-
... οκ η χρονιά τελείωσε. Ας συγκεντρώσουμε εδώ τα σχόλια μας για την σεζον 2011...
Τελικά τι θα μείνει την σεζον 2011 στην F1
- η παντοκρατορία των RedBull ?
- το ρεκορ στις Pole του SV ?
- το DRS ?
- τα λάστιχα τις Pirelli ?
- η βαρεμάρα του Q3 ?
- το συναρπαστικότερο πρωταθλημα 2η θέσης ?
Αφορμές προς συζήτηση ....
- 441 clean 'normal' overtakes
- 363 clean 'DRS' overtakes
- 300 overtakes on the slowest teams
- 76 overtakes between teammates
Higest ratio of DRS overtakes
- Abu Dhabi (89%)
- Europe (81%)
- India (78%)
- Turkey (59%)
- Spain (57%)
Lowest ratio of DRS overtakes
- Monaco (13%)
- Hungary (20%)
- Canada (22%)
- Japan (26%)
- Great Britain (27%)
Top overtakers in 2011
- Sebastien Buemi (112)
- Michael Schumacher (111)
- Kamui Kobaysahi (95)
- Jaime Alguesuari (90)
- Sergio Perez (89)
Top starters in 2011
- Michael Schumacher (34)
- Sebastien Buemi (29)
- Heikki Kovalainen (28)
- Vitantonio Liuzzi (20)
- Kamui Kobayashi (19)
Most positions gained on lap 1
- Michael Schumacher (40)
- Sebastien Buemi (30)
- Heikki Kovalainen (26)
Most overtakes after lap 1
- Sergio Perez and Sebastien Buemi (82)
- Jenson Button (77)
- Mark Webber (76)
- Jaime Alguesuari (74)
- Michael Schumacher (71)
από το http://www.formula1.com/news/features/2011/11/12816.html
-
... οκ η χρονιά τελείωσε. Ας συγκεντρώσουμε εδώ τα σχόλια μας για την σεζον 2011...
- το DRS ?
- η βαρεμάρα του Q3 ?
- Abu Dhabi (89%)
- Europe (81%)
- India (78%)
- Turkey (59%)
- Spain (57%)
- Monaco (13%)
- Hungary (20%)
- Canada (22%)
- Japan (26%)
- Great Britain (27%)
Top overtakers in 2011
- Sebastien Buemi (112)
- Kamui Kobaysahi (95)
- Jaime Alguesuari (90)
- Sergio Perez (89)
Top starters in 2011
- Sebastien Buemi (29)
- Heikki Kovalainen (28)
- Vitantonio Liuzzi (20)
- Kamui Kobayashi (19)
- Sebastien Buemi (30)
- Heikki Kovalainen (26)
- Jenson Button (77)
- Mark Webber (76)
- Jaime Alguesuari (74)
-
- το DRS ?
- η βαρεμάρα του Q3 ?
- Abu Dhabi (89%)
- Europe (81%)
- India (78%)
- Turkey (59%)
- Spain (57%)
- Monaco (13%)
- Hungary (20%)
- Canada (22%)
- Japan (26%)
- Great Britain (27%)
Top overtakers in 2011
- Sebastien Buemi (112)
- Kamui Kobaysahi (95)
- Jaime Alguesuari (90)
- Sergio Perez (89)
Top starters in 2011
- Sebastien Buemi (29)
- Heikki Kovalainen (28)
- Vitantonio Liuzzi (20)
- Kamui Kobayashi (19)
- Sebastien Buemi (30)
- Heikki Kovalainen (26)
- Jenson Button (77)
- Mark Webber (76)
- Jaime Alguesuari (74)
-
To DRS χωρίς αμφιβολία
-
Μια χρονιά που θα μεινει ιστορική στην F1, λόγω DRS, δυστυχως ο Νιούι χαλασε τη μαγιονέζα. Και η FIA βεβαιως γιατι αν αφηνε τα πραματα μετα το Silverstone και δεν επαιρνε πισω τις απαγορευσεις της, ισως το comeback της Φερραρι να εδινε αλλο ενδιαφερον.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
To DRS χωρίς αμφιβολία... είμαι και εγω της ίδια άποψης. Το DRS 'ξεκόλλησε' μερικά προσπεράσματα που δεν θα έβγαιναν ποτέ, ωστόσο απλούστευσε ορισμένα από αυτά. Ισως το κλείδι στην όλη υπόθεση να είναι η επιλογή της ζώνης του DRS ( θέση και μήκος )
Τον παράγοντα μήκος - μάλλον - τον επισήμαναν νωρίς. Εκτιμώ ότι θέλει λίγο προσοχή στην επιλογή της περιοχής του , πχ τι νόημα είχε η ζωνη του DRS στην Τουρκία ( σε μια ευθεία - καμπή - ευθεία που έτσι και αλλιώς ήταν σημείο προσπεράσματος )
Μήπως η ζώνη DRS σε αυτήν την πίστα έπρεπε να ήταν μετά την 8 , ώστε η απόκτηση του - σαφούς - πλεονεκτήματος να προυπόθεται ένα απαιτητικό πέρασμα από την 8 ?
Την επόμενη χρονιά θα υπάρχει εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα και περιμένω με - τρομερό - ενδιαφέρον να δώ πως θα κυλίσει το συγκεκριμένο θέμα.
Επίσης εκτιμώ ότι για να (ξανά) αποκτήσει μια διαφορετικότητα στα quals πρέπει να βρεθεί μια 'φόρμουλα' που να αποτρέπει την μη συμμετοχή μονοθεσίων στο Q3 ώστε περισσέψει λάστιχο για τον αγώνα .
