-
ψιλοθεωρητικό το ερώτημα,
ποίο/α αυτοκίνητα θεωρείται πιο κατάλληλα για ένα τέτοιο ταξίδι? -
-
Κάτι σε Λάντα ή κάποιο άλλο συναφές από την πρώην Σοβιετία, αν πας από την Ρωσσία μεριά το καλοκαίρι. Έχεις σίγουρα τα ανταλλακτικά και τα συνεργεία.Τα δεύτερα, τα συνεργεία δηλαδή, είναι σίγουρα από κάθε άποψη : και θα μείνεις, και θα ξέρουν πέντε πράματα από το αμάξι. Το ταξίδι θα σου φανεί ατελείωτο, και μάλιστα δεν θα χρειαστείς να αλλάξεις καν χώρα.
Αν όμως πας από Αλάσκα ή Καναδά, επίσης καλοκαίρι, κάτι σε αμερικάνικο ή ιαπωνικό αγροτικό ή σουβ είναι καταλληλότερο, αφού δεν θα βρεις τίποτα το ρώσσικο εκεί.
Αν πας από Σκαυνδιναυία, ότι και να πάρεις δεν θα έχεις πρόβλημα. Από εκείνη τη μεριά ο αρκτικός κύκλος είναι πολύ μικρός και το ταξίδι μοιραία θα κρατήσει πάρα πολύ λίγο.
Εννοείται μόνο βενζίνα, τα πετρέλαια, τα υβρίδια και τα ηλεκτρικά έχουν σοβαρά προβλήματα στο ψύχος. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αν πας από Σκαυνδιναυία, ότι και να πάρεις δεν θα έχεις πρόβλημα. Από εκείνη τη μεριά ο αρκτικός κύκλος είναι πολύ μικρός και το ταξίδι μοιραία θα κρατήσει πάρα πολύ λίγο.
Εννοείται μόνο βενζίνα, τα πετρέλαια, τα υβρίδια και τα ηλεκτρικά έχουν σοβαρά προβλήματα στο ψύχος.για εκεί μιλάμε, μιας και έχω φίλο σουηδία. όχι ότι το βλέπω σύντομα βέβαια, είπαμε ψιλοθεωρητικό.
-
-
όχι βόρειο πόλο
-
Αν είναι για καλοκαίρι, στη Σουηδία, στον Αρκτικό κύκλο μπορείς να φτάσεις -ακόμα και με ποδήλατο που λέμε.
-
αν θες να πας απο εδω στη σουηδία? κάτι ταξιδιάρικο για 4 άτομα + μπαγκάζια.
-
Το ερώτημά σου πιο ακριβώς είναι? Με τι θα πας στον αρκτικό κύκλο ξεκινώντας οδικώς από Αθήνα, ή με τι θα πας εκεί έχοντας σαν αφετηρία κάποιο μέρος της Σουηδίας?
Εγώ για το δεύτερο, θα νοίκιαζα ένα οποιοδήποτε βενζινοκίνητο Βόλβο για να είμαι φιτ με το περιβάλλον. Αν έχει και τετρακίνηση, ακόμη καλύτερα μην τυχόν και κολλήσω πουθενά από καμμιά ξαφνική κακοκαιρία. Δρόμοι υπάρχουν στην Σκανδιναυία, άμα είναι για πολύ εκτός δρόμου ή πάρε σνόουμόμπιλ ή ξέχνα το.
Για το πρώτο ερώτημα δεν υπάρχει απάντηση. Πας με αυτό που έχεις, εκτός αν είναι τόσο λαρτζ που μπορείς να πάρεις κάτι μόνο γι' αυτό το ταξίδι και μετά να το πουλήσεις. Με αυτά που ρωτάς σε κόβω να μην έχεις. -
nevermind
-
-
είχα πει nevermind αλλά...
φαντάζομαι ότι από τα 'εξυπνα' και 'αστεία'ποστς και θέματα που έχουν ανοίξει κάποιοι, κανείς δεν έχει ξανακούσει κάτι τέτοιο ε?
http://www.classictravelling.com/scandinavia/
και καλά δεν ξέρουν, πάσο.γιατί προσπαθούν να μειώσουν? σας κάνει να αισθάνεστε καλά? αν ναι, συνεχίστε!και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ανεβάσω το εκκαθαριστικό μου για ένα ψιλοθεωρητικό ερώτημα? αν κάποιους τους κόπτει ας δουν το αυτοκίνητο της υπόγραφής μου και ας συμπεράνουν το εισόδημα μου.είναι αντιπροσωπευτικό.
άντε για να το κάνουμε ταληράκια και να διευκολύνουμε κάποιους 'περιορισμένους', σκοπός (όχι της ζωής μου) ήταν να αναδείξουμε ταξιδιάρικα αυτοκίνητα που μπορούν να καλύψουν άνετα χιλιάδες χιλιόμετρα ταξιδιού.
ναι, με όλα πας, αλλά κάποια το κάνουν πιο εύκολα από τα άλλα.
