-
Τα αγαπώ! Από τα αγαπημένα μου είναι το Peugeot 405 Mi16. Το είχε θείος μου και είχε αποφασίσει να το πουλήσει γιατί τα ανταλλακτικά του ήταν τόσο ακριβά και δυσεύρετα που δεν το συνέφερε στο τέλος. Πριν όμως προλάβει να το πουλήσει του το έκλεψαν και πήρε μια γερή αποζημείωση από την ασφαλιστική γιατί είχε γίνει ειδική ασφάλεια επειδή θεωρούταν συλλεκτικό στην Ελλάδα (ήταν μάλιστα η τετρακίνητη έκδοση που έφερε το διακριτικό 'x4').
Ακόμη θυμάμαι πως γουργούριζε ο κινητήρας του και πόσο ΤΕΛΕΙΑ ανάρτηση είχε. Εξωτερικά φυσικά ήταν ένα απλό λευκό σεντάν με μια αεροτομή, σαν αυτό:
Σας δίνω και μερικά specs του συγκεκριμένου αυτοκινήτου: δίλιτρος turbo κινητήρας, 197 ίπποι, 0-100 σε μόλις 7 sec. και τελική 230 km/h.
-
Ωραίο θέμα!
Συνήθως το μυαλό μου πάει σε μεγάλα γερμανικά, χωρίς κραυγαλέα «σήμανση». Πολλά 4θυρα η στέισον με μεγάλους κινητήρες είναι κατάλληλα (BMW 550ix), αλλά θα ξεχώριζα το VW Passat 3,2.
Από τα πρώτα πολύ διακριτικά που θυμάμαι είναι η 500Ε (W124),
αλλά προσωπικά η κορυφαία ήταν η Lancia Thema 8.32
Επίσης κάποια της GM, που δεν κυκλοφορούν εύκολα στην Ελλάδα, άρα δεν είμαστε υποψιασμένοι, όπως στα μεγάλα γερμανικά, όπως π.χ. η Cadillac CTS-V (556 hp), ειδικά σε στέισον
Και το λιγότερο διακριτικό Holden HSV (600HP) -
Ο χρήστης Sheldon έγραψε:
Τα αγαπώ! Από τα αγαπημένα μου είναι το Peugeot 405 Mi16. Το είχε θείος μου και είχε αποφασίσει να το πουλήσει γιατί τα ανταλλακτικά του ήταν τόσο ακριβά και δυσεύρετα που δεν το συνέφερε στο τέλος. Πριν όμως προλάβει να το πουλήσει του το έκλεψαν και πήρε μια γερή αποζημείωση από την ασφαλιστική γιατί είχε γίνει ειδική ασφάλεια επειδή θεωρούταν συλλεκτικό στην Ελλάδα (ήταν μάλιστα η τετρακίνητη έκδοση που έφερε το διακριτικό 'x4').Ακόμη θυμάμαι πως γουργούριζε ο κινητήρας του και πόσο ΤΕΛΕΙΑ ανάρτηση είχε. Εξωτερικά φυσικά ήταν ένα απλό λευκό σεντάν με μια αεροτομή, σαν αυτό:
Σας δίνω και μερικά specs του συγκεκριμένου αυτοκινήτου: δίλιτρος turbo κινητήρας, 197 ίπποι, 0-100 σε μόλις 7 sec. και τελική 230 km/h.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
....αλλά προσωπικά η κορυφαία ήταν η Lancia Thema 8.32
...Τελικά νομίζω ότι εκείνη την εποχή βγήκαν μερικά πολύ ωραία αυτοκίνητα.
-
Ωραία δεν τα λες... τετράγωνα κουτάκια με ρόδες ήταν. Αλλά το συγκεκριμένο είχε από κάτω κινητήρα Ferrari!
-
Με τη λέξη 'ωραία' εννοούσα ενδιαφέροντα
-
-
Το πιο προσφατο ζαφιρα ομως σαν Opc φωναζει τι ειναι.Κ οκ σ οσους δε ξερουν φαινεται σαν ενα απλο πολυμορφικο,αλλα διακριτικο δε το λες
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Το πιο προσφατο ζαφιρα ομως σαν Opc φωναζει τι ειναι.Κ οκ σ οσους δε ξερουν φαινεται σαν ενα απλο πολυμορφικο,αλλα διακριτικο δε το λεςΓι αυτό και δεν έβαλα φώτο από το τελευταίο
-
Όσα έχετε αναφέρει δεν πιάνουν μία μπροστά στα δικά μου παραδείγματα:
Παράδειγμα Α (ανήκει σε κολλητό):
BMW E30, τρίπορτη. Μαύρη, τρακαρισμένη παντού, με χρώμα τελείως ελεεινό. Κανένα σήμα, πουθενά. Όταν τη βλέπεις, φαντάζεσαι ότι είναι 316 που άντε να έχει φορέσει κανένα δίλιτρο μοτέρ... το οποίο, αν είναι σε κατάσταση αντίστοιχη με το υπόλοιπο αυτοκίνητο, δε θα έχει ούτε τα μισά άλογα σε σχέση με το εργοστασιακό...