Ισως η ύπαρξη ξεχωριστών σετ ελαστικών ... ίσως ποινές ... κάτι πρέπει να γίνει ( και βέβαια αυτό εκτιμώ ότι δεν είχε να κάνει με την υπεροπλία των RB στα quals ... -
H πρωτη πίστα που ειχε το DRS εκει που επρεπε ηταν το Ιντερλάγος, απόδειξη το προσπερασμα του Αλόνσο στον Μπατον. Γενικα απο τη μεση και μετα της χρονιας το DRS δε μας εδωσε χαβαλέ προσπεράσματα
-
Εμένα μου έκανε εντύπωση το ρεκορ στις Pole του SV ?
Αν μην τ άλλο, ο Σεβαστιανός αποδεικνύεται ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΑΛΙΦΑΙΝΓΚ οχι τιποτε άλλο τον έχω άχτι απο τον διαγωνισμό....
ΠΟΙΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΕΝΤΜΠΟΥΛ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? παντοκρατορία του Σεβαστιανού να το δεχτω....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ DRS δε μου έκανε καθόλου εντύπωση, άλλωστε οι 'καθαρές' προσπεράσεις ήταν περισσότερες
Περισσότερο με π...α μου φάινεται του στυλ αμα σε φτάσω στο 1 σεκοντ, δεν την γλυτώνεις
ΜΕΓΑΛΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 1 ΣΕΚΟΝΤ, Κ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣειναι σα να κυνηγάς μια γυναίκα κ να τις λές αμα σε φτάσω στο 1 σεκοντ , θα κάτσεις υποχρεωτικα να συνουσιαστούμε
ΆΛΛΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ Κ ΆΛΛΟ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΝΕΡΟ
επισης αυτο με τις αλλαγές των κανονισμών εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου τι αξιοκρατεία να δώσεις στο πρωτάθλημα
είναι σα να λενε στην μέση του μουντιαλ ότι δε μετράνε άλλο τα οφφσαιντΕπίσης, πέρασε άλλη μια χρονιά που ο Μιχαλάκης δεν στέφτηκε ξανα πρωταθλητής όπως θα περίμεναν μερικοι.
Έχει άλλη μια ευκαιρια....'Οσο για το Pirreli? με 3 και 4 πιτστοπ ανα αγώνα τι να μου πούνε? Κ΄θε 10 γύρους ήθελες αλλαγές, παντως στο αμάξι μου πάλι bridgestone θα βάλω
οι διαφημίσεις δε με πείθουν.ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ
-
Ο χρήστης ckastam έγραψε:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ DRS δε μου έκανε καθόλου εντύπωση, άλλωστε οι 'καθαρές' προσπεράσεις ήταν περισσότερες
Περισσότερο με π...α μου φάινεται του στυλ αμα σε φτάσω στο 1 σεκοντ, δεν την γλυτώνεις
ΜΕΓΑΛΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 1 ΣΕΚΟΝΤ, Κ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣειναι σα να κυνηγάς μια γυναίκα κ να τις λές αμα σε φτάσω στο 1 σεκοντ , θα κάτσεις υποχρεωτικα να συνουσιαστούμε
ΆΛΛΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ Κ ΆΛΛΟ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΝΕΡΟ
Είναι σα να λέμε μόλις μπεις στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου αυτόματα κερδίζεις πέναλτι
-
Ο χρήστης ckastam έγραψε:
Εμένα μου έκανε εντύπωση το ρεκορ στις Pole του SV ?
Αν μην τ άλλο, ο Σεβαστιανός αποδεικνύεται ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΑΛΙΦΑΙΝΓΚ οχι τιποτε άλλο τον έχω άχτι απο τον διαγωνισμό....Το ρεκόρ του Μάνσελ με 14 πολ σε 16 αγώνες είναι πιο σημαντικό από τις 15 πολ σε 19 αγώνες του Φέττελ!
Κατά τα άλλα, στα τσακίδια μια χρονιά ακόμα! Από το 2008 έχουμε να χαρούμε εμείς οι κόκκινοι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κατά τα άλλα, στα τσακίδια μια χρονιά ακόμα! Από το 2008 έχουμε να χαρούμε εμείς οι κόκκινοι.Και που είσαι, ακόμα δεν έχετε δει τίποτα, τα χειρότερα έρχονται...
-
Δε μετραει μονο το αποτελεσμα και οι νικες της ομαδας του καθενος πιστευω.. στην Formula 1 ειναι ολα μαζι τα αγωνιστικα που συμβαινουν. Για να πανηγυρισουμε εμεις οι κοκκινοι πρεπει να αλλαξουν αρκετα ακομα μεσα στην ομαδα πιστευω. Δεν πειραζει, μετα απο τοσες επιτυχιες ειναι φυσιολογικο και χρειαζεται και ενα διαλειμμα.. οσο εχουμε χαρει εμεις απο τις επιτυχιες της ομαδας REALIZEUS, κανεις αλλος..
-
Ο χρήστης STK έγραψε:
οσο εχουμε χαρει εμεις απο τις επιτυχιες της ομαδας REALIZEUS, κανεις αλλος..Αυτό μας έλειπε!!!
-
Tην κατατασω στις βαρετες χρονιες.Αυτοι οι αγωνες μεσα στις πολεις ειναι απλα
Απομεινάρια μιας χρονιάς - The 2011 season