θέλεις άνετα καθίσματα, άνετη ανάρτηση, σχετικά χαμηλή κατανάλωση, cruise control, navi, χώρους, καλό κλιματισμό, καλά φώτα κλπ κλπ.τέλος πάντων... ας το κλειδώσει κάποιος
-
Volvo v50 4x4 t5
ή
Volvo v60 4x4 t5
-
ΛΑΝΤΑ ΝΙΒΑ ΤΕΛΟΣ
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ΛΑΝΤΑ ΝΙΒΑ ΤΕΛΟΣΤάσο, νόμιζα οτι πρέπει να πάει και από την ελλάδα μέχρι εκεί οδηγώντας ... με το Niva δεν τον λυπάσαι ?
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
ΛΑΝΤΑ ΝΙΒΑ ΤΕΛΟΣ
Τάσο, νόμιζα οτι πρέπει να πάει και από την ελλάδα μέχρι εκεί οδηγώντας ... με το Niva δεν τον λυπάσαι ?
ε ναι εδω εχεις ενα δικηο.
εκανα με ΝΙΒΑ (αθηνα-παρισι-αθηνα) και ηταν μια χαρα για μενα...στην ΑΟΣΤΑ (ιταλ Αλπεις) σε ενα βενζιναδικο 2 ιταλοι χωθηκαν απο κατω και φωτογραφιζαν την αναρτηση, δεν το ειχαν ξαναδει το μοντελλακι αυτο.Ειμαι στο 5ο ΝΙΒΑ μου (το πρωτο ηταν της ΩΤΟΜΕΚΑΝΙΚΑ ελληνικης συναρμολογησης) και παντα οταν εχω διαθεση εκδρομικη πλεον-και μονο-το χρησιμοποιω. Νομιζω για χαλαρο-χαβαλε ταξειδι ειναι οκ. Καλη διαθεση να υπαρχει. Στο κατω κατω παιρνει ενα..ταξιδευει..και οταν γυρισει το πουλαει.Εναλλακτικα μπορει να νοικιασει ενα εκει, αφου φτασει αεροπορικως. Κανει το παιχνιδι του και ειναι κυριος. Νομιζω εκει μπορει να βρει, για ενοικιαση και το νεο μοντελλο 2-λιτρο που ειναι πιο πολιτισμενο που βγηκε σε συνεργασια με ΤΖΙ ΕΜ η ΣΕΒΡΟΛΕ (στην ελλαδα δεν ηρθε ποτε)....στη Φινλανδια υπαρχουν λεσχες που νοικιαζουν τετοια αυτοκινητα και οργανωνουν γκρουπ (για ασφαλεια) και κανουν αντιστοιχα ταξειδια, με την επιβλεψη των διοργανωτων...
αχ ποσο θαθελα ενα τετοιο ταξειδακι με ΝΙΒΑ αλλα ολοι στην παρεα με κραζουν, ακομα και η συζυγος. Μου ξυπνησαν τα ΘΕΛΩ μου.
-
Κοίταξε...
Σαν περιπέτεια κλπ και εγώ ίσως θα το έκανα, απλά φαντάζομαι δεν είναι και ότι πιο ξεκούραστο να ταξιδεύεις σε αυτοκινητόδρομους με το Νιβα αν και εμένα μου αρέσουν πολύ
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
είχα πει nevermind αλλά...
φαντάζομαι ότι από τα 'εξυπνα' και 'αστεία'ποστς και θέματα που έχουν ανοίξει κάποιοι, κανείς δεν έχει ξανακούσει κάτι τέτοιο ε?
http://www.classictravelling.com/scandinavia/
και καλά δεν ξέρουν, πάσο.γιατί προσπαθούν να μειώσουν? σας κάνει να αισθάνεστε καλά? αν ναι, συνεχίστε!και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ανεβάσω το εκκαθαριστικό μου για ένα ψιλοθεωρητικό ερώτημα? αν κάποιους τους κόπτει ας δουν το αυτοκίνητο της υπόγραφής μου και ας συμπεράνουν το εισόδημα μου.είναι αντιπροσωπευτικό.
άντε για να το κάνουμε ταληράκια και να διευκολύνουμε κάποιους 'περιορισμένους', σκοπός (όχι της ζωής μου) ήταν να αναδείξουμε ταξιδιάρικα αυτοκίνητα που μπορούν να καλύψουν άνετα χιλιάδες χιλιόμετρα ταξιδιού.
ναι, με όλα πας, αλλά κάποια το κάνουν πιο εύκολα από τα άλλα.
θέλεις άνετα καθίσματα, άνετη ανάρτηση, σχετικά χαμηλή κατανάλωση, cruise control, navi, χώρους, καλό κλιματισμό, καλά φώτα κλπ κλπ.τέλος πάντων... ας το κλειδώσει κάποιος
viewtopic.php?f=5&t=49376&start=0&hilit=tromso
με ένα αβένσις, πολύ πάνω απ τον αρκτικό κύκλο.
σύνολο ταξιδιού γύρω στα 14.000 χλμ μαζί με επιστροφή ελλάδα και γυρισμό ολλανδία
αν θες να πας χειμώνα θες αυτοκίνητο ειδικά προετοιμασμένο
ιδανικό αυτοκίνητο για ταξίδι στον αρκτικό κύκλο?