-
-
-
-
Το χάλασαν. Το Νιβα ηταν καλτ!
-
Σ' αυτό αν ξεβιδώσω το φανάρι θα δω βαμμένη λαμαρίνα ή άβαφη με σκουριά;
-
Αίσχος είναι!Είναι ένα παλιό-κλασσικό lada niva με φανάρια από fiat panda..!!???!!
-
Δηλαδή το να αλλάξεις φανάρια και προφυλαχτήρα το λές facelift και συνεχίζεις να το πουλάς μετά από πόσα είναι καμιά 30ριά χρόνια;;
Μα καλά αφού εδώ και λίγα χρόνια έχουμε δει τον πεντάπορτο αντικαταστάτη του σε φωτογραφίες (και στα αλήθεια το έχω δει με βουλγάρικες πινακίδες)... τι έγινε με αυτό; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δηλαδή το να αλλάξεις φανάρια και προφυλαχτήρα το λές facelift και συνεχίζεις να το πουλάς μετά από πόσα είναι καμιά 30ριά χρόνια;;
Μα καλά αφού εδώ και λίγα χρόνια έχουμε δει τον πεντάπορτο αντικαταστάτη του σε φωτογραφίες (και στα αλήθεια το έχω δει με βουλγάρικες πινακίδες)... τι έγινε με αυτό;Η αλήθεια είναι ότι έκλεισαν 35 χρόνια συνεχούς παραγωγής του Niva.
Το συγκεκριμένο face-lift είχε προταθεί πριν 3 χρόνια αλλά απ' ότι φαίνεται δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή, αντ' αυτού βγήκε αυτό:με πολλές όμως μηχανικές βελτιώσεις (δες εδώ) καθώς και αναβαθμισμένο εσωτερικό.
Τώρα όσον αφορά στον πεντάπορτο αντικαταστάτη, φαντάζομαι είναι γνωστά τα όσα διαδραματίστηκαν στις αρχές τις χιλιετίας με αποτέλεσμα η Lada να 'πουλήσει' το brand Niva στην GM σχηματίζοντας από κοινού την κοινοπραξία GM-AvtoVAZ η οποία παράγει τον 'αντικαταστάτη' ως Chevrolet Niva. Αν παρατηρήσετε τα Niva Euro 4 και μετά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν αναγράφουν πουθενά πάνω τους αυτήν την επωνυμία.
Τα νεώτερα είναι ότι τα μελλοντικά Lada 4x4 & Chevrolet Niva εξελίσσονται αυτή τη στιγμή από κοινού με την GM με στόχο να βγουν στην παραγωγή από το 2014.
-
Από την άλλη ο 'αντικαταστάτης' σχεδιαζόταν ήδη από την 10ετία του '80, όμως οι οικονομικοπολιτικές εξελίξεις ανέβαλλαν τα πλάνα του εργοστασίου. Ακολουθούν κάποια σχέδια/μοντέλα προπαραγωγής:
Δεν ξέρω για σας, εμένα πάντως αυτό το τελευταίο ειδικά κάτι μου θυμίζει...
-
honda hrv.
-
Ο χρήστης Ladorghini έγραψε:
Από την άλλη ο 'αντικαταστάτης' σχεδιαζόταν ήδη από την 10ετία του '80, όμως οι οικονομικοπολιτικές εξελίξεις ανέβαλλαν τα πλάνα του εργοστασίου. Ακολουθούν κάποια σχέδια/μοντέλα προπαραγωγής:Δεν ξέρω για σας, εμένα πάντως αυτό το τελευταίο ειδικά κάτι μου θυμίζει...
και τα πανω σαν ρειντζ κλασικ ειναι....
-
Για το δεύτερο φέις λιφτ (που στα μάτια μου εξωτερικά είναι ίδιο με το αρχικό) θα σχολίαζα μαρκετινίστικα ότι 'επιτυγχάνει τη διατήρηση της κλασικής εικόνας και αξίας του αυθεντικού.....'.... 'συμβατό με τα προϋπάρχοντα ανταλλακτικά'.... 'δεν θα ξενίσει τους παλιούς πελάτες'.... Δηλαδή δεν κάναμε τίποτα.
Αυτά που λένε ότι κάνανε καθώς και το βελτιωμένο εσωτερικό είναι αυτά που έπρεπε να είχαν κάνει κάπου στο 1990....
