-
Sad day for Democracy
Χρυση Αυγή, αποχή, καλπονοθεία*....
- ο ωραιος νόμος με τα Bonus εδρών...
Κλείνοντας, ελπίζω ο Bennys να επιλέξει την έδρα στην Θεσσαλονίκη, για να μην βγει το κάθε τσουτσέκι που το ψηφίζουνε ηλίθιοι συμπολίτες μας αυνανιζόμενοι στην θέα της αφισέτας της (μιλάμε για βαριά πολιτικά κριτήρια)
Κατα τα άλλα το πολιτικό μου σχόλιο είναι το quote απο έναν φίλο:
'ετοίμαζε βαλίτσες'
με εκφράζει απόλυτα... Αυτός τοπος έχει καταστραφεί βαθιά... και ο Έλληνας δεν έχει σκοπο να αλλάξει... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το βιντεάκι με το όλοι όρθιοι θλιβερό...
Θα χρειαστούν λίγοι μήνες μέχρι να συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι τι έχει παιχτεί.Σκέψου το λίγο σε βερζιόν WIND:
Νταγλάρι: σεικοθύται όλη
[σηκώνεται και ο πρόεδρας]
[καρπαζιά σε πρόεδρα]
Νταγλάρι: Όχι κι εσεί βραι αρχιγέ, όταν λέμε όλοι, εννωούμε όλοι εκτώς από τον αρχιγώ (και το πουλί)
wind: όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Θα χρειαστούν λίγοι μήνες μέχρι να συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι τι έχει παιχτεί.Σκέψου το λίγο σε βερζιόν WIND:
[καρπαζιά σε πρόεδρα]
Νταγλάρι: Όχι κι εσεί βραι αρχιγέ, όταν λέμε όλοι, εννωούμε όλοι εκτώς από τον αρχιγώ (και το πουλί)
wind: όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι -
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[καρπαζιά σε πρόεδρα]
wind: όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοιLOLed hard
Να σαι καλα... μου εφτιαξες την μέρα γιατι με εχει πάρει απο κάτω σήμερα με αυτά που εγιναν χτες...
-
Φαντάζομαι από τώρα καλοχαιρέτα vs Κανέλη...
Η Αμαλίας θα μετονομαστεί σε Προχορόφκα... -
Να κάνω κι εγώ μερικά σχόλια επί των παρατάξεων.
Νικητής είναι σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας αξιοποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση και τώρα θα φανεί αν μπορεί να λειτουργήσει ως κόμμα εξουσίας. Άσχετα με τις προτιμήσεις του καθενός (και τις δικές μου), όλοι στα δύσκολα κρίνονται. Για να δούμε...Μεγάλο συν είναι για μένα οτι σπάει επιτέλους το ταμπού της αριστεράς στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να έχει μετέπειτα αντιδράσεις. Η διαφορά απ το ΚΚΕ μπορεί να οδηγήσει σε ζυμώσεις.
Χαμένο το ΠΑΣΟΚ φυσικά. Μιλάμε για ιστορικά χαμηλά από το 74. Αυτό δε σημαίνει κατά τη γνώμη μου οτι η παράταξη καταστράφηκε. Τα λόγια του Βενιζέλου έκρυβαν ποικίλα νοήματα. Ο Βαγγέλας κάλεσε τις δυνάμεις του τόπου που πρότειναν κάτι διαφορετικό να αποδείξουν οτι όντως μπορούν να κυβερνήσουν. Είναι σαν να είπε περίπου 'φτιάξαμε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο οικοδόμημα, να δούμε ποιός θα το κάνει κουμάντο'. Εν τέλει το ΠΑΣΟΚ δεν είχε μάλλον καμία επιθυμία να κυβερνήσει (όπως δλδ ο Καραμανλής το 2009) και ίσως στην προσπάθειά του να μην τα πάει καλά, τελικά το παράκανε.
