-
Δέχομαι όλες τις απόψεις και ακούω την κριτική Storm. Δεν έχω θέση στο Κόμμα, αλλά με ενδιαφέρει να επικρατήσει η ιδεολογία του γιατί πιστεύω ότι αυτό θα είναι το καλύτερο για την συντριπτική πλειονότητα του λαού. Τώρα αν κάποιος είναι 'Λάτσης' (τυχαίο όνομα) φυσικά και δεν τον συμφέρει ένα τέτοιο σύστημα. Αλλά αν είσαι Βαρδινογιάννης (άλλαξα το όνομα για ποικιλία) θα το σκάσεις στην Ιταλία με το ιδιωτικό σου αεροπλάνο και πάλι θα έχεις να φάνε και τα τρισέγγονα σου...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νομίζω μιλάμε για την εποχή λίγο πριν πέσει η ΕΣΣΔ, όχι για πρόσφατες εκλογές. Σωστά?
Πριν πέσει η ΕΣΣΔ υπήρχαν εκλογές;
Σου παραθέτω απόσπασμα από άρθρο του Βήματος. Παράγραφος 'Η κατάρρευση'
**'Με τις ελευθερίες , που παραχωρήθηκαν και τις απαιτήσεις του λαού για δημοκρατικοποίηση της ζωής, άρχισαν να σχηματίζονται σε όλη τη Σ.Ε. ομάδες πολιτών, που συζητούσαν τις πολιτικές εξελίξεις. Τον Μάρτιο του 1989 επρόκειτο να λάβουν χώρα οι εκλογές των αντιπροσώπων του λαού, για το λαϊκό Συνέδριο της Ένωσης. Και ενώ μέχρι τότε το κομμουνιστικό κόμμα κανόνιζε ποιος θα είναι υποψήφιος και ποιος θα εκλεγεί, τώρα τα πράγματα αφέθησαν στην τύχη τους. Έτσι, χιλιάδες ημιεπίσημες οργανώσεις και ενώσεις πολιτών κατέβηκαν με τους υποψηφίους τους στις εκλογές. Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν συντριπτικά για τους ηγήτορες του κομ. κόμματος. Δεν μπόρεσε να εκλεγεί κανένας από τις γνωστές κεφαλές του κόμματος. Αυτό το γεγονός κατατρόμαξε την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σ.Ε. και όλους της καθεστηκυίας τάξης, γιατί έβλεπαν ότι είχαν παραγκωνισθεί.
Έκτοτε, ο λαός μόνος του, διεκδίκησε όλες τις ηγετικές θέσεις της πολιτικής και της οικονομίας, παράλληλα με τους κομμουνιστές, που έβλεπαν πως έχαναν τα προνόμιά τους και αντιδρούσαν. Ως εκ τούτου η πλειοψηφία των κομμουνιστών ζητούσε να φύγουν από το Πολίτ Μπυρό όσοι είχαν υποστηρίξει την Περεστρόικα.'
**https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q= ... jSfnWZ7UBg
-
Εμένα πάντως δεν με καλύπτει το ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του.
Όπως έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα από γνωστό μέσα στον 902 πως όταν ήταν απλήρωτοι για μήνες οι εργαζόμενοι, προσπάθησαν να πάνε να κάνουνε κατάληψη-απεργία-δεν ξέρω τι και βρήκανε μπράβους για να μην σταματήσει να εκπέμπει ο σταθμός το κανονικά του πρόγραμμα... Και λίγο μετά πούλησαν τον 902 και την κρατική συχνότητα που είχε δοθεί σε κυπριακή εταιρεία που ξέρουμε ότι δεν αποκαλύπτονται οι μέτοχοι τής παρά μόνο αν με δικαστική εντολή για τέλεση εγκληματικών πράξεων, βρώμικο χρήμα, φοροδιαφυγή κτλπ κτλπ
-
Δέχομαι όλες τις απόψεις και ακούω την κριτική Storm. Δεν έχω θέση στο Κόμμα, αλλά με ενδιαφέρει να επικρατήσει η ιδεολογία του γιατί πιστεύω ότι αυτό θα είναι το καλύτερο για την συντριπτική πλειονότητα του λαού. Τώρα αν κάποιος είναι 'Λάτσης' (τυχαίο όνομα) φυσικά και δεν τον συμφέρει ένα τέτοιο σύστημα. Αλλά αν είσαι Βαρδινογιάννης (άλλαξα το όνομα για ποικιλία) θα το σκάσεις στην Ιταλία με το ιδιωτικό σου αεροπλάνο και πάλι θα έχεις να φάνε και τα τρισέγγονα σου...Εγώ θέλω να υπάρχουν όλες οι ιδεολογίες, αλλά όπως είπα και παραπάνω στην ζωή μου έχω κάνει πολλές στροφές γιατί ποτέ μου δεν μου άρεσε να αισθάνομαι ότι κάποιος με 'διατάσσει' ή ότι είμαι 'υπάκουος στρατιώτης'.
