-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μερικά;Σαν ζεστά ψωμάκια πουλάνε. Και αν κρίνω από την δική μου και την δική σου εμπειρία, δικαίως.
Αν ο Qsis είχε iPad θα το είχε πετάξει χαλαρά στον τοίχο.
-
σημερα με εκνευρισε ενα iphone 4 , αλλα ηταν ξενο
(πραγματικα γ@μα τα ηταν νομιζω οτι ζω σε ενα παραλληλο συμπαν οπου τα παντα ειναι αναποδα )
-
Μα για να το λέω κάτι ξέρω.
off-topic
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σημερα με εκνευρισε ενα iphone 4 , αλλα ηταν ξενο(πραγματικα γ@μα τα ηταν νομιζω οτι ζω σε ενα παραλληλο συμπαν οπου τα παντα ειναι αναποδα )
τι εφταιγε? δεν ηταν αρκετα Smothhhhhhhhhhhhhhh
η
το οτι το επιασες? -
στο browsing ηταν απαραδεκτα αργο και λαγκαρε , ειδικα σε βαριες σελιδες, απαλευτο πραγματικα
-
παντως αγαπητε φιλε κορσε, για να κλεισουμε το θεμα με τα tablets.. ξερεις τι με ενοχλει πιο πολυ μεσα μου και απαξιωνω το tablet?το οτι το κινητο μου ειναι πολυ πιο γρηγορο και αμεσο παντου , πολυ πιο γρηγορο στο browsing , τελειως bug free και τα πραγματα θα γινουν ακομα καλυτερα με μελλοντικες επισημες αναβαθμισεις απο την ιδια τη μαμα google
το αλλο θα μεινει με βλαμμενο 4.0.3 που ειναι ηδη αρκετα βλαμμενο απο μονο του.. αν συνεχιζε η σωστη υποστηριξη θα σκεφτομουν αλλιωςγια αυτο λοιπον οσο συνεχιζω να ψωνιζω android δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να παρω κατι μη nexus
επιμενω παντως οτι αυτο που τελικα θα επικρατησει ειναι τα hybrid tablet/laptop και τελοσπαντων (για να μην θυμωνουμε και τους αλλους) με επεξεργαστες που θα μπορουν να τρεξουν ΟΛΕΣ τις εφαρμογες που θα μπορει και ενα desktop (περα απο τις βλακειες του μαρκετ της win)
οι υπολοιποι θα περιοριστουν στα κινητα τους και μερικα ipad για τους i-χρηστες που ειναι ειδικη κατηγορια
Συμφωνούμε ρε συ... σε καταλαβαίνω πλήρως, καταλαβαίνω και την δική σου οπτικη των πραγμάτων. Η απαίτηση για ¨ολες' τις εφαρμογες πάντως... not gonna happen anytime soon... Η διαφορά ισχύος θα παραμένει μεγάλη μεταξύ mobile και desktop συστημάτων, και οσο το software σχεδιάζεται πχ εχοντας κατα νου πχ. τον i7.... χλωμά τα πράγματα.
Τεσπα, εχε πίστη... και η Apple δεν θα μας προδωσει...
-
ή καποιο ενοποιημενο μελλοντικο λειτουργικο τεσπα γιατι το λειτουργικο κινητων σε tablet ειναι παιχνιδακι ας μη κοροιδευομαστε θελουμε δυνατοτητες υπολογιστωνΠόσες ώρες συνεχόμενα μπορείς να κάτσεις να δουλέψεις πάνω σε ένα τάμπλετ;
Με πόσο λίγα Watt θα θεωρούσες ένα υπολογιστή αξιόλογο;Επίσης, θες unified εφαρμογές (γιατί εκεί είναι το πρόβλημα, όχι στο λειτουργικό) με ό,τι πρόσθετο κόστος και δυσκολία ανάπτυξης αυτό σημαίνει, ενώ παράλληλα δεν θες να δίνεις και € γι' αυτές
Και λέω ότι εκεί είναι το πρόβλημα, γιατί με την (φοβερή γενικά) ανάπτυξη εργαλείων για multi platform deploy, για μια σειρά τύπου εφαρμογών (και παιχνιδιών) που φαντάζομαι ότι έχεις κατά νου, η πολλαπλότητα λειτουργικών δεν είναι το major issue.εεπ, οι κονσόλες γιατί δεν έγιναν ποτέ PC; Θα μου πεις μπορεί να είναι αυτός ο λόγος που ψοφολογάνε, αλλά μπορεί και όχι. Είναι αρκετά περίπλοκο το ζήτημα.