Η ΝΔ στα δικά μου μάτια είναι ακόμη πιο χαμένη. Η πρωτιά δίνει βουλευτές, αλλά μέχρις εκεί. Δεν είναι ούτε πραγματική νίκη, ούτε εντολή κυβέρνησης. Για ένα κόμμα που ζητούσε ισχυρή λαϊκή εντολή, το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό. O Samaras βασίστηκε στην επαρχία του κάθε γνήσιου δεξιού, που δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του, τα αγροτικά του πάνε απ το κακό στο χειρότερο, αλλά πάνω από όλα η νουδού.
Το ΚΚΕ, όπως ανέφερε και ο Asimov, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει. Δεν μπορεί να αλλάξει ένα τόσο άκαμπτο κόμμα, το οποίο πρεσβεύει μια συγκεκριμένη ιδεολογία. Το γεγονός οτι η Αριστερά ανέβηκε αλλά όχι αυτό, δείχνει κατά τη γνώμη μου οτι ο ευρύτερος κόσμος το αντιμετωπίζει ως σχεδόν γραφικό. Η Παπαρήγα στις δηλώσεις της προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι, αλλά κι αυτοί οφείλουν οπωσδήποτε να κάνουν την αυτοκριτική τους.
Η Χρυσή Αυγή τελικά ακουμπά το 7%. Πρόκειται για κοινωνική (απ τη μεριά του λαού) και πολιτική (απ τη μεριά των κομμάτων) κατάντια. Θεωρώ οτι το αποτέλεσμα δεν οφείλεται αποκλειστικά στο μεταναστευτικό, αφού στην επαρχία η ΧΑ πήγε καλύτερα...
Ο Κουβέλης τα πήγε αρκετά καλά, αλλά τον περιμένει δύσκολη μέρα σήμερα. Με τη διαλλακτικότητα που είχε προεκλογικά για συζητήσεις με όλους, θα δυσκολευτεί πολύ να κάμψει τις πιέσεις νδ-πασοκ για συγκυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή η ΔΗΜΑΡ είναι αρνητική, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Σε γενικές γραμμές είναι προφανές οτι ο κόσμος μπούχτησε με τον επονομαζόμενο μεσαίο χώρο. Κι αυτό γιατί στην Ελλάδα μεσαίος χώρος έχει καταντήσει ο κάθε χαμαιλέοντας, ο οποίος αλλάζει κατά περίπτωση χρώμα...Ο λαός βαρέθηκε το πασοκ και τα ψέματά του, βαρέθηκε τις κωλοτούμπες του Σαμαρά με τα ναι, τα όχι, τα μέσα και τα έξω και την ακατάπαυστη λογοδιάρροια του Καρατζαφέρη.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[καρπαζιά σε πρόεδρα]
wind: όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοιΥΓ. Χορταστικά και με εύστοχα σχόλια όλα τα post με τις αποτιμήσεις των εκλογών.
-
Ο Σαμαράς παίρνει το απόγευμα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ενώ έκανε το παν για να διαλύσει την προηγούμενη.
-
18% + 35% αποχη = 53% δεν εκπροσωπουνται... κατι πρεπει να γινει στο θεμα αυτο.. να συννενοηθουν οι μικροι και να κατεβουν μαζυ.. ισως ειναι τη λυση. Οι απεχοντες πρεπει να παρουν θεση τελικα. ενταξει σε αυτες τι εκλογες εδειξαν την γνωμη τους στα κομματα και ελπιζω και αυτα να παρουν το μυνημα... στην πραγματικοτητα ομως οχι οπως μεχρι τωρα... Οι Γερμανοι λυσσαξαν αλλα δεν πειραζει Ξυδι.... αμα θελουν το ευρω να το στηριξουν σωστα οχι με νοοτροπια μεσοπολεμου.. Ο Ολαντ θα βοηθησει σε αυτη την αποφαση πιστευω αλλιως θα χασουμε και το ευρω... (αν αυτο βεβαια εχει μια σημασια για μας)
-
http://www.nytimes.com/2012/05/07/opini ... &seid=auto
Those Revolting Europeans
By PAUL KRUGMAN
Published: May 6, 2012The French are revolting. The Greeks, too. And it’s about time.
