-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Μεταξύ yeti & octavia προτείνω yeti'Περίπτερο' για συχνά ταξίδια Πάτρα-Θεσσαλονίκη;;; Νο, no, no!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μεταξύ yeti & octavia προτείνω yeti
'Περίπτερο' για συχνά ταξίδια Πάτρα-Θεσσαλονίκη;;; Νο, no, no!
Εντάξει δεν είναι και citroen picasso .Αλλωστε αρχιτεκτονικά είναι ένα golf το yeti.και έχει 3 πλεονεκτήματα απέναντι στο octavia.Πιο φρέσκο(το οκτάβια 5 είναι μοντέλο του 2004),πιο ασφαλές 5 αντί 4 αστέρια(έχει και 7 αερόσακους και γονάτων,ενώ το οκτάβια 4),και 30 πόντους μικρότερο μήκος.Και πιο ξεχωριστό από το ταριφατζίδικο octavia .Εγώ άλλωστε προτείνω megane 1.5 dci sw energy(20100) ή focus 1.6 tdci sw trend(21500€ περίπου).Και τα 2 έχουν 6άρι σασμάν άλλωστε και όχι 5άρι.
-
Έχει και πολλά μειονεκτήματα επίσης το Γέτι! Πρώτον και κύριον χειρότερη αεροδυναμική! Μετά υψηλότερο κέντρο βάρους, κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο σε Μπράλους, στροφές Υλίκης κλπ. Επίσης το Οκτάβια έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο που είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα στα ταξίδια. Τελειώνοντας, ποιός είπε ότι ο άνθρωπος έχει πρόβλημα με τους 30 επιπλέον πόντους; Γιατί το θέτουμε ως μειονέκτημα a priori;
ΥΓ: Την ασχήμια την λέμε ξεχωριστή εμφάνιση σήμερα...
-
Έχει και πολλά μειονεκτήματα επίσης το Γέτι! Πρώτον και κύριον χειρότερη αεροδυναμική! Μετά υψηλότερο κέντρο βάρους, κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο σε Μπράλους, στροφές Υλίκης κλπ. Επίσης το Οκτάβια έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο που είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα στα ταξίδια. Τελειώνοντας, ποιός είπε ότι ο άνθρωπος έχει πρόβλημα με τους 30 επιπλέον πόντους; Γιατί το θέτουμε ως μειονέκτημα a priori;ΥΓ: Την ασχήμια την λέμε ξεχωριστή εμφάνιση σήμερα...
Εγώ δεν το βρίσκω καθόλου άσχημο πάντως,μου αρέσει .Επίσης δεν είναι κακό οδηγικά το αντίθετο,όλος ο τύπος λεει τα καλύτερα στα διάφορα συγκριτικά(θυμίζει hatch και όχι suv).Δεν θυμίζει περίπτερο,ούτε είναι μαλακό για να είναι βάρκα γιαλό.Aλλωστε έχει και πολλαπλούς.Χειρότερο οδηγικά είναι ένα polo tsi παρά το yeti
-
ΥΓ: Την ασχήμια την λέμε ξεχωριστή εμφάνιση σήμερα...+100%
Εμενα ειναι βενζινη βεβαια...απο αξιοπιστια μια χαρα ειναι μεχρι τωρα (115000χλμ) μονο αμορτισερ και πισω τακακια εχω αλλαξει...
Απο ποιοτητα,ασφαλεια,οδικη συμπεριφορα πιστευω οτι ακομα συγκαταλεγεται στα κορυφαια της κατηγοριας...απο χωρους εχει αυτους που πρεπει για μικρομεσαιο οικογενιακο με μονη διαφορα οτι τα 415λιτ του χωρου αποσκευων μπορεις να τα διαπλασιασεις φορτωνοντας μεχρι την οροφη...
Το μεγεθος του (μηκος 4,5μ) ειναι οριακο για κινηση και εντος πολης....Τα σερβις εγω τα κανω εκτος αντιπροσωπειας πια με το μισο κοστος...και ανταλλακτικα τα βρισκεις στο μεσο ορο των τιμων για αυτη την κατηγορια.....
Καταναλωση εχω απο 6,4λτ/100χλμ εως 7,5λτ/100χλμ σε μικτες διαδρομες χωρις μποτιλιαρισμα...
Θα το ηθελα σε Diesel...(ζηλευω)....αλλα προς το παρον βολευομαι μα το Diesel Smart μου....!!!
Οτι και να επιλεξεις παντως σου ευχομαι να σε καλυψει απολυτα....!!!
+1 Με τον νέο κινητήρα 1,6 drive το αυτοκίνητο αναστήθηκε και η τιμή του είναι εξαιρετική με τις μειώσεις τις Volvo.