Τέσπα, δεν ξέρω αν θα πετύχει το τάμπλετ της ms και τι θα γίνει, αλλά νομίζω πως έχετε την τάση να θεωρείτε ότι το δικό σας experience της χρήσης είναι κάπως globally αντικειμενικό. Και δυστυχώς η αγορά της ελλάδας δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.
ας πούμε:
στο browsing ηταν απαραδεκτα αργο και λαγκαρε , ειδικα σε βαριες σελιδες, απαλευτο πραγματικα
using browser on a mobile -> fail. Καταλαβαίνω βέβαια ότι στην ελλάδα αυτό το fail είναι δύσκολα ξεπεράσιμο.
Σε μια προσωπική συζήτηση με το Λάππα του είχα στείλει (ή μου είχε στείλει δεν θυμάμαι) ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο γύρω από το net interfacing, αν το έχει κρατήσει, ήταν πολύ ενδιαφέρον. Εγώ δεν το έχω
-
Δεν βλέπω κάτι στα μηνύματα.
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αν ο Qsis είχε iPad θα το είχε πετάξει χαλαρά στον τοίχο.Και λοιπόν; Και εγώ αν είχα Audi θα το είχα κόψει για ανταλλακτικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αρέσουν σε πολλούς άλλους, ή ότι οι κάτοχοι τους δεν τα απολαμβάνουν.
-
ας το θεσω κι εδώ το ερώτημα... ποτέ δεν ξέρεις
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
παίδες υπάρχει προβληματάκι με το ipod... το συνδέω στο λαπτόπι και δεν το αναγνωρίζει καν, παρόλο που φορτίζεται.το σιχτίρτιουνς ειναι το τελευταίο, τις προάλλες πάλευα με το 3G να το συνεφέρω (πικρή ιστορία...) και εκείνο το αναγνώριζε κανονικά.
ιδέες;
(ρωτάω εδώ γιατί ως γνωστόν είμαστε πιο γνωστικοί )
ιδέες;!
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ας το θεσω κι εδώ το ερώτημα... ποτέ δεν ξέρειςπαίδες υπάρχει προβληματάκι με το ipod... το συνδέω στο λαπτόπι και δεν το αναγνωρίζει καν, παρόλο που φορτίζεται.
το σιχτίρτιουνς ειναι το τελευταίο, τις προάλλες πάλευα με το 3G να το συνεφέρω (πικρή ιστορία...) και εκείνο το αναγνώριζε κανονικά.
ιδέες;
(ρωτάω εδώ γιατί ως γνωστόν είμαστε πιο γνωστικοί )
ιδέες;!
Υπαρχει και το viewtopic.php?f=13&t=43655 .Δεν ειναι και πολυ σχετικο αλλα ποτε δεν ξερεις
-
βάλτο σε άλλη usb?
-
Επίσης, δοκίμασε με άλλο καλώδιο. Και επιβεβαίωσε ότι τρέχει το service Apple Mobile Device (ή κάπως έτσι - sorry, είμαι σε mac).
Υπάρχει κι ένας οδηγός με 15 βήματα:
http://support.apple.com/kb/TS1369 -
-
Δεν βλέπω κάτι στα μηνύματα.ε ναι νταξ, πρέπει να έχει περάσει και κανάς χρόνος και βάλε (μπορεί και 2 )
-
Σχετικά με την μάχη μεταξύ tablets-κινητών-λαπτοπ-MS-Android-Apple πιστεύω ότι θα την κερδίσει αυτός που θα καταφέρει να δημιουργήσει την πλατφόρμα όπου θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο software σε όλα τα είδη μηχανήματος.
Παράδειγμα, η εταιρεία που εργάζομαι είναι 'μαγαζάκι' της MS, όλα είναι MS, το software που φτιάχνει για δική της χρήση είναι για MS OS και φυσικά πληρώνει τεράστια ποσά τον χρόνο σε άδειες και λοιπά νταβατζιλίκια. Πρόσφατα παραγγείλαμε 20 Ipad 3 για τους διευθυντάδες με την λογική να τα χρησιμοποιούν εκεί που είναι δύσκολο να βγάλεις το 13άρι λαπτοπ. Για μια εβδομάδα έσπασαν τα τηλέφωνα γιατί δεν μπορούσαν να ανοίξουν word και excel attachments από το mail, γιατί δεν ήξεραν να τα χρησιμοποιήσουν και γενικά γιατί έχασαν την μπάλα. Όταν κυκλοφορήσει το Surface της MS είμαι σίγουρος ότι θα τα αντικαταστήσουμε με αυτά και τα Ipad θα τα δώσουν στα παιδιά τους για προφανείς λόγους, κι ας ψάχναμε για καιρό εφαρμογή στο Ipad που να μπορεί να κάνει αξιόπιστα σχεδόν ότι και το MS Office.
Αν δε και τα τηλέφωνα με WIn 8 είναι σε χειρισμό και δυνατότητες επεξεργασίας αρχείων έστω κοντά σε ένα κανονικό λαπτοπ όλα τα Iphone, Android και Symbian-WIn 7.5 τηλέφωνα θα αντικατασταθούν σε μια νύχτα.
Το θέμα είναι ότι η εταιρεία που θα καταφέρει πρώτη να 'πιάσει' τους μεγάλους πελάτες θα κερδίσει και την κούρσα....το αν ο qsis ή εγώ θέλουμε να απλωνόμαστε στον καναπέ και να κάνουμε browising έχοντας με κόπο αγοράσει ένα τάμπλετ ή λαπτοπ το οποίο θα αντικαταστήσουμε σε 2 χρόνια δεν τους ενδιαφέρει και τόσο.
Προσωπικά αυτό το Surface το λιγουρεύομαι για αντικαταστάτη του λαπτοπ, μικρότερο βάρος, απουσία πολλών μηχανικών μερών, keyboard μαζί με touch, i5 με 2Gb RAM είναι αρκετό για την δουλειά που το θέλω και η μόνη διαφορά με το λαπτοπ της δουλειάς είναι 2-3 ϊντσες στην οθόνη και 2 Gb ram. Πρέπει να καταφέρω να παραγγείλω ένα για testing
-
το ίδιο software δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ούτως ή άλλως, γιατί το ένα θα είναι φτιαγμένο να παίζει στις 4-5', το άλλο στις 10', το άλλο στις 15+', και το ακόμα πιο άλλο στις 20+' (και πιθανώς με διαφορετικά input methods)
Με τη λογική των μεγάλων πελατών, στα tablets ας πούμε τα έχει πιάσει το iPad. Σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας του οφείλεται στην συντριπτική αποδοχή του σαν εταιρική συσκευή. Οπότε κατά τα λεγόμενά σου θα έπρεπε να έχει λήξει το θέμα, που φυσικά όμως δεν έχει λήξει.
Στα κινητά τα είχε πιάσει το blackberry, αλλά...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Επίσης, θες unified εφαρμογές (γιατί εκεί είναι το πρόβλημα, όχι στο λειτουργικό) με ό,τι πρόσθετο κόστος και δυσκολία ανάπτυξης αυτό σημαίνει, ενώ παράλληλα δεν θες να δίνεις και € γι' αυτές
κανεις μεγαλο λαθος, ειμαι διατεθημενος να πληρωσω και μαλιστα πληρωνω ο,τι αξιζει
απο το play store πχ εχω αγορασει καμποσες αξιολογες (με εξαιρεση μερικες ) εφαρμογεςοσο για το browsing, ειναι fail δε λεω, ομως καποιες φορες που δεν εισαι σπιτι σου το χρειαζεσαι και θες να γινεται οσο το δυνατον πιο γρηγορα . αλλωστε αυτο νομιζω οτι ειναι πολυ σημαντικο κομματι των smartphone
θα μου πεις υπαρχει και το 4s που ειναι διπυρηνο , θα βγει και το 5 που θα ειναι οδοστρωτηρας
το ίδιο software δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ούτως ή άλλως, γιατί το ένα θα είναι φτιαγμένο να παίζει στις 4-5', το άλλο στις 10', το άλλο στις 15+', και το ακόμα πιο άλλο στις 20+' (και πιθανώς με διαφορετικά input methods)
ενταξει δε μπορει να 'καταλαβαινει' το προγραμμα σε τι συσκευη βρισκεται και να εχει αναλογο ui
το πιο απλο παραδειγμα που μου ρχεται στο μυαλο ειναι ο στοκ browser του android και ο chrome που ενω ειναι ο ιδιος ουσιαστικα διαφερει σε tablet και κινητο
βεβαια στο android αυτο το παραδειγμα αποτελει εξαιρεση..
