-
Μιλάτε ότι το ακρόπολις μπήκε μέσα οικονομικά, που το ξέρετε?.
Υπάρχει κανένα επίσημο εξοδολόγιο, κανένας κατάλογος εσόδων?.....
Αναμασάμε ότι μας ‘ταΐζουν’ αναπόδεικτα!.
Και έγραψα για το «Από τη στιγμή όμως που η ΕΛΠΑ βγήκε στην αγορά και ζήτησε προσφορές για να παραχωρήσει τα εμπορικά δικαιώματα» είναι επικίνδυνο, διότι όλοι οι άλλοι θα πέσουν στην ‘μούγκα’ και έτσι δεν θα μάθει κάνεις και δεν θα δει κάνεις, και αυτό είναι το Βατερλό του αθλήματος.
Μεσούσης της εθνικής μας οικονομικής κρίσης, κανένας δεν έχει από το εσωτερικό, την οικονομική επιφάνεια να μονοπωλήσει της προβολής και της ενημέρωσης του κοινού.
Άσε που είμαι κάθετα αντίθετος με την μονοπώληση, διότι αυτή κρύβει και πιθανόν άνομες διεργασίες, και έλλειψη συναγωνισμού του παρεχόμενου έργου!....
Ρώτησα σε δυο μεγάλες κατευθύνσεις, που βρίσκονται οι λεζάντες τους σχεδόν σε όλα τα κανάλια, και μου είπαν ότι δεν συμφέρει από πλευράς προβολής η μονοπώληση. Εάν εγένετω κατάτμηση του έργου, και ‘νοίκιαζαν’ ειδικές τα διάφορα κανάλια (μάλιστα να προσέθεταν και το δικό τους όνομα) τότε θα βλέπαμε σε ώρες αιχμής πολλά πράγματα. Σίγουρα αυτοί θα πλήρωναν τόσους κριτές και φύλακες, όσοι θα ήταν εκεί…..
Μα και ο εθελοντισμός, θα είχε μεγαλύτερη προβολή από τα κανάλια, από ότι στο διαδίκτυο!.
Όπως και η συνέχιση των προβολών και μετά τον αγώνα, με πανεθνικό κέρδος στην προβολή του αγώνα και του τουρισμού εν γένει. Και λέμε, μα το αμήν τον λέμε στην εκκλησιά, δεν ξέρω αυτοί τι θεό πιστεύουν τόσα χρόνια…….. πιθανόν στον God of money……
Ο εγωκεντρισμός της «οργάνωσης» δεν επιτρέπει κάτι τέτοια και έτσι καταβαραθρώνετε το άθλημα στην χώρα μας.
Λατρεύω τους αγώνες και θυμώνω όταν υπάρχουν άτυποι υπονομευτές τους….
Α. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Εσυ Κωστα τι προτιμας?
Να εχουμε ενα ακροπολις που ο ιδιωτης οργανωτης και η ελπα να μπαινουν μεσα ή να μην εχουμε καθολου ακροπολις επειδη μπαινουν μεσα?
και σίγουρα προτιμάει τον αγώνα!.
Μα φίλε μου χρειάζεται και βοήθεια από όλους εμάς.
Στα 35+ χρόνια της εμπλοκής μου, πήγα σε αγώνες σαν κριτής χαρίζοντας την ημερήσια αποζημίωση μου. Δυστυχώς βλέπουν το δέντρο, και ας καεί το δάσος….
Α. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Να εχουμε ενα ακροπολις που ο ιδιωτης οργανωτης και η ελπα να μπαινουν μεσα ή να μην εχουμε καθολου ακροπολις επειδη μπαίνουν μεσα?Λογαριασμό στην τσέπη ενός ή μιας ομάδας ιδιωτών που ενδεχομένως έχει την όρεξη να πληρώνει την χασούρα του αγώνα δεν μπορεί να βάλει κανείς. Το είπα άλλωστε από την αρχή. Αν επίσης ΕΛΠΑ και ΟΜΑΕ είχαν διαφορετικά ταμεία επίσης θα μας ήταν παντελώς αδιάφορα τα οικονομικά της ΕΛΠΑ. Στο κάτω κάτω ακόμη και αν η ΕΛΠΑ έσκαγε εξαιτίας του αγώνα απλά η FIA θα έδινε τα δικαιώματα των αγώνων στην όποια διάδοχη κατάσταση. Δυστυχώς όμως, μετά από τόσα χρόνια αυτό η ΟΜΑΕ δε δείχνει καμία διάθεση να ξεμπλέξει με την ΕΛΠΑ οπότε προφανώς το τι κάνει η ΕΛΠΑ παίζει ρόλο έμμεσα στους Ελληνικούς αγώνες. Ξαναλέω λοιπόν, επειδή έτσι έχουν τα πράγματα, από την στιγμή που η ΕΛΠΑ αποφάσισε να παραχωρήσει τα εμπορικά δικαιώματα του αγώνα έπρεπε να το κάνει ανοιχτά με διαγωνισμό και αυτονόητα με σκοπό να μεγιστοποιήσει το όφελός της. Αν δε βρίσκονταν κανένας πρόθυμος τότε είτε θα έπρεπε να πείσει την πολιτεία ότι αξίζει να χρηματοδοτεί τον αγώνα, είτε να τον παρατήσει.
-
Κανείς μα κανείς δεν ‘μπαίνει μέσα’, είναι ουτοπία να πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο από ότι στην χώρα μας εν γένει. Στο κράτος ευημερούν οι αριθμοί, και πεινάμε οι πολίτες, αντίθετα……
Και παλιότερα με τον Μανιατόπουλου, τα ‘έχωνε’ μα τα έπαιρνε με διάφορους τρόπους!.
Για να μιλήσω για οικονομικά, πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Εάν δίδοντα οι αγώνες σε άσχετους κατά το μάλλον και ήττον, δίνετε για να μην υπάρχει διαφάνεια.
Παρέθεσα έναν τρόπο, και δεν πήρα καμιά απάντηση μα θα συμπληρώσω!.
Να χρέωνε η ΕΛΠΑ κάθε μια ιδική, σε ένα σύλλογο όπως η ΑΛΑ πχ, και έγκαιρα αυτοί, θα εύρισκαν πατρόνους μόνον για της ιδικές τους ευκολότερα. Θα της οργάνωναν με στελέχη τους, θα της αστυνόμευαν, θα της περιφρουρούσαν, και βεβαίως θα ελέγχονταν δίνοντας απλά ραπόρτο. Πλέρια διαφάνεια!, «να αυτοί είναι, πήραν αυτά, εμείς πήραμε αυτά από τον πατρόνο, περίσσεψαν αυτά, για τα έξοδα της κεντρικής οργάνωσης με αποδείξεις.
Όταν ζητάς από κάποιους με ξενοδοχεία πολλών αστέρων να σε φιλοξενήσουν δωρεάν, δεν μπορείς να τους πάρεις και χρήματα. Σε αυτό έχω της αμφιβολίες μου, μα της κρατώ για πάρτι μου….
Όταν στην ουσία συμμετάσχουν πολλοί δεν γίνονται λοβιτούρες διότι αποκαλύπτονται μέσο διαρροών….. κάποιος θα ξεράσει!.
Σίγουρα λοιπόν όλα διάφανα, μα και έξτρα οικονομία πως?. Μα όταν οι τσιφ πχ είναι μέλη των ΔΣ λεσχών, το πολύ που θα πάρουν είναι οι βενζίνες τους εάν δεν βγαίνει, καθώς και οι ενδιάμεσοι και κριτές. Σούμα όλοι μαζί από μια λέσχη / ιδική. Έτσι θα γίνετε και συναγωνισμός καλής ποιότητας παρεχομένου έργου.
Όπως και τα υπόλοιπα έξοδα – αμοιβές θα πρέπει να γίνονται με ‘δημόσια’ διαβούλευση, και μειοδοτικό διαγωνισμό. Ένα πχ μεγαλοστέλεχος αποδειγμένα του κυκλώματος, μπορεί να μην έχει ανάγκη την αμοιβή, και να έχουμε κέρδος από αυτόν, σε θέση πχ γενικού υπεύθυνου ασφαλείας, και όχι μόνον……. Δεν θα ήταν θετικό?. Και αυτά κάθε χρόνο…..
Βέβαια μιλάμε για διαφάνεια…. .
Α. -
http://www.zougla.gr/automoto/article/f ... -akropolis
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
http://www.zougla.gr/automoto/article/fotografos-8a-kata8esi-agogi-stous-diorganotes-tou-rali-akropolisΔεν ειχε θεμα ο Β.Σ. και δημιουργησε ενα, κατα την προσφυλη του τακτικη.
Η Οργανωση του αγωνα, δεν εχει καμμια αναμειξη και καμμια ευθυνη. Αυτο ειναι γραμμενο σε ολους τους κανονισμους των αγωνων.
Την μοναδικη ευθυνη εχει η ασφαλιστικη εταιρεια που καλυπτει τους αγωνες και εκει πρεπει να απευθυνθει ο Χρηστος για να βρει το δικιο του.
Βεβαια παρ'ολο που ειναι επαγγελματιας και η σταση του κατα την διαρκεια του περιστατικου, δεν ηταν η σωστη και το εχει δηλωσει και ο ιδιος.Φιλικα,
'el-em'
-
Καλά, το ό,τι είναι γραμμένο στον κανονισμό δε σημαίνει τίποτα, όπως δε σημαίνει τίποτα και το 'σε περίπτωση πυρκαγιάς ουδεμία ευθύνη φέρουμε' στα πάρκινγκ. Αν υπάρχει θέμα αμέλειας της Οργάνωσης τότε έχει ανάμειξη και ευθύνη. Απλά δε θεωρώ ότι υπάρχει αμέλεια.
Η ουσία είναι ΙΜΗΟ (α) όπως φαίνεται και στο video ο φίλος μας έβαλε το πόδι του στο δρόμο ενώ ο Ostberg δεν πάτησε εκτός δρόμου (β) το ό,τι η Οργάνωση επιτρέπει σε κάποιον να κάθεται κάπου δε σημαίνει ότι εκεί είναι 100% ασφαλές και αποκλείεται να πάθεις τίποτα, motorsport can be dangerous κτλ. κτλ. οπότε τι σημαίνει το 'δεν απαγορευόνταν να κάτσουμε εκεί' ? (γ) ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη δική του ασφάλεια ασχέτως τι κάνει η Οργάνωση.
-
Mα είναι δυνατόν να ζητάει ευθύνη από το διοργανωτή???????Αντί να ζητήσει συγνώμη που καθόταν σε επικίνδυνο σημείο και έθεσε τον αγώνα σε κίνδυνο(αφορμή ψάχνουν να μας πάρουν το Ρ.Α) με τη ΧΑΖΟΜΑΡΑ-ΒΛΑΚΕΙΑ του ζητάει και τα ρέστα??????? ( το γεγονός ότι δεν είναι άσχετος κάνει τη βλακεία του ΤΕΡΑΤΩΔΗ).Eτσι είναι ο έλληνας, τα κάνει σκατά και του φταίνε οι άλλοι.Δε φταίμε εμείς για την ελλάδα του σήμερα αλλά οι γερμανοί.Κάποιοι θέλουν πραγματικα πολλά μνημόνια!!!!!!!!!!
Y.Γ Ζορίστηκα πολύ για να γράψω κάτι που δεν θα σβηστεί από τους moderators!!!
-
Εντελώς ανήθικη στάση να ζητά χρήματα για 100% δικό του λάθος. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται σε χώρο όπου τελούνται αγώνες. Αφενός είναι τόσο άσχετος και επικίνδυνος ώστε δε γνωρίζει ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να 'γυρίσει' στην έξοδο μιας φουρκέτας, αφετέρου το επίπεδο εντιμότητάς του είναι τέτοιο ώστε δε διστάζει να απαιτήσει από άλλους να πληρώσουν τη δική του ανοησία και τα δικά του λάθη.
Υ.Γ. Κι εγώ δυσκολεύτηκα να γράψω κάτι που δε θα το κόψει η λογοκρισία.
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Δεν ειχε θεμα ο Β.Σ. και δημιουργησε ενα, κατα την προσφυλη του τακτικη.Μήπως απλά ισχύει αυτό...
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
........
Υ.Γ. Κι εγώ δυσκολεύτηκα να γράψω κάτι που δε θα το κόψει η λογοκρισία.Μηπως εχουμε μπερδεψει τις εννοιες;Αλλο 'λογοκρισια' και αλλο η απαγορευση σε υβριστικές εκφρασεις.
Συγνωμη για το offtopic. -
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Mα είναι δυνατόν να ζητάει ευθύνη από το διοργανωτή???????.................................................................... ( το γεγονός ότι δεν είναι άσχετος κάνει τη βλακεία του ΤΕΡΑΤΩΔΗ).Μάλλον κακούς συμβούλους εχει γιατι μετά απο τόσα χρόνια στο κουρμπέτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην ήξερε το ρίσκο που είχε η θέση που είχε διαλέξει....
Και οτι δεν χτύπησε και κάποιος αλλος διπλανός του ΙΣΩΣ δείχνει πόσο ξεχωριστά και μπροστά ειχε καθησει... -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Εντελώς ανήθικη στάση να ζητά χρήματα για 100% δικό του λάθος. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται σε χώρο όπου τελούνται αγώνες. Αφενός είναι τόσο άσχετος και επικίνδυνος ώστε δε γνωρίζει ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να 'γυρίσει' στην έξοδο μιας φουρκέτας, αφετέρου το επίπεδο εντιμότητάς του είναι τέτοιο ώστε δε διστάζει να απαιτήσει από άλλους να πληρώσουν τη δική του ανοησία και τα δικά του λάθη.Υ.Γ. Κι εγώ δυσκολεύτηκα να γράψω κάτι που δε θα το κόψει η λογοκρισία.
Με τους φωτογραφους (μερικους. Δεν τους βαζω ολους στο ιδιο τσουβαλι) δεν βγαζεις ακρη (και ο συγκεκριενος ρε γαμωτο δεν ηταν τετοιος ανθρωπος να κανει τετοια κινηση) και διστυχος δεν περνουν και μα8ηματα απο αλλους συναδελφους τους.
Το Σαββατο ειχε Παλλαδιο. Κοιτα στο 1:43 του βιντεο. Αν γινοταν κατι παλι η οργανωση θα εφταιγε η ο θεος που ελειπε απο το εκκλησακι που εχει βαλει για καλυμα ο εν λογο κυριος να τον προστατεψει.http://www.youtube.com/watch?v=84niVAO1 ... ure=relmfu
Rally Acropolis 2012: Η αγωνιστική πλευρά