-
Παιδια καλησπέρα. Έχω ενα peugeot 307 1,4 και έχω σκεφτεί να το κάνω μετατροπή σε ντίζελ βάζοντας τον αντίστοιχο ντίζελ κινητήρα του 307. Γίνεται; Θα έχει επιτυχία; Παρακαλώ τα φώτα σας!
-
Παιδια καλησπέρα. Έχω ενα peugeot 307 1,4 και έχω σκεφτεί να το κάνω μετατροπή σε ντίζελ βάζοντας τον αντίστοιχο ντίζελ κινητήρα του 307. Γίνεται; Θα έχει επιτυχία; Παρακαλώ τα φώτα σας!
-
Παιδια καλησπέρα. Έχω ενα peugeot 307 1,4 και έχω σκεφτεί να το κάνω μετατροπή σε ντίζελ βάζοντας τον αντίστοιχο ντίζελ κινητήρα του 307. Γίνεται; Θα έχει επιτυχία; Παρακαλώ τα φώτα σας!
-
Aκόμα και να είναι τεχνικά εφικτό, απαγορεύεται από το νόμο η αλλαγή καυσίμου.
-
Κατα αρχήν δεν σε συμφέρει οικονομικά,γιατι χρειάζεσαι πλήρη τροπέτο εμπρός και το τεπόζιτο με ολόκληρη την εξάτμιση.Επίσης οπως αναφέρθηκε μετατροπή απο βενζίνη σε ντίζελ απαγορεύται,ενω απο ντίζελ σε βενζίνη επιτρέπεται,γιατι άραγε? Αν ψάξεις λίγο, θα βρείς σε μαντράδες στη Λαρισα και στην Θεσσαλονίκη κυρίως, ντίζελ 307 εισαγωγής οπότε κάνεις ανταλλαγή το δικό σου με το ντίζελ.Α! αν βρείς ντίζελ κοίτα να είναι με τα 110 PS.
-
Το θέμα δεν είναι να αλλάξω αυτοκίνητο, απλά επειδή έχουμε δικό μας μάστορα θα ήτα ευξολο και φτηνό και μηχανή να βρει και να την βάλλει. Τώρα σχετικά με το θέμα με το πετρέλαιο δεν το ήξερα και μου φένεται απόλυτα παράλογο. Τι να πω.. Αν το κάνω παράνομα υπάρχει περίπτωση να με πιάσουν;
-
Δεν νομιζω να πετας μια ντιζελ μηχανη επανω και εγινε η μετατροπη, σε ποιες βασεις θα κατσει?...θες σασμαν αλλο, μηπως εχει και αλλες αναρτησεις, ημιαξονια κτλ? Αρα μηπως μιλαμε για τροπετο? Μηπως διαλυσεις το αμαξι διχως λογο και αιτια?
-
Αυτο που σε συμφερει ειναι να παρεις ενα πετρελαιο μεταχειρισμενο.Τα πετρελαια σε σχεση με τη βενζινη εχουν περισσοτερο βαρος στον μπροστινο αξονα οποτε σιγουρα θα εχει αλλες αναρτησεις σε σχεση με το δικο σου που ειναι απλο αλλα μπορει και αλλα ιμιαξονια.Επισης αλλο τεποζιτο μαλλον αλλες βασεις κινητηρα κλπ κλπ.Οποτε μπορει να χρειαστεις γυρω στα 5 χιλιαρικα μαστορας και ανταλακτικα και μπορει και περισσοτερα.
-
Υγραέριο αν κάνεις χιλιόμετρα και τίποτε άλλο. Απλώς πρόσεχε ποιος θα κάνει την μετατροπή.
Το βάρεσα με το Defy μου.
-
Ο χρήστης Zan_Gr έγραψε:
Το θέμα δεν είναι να αλλάξω αυτοκίνητο, απλά επειδή έχουμε δικό μας μάστορα θα ήτα ευξολο και φτηνό και μηχανή να βρει και να την βάλλει. Τώρα σχετικά με το θέμα με το πετρέλαιο δεν το ήξερα και μου φένεται απόλυτα παράλογο. Τι να πω.. Αν το κάνω παράνομα υπάρχει περίπτωση να με πιάσουν;Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα ακριβώς.Πρώτον και κυριότερο,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μετατροπη απο βενζίνη σε ντίζελ,ο μηχανικός σου δεν το ξέρει αυτό?? Δεύτερον και να επιτρεπόταν,σου έγραψα οτι θέλεις ΠΛΗΡΕΣ εμπρός τροπέτο, μαζί με τα υπόλοιπα που έχω γράψει.Αν ο μηχανικός σου λεει οτι,'κατεβάζουμε το 1,4 και ρίχνουμε το 1,6 hdi και έφυγες' είναι προφανως άσχετος.Κιβώτιο δεν θα αλλαξεις? ημιαξόνια,φρένα,ανάρτηση,εξάτμιση,πλεξούδα,εγκέφαλο,καντράν,τεπόζιτο,ψυγείο,ιντερκούλερ,βάσεις κινητήρα-σασμάν??? Μπορεί να έχω ξεχάσει και κάτι.Α! σίγουρα και ενα καλό σερβις στον κινητήρα πρίν την τοποθέτηση.Όλα αυτα τα έχεις υπολογίσει με χαρτί και μολύβι?? Αν οχι και δεν θες να αλλάξεις το αυτοκίνητο που έχεις τώρα, τότε,το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μετατροπή σε υγραέριο.Αλήθεια,πόσα χλμ,κάνεις το χρόνο??
Μετατροπή Peugeot 307