυτοκινητο στο σπιτι , θα του εδινα τα κλειδια και θα του ελεγα να το βαλει εκει που ξερει. Απο την επομενη μερα θα σταματαγα να ασχολουμαι με το αμαξι.
Αφου του ανηκει το μισο, ας το εχει ολοκληρο στην κατοχη του.
Δηλαδη να αντιστρεψεις την κατασταση.Αν καποια στιγμη σου πει να το πουλησετε, μπορεις να κανεις εσυ πλεον ο,τι σου εκανε ο αλλος.
Το οτι εχουμε απο 50% ο καθενας, σημαινει οτι σε καποιον πανε τα ειδοποιητηρια τελων κυκλοφοριας κλπ
Μαντεψε σε ποιον...
Οποτε, κι εκει να το αφησω, η λυπητερη σε μενα θα ερχεται παλι.
Ακυρο το σεναριο αυτο. -
Υπαρχει περιπτωση να σε αναζητησει ο δήμος ή αλλη υπηρεσια αν παρατησεις το αυτοκινητο?
Να υποθεσω οτι το τηλεφωνο στον δήμο θα ειναι ανωνυμο? (προσπαθουμε να ξεμπλεξουμε, όχι να μπλεξουμε)
Ο οικείος δήμος δεν διακρινεται για τη σβελταδα του, κι ετσι, οντως χωρις τηλεφωνο, ειμαι σιγουρος οτι ειναι ικανοι να το αφησουν το αυτοκινητο να βρισκεται οπου το αφησω, για κανένα χρόνο! Φεξε μου και γλυστρισα δηλαδη.
Με τηλεφωνο ομως, εχω ακουσει οτι δρουν σε λογικα χρονικα περιθωρια.Ερωτηση 1
Ομως, μηπως ζητουν στοιχεια του 'καταγγελοντα'? (πηγαινετε μαζεψτε το, με ενοχλει κλπ)Ερωτηση 2
Επισης, πως απεμπλεκομαι απο τα τελη κυκλοφοριας, και ασφαλιστρα?
Εγω ως κατοχος του 50%, και εχοντας στις πλατες αυτα τα εξοδα, πως θα φανω στο συστημα, taxis, ασφαλιστικη, τι πρεπει να πω, πως να το χειριστω?
Αντε το ξεφορτωθηκα. Μετα? -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Υπαρχει περιπτωση να σε αναζητησει ο δήμος ή αλλη υπηρεσια αν παρατησεις το αυτοκινητο?
Να υποθεσω οτι το τηλεφωνο στον δήμο θα ειναι ανωνυμο? (προσπαθουμε να ξεμπλεξουμε, όχι να μπλεξουμε)
Ο οικείος δήμος δεν διακρινεται για τη σβελταδα του, κι ετσι, οντως χωρις τηλεφωνο, ειμαι σιγουρος οτι ειναι ικανοι να το αφησουν το αυτοκινητο να βρισκεται οπου το αφησω, για κανένα χρόνο! Φεξε μου και γλυστρισα δηλαδη.
Με τηλεφωνο ομως, εχω ακουσει οτι δρουν σε λογικα χρονικα περιθωρια.Ερωτηση 1
Ομως, μηπως ζητουν στοιχεια του 'καταγγελοντα'? (πηγαινετε μαζεψτε το, με ενοχλει κλπ)Ερωτηση 2
Επισης, πως απεμπλεκομαι απο τα τελη κυκλοφοριας, και ασφαλιστρα?
Εγω ως κατοχος του 50%, και εχοντας στις πλατες αυτα τα εξοδα, πως θα φανω στο συστημα, taxis, ασφαλιστικη, τι πρεπει να πω, πως να το χειριστω?
Αντε το ξεφορτωθηκα. Μετα?Γιατι δεν ρωτας σε μια εφορια;Ή στο συγκοινωνιών της περιοχης σου;
-
Όπως σου λένε τα παιδιά ο μόνος τρόπος να μάθεις ακριβώς τι γίνεται είναι να ρωτήσεις στο συγκοινωνιών και στην εφορία σου. Από εκεί και πέρα ότι και να ακούσεις είναι λόγια του αέρα.
Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θα αγοράσει το 50% ενός αυτοκινήτου.
Η μόνη λύση είναι να πας στην εφορία και να ξεκινήσεις τις διαδικασίες προσωρινής κατάθεσης.
Υ.Γ.: Μόλις μίλησα με άτομο που έχει συνιδιοκτησία το αυτοκίνητο του με τη μητέρα του, και που έχει παραδώσει τις πινακίδες για προσωρινή κατάθεση. Όντας ο διαχειρηστής του οχήματος (και άρα σε αυτόν πάνε τα τέλη κτλ) πήγε στην εφορία του και έκανε κανονικά τη διαδικασία για προσωρινή κατάθεση πινακίδων. Η υπάλληλος είδε ότι υπήρχε συνιδιοκτησία, τον ρώτησε για επιβεβαίωση, και αφού της εξήγησε, προχώρησε τη διαδικασία χωρίς να ζητήσει τίποτα περαιτέρω. Στο τέλος απλά έδωσε ένα αντίγραφο στην μητέρα του για να με χρεωθεί το τεκμήριο του οχήματος στην επόμενη δήλωση της. Οπότε κατά 99% κάνεις αυτό και τουλάχιστον γλιτώνεις από τα έξοδα. Παρκάρεις το αμάξι σε δικό σου χώρο, και ίσως κάποια στιγμή καταφέρεις να βγάλεις άκρη με τον άλλο ιδιοκτήτη.
Κρατάω μόνο μία επιφύλαξη, γιατί στο δημόσιο ο κάθε υπάλληλος εκλαμβάνει όπως του γουστάρει τη νομοθεσία, οπότε εσύ ίσως να είσαι καντέμης.
-
Τα πιο πολλα από αυτά που είπωθηκαν παραπάνω είναι ψιλοχοντροπαράνομα καιθα μπλέξεις. Η καλύτερη περίπτωση ειναι να πας να καταθέσεις πινακίδες μιας και εσύ φαίνεσαι ο διαχειριστής. Αν δεν τα καταφέρεις αν και δεν βλέπω το λόγο , τότε αν το αμάξι ειναι ευτελους αξίας κάνε το δωρεά/μεταβίβαση στον άλλο ιδιοκτήτη ή σε καμμιά εκκλησία και άσε τους παπάδες να τον τρελάνουν.
-
Ειπώθηκε ήδη ότι τη δωρεά πρέπει να την δεχτεί ο άλλος.
Τα σενάρια να του το αφήσεις στο σπίτι του επίσης δεν σε απαλλάσσει από το σήμα, ασφάλεια και τεκμήριο.
Τα πιο παράνομα έχουν κινδύνους και πάλι θα περάσει καιρός μέχρι να απαλλαγείς.
Θα ρωτήσεις και στο μεταφορών και στην εφορία. Έστω σε άλλη και όχι στη δική σου αλλά καλύτερα στη δική σου.
Κινήσου γρήγορα για να μην χρειαστείς το σήμα του 2013.
Και ποτέ δεν ξέρεις μπορεί κάποιος να θέλει να το αγοράσει, βάλε αγγελία, τζάμπα είναι.
Τρόπος πώλησης του 50% ενός αυτοκινήτου