Νομίζω ότι οι μεγαλο-επιχειρηματίες είναι ήδη στο εξωτερικό. Ποτέ δεν ήταν στην Ελλάδα.
Και άνθρωποι αυτού του βεληνεκούς δεν νομίζω να επηρεάζονται από τυχόν ιδεολογίες παρά μόνο από τη τσέπη τους και τα συμφέροντά τους και σίγουρα δεν ανήκουν μόνο σε μία ιδεολογία ή κόμμα. -
Ιδεολογίες και πράσινα άλογα. Όλα αυτά είναι παπαριές. Είναι συστήματα για να έχουν δύναμη κάποιοι λίγοι και να ελέγχουν τους λαούς. Από τον πιο ακροαριστερό - και καλά, μέχρι και τον πιο ακροδεξιό - επίσης και καλά!!!
-
Μοναρχία με κομμουνιστικό μανδύα θα έλεγα. Το λέει και το κείμενο ότι είναι Δυναστεία. Ποιό πολίτευμα έχει Δυναστείες;Η Ελληνικη Δημοκρατια: Οικογενειες: Παππανδρεου, Μητσοτακη, Καραμανλη.
Αμερικανικη Δημοκρατια: Οικογενεια Μπους: Προεδροι Αμερικης, πατερας και γιος. Αν βγει η Χιλαρι μπαινει στην οικογενειοκρατια. Δυναστεια θα εχουμε αν μπει δεν θυμαμαι την κορη (Τσελσι μου φαινεται).
Ινδια μου φαινεται σε Δημοκρατικο και εκει καθεστως: Η οικογένεια Νεχρού - Γκάντι είναι η σημαντικότερη πολιτική δυναστεία της Ινδίας έχοντας αναδείξει τρεις πρωθυπουργούς και πολλούς πολιτικούς.
https://el.wikipedia.org/wiki/Οικογένεια_Νεχρού_-_Γκάντι
Ενημερωτικη ειναι η παρεμβαση μου. Θελω να δειξω την υποκρισια της 'Δημοκρατιας' οταν γινεται στον λαο χειραγωγηση και οδηγειται στην καλπη μετα απο πλυση εγκεφαλου, γιατι δεν ειναι πληρως ενημερωμενος για τα οικονομικα τεκτενωμενα. Επισης ποσο δημοκρατικο ειναι, να υποσχεσαι αλλα, να σε ψηφιζουν για αυτα που υποσχεθηκες και αντι αυτα να εφαρμοσεις, να καταχρασαι την εμπιστοσυνη του λαου και να εφαρμοζεις τα αντιθετα;
Δεν θα επρεπε κανονικα οταν η εκαστοτε κυβερνηση με το που βγαινει στην εξουσια, μολις διαπιστωσει πως τα οικονομικα ειναι διαφορετικα και πρεπει να αναπροσαρμοσει την οικονομικη της πολιτικη που ειχε στο Προεκλογικο της Προγραμμα να ζητησει ξανα την ψηφο του λαου με βαση τα νεα οικονομικα δεδομενα; -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Μοναρχία με κομμουνιστικό μανδύα θα έλεγα. Το λέει και το κείμενο ότι είναι Δυναστεία. Ποιό πολίτευμα έχει Δυναστείες;
Η Ελληνικη Δημοκρατια: Οικογενειες: Παππανδρεου, Μητσοτακη, Καραμανλη.
Αμερικανικη Δημοκρατια: Οικογενεια Μπους: Προεδροι Αμερικης, πατερας και γιος. Αν βγει η Χιλαρι μπαινει στην οικογενειοκρατια. Δυναστεια θα εχουμε αν μπει δεν θυμαμαι την κορη (Τσελσι μου φαινεται).
Ινδια μου φαινεται σε Δημοκρατικο και εκει καθεστως: Η οικογένεια Νεχρού - Γκάντι είναι η σημαντικότερη πολιτική δυναστεία της Ινδίας έχοντας αναδείξει τρεις πρωθυπουργούς και πολλούς πολιτικούς.
https://el.wikipedia.org/wiki/Οικογένεια_Νεχρού_-_Γκάντι
Ενημερωτικη ειναι η παρεμβαση μου. Θελω να δειξω την υποκρισια της 'Δημοκρατιας' οταν γινεται στον λαο χειραγωγηση και οδηγειται στην καλπη μετα απο πλυση εγκεφαλου, γιατι δεν ειναι πληρως ενημερωμενος για τα οικονομικα τεκτενωμενα. Επισης ποσο δημοκρατικο ειναι, να υποσχεσαι αλλα, να σε ψηφιζουν για αυτα που υποσχεθηκες και αντι αυτα να εφαρμοσεις, να καταχρασαι την εμπιστοσυνη του λαου και να εφαρμοζεις τα αντιθετα;
Δεν θα επρεπε κανονικα οταν η εκαστοτε κυβερνηση με το που βγαινει στην εξουσια, μολις διαπιστωσει πως τα οικονομικα ειναι διαφορετικα και πρεπει να αναπροσαρμοσει την οικονομικη της πολιτικη που ειχε στο Προεκλογικο της Προγραμμα να ζητησει ξανα την ψηφο του λαου με βαση τα νεα οικονομικα δεδομενα;Και οι Κένεντι ήταν οικογενειοκράτες μεγάλοι στις ΗΠΑ αλλά τους εκτέλεσαν όλους.
-
Σωστα Red. Και οι Γκαντι μου φαινεται καποιοι δολοφονηθηκαν.
-
Αν είναι να συγκρίνετε την Ελλάδα και την Βόρειο Κορέα, νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά...
Στην Βόρεια Κορέα η Δυναστεία είναι επιβεβλημένη και ο λαός απλά υπακούει με σκυμμένο το κεφάλι.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει οικογενειοκρατία στην πολιτική σκηνή.
Υπάρχει ένα ανώμαλος, ηλίθιος λαός που σαν τα πρόβατα επιλέγουν όποιον υπόσχεται τα περισσότερα.
Σε κάθε εκλογή κατεβαίνουν τουλάχιστον 20 κόμματα. Αν τα κόμματα επιλέγουν για ηγέτες άτομα που έχουν συγγενική σχέση με προηγούμενους πρωθυπουργούς ή προέδρους, αυτό είναι πρόβλημα του κόμματος, του λαού που ψηφίζει αυτό το κόμμα και όχι του πολιτεύματος.Στην Βόρεια Κορέα με την Κομουνιστική Δυναστεία/Μοναρχία/Δικτατορία, αν πάω εγώ να ιδρύσω ακροδεξιό κόμμα, θα με εκτελέσουν πριν κατέβω από το αεροπλάνο...
-
Δεν υπαρχει οικογενειοκρατεια στην Ελλαδα. Μαλιστα. Σε αλλη χωρα θα ζω. τεσπα. Ο Λεβεντης εβαλε στην Βουλη τον γιο του και ο Μηχαλολιακος κορη και μανα. Εμεινε η μανα. Ο Μητσοτακης γιο, κορη. Ο μπαμπας Κεφαλογιαννης την κορη, ο μπαμπας Βαρβιτσιωτης τον γιο, η Γεννηματα ειχε μπαμπα υπουργο, ο Παπας στον Συριζα ειναι μαζι με τον γιο του, ο Κρατσας την ΝΔ εκανε Ευρωβουλευτη την κορη του. Ο μπαμπας Πλευρης χρονια στην πολιτικη και ο γιος βολτα απο το ΛΑΟΣ στην ΝΔ. Που δλδ να ειχαμε και Βασιλεια με λορδους, Αυλες κλπ.
Μου αρεσει που διωξαμε τον Βασιλια. Η πλακα ειναι οτι σημερα αυτος εχει μεινει απ εξω -
Το Κκε δεν ειναι κομμα. Μια ομαδα ανθρωπων ειναι σαν τον ολυμπιακο που ψαχνουν χορηγους,και καλα κανει.