παντως πιστευω οτι αυτο που προσπαθει να κανει η ms , ειναι και η πιο σωστη κινηση
βεβαια κακως προσπαθει να επιβαλλει το metro και στα desktop , αλλα γενικα μπορουμε να πουμε οτι σαν σκεψη ειναι πιο σωστη απο ολουςκαι ειναι πολλοι αυτοι που περιμενουν να παρουν tablet με windows μονο και μονο για να υπαρχει συμβατοτητα με τα παντα
στα κινητα δε νομιζω οτι θα επικρατησει εναντι του android , τουλαχιστον στο αμεσο μελλον , ομως σε οτι αφορα την επαγγελματικη χρηση θα εχει πολυ καλα αποτελεσματα (συμφωνω με τον dimik)
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το ίδιο software δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ούτως ή άλλως, γιατί το ένα θα είναι φτιαγμένο να παίζει στις 4-5', το άλλο στις 10', το άλλο στις 15+', και το ακόμα πιο άλλο στις 20+' (και πιθανώς με διαφορετικά input methods)Με τη λογική των μεγάλων πελατών, στα tablets ας πούμε τα έχει πιάσει το iPad. Σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας του οφείλεται στην συντριπτική αποδοχή του σαν εταιρική συσκευή. Οπότε κατά τα λεγόμενά σου θα έπρεπε να έχει λήξει το θέμα, που φυσικά όμως δεν έχει λήξει.
Στα κινητά τα είχε πιάσει το blackberry, αλλά...
Ο κορμός της χρηστικότητας και της εκπαίδευσης που θα απαιτείται για το προσωπικό όμως θα είναι ο ίδιος.
π.χ Microsoft Lync....υπάρχει παντού αλλά δεν δουλεύει παντού το ίδιο. Όταν έχουν ξοδευτεί αρκετές χιλιάδες €€€€€ για servers κλπ σε μια εταιρεία θέλει να δουλεύει άψογα σε όλα (κινητά, λαπτοπς, tablets).
Το iPad έπιασε γιατί ήταν το πρώτο...και φυσικά περισσότερο σαν fashion item παρά σαν πραγματική συσκευή πολυεργαλείο.
Στα κινητά είχε πιάσει το blackberry σαν bussiness κινητό απλά γιατί σου έδινε την δυνατότητα να έχεις mail και qwerty , όταν βγήκαν τα smartphones πέθανε γιατί σου προσέφεραν ακόμα παραπάνω δυνατότητες με κυριότερη το να έχεις ένα μέρος του desktop σου στο τηλέφωνο. Αυτός που θα καταφέρει να προσφέρει την δυνατότητα του unified desktop σε όλες τις συσκευές θα κερδίσει, όχι μόνο τους εταιρικούς πελάτες αλλά και τους home users.
-
Αν ο Qsis είχε iPad θα το είχε πετάξει χαλαρά στον τοίχο.
Και λοιπόν; Και εγώ αν είχα Audi θα το είχα κόψει για ανταλλακτικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αρέσουν σε πολλούς άλλους, ή ότι οι κάτοχοι τους δεν τα απολαμβάνουν.
Άρα δε γίνεται να κρίνεις από την 'κακή' εμπειρία του με την android ταμπλέτα του την επιτυχία του iPad αφού αν είχε iPad η εμπειρία του θα ήταν ακόμα χειρότερη.
-
ενταξει δε μπορει να 'καταλαβαινει' το προγραμμα σε τι συσκευη βρισκεται και να εχει αναλογο uiπροφανώς και μπορεί, αλλά το 'έχει' δεν είναι ουρανοκατέβατο.
Σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να το αναλύσει, να το σχεδιάσει, να το υλοποιήσει, να το τεστάρει... Κοινώς πρέπει να κάνει κάτι που αποτελεί το 80% της δουλειάς [και του κόστους] για την πλειοψηφία των προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα μηχανήματα.
Το unified OS είναι λίγο δώρο-άδωρο όταν μιλάμε για τόσο διαφορετικές συσκευές.Το iPad έπιασε γιατί ήταν το πρώτο...και φυσικά περισσότερο σαν fashion item παρά σαν πραγματική συσκευή πολυεργαλείο.
Στα κινητά είχε πιάσει το blackberry σαν bussiness κινητό απλά γιατί σου έδινε την δυνατότητα να έχεις mail και qwerty , όταν βγήκαν τα smartphones πέθανε γιατί σου προσέφεραν ακόμα παραπάνω δυνατότητες με κυριότερη το να έχεις ένα μέρος του desktop σου στο τηλέφωνο.
Το ζήτημα είναι ότι όπως βλέπεις το να πιάσεις την αγορά δεν αρκεί.
Αυτός που θα καταφέρει να προσφέρει την δυνατότητα του unified desktop σε όλες τις συσκευές θα κερδίσει, όχι μόνο τους εταιρικούς πελάτες αλλά και τους home users.
Αν ήταν τόσο απλό, θα το είχε η MS χρόνια τώρα. Αλλά βλέπεις ότι δεν είναι.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]