-
http://www.sky.gr/le...do/flight/43912
Μεγάλα χαμόγελα μετά την πτησούλα σήμερα, πολύ κρύο πάνω από τα 1300 μέτρα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Χρειάζεται να είσαι κάτω από 120 κιλά και να μπορείς να τρέξεις 4 βήματα προς τα εμπρός. Το 99% του πληθυσμού μπορεί να κάνει μια πτήση με διπλό.Οι μανούβρες από το SIV δεν είναι κάτι που θα βιώσεις ως επιβάτης. Ακόμα και οι πιλότοι, τις επιχειρούν -χωρίς επιβάτες φυσικά- μετά τον πρώτο χρόνο πτήσεων.
Πςςςςςς....
-
Υπέροχο βιντεάκι τραβηγμένο με quadrocopter:
Meanwhile, μια όμορφη πτησούλα μπήκε την Κυριακή. Με πολύ ένταση και κόντρα, αλλά και 'σχετικά' εύκολη άνοδο.
-
Περίεργα χτες. Ξεκίνησε άσχημα όταν συνειδητοποίησα ότι είχα ξεχάσει το cockpit με live και vario στο δικό μου αυτοκίνητο, στην Αθήνα, αλλά τελικά ένας φίλος μου έδωσε ένα spare και μου έφτιαξε την μέρα!
Απογείωση με αυτό μπροστά σου και αναρωτιέσαι αν ο καιρός προσπαθεί να σου πει κάτι:
(φωτο, Γιάννης Badder)Αμέσως έγινε σαφές ότι δυναμικό δεν υπήρχε ούτε για πλάκα, οπότε βουρ για το εκκλησάκι στον λόφο μπας και το σώσουμε. Και όντως, λίγο πριν πετάξω την πετσέτα, το vario μου λέει ότι κάτι υπάρχει. Δεν χτυπάει υστερικά σαν το δικό μου, και δεν ξέρω αν είναι όντως οργανωμένο θερμικό, ή φούσκα, αλλά δεν έχω να χάσω και πολλά και το κυκλώνω. Lo and behold, ΔΙΝΕΙ! Και δίνει, και δίνει και συνεχίζει να δίνει, με άφθονο ξύλο όταν βγαίνω στις άκρες του. Από τα 400 περίπου με φτάνει στα 1600 από όπου μετά, πάνω από την κορυφή μπορώ να παίξω με άνεση.
Μετά την μέγιστη άνοδο μπαίνω σε τρελά καθοδικά, (είδα μέχρι και -3,κάτι) και βγαίνω προς τα έξω καθώς η καταιγίδα στα δυτικά έχει αρχίσει και τσαμπουκαλεύεται και να πλησιάζει. Τα παιδιά στην απογείωση καλούν από τον ασύρματο όλους τους πιλότους να προσγειωθούν γιατί έχει αρχίσει και ανεβάζει παντού. Μετά από κάποια λεπτά πάνω από την προσγείωση στα οποία περισσότερο ανεβάζει παρά κατεβάζει, πατάω με ένα τεράστιο χαμόγελο. The day was saved!
-
Μάλλον χάρηκε το σύννεφο που σε ξαναείδε.......
-
-
-
Βγήκε το πόρισμα για το δυστύχημα του Παναγιώτη Κανιαμού πριν 2 χρόνια στην Αγία Μαρίνα:
-
Μόλις χάθηκαν πτητικά οι μισές μέρες του χρόνου
-
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ εχουν οι ρομα εκει περα?
-
Προφανώς κάποιος θεώρησε καλή ιδέα να τους μεταστεγάσουν στην κορυφή ενός βουνού.
-
Μετά την προχθεσινή ήττα όταν οι περισσότεροι πήραν εύκολο ύψος και εγώ έκανα τσουλήθρα, ήρθε η σημερινή μέρα για να με αποζημιώσει:
(http://www.livetrack24.com/track/379863/view3d)1920μ μέγιστο ύψος, τρυπώντας την αναστροφή, σε μια καθαρά θερμική μέρα με άφθονο ξύλο, αλλά και πολύ δυνατή άνοδο. Το Vario έγραψε +5,9m/sec και με είχε συνεχώς στην τσίτα, δεν ήταν μέρα για να αφήσεις τα φρένα και να τραβάς φωτογραφίες. Το top landing ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
-
-
Επιτρεπεις σε ενα ασχετο μια ερωτηση; (Η απαντηση ισως υπαρχει στις προηγουμενες σελιδες αλλα δεν εχω τωρα τη διαθεση να τη ψαξω).
Ποση μπορει να ειναι η συντομοτερη κανονικη* πτηση και ποσο η μεγαλυτερη;- Εννοω πτηση που να τη φχαριστηθεις και οχι να πας για το Γκιννες.
-
Η προχτεσινή μισάωρη ήταν στο όριο της απόλαυσης, αν και θα ήθελα να είχα κρατηθεί και άλλο. Για εμένα πάνω από 2,5 ώρες γίνεται κουραστικό, αλλά πολλοί φίλοι χώνουν 4ώρες και 5άωρες και είναι μες την τρελή χαρά.
-
Βατερλώ σήμερα με 3 τσουλήθρες ουσιαστικά την ίδια στιγμή που το φιλαράκι με το οποίο είχαμε πάει έβαζε... 6:30 ώρες στον αέρα.
-
Χρηστο για να απογειωθεις με παραπεντε που εχει κινητηρα χρειαζεσε γλυστρα σε λοφο η μπορεις να το σηκωσεις σε ευθεια?εχω εναν στην περιοχη που πεταει συνεχεια χωρις να υπαρχει υψωμα κοντα
-
Το paramoteur απογειώνεται από οπουδήποτε.
-
Wing-over in front of the Zugspitze!
Shot for Bogner fashion.
Photographer: Uli Wiesmeier http://uliwiesmeier.com/
Glider: Rush4 from Ozone Paragliders -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το paramoteur απογειώνεται από οπουδήποτε.τι κοστος εχει η αγορα του? ποσο καιρο χρειάζεται εκπαίδευση για να το πεταξεις με ασφαλεια? χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη άδεια?
Αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente)