-
Γεία σας. Εχει οδηγήσει κανείς το peugeot 308 1,6 e- HDI pilotee ;; Πως είναι το ημιαυτόματο κιβώτιο ;; Είναι αλήθεια ότι ο κινητήρας 1,6 πετρέλαιο πνίγεται από τίς πολύ μακριές σχέσεις; Εχει ικανοποιητικό τράβηγμα και μπορείς να προσπεράσεις με ασφάλεια ; Zητησα για το μοντέλο test drive από την Lion Hellas αλλά μου είπαν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα.
-
Γεία σας. Εχει οδηγήσει κανείς το peugeot 308 1,6 e- HDI pilotee ;; Πως είναι το ημιαυτόματο κιβώτιο ;; Είναι αλήθεια ότι ο κινητήρας 1,6 πετρέλαιο πνίγεται από τίς πολύ μακριές σχέσεις; Εχει ικανοποιητικό τράβηγμα και μπορείς να προσπεράσεις με ασφάλεια ; Zητησα για το μοντέλο test drive από την Lion Hellas αλλά μου είπαν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα.
-
-
Γιατί να έχει κοντές σχέσεις;
Μήπως είναι πολύστροφος με τη μέγιστη ιπποδύναμη στις 3.600 στροφές; -
Γενικά οι ντίζελ έχουν πολύ μακριές σχέσεις επειδή έχουν τη ροπή που απαιτείται για να τις υποστηρίξουν. Όπως πχ κι ένας κινητήρας αμερικάνικος πολλών χιλιάδων κυβικών. Δε σε νοιάζει πόσο μακριές είναι οι σχέσεις ή αν ανεβαίνει αργά το στροφόμετρο αλλά τι κάνουν τα χλμ. Αν τραβάει κι επιταχύνει όλα καλά. Οπότε μην κολλάς εκεί, πρέπει να το δοκιμάσεις στην πράξη και βέβαια να ξέρεις με τι θα το συγκρίνεις. Μην ακούς τον καθένα, μπορεί να το συγκρίνει με τελείως λάθος αυτοκίνητο πολύ ισχυρότερο. Μέγα λάθος, κοίτα τα χλμ στο κοντέρ και τα χρονόμετρα στις ρεπρίζ!
Δεν έχεις την εκρηκτικότητα της βενζίνης στις ~4000 στροφές που αλλάζει ο χρονισμός και μπορεί να σου φανεί βαρετό άρα υποσυνείδητα αργό. Για αυτό ίσως θέλει λίγο διαφορετικό τρόπο καθημερινής οδήγησης από ένα ατμοσφαιρικό βενζινοκίνητο, θέλει να κρατάς πιο χαμηλά τις στροφές και να αλλάζεις σχετικά νωρίς ταχύτητες. Τότε θα νιώσεις τι εστί ντίζελ, στους περισσότερους αρέσει!
Δοκίμασε το αυτοκίνητο σε χειροκίνητη έκδοση, πάλι μακριές σχέσεις θα έχει και θα πάρεις μια πολύ καλή ιδέα. -
Αν το ημιαυτοματο κιβωτιο εχει σχεση,αν λεω,με αυτο που εμπεινει στι picaso αστο !Εχει πολυ αργες αλλαγες.Δεν ειμαι σιγουρος αν εχει ομοιοτητες.
Το σασμάν του 308 1,6 e-HDI pilotee