-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
,που μαλιστα δεν ηξερες τοτε καν τι φοραει ποσο μαλλον να εχεις οδηγησει οπως λεγες... .γιατί ώς γνωστό για να οδηγήσεις ένα όχημα πρέπει πρώτα να ξέρεις ακριβώς από τι αποτελείται...
-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Αλλά τέλος πάντων απόψεις είναι αυτές...Όχι! Τέλος οι απόψεις! Τέρμα! Σιωπή! Θα λες ΝΑΙ και θα δέχεσαι ότι διαβάζεις.
Θα τα καταπίνεις ΌΛΑ αμάσητα!
Μπαίνεις σε τιμωρία! Το επόμενο νέο έτος θα λες συνέχεια κάθε πρωϊ:
Τα Ιταλικά είναι τα καλύτερα,
Τα Γαλλικά επίσης
Και τα FORD... ειδικά τα Ford...
-
Προσωπική άποψη βασισμένη σε οδήγηση των δύο μοντέλων και όχι σε διάβασμα περιοδικών (το αναφέρω για να μην πέσετε να με φάτε): ούτε κατά διάνοια δεν ανταγωνίζεται η Xsara το Focus αντίστοιχου κυβισμού στην οδήγηση. Ούτε τόσο άμεσο τιμόνι είχε, άσε που στην πρώτη αλλαγή ταχύτητας είχες σταματήσει δεξιά να δεις αν φταίει κάτι με το σασμάν. Από γκάζι τα ίδια χάλια. Γενικώς δεν υπερείχε πουθενά ο Λοχίας σε σχέση με τον Γερμανό.
-
Ρε τι κανουν οι εμπαθεις.
Πεσατε να φατε το (γ)Αstra επειδη μονο και μονο δεν εχει καλη οδηγικη συμπεριφορα στη ΓΡΗΓΟΡΗ (και το τονιζω) οδηγηση λες και ολοι θελουν να μπαινουν με τα οσα στα στροφιλικια, ποσο μαλλον οταν ο topic starter ειπε πως θα ειναι το πρωτο του αυτοκινητο.
Απο κει και περα κανατε αλλα ντ αλλων συγκρισεις στο κατα ποσο σας συμφερει.
Το Astra 1.4 ειναι ταφος, εξισου ομως ταφος και πολυ περισσοτερο ειναι και το Focus 1.4. Το 1.6 νταξει δεν ειναι ταφος αλλα σιγουρα οχι ποιο γρηγορο απο εναν επιταφιο, το αυτο ισχυει και για το Astra οποτε σε θεμα επιδοσεων σε καμια περιπτωση δεν υπερεχει το Ford.
Στα της αξιοπιστιας κυμαινονται στα ιδια επιπεδα οπως επισης και στην ποιοτητα κατασκευης.Αν τα προσεξετε αντικειμενικα σιγουρα θα το καταλαβετε.
Απο κει και περα την Xsara δεν την ξερω.Αν βαλουμε στην ακρη το οδηγικο κομματι το αυτοκινητο μου φαινεται σα να μην ειναι δεμενο.Αυτο που ειχα διαπιστωσει σε βολτα ηταν οτι με το που ταρακουνιωταν λιγο το αμαξωμα εμπαζε αερα απο την πορτα, το ακουγα.Μπορει να ταν ιδεα μου, μπορει το συγκεκριμενο να προερχοταν απο τρακαρισμα δεν ξερω και ουτε το λεω για να το μειωσω απλα κανω αναφορα απο τη συγκεκριμενη εμπειρια.
Οσον αφορα την Alfa δεν τιθεται θεμα για τη συμπεριφορα της απο κει και περα ομως οικονομικη εναντι των αλλων δεν ειναι σε καμια περιπτωση και σιγουρα δεν ειναι τερας αξιοπιστιας οποτε καποιος που θετει και ως ορο την αξιοπιστια (οση μπορει να ναι σε ενα μεταχειρισμενο τετοιας ηλικιας) χωρις να δινει μεγαλο βαρος στην οδικη συμπεριφορα σιγουρα δεν θα του εκανε.Προσωπικα σε μια τετοια περιπτωση θα πηγαινα στην 147 και χαλαλι οι ζημιες που θα βγαλει
Γενικα ομως το astra με τα οσα ανεφερα παραπανω σιγουρα φανταζει πολυ καλη επιλογη οπως και το corolla για το οποιο ομως δεν αναφερθηκε καμια γνωμη.....θελατε να θαψετε ολοι το astra -
Μην τρελαίνεσαι και τα δύο μία χαρά αμάξια είναι, ψάξε για κάποιο σε καλή κατάσταση βασικά ανεξαρτήτως μοντέλου.
-
αν κάποιος θέλει αυτοκίνητο για καθημερινή μετακίνηση , χωρίς πολλά ναι μεν αλλά γιατί να αγοράσει μτχ 47 ή ξαρα ?
η 47 είναι καταπληκτική στον δρόμο αλλά τα θεματάκια της τα έχει... η ξαρά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έχει τέτοιο όνομα ...οπελ vs focus... με το ένα να έχει διαχρονικά πιο στιβαρό εσωτερικό και το άλλο διαχρονικά πιο ωραία συμπεριφορά...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Απο κει και περα την Xsara δεν την ξερω.
Εγώ πάντως από XSARA και FOCUS έχω καλή εμπειρία. Και από τους 1.4 και τους 1.6 κινητήρες.
Έχω κάνει επαγγελματικά ταξίδια και με τα δύο μοντέλα όπως και με ASTRA 1.4 Elegance.
Όλα σε λευκό χρώμα γιατί ήταν της AVIS... με χρονομίσθωση καινούργια...Μετά τα ταξίδια κατέληξα εύκολα στο ASTRA 1.6 γιατί το 1.4 πιεζόταν ιδιαίτερα με το AC στην Εθνική.
-
πάρε άνθρωπέ μου την κορολίτσα να κλείσει το θέμα!
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
πάρε άνθρωπέ μου την κορολίτσα να κλείσει το θέμα!είπαμε δεν τον ενδιαφέρει και πολύ η οδήγηση, δεν διάβασα πουθενά να λέει οτι είναι συνταξιούχος...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
είπαμε δεν τον ενδιαφέρει και πολύ η οδήγηση, δεν διάβασα πουθενά να λέει οτι είναι συνταξιούχος...
καλά, ας πάρει το αστρα τότε
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
είπαμε δεν τον ενδιαφέρει και πολύ η οδήγηση, δεν διάβασα πουθενά να λέει οτι είναι συνταξιούχος...
καλά, ας πάρει το αστρα τότε
μια φορά καλυτερο απο το μπουρδελάκι σου.... Πιες το ξυδάκι σου τώρα
-
= Αστρα
-
Ρε τι κανουν οι εμπαθεις.Πεσατε να φατε το (γ)Αstra επειδη μονο και μονο δεν εχει καλη οδηγικη συμπεριφορα στη ΓΡΗΓΟΡΗ (και το τονιζω) οδηγηση λες και ολοι θελουν να μπαινουν με τα οσα στα στροφιλικια
ειλικρίνα περιμένεις απο αυτό το φορουμ που γέμισε με μυαλά επιπέδου TFRC, να βρεις κοινή λογική και επαφή με το περιβάλλον?
tough luck... αμα θα ήθελα να ρωτήσω γι αυτοκίνητο, σίγουρα δεν θα ρωτούσα εδω... πολλώ δε μάλλον οταν δεν ξες ποιος το λεει αυτό που λέει...
-
Ο χρήστης Slide έγραψε:
Χρόνια πολλά σε όλους!! Είμαι κοντά στο να πάρω το 1ο μου ουσιαστικά αυτοκίνητο και θέλω τα φώτα σας.... Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώνω είναι 4-5000e (κρίση) και έχω καταλήξει ανάμεσα σε αυτά τα 2 μοντέλα... Μέχρι στιγμής ακούω καλά λόγια για το toyota αλλά θέλω αντικειμενική γνώμη όσο γίνεται... Όποιος έχει άποψη περί αξιοπιστίας - επιδόσεων ή ότι άλλο ας βοηθήσει!!!!Μετά από 5 σελίδες πάρε μία απόφαση για να προχωρήσουμε στην επόμενη πίστα (2ο αυτοκίνητο).
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
που γέμισε με μυαλά επιπέδου TFRCTι ειναι το TFRC??
-
που γέμισε με μυαλά επιπέδου TFRC
Tι ειναι το TFRC??
ηταν ένα site που μάζευε ολους τους κοντράκιδες, γκαζάκιδες, κάγκουρες και λοιπά... Η σχέση τους ήταν αποκλειστική με το γκάζι... και καμία με την έννοια/ιδέα της αυτοκίνησης. Σε κάποια φάση διαλύθηκε και δυστηχώς χάσανε την στέγη τους και σκορπίσανε σε αλλα sites με οποιες συνέπειες γι αυτά...
-
Μάγκες ευχαριστώ για την βοήθεια (αν και μπερδεύτηκα ποιο πολύ) θα αρχίσω να κοιτάω τα 1.6, αν και προς το astra κλείνω μάλλον γιατί μου έχει κάτσει και στο μάτι καλύτερα κυρίως μοντέλο 03-04... alfa όχι γιατί πρέπει να είμαι τυχερός... ευχαριστώ πολύ ΌΛΟΥΣ όμως και χρόνια πολλά!!!!
-
Που το θυμηθήκατε το TFRC;;; .... Πάντως και εγώ έγραφα στο φόρουμ εκεί αλλά έχουν περάσει τόσα χρόνια που δεν θυμάμαι καν τι αυτοκίνητο είχα τότε. Μάλλον πρέπει να ήταν κάπου το 1998/1999 ή ποιο πριν... ; ...
Θυμάμαι έναν Παππού με Subaru WRX που κάποια έφυγε από την ζωή, κάποιον fiestaman, έναν alemao και πολλούς άλλους ... κλπ ...
Άλλες εποχές... Δεινοσαύρων...
-
http://web.archive.org/web/200506230059 ... w.tfrc.gr/
On topic, Astra ως πιο ουδέτερο από όοοτι έχει γραφτεί.
-
'Τι καινούριο έμαθες παιδάκι μου στο σχολείο σήμερα;'
'Μαμά, έμαθα ότι αν μπαίνω στον κόπο να απαντήσω σε κάποιον συμμαθητή μου για το τι αμάξι να πάρει (ο ίδιος μού το ζήτησε γιατί είναι σε μικρότερη τάξη) και τολμήσω να εκφράσω τη γνώμη μου, τότε απαντώ χωρίς λογική και με πάρα πολλή εμπάθεια. Δυστυχώς δεν ξέρω τι σημαίνει αυτή η λέξη, η εμπάθεια, αλλά ευτυχώς ξέρουν αυτή που την λένε, μάλλον έχει να κάνει με την παροιμία που μου είχες μάθει προχτές. Αυτή με τη μύγα βρε μάμα...
Επίσης, έμαθα ότι όποιος έχει σχέση με το γκάζι και του αρέσει η γρήγορη οδήγηση, δεν έχει και πολύ σχέση με την αυτοκίνηση. Κρίμα, γιατί εγώ νόμιζα πως αυτός έχει περισσότερη από εκείνον που προτείνει σε έναν 18χρονο να πάρει Astra 10ετίας. Δεν πειράζει όμως, μικρός είμαι και θα μεγαλώσω'...ΥΓ. 'Κάποιο παιδάκι με είπε κάγκουρα επειδή είπα στο συμμαθητή μου να πάρει Focus κι όχι το ανέραστο Astra. Καλά δεν έκανα βρε μαμά; Στα ίδια χρήματα παίζουν, παρόμοια είναι από παθητική ασφάλεια και αξιοπιστία, αλλά το ένα είναι πολύ πιο ευχάριστο από το άλλο. Ποιος είναι ο βλαμμένος τελικά; Εγώ ή αυτός; Και μην ξεχνάς ότι με/μας έβρισε χωρίς να τον προκαλέσω/ουμε. Τελικά δε χρειάζεται να μου απαντήσεις. Το βρήκα μόνος μου...'
opel astra G sport ή toyota corolla g6??