-
Σωστό αυτό που λες greo αλλά συμβαίνει επειδή η απόδοση του κινητήρα είναι πλέον σε δεύτερη μοίρα. Πάνε οι εποχές που οι V12 Ferrari είχαν 150 άλογα διαφορά από τους V8 της Hart ή της Cosworth π.χ. Βέβαια σε κάτι δυναμόμετρα στυλ Monza, Spa κλπ φέτος έφαγε πολύ ξύλο η RB αλλά με το που πιάσαμε τα Τιλκεδρόμια...
-
Σίγουρα παίζει ρόλο η ιπποδύναμη και η ροπή αλλά υπάρχει και οι άλλες όψεις του νομίσματος όπως κατανάλωση, μέγεθος, βάρος, και μην ξεχνάμε αξιοπιστία και μάλλον ο Renault έχει το πιο πλήρες πακέτο και ας μην είναι απαραίτητα ο πιο δυνατός. Το μέγεθος πχ μπορεί να δίνει στον Newey περισσότερες επιλογές στον σχειδιασμό του πίσω μέρους.
Ερώτηση: Για πια εξέλιξη κινητήρων μιλάμε αφού η McLaren θα δίνει πάλι την κοινή ECU και με πάρα πολλούς περιορισμούς.
-
Σε καμία περίπτωση δεν είναι συνολικά καλύτερος ο V8 της Renault. Εκτός από την ισχύ και ροπή όπου μειονεκτεί εμφανώς*, φέτος έχει κοστίσει ένα κάρο βαθμούς στην RB από τις εγκαταλείψεις. Από εκεί και πέρα σίγουρα πλεονεκτεί σε διαστάσεις (το βάρος είναι fixed) και κατανάλωση.
*Θυμιζω την γκρίνια της RB το 2009 όταν έλεγε ότι με κινητήρα Ferrari θα κέρδιζε κι εκείνη, όπως έκανε η Torro Rosso με ίδιο σασί.
Αν αναφέρεσαι στο 2014, υπάρχουν τεράστια περιθώρια για εξέλιξη παρόλο που το φορμά (V6, 1600, single turbo, ERS) είναι fixed.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σωστό αυτό που λες greo αλλά συμβαίνει επειδή η απόδοση του κινητήρα είναι πλέον σε δεύτερη μοίρα. Πάνε οι εποχές που οι V12 Ferrari είχαν 150 άλογα διαφορά από τους V8 της Hart ή της Cosworth π.χ. Βέβαια σε κάτι δυναμόμετρα στυλ Monza, Spa κλπ φέτος έφαγε πολύ ξύλο η RB αλλά με το που πιάσαμε τα Τιλκεδρόμια...ΑΙΣΧΟΣ!
Προτείνω να κάνουμε 10 GP στη Monza και 10 στο SPA. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Σωστό αυτό που λες greo αλλά συμβαίνει επειδή η απόδοση του κινητήρα είναι πλέον σε δεύτερη μοίρα. Πάνε οι εποχές που οι V12 Ferrari είχαν 150 άλογα διαφορά από τους V8 της Hart ή της Cosworth π.χ. Βέβαια σε κάτι δυναμόμετρα στυλ Monza, Spa κλπ φέτος έφαγε πολύ ξύλο η RB αλλά με το που πιάσαμε τα Τιλκεδρόμια...
ΑΙΣΧΟΣ!
Προτείνω να κάνουμε 10 GP στη Monza και 10 στο SPA.Καλύτερα να βάλουμε κοινό κινητήρα και λάστιχα και 15 τιλκεδρόμια ώστε να μετράει κατά 90% το downforce και να κερδίζει η ομάδα που έχει τον Νιούη... Oh wait... κάτι τέτοιο γίνεται!
-
Είμαι και εγώ φαν της εξέλιξης σε όλα τα μέρη του μονοθεσίου, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η παρούσα λύση και είναι πολύ πιο οικονομική και προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αγωνία και θέαμα.
Όσο για τα Τιλκεδρόμια, πολλά από αυτά είναι ωραίες πίστες και το τσίρκο πρέπει να πηγαίνει σε πολλές διαφορετικού τύπου πίστες. -
Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος κινητήρας δεν είναι απαραίτητα αυτός που έχει τη μεγαλύτερη τελική. Παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο.
-Τελική ταχύτητα
-Eπιτάχυνση
-Βάρος
-Αξιοπιστία
-κ.α. που δεν ξέρω -
Το κατώτατο βάρος είναι ορισμένο στα 95 κιλά. Όλοι ίδιο βάρος έχουν.
-
Ο χρήστης the_sigman έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος κινητήρας δεν είναι απαραίτητα αυτός που έχει τη μεγαλύτερη τελική. Παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο.
-Τελική ταχύτητα
-Eπιτάχυνση
-Βάρος
-Αξιοπιστία
-κ.α. που δεν ξέρω -
Το βάρος είναι ορισμένο η κατανομή του όχι
-
Σωστό κι αυτό. Πάντως το 2009 όπου RBR και STR είχαν ολόιδιο σασί αλλά διαφορετικό κινητήρα είδαμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
ΑΙΣΧΟΣ!
Προτείνω να κάνουμε 10 GP στη Monza και 10 στο SPA. -
Ο χρήστης mikeerfol έγραψε:
-Τελική ταχύτητα
-Eπιτάχυνση
-Βάρος
-Αξιοπιστία
-κ.α. που δεν ξέρω -
Ο χρήστης the_sigman έγραψε:
-Τελική ταχύτητα
-Eπιτάχυνση
-Βάρος
-Αξιοπιστία
-κ.α. που δεν ξέρω
Ποιος θα παρει το κατασκευαστων του 2012;