-
Ουουουουουάου!.......Tόση αδικία! ..θες να σου βρω δουλεια γραφίστα? Μεσα στο προΧτοριλίκι τόσα χρονια μπορω να σε βολέψω ..
-
Το έφτιαξα στα γρήγορα στο paint, καλό?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
η σχέση συμπίεσης είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την χρήση καυσίμου με πολλά οκτάνια ... δεν είναι ο μοναδικός όμως... είνα προφανές οτι δεν υπάρχει μια στάνταρτ σχέση συμπίεση άνω της οποίας η χρήση 100αρα φέρει αποτελέσματα... χοντρικά οι κινητήρες με υψηλή συμπίεση με όσο το δυνατόν λιγότερους κυλίνδρους (μικρή διάμετρος πιστονιού) και όσο το δυνατόν μικρότερο ρυθμό περιστροφής ευνοούνται περισσότερο από την βενζίνη 100 οκτανίων...
οι μηχανές και οι ειδικές κατασκευές (φερράρι κλπ) λόγω ρυθμού περιστροφής και διαμέτρου πιστονιού δεν μπορούν να εκμεταλευτούν την 100αρα...Αν τώρα το συμβατικό αυτοκίνητο έχει χαμηλή σχέση συμπίεσης δεν θα έχει καμία διαφορά με 100αρα...
Αν έχει υψηλή όταν ο εγκέφαλος διαγνώσει κρουστική καύση ( γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν μπορεί να ξέρει αμεσα τι καύσιμο καύει ) αλλάζει τις μοίρες της προπορείας ρίχνοντας την απόδοσξ, και εκεί έχει διαφορά η χρήση 100αρας...
Ενδιαφέροντα όλα αυτά Κώστα. Η Ferrari όμως λέει ότι η νέα έκδοση της California, πετυχαίνει τα 490 άλογά της μόνο με βενζίνη υψηλών οκτανίων, ενώ με απλή αμόλυβδη ο κινητήρας πέφτει στα 460. Τουλάχιστον αυτό έγραψε έγκριτο περιοδικό του εξωτερικού. Μπέρδεμα η κατάσταση...
αλάξενδρε δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι γίνεται στην καλιφόρνια... αυτά που έγραψα είναι γενικές μη/κες γνώσεις... στην ιταλίδα υποθέτω η ηλε/κη διαχείριση έχει πάει το πράγμα ένα βήμα μετά...
-
Ο αριθμός οκτανίου δεν έχει να κάνει (άμμεσα τουλάχιστον) ούτε με διάμετρο, ούτε με διαδρομή, ούτε με αριθμό κυλίνδρων αλλά με την πίεση που αναπτύσσεται μέσα στον κύλινδρο.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ο αριθμός οκτανίου δεν έχει να κάνει (άμμεσα τουλάχιστον) ούτε με διάμετρο, ούτε με διαδρομή, ούτε με αριθμό κυλίνδρων αλλά με την πίεση που αναπτύσσεται μέσα στον κύλινδρο.Για αυτο έγραψα χοντρικα και πολυκυλινδρα ανάλογα με την υλοποίηση ... Στις μηχανές πχ οι 4κυλινδρες υλοποιησεις αποτελούν πολυκυλινδρο σύνολο ... ΕΚΕΙ δεν υπάρχει διάφορα μεταξύ 95αρας και 100αρας..
-
Υπάρχει και εκεί διαφορά αλλά είναι ελάχιστη, όπως σε όλα τα ατμοσφαιρικά μοτέρ που είναι ρυθμισμένα για να δουλεύουν (και) με απλή αμόλυβδη.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ο αριθμός οκτανίου δεν έχει να κάνει (άμμεσα τουλάχιστον) ούτε με διάμετρο, ούτε με διαδρομή, ούτε με αριθμό κυλίνδρων αλλά με την πίεση που αναπτύσσεται μέσα στον κύλινδρο.Σαν μηχανολόγος μπορείς να μας διαφωτίσεις;
-
Σαν μηχανολόγος όχι, σαν ερευνητής του μεταφυσικού όμως απλώς λέω πως ασχέτως των παραμέτρων αυτών, σε τελική ανάλυση αυτό που έχει σημασία είναι σε τι πίεση φτάνει το μίγμα πριν τον σπινθήρα. Ακόμα και αν έχεις ένα 16κύλινδρο κινητήρα 1500 κ.εκ αν ο θάλαμος καύσης έχει πχ γεωμετρική σχέση συμπίεσης 14:1 τότε εκμεταλλεύεσαι τα 100 οκτάνια, με άλλα έμβολα και με την σχέση συμπίεσης στο 8:1 δεν την εκμεταλλεύεσαι. Για να μην προλάβει κάποιος (=κίκιζας) και βγάλει κάποιο σαχλό κανόνα η πίεση δεν εξαρτάται μόνο από τον λόγο συμπίεσης, με σχέση συμπίεσης πχ 12:1 και διαφορετικό σχήμα θαλάμου καύσης (ή έστω άλλα έμβολα) μπορεί ο ίδιος κατά τα άλλα κινητήρας να εκμεταλλεύεται τα 100 οκτάνια ή όχι. Η εξήγηση είναι στο ότι η πίεση δεν είναι ομοιόμορφη μέσα στον θάλαμο καύσης και ακόμα και αν σε ένα μόνο σημείο είναι υψηλότερη από όσο αντέχει το καύσιμο θα χτυπήσει πυράκια.
Καλή χρονιά και να χαιρόμαστε την γέννηση του θεού ΜΙΘΡΑ.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Για αυτο έγραψα χοντρικα και πολυκυλινδρα ανάλογα με την υλοποίηση ... Στις μηχανές πχ οι 4κυλινδρες υλοποιησεις αποτελούν πολυκυλινδρο σύνολο ... ΕΚΕΙ δεν υπάρχει διάφορα μεταξύ 95αρας και 100αρας..Παρεμπιπτόντως, για να καταλάβεις ότι κάνεις λάθος, τα τελευταία BMW είναι σεταρισμένα για 98άρα και μπορούν να πάρουν 95άρα μετά από διαφορετική ρύθμιση της ECU με μικρότερες επιδόσεις και λίγο χειρότερη κατανάλωση.
Και -for crying out loud- μην μου πεις ότι είναι δικύλινδρα.
-
Mου φαίνεται πολύ περίεργο ότι για να κάψεις σε Μπεμβέ 95άρα χρειάζεσαι πρώτα να περάσεις από το συνεργείο για να σου επαναπρογραμματίσουν τον εγκέφαλο.
Ιδού τι γράφει η ίδια για όλους τους βενζινοκινητήρες της σειράς 3, είτε με 4 είτε με 6 κυλίνδους, αλλά και τα ολοκαίνουργια τουρμπίδια σειράς 1 :Μέγ. ισχύς: η BMW προτείνει τη χρήση αμόλυβδης βενζίνης 95 RON. Επιτρέπεται η χρήση καυσίμων ποιότητας RON 91 ή υψηλότερη με μέγιστη περιεκτικότητα αιθανόλης 10 % (E10). Τα στοιχεία για τις επιδόσεις και την κατανάλωση αναφέρονται για τα καύσιμα με RON 98.
Να προσθέσουμε εδώ ότι για στις εργοστασιακές μετρήσεις για επιδόσεις και κατανάλωση χρησιμοποιούνται και λιπαντικά πολύ χαμηλού ιξώδους για ευνόητους λόγους.
Αντίστοιχα για το Μητρίο γράφει :
Μέγιστη ισχύς: οι βενζινοκινητήρες της BMW Σειράς M3 Sedan είναι σχεδιασμένοι για λειτουργία με καύσιμο RON 98. Οι κινητήρες μπορούν να λειτουργήσουν και με καύσιμο RON 91 ή RON 95, με μειωμένη όμως απόδοση και αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.
http://www.bmw.gr/m/m3sedan/2007/allfacts/engine/technical_data.html
-
Οπότε καταλήγουμε στο ότι είναι θέμα κατασκευής και ρυθμίσεων του κάθε κινητήρα. Η Ferrari λέει ότι τα μοτέρ της έχουν μέγιστη απόδοση με 98+ οκτάνια και το ίδιο και η BMW για την Μ3. Μάλιστα. Προφανώς στον δικό μου επιτάφιο με συμπίεση 11:1 και ειδική απόδοση 62,5 ίππων στο λίτρο ( ) η 100άρα είναι χαζή σπατάλη χρημάτων. Ίσως μόνο ένα γέμισμα τον μήνα να αξίζει απλά και μόνο για τις καθαριστικές ιδιότητες που οι εταιρείες ευαγγελίζονται πως έχουν αυτά τα καύσιμα. Όμως υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες ακόμα και αυτό είναι χαζό!
Καλή χρονιά όπως είπε και ο ΙΚΕ!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οπότε καταλήγουμε στο ότι είναι θέμα κατασκευής και ρυθμίσεων του κάθε κινητήρα. Η Ferrari λέει ότι τα μοτέρ της έχουν μέγιστη απόδοση με 98+ οκτάνια και το ίδιο και η BMW για την Μ3. Μάλιστα. Προφανώς στον δικό μου επιτάφιο με συμπίεση 11:1 και ειδική απόδοση 62,5 ίππων στο λίτρο ( ) η 100άρα είναι χαζή σπατάλη χρημάτων. Ίσως μόνο ένα γέμισμα τον μήνα να αξίζει απλά και μόνο για τις καθαριστικές ιδιότητες που οι εταιρείες ευαγγελίζονται πως έχουν αυτά τα καύσιμα. Όμως υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες ακόμα και αυτό είναι χαζό!Καλή χρονιά όπως είπε και ο ΙΚΕ!
Ουτε καν για τα καθαριστικα προσθετα αφου υπαρχουν και 95αρες με τετοια πχ Bp Ultimate 95 που δεν εχουν επιβαρυνση στην τιμη.
-
Αν και καθήμενος, μίλησες ορθώς Βασίλη!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Για αυτο έγραψα χοντρικα και πολυκυλινδρα ανάλογα με την υλοποίηση ... Στις μηχανές πχ οι 4κυλινδρες υλοποιησεις αποτελούν πολυκυλινδρο σύνολο ... ΕΚΕΙ δεν υπάρχει διάφορα μεταξύ 95αρας και 100αρας..
Παρεμπιπτόντως, για να καταλάβεις ότι κάνεις λάθος, τα τελευταία BMW είναι σεταρισμένα για 98άρα και μπορούν να πάρουν 95άρα μετά από διαφορετική ρύθμιση της ECU με μικρότερες επιδόσεις και λίγο χειρότερη κατανάλωση.
Και -for crying out loud- μην μου πεις ότι είναι δικύλινδρα.
Ποιο bmw λες ; Αν είναι 2 κυλινδρο με ότι αυτο συνεπάγεται (μεγαλύτερη διάμετρο , μεκροτερο ρυθμο περιστροφης ) προφανώς και επηρεάζεται ... Ψάξε βρες μετρήσεις και πες μας...
Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι εγώ κάνω λάθος ; -
Εγώ, πάντως, σε δίλιτρο turbo με πρόγραμμα, όσες φορές (λίγες είναι η αλήθεια) έβαλα 95αρα, παρατήρησα σημαντική διαφορά στην απόδοση του αυτοκινήτου και δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με placebo.
Από την άλλη οι τιμές της super αμόλυβδης σε εταιρίες όπως Ελιν, Revoil, Aegean κ.λ.π. προσεγγίζουν τις αντίστοιχες της απλής σε Bp, Shell κ.λ.π., οπότε για μένα η επιλογή είναι μονόδρομος. -
Εγώ πάντως σαν στοιχείο αναφοράς για την ποιότητα των βενζινών και των οκτανίων στα διάφορα βενζινάδικα που πάω, έχω το σκούτερ.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό αλλά επειδή κρατάω πλήρες στοιχεία από βενζινάδικα/ημερομηνίες/βενζίνες/τιμές κλπ...κλπ... έχω παρατηρήσει μεγάλες διαφορές και στην κατανάλωση και στην απόδοση.
Θα αναφέρω το τελευταίο παράδειγμα που είναι και πρόσφατο. Όταν το σκούτερ βγάζει κατά μέσο όρο στα 210χιλιόμετρα με 10 λίτρα και ξαφνικά βγάζει στα 152 με συγκεκριμένη απλή αμόλυβδη 95άρα και ταυτόχρονα έχω πτώση απόδοσης και κάτι περίεργα σβησίματα, τότε θεώρησα ότι μάλλον φταίει η βενζίνη.
Αλλαγή βενζινάδικου και το σκούτερ επανήλθε στα ίσα του.
Στο ίδιο βενζινάδικο την έχω πάθει πολύ άσχημα και με το 207 με 100άρα που μάλλον ήταν 80άρα...Πλέον έχω 'δοκιμαστή' το σκούτερ για να επιλέγω βενζινάδικα για το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ πάντως σαν στοιχείο αναφοράς για την ποιότητα των βενζινών και των οκτανίων στα διάφορα βενζινάδικα που πάω, έχω το σκούτερ.Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό αλλά επειδή κρατάω πλήρες στοιχεία από βενζινάδικα/ημερομηνίες/βενζίνες/τιμές κλπ...κλπ... έχω παρατηρήσει μεγάλες διαφορές και στην κατανάλωση και στην απόδοση.
Θα αναφέρω το τελευταίο παράδειγμα που είναι και πρόσφατο. Όταν το σκούτερ βγάζει κατά μέσο όρο στα 210χιλιόμετρα με 10 λίτρα και ξαφνικά βγάζει στα 152 με συγκεκριμένη απλή αμόλυβδη 95άρα και ταυτόχρονα έχω πτώση απόδοσης και κάτι περίεργα σβησίματα, τότε θεώρησα ότι μάλλον φταίει η βενζίνη.
Στο ίδιο βενζινάδικο την έχω πάθει πολύ άσχημα και με το 207 με 100άρα που μάλλον ήταν 80άρα...Πλέον έχω 'δοκιμαστή' το σκούτερ για να επιλέγω βενζινάδικα για το αυτοκίνητο.
άλλο πράγμα η νοθευμένη βενζίνη και άλλο πράγμα η ικανότητα ελάχιστον μοτέρ να αξιοποιήσουν την 100αρα... και όταν λέω να αξιοποιήσουν δεν εννοώ να 'παρουν' 1,5 άλογο στις 6500rpm...
-
μήπως αντί να φουλάρετε με 100άρα την ΠΙΝΕΤΕ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μήπως αντί να φουλάρετε με 100άρα την ΠΙΝΕΤΕ?Από τα ποστ εδώ φαίνεται πως αυτό ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΗΔΗ!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εγώ πάντως σαν στοιχείο αναφοράς για την ποιότητα των βενζινών και των οκτανίων στα διάφορα βενζινάδικα που πάω, έχω το σκούτερ.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό αλλά επειδή κρατάω πλήρες στοιχεία από βενζινάδικα/ημερομηνίες/βενζίνες/τιμές κλπ...κλπ... έχω παρατηρήσει μεγάλες διαφορές και στην κατανάλωση και στην απόδοση.
άλλο πράγμα η νοθευμένη βενζίνη και άλλο πράγμα η ικανότητα ελάχιστον μοτέρ να αξιοποιήσουν την 100αρα... και όταν λέω να αξιοποιήσουν δεν εννοώ να 'παρουν' 1,5 άλογο στις 6500rpm...
Αναφέρθηκα στο τι κάνω εγώ. Πουθενά δεν αναφέρθηκα σε αξιοποιήσεις και ικανότητες και διάφορες επιστημονικές θεωρίες.
Περί σούπερ αμόλυβδης