Από τα προπαραγωγής το πρώτο έχει πολύ από Lada Samara, το δεύτερο από Citroen AX, το τρίτο από Lada ή Dacia κάτι σε μοντέρνο και το τελευταίο Honda HRV. Νομίζω αυτό που κυκλοφόρησε (και που έχω δει) μάλλον μοιάζει με το 3ο σαν γραμμή. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω αυτό που κυκλοφόρησε (και που έχω δει) μάλλον μοιάζει με το 3ο σαν γραμμή.Όντως έτσι είναι:
ενώ έγιναν και κάποιες αλλαγές το 2009:
Το πρώτο, το έχω δει από πολύ κοντά και περιεργαστεί από πρώτο χέρι στα υπόγεια της αντιπροσωπείας της LADA Hellas.
Το Lada 4x4 που κυκλοφορεί σήμερα (euro 5) ουσιαστικά ενσωματώνει τις βελτιώσεις που είχαν πρωτοεφαρμοστεί στο Niva της 'Chevrolet' ενώ επιπλέον στη Ευρώπη (και στην Ελλάδα πλέον) κυκλοφορεί εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό γκάζι, ABS και με έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνη & LPG).
Εδώ μια συνέντευξη του 'πατέρα' των 2 Niva (και όχι 'farther')
και το τελευταίο Honda HRV
Η αλήθεια είναι ότι το HRV θυμίζει κάποιο Niva προπαραγωγής αφού το μοντέλο εξ ανατολών παρουσιάστηκε περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα!
-
Αυτό το μοντελάκι πάντως δεν το ήξερα...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό το μοντελάκι πάντως δεν το ήξερα...Αυτό το μοντελάκι πάντως ''λέει'' τρελά....
-
Ακριβώς, η έκδοση αυτή κάνει το Νίβα ένα πιο άγριο SUV. Έτσι στο πιο γνήσιο και αντρικό αλλά με 5 πόρτες και χώρους και τιμή χώμα μπορεί να ήταν πολύ ανταγωνιστικό.
-
απο τις φωτογραφιες που βλεπω νομιζω το καλυτερο θα ηταν να το αφησουν οπως εχει και αυτο γιατι θεωρω βλακεια να παρεις ενα ειδη ασχημουτσικο αμαξι και να το κανεις μπ-----λο,
η φωτογραφια με το 5θυρο, δεν ειναι απο καινουργιο μοντελο , το 5θυρο κυκλοφορει χρονια τωρα αλλα ηταν μονο για την ΕΣΣΔ και ειναι σπανιο -συλλεκτικο θα μπορουσα να πω μοντελο οπως και το αντιστοιχο niva pick-up.υστ:επειδη παλι δεν καταφερα να ποσταρω φωτογραφια πατηστε στο google εικονες lada vs bmw
-
Eχει 2, 3 χρόνια που υπήρχαν δημοσιεύματα πως το επομενο Niva θα βασίζεται στο Duster με 3θυρο και 5θυρο αμαξωμα.
Και ένα rendering απο το nivaclub.gr
Το όλο πακέτο (όνομα, αισθητική, χαρακτηριστικά, δυνατοτητες κλπ) σε αυτο το αυτοκίνητο δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Έχει μπει στο 'dna' των περισσοτερων που το γνωρίζουν. Κατι καινούριο καλύτερα να έχει και αλλο όνομα.
-
μπα κανένα απο τα εικονιζόμενα συγχρονα δε μ αρεσει...έχασε τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του!το σιδερένιο προφυλακτήρα που δε σε ένοιαζε τι θα βαρέσεις, μπορούσες να τον φωρτώσεις,να το κρεμασεις απο κει...τώρα τίποτα..αντ αυτών των αλαγών θα μπορούσαν να κρατήσουν τη παλιά συνταγή (πετυχημένη),ανανεόνοντας το σε μερικά σημεία όπως πχ σύστημα διέυθηνσης,κινητήρα συγχρονο ροπάτο και αλογάτο με λιγότερα κυβικά,αλλαγή εσωτερικού, κονσόλας ενδεχομένος και σαλονιού..αλλα μέχρι εκεί αντε και καμια ζάντα αλουμινιου για απώλεια βάρους !
-
Ρε παιδια ειναι κανεις απο δω γραμμενος στο nivaclub.gr??
Εχω κανει εγγραφη στο φορουμ και δε με εχουν ενεργοποιησει ακομη εδω και κατι βδομαδες, username kovathe οπως εδω, στειλτε καποιος ενα ΡΜ σε καποιον admin γιατι δε βρηκα πουθενα email, ουτε καν το registration στο mail μου δε μου ξαναστελνει το ρημαδι.
Lada 4x4 Niva face-lift