Κι όμως, από κάτω κρύβεται ένα φοβερό κτήνος. 2.5 μοτέρ, 225 άλογα ατμοσφαιρικά, +75 νιτράκι, τετρακίνητη (πρόκειται για την έκδοση IX) και πολύ ελαφρωμένη (τώρα βρίσκεται στα 990 κιλά από 1280 που ήταν εργοστασιακά). Όπως καταλαβαίνετε, με αναλογία κιλών ανά ίππο κάπου στο 3.3 και τετρακίνητη εκκίνηση, ελάχιστα αυτοκίνητα δεν τσαγιάζει εκεί έξω. Και κανένα από αυτά δε δείχνει τόσο ερείπιο όσο τούτη δω η Ε30...Παράδειγμα Β (ήταν στην κατοχή μου μέχρι το 2004):
Mazda 323 GTX. Δεν το ήξερε κανείς, έσκαγα σε φανάρι στη δεξιά λωρίδα. Αριστερά Punto GT, στη μεσαία Ράλος, ούτε που μου έδιναν σημασία. Σαν 323 1300άρι έδειχνε το ταλαίπωρο, δεν τους κατηγορώ. Με τη βοήθεια της τετρακίνησης και των 190 ίππων του (από 163 εργοστασιακά), στο επόμενο φανάρι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που τους κέρασε τόσο πλουσιοπάροχα... -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Mazda 323 GTX. Δεν το ήξερε κανείς, έσκαγα σε φανάρι στη δεξιά λωρίδα. Αριστερά Punto GT, στη μεσαία Ράλος, ούτε που μου έδιναν σημασία. Σαν 323 1300άρι έδειχνε το ταλαίπωρο, δεν τους κατηγορώ. Με τη βοήθεια της τετρακίνησης και των 190 ίππων του (από 163 εργοστασιακά), στο επόμενο φανάρι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που τους κέρασε τόσο πλουσιοπάροχα...
επικές στιγμές
θα θελα ενα τετοιο να έσπαγα τρελή πλάκα
-
Ο χρήστης Sheldon έγραψε:
Τα αγαπώ! Από τα αγαπημένα μου είναι το Peugeot 405 Mi16. Το είχε θείος μου και είχε αποφασίσει να το πουλήσει γιατί τα ανταλλακτικά του ήταν τόσο ακριβά και δυσεύρετα που δεν το συνέφερε στο τέλος. Πριν όμως προλάβει να το πουλήσει του το έκλεψαν και πήρε μια γερή αποζημείωση από την ασφαλιστική γιατί είχε γίνει ειδική ασφάλεια επειδή θεωρούταν συλλεκτικό στην Ελλάδα (ήταν μάλιστα η τετρακίνητη έκδοση που έφερε το διακριτικό 'x4').Ακόμη θυμάμαι πως γουργούριζε ο κινητήρας του και πόσο ΤΕΛΕΙΑ ανάρτηση είχε. Εξωτερικά φυσικά ήταν ένα απλό λευκό σεντάν με μια αεροτομή, σαν αυτό:
το έχει φίλος μου που το 'κληρονόμησε' από τον πατέρα του. Έχει πλάκα όταν σου 'κολλάνε' και δυσκολεύονται να σε πιάσουν ακόμα και φτιαγμένα οχήματα.
Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο ήχος του κινητήρα.Είναι ωραίος, βαθύς όσο πρέπει και όχι πολύ ξερός.
Βέβαια πλέον έχει 180.000km και προφανώς μετά από τόοοοσα χρόνια (και δύο ιδιοκτήτες) έχει δεχτεί και κάποιες μικρές τροποποιήσεις.
ΥΓ: Προσπαθώ εδώ και ώρα να ανεβάσω μία φώτο σε μία από τις πρώτες μου προσπάθειες για νυχτερινή λήψη (με compact μηχανή) όπου απεικονίζεται το εν λόγο όχημα, αλλά δεν με θέλει...όλο πέφτει το photobucket.
-
Κλασσικός σκαραβαίος με μοτέρ Porsche. Όχι κάτι καγκουρό πράσινα/πορτοκαλί με αεροτομές και ζάντες και bucket. Μιλάω για αθώους σκαραβαίους που δεν τους πιάνει το μάτι. Επίσης τρελές πλάκες έχω κάνει με το ΖΧ 16v μου που έχει 167 άλογα με εμφάνιση ενός απλού 3πορτου ΖΧ και σε συνδιασμό με τα 1050kg του πάει αρκετά καλά χωρίς να του φαίνεται. Από σύγχρονα νομίζω ότι ένα MPS (6άρι ή 3άρι) κάνει την δουλειά τέλεια!
send from a galaxy far far away
-
Πρεπει να γραψει ο Gez εδω..
Λευκο Citroen bx 1.9 16v 170 αλογα.. Το τι πλακες εχει κανει με κατι tt,a6 πανω απο τα 200 δε περιγραφονται.. Αυτο που παντα εχει να μου διηγειται ειναι η απορρημενη-προβληματισμενη φατσα στραμμενη προς αυτον και το αμαξι τη στιγμη που τους περναει..
Γουσταρω πολυ κατι τετοιες καμουφλαρισμενες καταστασεις.. -
160 Χρήστο, κλέβεις!
send from a galaxy far far away
-
Δε τις ξερεις καλα τις ιστοριες νομιζω.. Το μαμημενο ανεβαζει μεχρι τα 235 ευκολα..Και εχω και λινκ..
-
Το ξέρω βρε αρούγκαλε γαβ γαβ, τα ίδια πάμε.
160 άλογα λέω!send from a galaxy far far away
-
και καλα το ξερα και σε τεσταρα..
-
Μπορούμε να έχουμε κι εμείς το link;
-
Πιστεύω αυτό λέει ο Χρήστος με την ΒΧ του γνωστού.
http://www.youtube.com/watch?feature=yo ... MGnSBy27NIsend from a galaxy far far away
Q Cars