-
Ο χρήστης Omikrone έγραψε:
Το Κκε δεν ειναι κομμα. Μια ομαδα ανθρωπων ειναι σαν τον ολυμπιακο που ψαχνουν χορηγους,και καλα κανει.Που το στηριζεις αυτο;
-
Το Κκε δεν ειναι κομμα. Μια ομαδα ανθρωπων ειναι σαν τον ολυμπιακο που ψαχνουν χορηγους,και καλα κανει.Τον παραλληλισμό αυτόν δεν ξέρω αν τον έγραψες τυχαία, είναι πάντως πολύ επιτυχημένος. Είναι γνωστό ότι όταν σπούδαζε στην Μόσχα ο πρώην πρόεδρος (ΣΚ) επισκέπτονταν τον ηγέτη του κόμματος (ΝΖ) που “παραθέριζε” στο Σουργκούτ της Σιβηρίας.
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Το Κκε δεν ειναι κομμα. Μια ομαδα ανθρωπων ειναι σαν τον ολυμπιακο που ψαχνουν χορηγους,και καλα κανει.
Τον παραλληλισμό αυτόν δεν ξέρω αν τον έγραψες τυχαία, είναι πάντως πολύ επιτυχημένος. Είναι γνωστό ότι όταν σπούδαζε στην Μόσχα ο πρώην πρόεδρος (ΣΚ) επισκέπτονταν τον ηγέτη του κόμματος (ΝΖ) που “παραθέριζε” στο Σουργκούτ της Σιβηρίας.
Ο ΓΑΠ που σπούδασε;
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Τον παραλληλισμό αυτόν δεν ξέρω αν τον έγραψες τυχαία, είναι πάντως πολύ επιτυχημένος. Είναι γνωστό ότι όταν σπούδαζε στην Μόσχα ο πρώην πρόεδρος (ΣΚ) επισκέπτονταν τον ηγέτη του κόμματος (ΝΖ) που “παραθέριζε” στο Σουργκούτ της Σιβηρίας.
Ο ΓΑΠ που σπούδασε;
Μάλλον δεν κατάλαβες, δεν κρίνω κανένα για το που σπούδασε. Όταν θα μπορεί και ο Πανθρακικός να πάρει το πρωτάθλημα τότε θα έχουν νόημα συζητήσεις αυτού του επιπέδου και μέχρι τότε δεν πιστεύω σε πράσινους, κόκκινους, μπλε ή ροζ σωτήρες!
-
Το Κκε δεν ειναι κομμα. Μια ομαδα ανθρωπων ειναι σαν τον ολυμπιακο που ψαχνουν χορηγους,και καλα κανει.Θα πρέπει πάντως να τους αναγνωρίσουμε την σοβαρότητα, την ακεραιότητα και την σταθερότητα στις απόψεις τους.
Οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα πανηγύρια εντελώς. Ένα συνονθύλευμα παρουσιών, αχταρμάς.
Εμένα, οι περισσότεροι από δαύτους του ΣΥΡΙΖΑ μου θυμίζουν κάτι τελειωμένους, που πήγαιναν στην Αννίτα Πάνια... -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Ο ΓΑΠ που σπούδασε;
Μάλλον δεν κατάλαβες, δεν κρίνω κανένα για το που σπούδασε. Όταν θα μπορεί και ο Πανθρακικός να πάρει το πρωτάθλημα τότε θα έχουν νόημα συζητήσεις αυτού του επιπέδου και μέχρι τότε δεν πιστεύω σε πράσινους, κόκκινους, μπλε ή ροζ σωτήρες!
Καλα κανεις και δεν πιστευεις στο σημερινο πολιτικο συστημα. Αλλα δεν εξηγεις
Το Κκε δεν ειναι κομμα. Μια ομαδα ανθρωπων ειναι σαν τον ολυμπιακο που ψαχνουν χορηγους,και καλα κανει. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Ο ΓΑΠ που σπούδασε;
Καλα κανεις και δεν πιστευεις στο σημερινο πολιτικο συστημα. Αλλα δεν εξηγεις
Το Κκε δεν ειναι κομμα. Μια ομαδα ανθρωπων ειναι σαν τον ολυμπιακο που ψαχνουν χορηγους,και καλα κανει.Επειδή μάλλον σου διαφεύγει , το “E” σε ποιόν ανήκει;
http://inlife.inpaok.com/2016/02/15/� ... %BA%CE%B7/
https://el.wikipedia.org/wiki/902_TV -
Το καταλαβαίνεις ότι το 902 ήταν επίσημο όργανο του ΚΚΕ; Όπως ο Ριζοσπάστης.
-
Δεν είναι αντιεπαγγελματικό για προσωπικούς λόγους τακτικής να υποστηρίζουν μερικοί εδώ μέσα εταιρείες σαν τον οσφπ ή την lyoness, “παπά” να μην μας πουλάνε!
Capitalism vs Communism Mother of all topics