-
η μεγαλύτερη ανατροπή ήρθε με το ξήλωμα 'πρωτοκλασάτων' πολιτικών από την νέα σύνθεση της βουλής.
εγώ παρ' όλη την εσωτερική προσπάθεια που κατέβαλα, παρέμεινα 'αναποφάσιστος' και επέλεξα την αποχή.μ' αρέσει η 'κλωτσιά' που έφαγαν Άννα, Πέτρος, Γιώργος κλπ
δεν μ' άρεσε η φωτό (και όχι μόνο) της χρυσής αυγής στα πρωτοσέλιδα. -
Οι Έλληνες ψηφίσαν κόμματα που πριν λίγες ημέρες πήραν από την τσέπη του Ελληνα φορολογούμενου 10.370.000 ευρώ για αφίσες και τηλεοπτικά σποτ. Εξαιρείται η Χ.Α. αλλά η διαφήμιση που είχε στις δημοσκοπήσεις ήταν αρκετό να στρέψει τον Ελληνα προς εκεί μεριά και να αποκτήσει τα μεγάλα ποσοστά!. Η επόμενη ημέρα? μάλλον θα βιώσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και κωλοτούμπες που δεν έχετε ξαναδεί!
-
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ βγήκε;
Θα ξεβρωμίσει ο τόπος;ΥΓ: Προσωπικά ελπίζω σε κωλοτούμπα Φωτάκου με σκληρούς όρους. Ήτοι αν τα επόμενα μέτρα είναι μια απο τα ίδια (φοροχαράτσι #254) σηκώνομαι και φεύγω και πάμε σε εκλογές (=καταστροφή) τον Ιούνιο.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στο Τσίπρα που παρά κάποια λάθη, έκανε τη καλύτερη προεκλογική περίοδο.
με αποκορύφωμα τη μελετημένη ανάπτυξη της ιδέας για αριστερή κυβέρνηση.
ακόμα μεγαλύτερο μπράβο σε όσους ψήφισαν Τσίριζα ακόμα και αν συμφωνούσα οριακά μαζί του, απλά και μόνο για το σπάσιμο του κωλο-δικομματισμού.Αυτό ήταν όντως μεγάλη επιτυχία - μακάρι να συνεχίσουμε να βλέπουμε τόσο μικρά ποσοστά στους 'μεγάλους'.
θεωρώ λάθος να συμμετέχει ο Τσίριζα σε κυβέρνηση. καλύτερα να αρνηθεί και να αφήσει κάποιους άλλους 3 ή την υπηρεσιακή Παπαδήμου. στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν λίαν συντόμως ίσως να βγει και πρώτο κόμμα.
Αν συμμετάσχει σε κυβέρνηση θα φθαρεί λόγω συμμετοχής, αν όμως βγει πρώτο κόμμα και κυβερνήσει ενδεχομένως να φθαρεί ακόμα περισσότερο.
κρίμα που δεν μπήκαν οι Οικολόγοι. θα ήταν καλό και για αυτούς και για εμάς, καθώς θα έπεφταν ακόμα περισσότερο οι έδρες του αθροίσματος ΠΑΣΟΚ+ΝΔ. δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα έλεγαν όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας. οι Οικολόγοι πληρώνουν ακόμα τα φιλοσκοπιανά του ευρωβουλευτή τους.
Το πρόβλημα μου με τους οικολόγους είναι ότι θεωρώ πως η οικολογία αποτελεί 'μέρος' προγράμματος ενός κόμματος.