Αξιοπιστία , ασφάλεια , οικονομία , στιβαρό σχεδιασμό εξωτερικά , minimal σχεδίαση στο εσωτερικό που βάζει τα γυαλιά στα νεοκορεάτικα μοντελάκια που κυκλοφορούν . -
Μα δεν καταλαβαίνεις ότι ψάχνουμε ταξιδάμαξο; Υπάρχει λόγος που τα αυτοκίητα για μεγάλες αποστάσεις είναι 'κούρσες', άντε και κανένα μεγάλο SUV αλλά κι αυτά είναι υποδεέστερα των αντίστοιχων συμβατικών. Έχεις κολλήσει με το περιπτέρι! Αυτό θα ήταν καλό για μέσα στην πόλη...
-
Κανε ενα test το 1.6 dci QQ που για μακρινα ταξιδια λεει και ρωτα τιμη για την φτηνη εκδοση Action.
-
Μα δεν καταλαβαίνεις ότι ψάχνουμε ταξιδάμαξο; Υπάρχει λόγος που τα αυτοκίητα για μεγάλες αποστάσεις είναι 'κούρσες', άντε και κανένα μεγάλο SUV αλλά κι αυτά είναι υποδεέστερα των αντίστοιχων συμβατικών. Έχεις κολλήσει με το περιπτέρι! Αυτό θα ήταν καλό για μέσα στην πόλη...Πάντως ο ορισμός του περιπτέρου(τόσο αισθητικά όσο και οδηγικά) ήταν το παλιό και ένδοξο fiat multipla .Τέτοια ομορφιά λες και έφαγε ραδιενέργεια από το τσέρνομπιλ και το κάνανε σαν τερατογέννηση .Τέσπα δεν φαγώθηκα με το γέτι ούτε το πρότεινα,εγώ πρότεινα focus sw & megane sw.Πως σου φαίνονται?Εσυ τι προτείνεις στο φίλο?
-
Στα 22 χιλιάρικα; Συμφωνώ με τις προτάσεις σου γενικότερα αν και δεν βλέπω να έρχεται το Focus SW με ντίζελ εδώ, ενώ το Megane σίγουρα δεν διατίθεται. Νομίζω όμως ότι η καλύτερη περίπτωση είναι τα Volvo S40/V50 1.6 Diesel.
-
Στα 22 χιλιάρικα; Συμφωνώ με τις προτάσεις σου γενικότερα αν και δεν βλέπω να έρχεται το Focus SW με ντίζελ εδώ, ενώ το Megane σίγουρα δεν διατίθεται. Νομίζω όμως ότι η καλύτερη περίπτωση είναι τα Volvo S40/V50 1.6 Diesel.Πως δεν έρχονται?Κανονικότατα έρχονται,δες στα αντίστοιχα σάιτ και στους τιμοκαταλόγους.Και έχουν και καλούς ντίζελ με ροπάρες και 6άρια.
-
Εγώ θα έλεγα ότι τα 20.000 χλμ το χρόνο είναι περίπου το όριο όπου το πετρέλαιο έχει αρχίσει και έχει οικονομικά οφέλη για τον ιδιοκτήτη. Και ακριβότερα σέρβις έχει και υψηλότερη τιμή αγοράς. Εγώ θα πρότεινα, επειδή οι εποχές είναι αρκετά δύσκολες, και δεν ξέρουμε τι ξημερώνει, να κάνεις υπομονή 1-1.5 χρόνο για να δεις προς τα που πάει η μπίλια (δεν ξέρω βέβαια πόσο άνετο είναι για την τσέπη σου η αλλαγή αυτοκινήτου. Αν είναι οκ, τότε πάσο). Τα χλμ που έχεις στο γκολφάκι είναι λίγα και στην ουσία είναι 'σα καινούριο' (εγώ είμαι με 115.000 χλμ και είναι μια χαρά).
Στην τελική ξοδέψου για μια μπαγκαζιέρα οροφής και θα έχεις περισσότερο χώρο και από στέσιον.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Καλά μιλάμε έχω πάθει λίγο πλάκα που ΚΑΝΕΝΑΣ μα κανένας δεν έχει αναφερθεί στο Οκταβια που είπα ότι είναι κ το πρώτο που σκέφτομαι και πήγα είδα κιόλας...
1000 ευχαριστώ για τις γνώμες-συμβουλές πάντως
Έχουμε κ λέμε
Απορρίπτω το Megane SW & Scenic λόγω εσωτερικού και μόνο κατά τα άλλα μ αρέσουν αρκετά
Το Focus SW είναι μια καλή λύση που κρατάω
Το Astra SW απορρίπτεται γιατί στα ίδια λεφτά προτιμώ το Focus
Τέλος πολύ με καλό μάτι άρχισα να βλέπω το Yeti 1.6 Greenline γιατί παρά το μικρό πορτ μπαγκάζ έχει απίστευτο σύστημα με τα πίσω καθίσματα που από 3 γίνονται 2, βγαίνουν ανεξάρτητα και ανασηκώνονται προς τα μπροστά προσφέροντας τρελλή ανεξαρτησία Βρε λες??Μεταξύ yeti & octavia προτείνω yeti μιας και έχουν ίδια τιμή,αλλά το yeti είναι πιο φρέσκο στην αγορά ενώ το οκτάβια σε λίγο θα αντικατασταθεί και κυρίως γιατί είναι 30 πόντους μικρότερο σε μήκος αλλά και για τα 5 αστέρια έναντι 4 του οκτάβια.Το κακό με τον 1.6 tdi του group vag είναι το 5άρι χειροκίνητο,όταν οι άλλοι ντίζελ των αυτοκινήτων που προτάθηκαν έχουν 6άρι άρα καλύτερη εκμετάλλευση των ωφέλιμων σαλ.Το megane δεν κατάλαβα γιατί το απορρίπτεις για το εσωτερικό.Ισα ίσα είναι κλασάτο,με ωραίο πίνακα οργάνων και με πολύ καλή ποιότητα υλικών που φτάνει το golf.Είναι και το φτηνότερο που μπορείς να βρεις μιας και έχει 20000€,σου παίρνει να βάλεις και μια πανοραμική ηλιοροφή που λέει ο λόγος .Τεσπα,από εκεί και πέρα αφού το απορρίπτεις πάνε για το focus 1.6 tdci sw trend(νομίζω θα το προτιμούσα από το v50 μιας και το τελευταίο πάλιωσε και έχει νομίζω μικρότερο πορτ παγκαζ).Εχει πολύ καλό ντίζελ(ίδιος με του v50),πιο δυνατο από τον 1.6 tdi και έχει και 6άρι,φρέσκο όχημα,5 χρόνια εγγύηση,esp και τιμή γύρω στα 21-22000€.Το yeti 1.6 tdi νομίζω δεν έχει και esp στανταρ.
κι όμως έχει ESP στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις
-
To superb το εχεις σκεφτει? Δε ξερω και με τι μοτερ σε ντιζελ βγαινει ομως..
-
Τελικά αποφάσισα για yeti 1.6 greenline & Volvo V50 1.6, αν κ αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους.
Θα τα δοκιμάσω κ τα 2 κ μετά θα παρθεί η όποια απόφαση.
Στα + του V50 to 6τάχυτο κιβώτιο, οι 116 ίπποι έναντι 106 του Yeti και τα 20858 με το κλειδί στο χέρι (χωρίς μεταλλικό χρώμα βέβαια) -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
To superb το εχεις σκεφτει? Δε ξερω και με τι μοτερ σε ντιζελ βγαινει ομως..Πολλλλλλλλλύ μεγάλο και γεροντίστικο (είπαμε αλλά είμαι 33 )
-
Κοιτα και την c5 με τον 1.6 hdi και την υδροπνευματικη που θα κανει το Πατρα-Θεσσαλονικη πολυ πιο ατσαλακωτα....
-
Ο χρήστης antonispatra έγραψε:
Τελικά αποφάσισα για yeti 1.6 greenline & Volvo V50 1.6, αν κ αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους.
Θα τα δοκιμάσω κ τα 2 κ μετά θα παρθεί η όποια απόφαση.
Στα + του V50 to 6τάχυτο κιβώτιο, οι 116 ίπποι έναντι 106 του Yeti και τα 20858 με το κλειδί στο χέρι (χωρίς μεταλλικό χρώμα βέβαια)Καλά θα κάνεις να την δεις την C5 που λέει ο** nonos **αν και νομίζω ότι ξεφεύγει οικονομικά . Αν ήμουν εγώ αυτή θα διάλεγα.
Σχετικά με το περίπτερο Yeti , μα είναι δυνατόν να το διαλέξεις σαν αμάξι για χιλιόμετρα ? multi purpose όχημα είναι για καμιά επαρχιακή πόλη. Πολύ καλύτερα κάποιο Scenic , zafira , C-max κλπ.
Το V50 είναι μεν παλιότερο αλλά το σχέδιο του πολλά θα ήθελαν να το είχαν από τα καινούρια . Το ίδιο ισχύει και για την κατασκευή του. Ειδικά με τον 1,6 Drive και το 6άρι θα είναι καλό cruise και ταυτόχρονα φθηνό για μετακίνηση μέσα στην πόλη.
Όταν το πάρεις και κάνεις 1-2 ταξιδάκια πέρασε μια βόλτα από την Heico για upgrade στα 130 + μιας και η Polestar δεν έχει βγάλει ακόμα επίσημο πακέτο για την Volvo. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κοιτα και την c5 με τον 1.6 hdi και την υδροπνευματικη που θα κανει το Πατρα-Θεσσαλονικη πολυ πιο ατσαλακωτα....ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΥΤΟ
-
εγω θα επαιρνα την οκταβια 1.6 tdi dsg7 και εχεις αμαξι για μια ζωη
εχοντας και ενα s40 στην οικογενεια, συνιστω και το v50 φυσικα! και νομιζω καλυτερα εξοπλισμενο. -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
εγω θα επαιρνα την οκταβια 1.6 tdi dsg7 και εχεις αμαξι για μια ζωηΓιατί τα άλλα τι είναι,για μισή ζωή?
Οικογενειακό, πετρέλαιο & γύρω στα 20000ευρώ!!