ΧΑ. το ποσοστό το θεωρώ καθάρα once in a lifetime. δεν πρόκειται να το ξαναδούν και δεν με στεναχωρεί καθόλου αυτό. το ερώτημα είναι που θα πάνε οι αρκετοί ψηφοφόροι τους. θα πάνε Ανεξ.ΕΛ. ή θα ξαναβάλουν το ΛΑΟΣ στη βουλή
Ούτε με σφαίρες δε θα τα ξαναδούν ευτυχώς.
Όπως και να 'χει, φοβάμαι πως πάλι, πάλι δε θα γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Αυτο που με φοβίζει στον Σύριζα ειναι ότι δε νομίζω πως έχει διάθεση για ρήξη με το πελατειακό κράτος και ουσιαστικά αναδιοργάνωση του Δημοσίου. Ίδωμεν!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Οι Γερμανοι λυσσαξαν αλλα δεν πειραζει Ξυδι....τους πρήζαμε τ@@ ότι τους έχουμε δώσει τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία κλπ κλπ
Ε... σε ένδειξη τιμής πήραμε και κάτι απ' αυτούς -
Mιας και γίνεται πολύς ντόρος για την Χ.Α. my 2 cents:
Eκ πρώτης όψεως το 7% φαντάζει πολύ και σοκάρει πολλούς. Αν όμως σκεφτούμε λίγο λογικά θα δούμε ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Και εξηγούμαι
Πιστεύω ότι είναι η πρώτη ίσως φορά που ό,τι χουντοβασιλικό-ναζιστικό κατάλοιπο στράφηκε μαζικά σε ένα μικρό κόμμα. Μέχρι τώρα έβρισκε την κάλυψη του υπό τη σκέπη της ΝΔ (σίγουρα όχι με ποσοστό 7% αλλά στάνταρ κάπου στο 3).
Με όλη αυτή την παπαρολογία με το μεταναστευτικό και το μπούγιο στα ΜΜΕ, μαζί με την μαζική θέληση να ΜΗΝ ψηφιστούν μεγάλα κόμματα, πρωτογνωρη στην μεταπολιτευτική ιστορία, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί ακόμα και ελαφρά τη καρδία να φοψήσουν τα αυγα.
Επιπλέον, βλέποντας τα αποτελέσματα σε επαρχία και Αθήνα, τείνω να πιστέψω ότι έχουμε περισσότερο έκφραση κοιμισμένων χουντοβασιλικών-σάπιων συντηριτικών παρά συντεταγμένο ρεύμα.Εν ολίγοις, πάλι καλά που υπήρχε και λίγη αστυφιλία στην ελλάδα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Οι Γερμανοι λυσσαξαν αλλα δεν πειραζει Ξυδι....
τους πρήζαμε τ@@ ότι τους έχουμε δώσει τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία κλπ κλπ
Ε... σε ένδειξη τιμής πήραμε και κάτι απ' αυτούςΤιποτα δεν τους πηραμε μας δανειζαν με τοκο,για να αγοραζουμε προιοντα τους και να μην εχουν ανεργια αυτοι ασε που με τα δουβλινα μας γεμισαν μεταναστες που αυτοι μετα δεν επιτρεπουν να μετακινηθουν... Σαν win-win μου μοιαζει εμενα. οποτε ας δωσουν και κατι τσαμπα πλεον= τυπωσουν ευρω.....
-
δεν είναι χουντοβασιλικά κατάλοιπα ολοι αυτοι που ψηφίσαν ΧΑ
ανθρωποι που ψηφίσαν εκδικητικά είναι οι περισσότεροι.
πέρα απο τα ποσοστά αυτό που με χαλάει περισσότερο είναι οτι η ψηφος φάνηκε να είναι αντίδρασης και οχι λογικής. δεν πας μπροστά ετσι.
-
Η ψηφος σε ολο τον ανεπτυγμενο κοσμο ειναι τιμωρητικη,ποτε θετικη
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα