-
Αν το μοντέλο που λες είναι αυτό
βλέπω ότι ήδη έχει δεύτερο σκληρό, δηλαδή έχει τον SSD ως primary για το OS και ένα δεύτερο μηχανικό 1ΤΒ για storage. Άρα σίγουρα μπορείς να βγάλεις τον (2,5αρι ?) δεύτερον και να βάλεις τον έναν SSD. Για το θέμα του σασί δεν ξέρω, πάντως βλέπω ότι φαίνεται να έχει χώρο και για τρίτο σκληρό, αφού αναφέρεται στα specs του ότι έχει 3 M.2 SSD slots
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Αν το μοντέλο που λες είναι αυτόβλέπω ότι ήδη έχει δεύτερο σκληρό, δηλαδή έχει τον SSD ως primary για το OS και ένα δεύτερο μηχανικό 1ΤΒ για storage. Άρα σίγουρα μπορείς να βγάλεις τον (2,5αρι ?) δεύτερον και να βάλεις τον έναν SSD. Για το θέμα του σασί δεν ξέρω, πάντως βλέπω ότι φαίνεται να έχει χώρο και για τρίτο σκληρό, αφού αναφέρεται στα specs του ότι έχει 3 M.2 SSD slots
Ασε tnx, αυτό είναι το πρόβλημα μου... Δεν φαίνεται χώρος για 2ο 2.5'
Οπως δεν φαινόταν σε αυτό που έχω ήδη
Αλλα οταν πηρε ένα ίδιο ενας συνάδελφος, το ανοιξα και είχε...
για αυτό ρωτάω αν ξέρει κάποιος το σασί...
Δεν ειναι πολυ διαδεδομενα στην αγορά... -
Gatoz, γιατί οπωσδήποτε allienware;;; τα msi, ή τα asus rog;;; Είναι και λίγο πιο φτηνά χωρίς να είναι ποιότητα turbo-x
Μόλις γυρίσω σπίτι θα ψαξω να δω αν εχουν χώρο για 2ο 2,5' σκληρό όλα όσα μπορεί να σου κάνουν.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Gatoz, γιατί οπωσδήποτε allienware;;; τα msi, ή τα asus rog;;; Είναι και λίγο πιο φτηνά χωρίς να είναι ποιότητα turbo-x
Μόλις γυρίσω σπίτι θα ψαξω να δω αν εχουν χώρο για 2ο 2,5' σκληρό όλα όσα μπορεί να σου κάνουν.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
thnx nick...
δεν εχω δει σε κατι άλλο μεχρι τωρα γιατι δεν ξέρω αν προσφερουν on site service και αποκατασταση όπως η dell.
εστω και ακριβα...
το εργαλειο δουλειας ποτε δεν μπορει να μενει εκτος....R.S.
Για να μην γινομαι προκλητικος στους καιρους που ζουμε...
Αυτά τα μηχανηματα στην δικη μου περίπτωση, ποτε δεν παίζουν παιχνίδια, αλλά έχουν χρηση ως εργαλεια δουλειας.
Και για αυτο που κανουν, ειναι φθηνα: αν δωσεις και 5000 (για ενα τετοια μηχανημα που σου γλυτωνει 60' λεπτα αναμονης στα συνεχή compilations κάθε ημέρα από ένα άλλο των 3k) τα κρατήσεις 3 χρονια οπως εγώ, εχεις ενα κοστος 140 ευρώ το μηνα...τπτ -
Δεν ξέρω για on site service.
Για το κομμάτι εργαλείο δουλειάς συμφωνώ απόλυτα.Υ.Γ. Με προγραμματισμό ασχολείσαι ;;;
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Δεν ξέρω για on site service.
Για το κομμάτι εργαλείο δουλειάς συμφωνώ απόλυτα.Υ.Γ. Με προγραμματισμό ασχολείσαι ;;;
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Ας πούμε, γιες...
Μηχ Η/Υ & Πληρ - by minaroupolis... like πεντε-r-g.Το υλισμικόν όμως έχω να το ασκήσω από το 1990-94 που κατασκεύαζα κάτι isa καρτούλες για data acquisition από γ-camera (nuclear medicine) με πολύ γρήγορα sample and hold converters.
Αντε και λίγο βίδωμα μέχρι το 2000 που πούλησα μια ΄γνωστή' φίρμα εδω συναρμολογούμενων πισιών. Με ζημία μεγάλη βεβαίως...
Πλέον astm, dicom, κάτι άι τριπλ ή, hl7, c++, c# και το κακό συναπάντημα... -
Αχα, εδώ το αντίστοιχο σε ΤΕΙ Πειραιά.
Βέβαια, με το τεχνικό που γουστάρω περισσότερο πήρα το πουλουι στο χέρι. Από 2012-15 Αφοί Βεροπουλοι τα παντα ολα (ταμείο,διάδρομοι,αποθήκη,τυριά-αλλαντικά) σε μαγαζί. Από 2015 μέχρι πέρσι τον Ιούνη τεχνικό κομμάτι (δε με άφησε το μπος ποτέ να μπω στο κομμάτι των βασεων κλπ) και διαχείριση κάποιων sitesiteσε σε μικρή σχετικά εταιρεία μηχανογράφησης. Από περσι τον Ιούνη ουσιαστικά κανω ντελιβεριές για το μαγαζί ρούχων της γκομενας του μπος, και το μπος με χώνει για λατζοδουλεις.
Όπως σου ειπα έψαξα για τα λαπτοπια που έλεγα, κανένα δεν έχει on site εγγύηση (μόνο τα dell), ούτε βρήκα αν κάποιο παίρνει 2ο δυομισαρι σκληρόSent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Σήμερα στη δουλειά, ανοίγω το κουτί του υπολογιστή για καθάρισμα με το φουρφούρι. Κι άλλες φορές έχω κάνει την διαδικασία. Μπλοκάρω τους ανεμιστήρες για να μην γυρνάνε και προσεκτικά, φυσάω. Όλα καλά.
Το συνδέω, το ανάβω, τίποτα. ΛΑμπάκι άναβε, δίσκος γύρναγε, ανεμιστήρες ομοίως, τροφοδοτικό, ανεμιστήρας κάρτας γραφικών, όλα δουλεύουν, αλλά σήμα στην οθόνη δεν έδινε...
Το πάω στους πληροφορικάριους, το κοιτάνε, το δοκιμάζουν, μου λένε μάλλον μητρική
Και λέω, είναι δυνατόν να την άκουσε η μητρική από το καθάρισμα ή έκανε σώμα με κάτι και κάηκε; -
Μιλώντας για dash camera...
Τελευταία είδα σε διαφήμιση τηλεπώλησης, Dash camera στα 40+ ευρώ ('σούπερ ευκαιρία') αν θυμάμαι καλά. Την έψαξα στο AliExpress και εκεί φυσικά είχε 20.
...
Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.
...
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι διαφήμιζαν με μεγάλους τίτλους ότι η χρήση της επιφέρει εκπτώσεις στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου και γενικά 'κραύγαζαν' ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση ατυχήματος.Και διερωτώμαι, μπαρούφες για να πουλήσουν (που σημαίνει ότι κάνουν ψευδή διαφήμιση και κάποιος θα έπρεπε να τους κλείσει),... ή άλλαξε κάτι;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Και λέω, είναι δυνατόν να την άκουσε η μητρική από το καθάρισμα ή έκανε σώμα με κάτι και κάηκε;Ή ήταν ήδη ετοιμόρροπη, και εσύ της έδωσες το τελικό σπρώξιμο, ή όντως είναι αυτό που λες, κάτι κάπως κάπου ακούμπησε. Μην ξεχνάμε ότι τα m/bs έχουν αρκετά πυκνωτάκια επάνω, τα οποία ειδικά αν είναι κάποιας ηλικίας, είναι εξαιρετικά ευπαθή.
Και διερωτώμαι, μπαρούφες για να πουλήσουν (που σημαίνει ότι κάνουν ψευδή διαφήμιση και κάποιος θα έπρεπε να τους κλείσει),... ή άλλαξε κάτι;
Σε άλλες χώρες ισχύει, Ελλάδα όχι.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Και λέω, είναι δυνατόν να την άκουσε η μητρική από το καθάρισμα ή έκανε σώμα με κάτι και κάηκε;
Ή ήταν ήδη ετοιμόρροπη, και εσύ της έδωσες το τελικό σπρώξιμο, ή όντως είναι αυτό που λες, κάτι κάπως κάπου ακούμπησε. Μην ξεχνάμε ότι τα m/bs έχουν αρκετά πυκνωτάκια επάνω, τα οποία ειδικά αν είναι κάποιας ηλικίας, είναι εξαιρετικά ευπαθη.
Ναι, δεν εξηγείται αλλιώς...
-
Έχω κάποια διαγράμματα από 3η πηγή, που δεν είναι επεξεργάσιμα (είναι σε jpeg μορφή). ΕΠειδή πρόκειται για μια μεγάλη χρονοσειρά, και έχω 8 τετοια διαγράμματα, ξέρετε κάποιο πρόγραμμα που να κάνει τη μετατροπή από εικόνα σε πίνακα excel? ή δεν γίνεται;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Έχω κάποια διαγράμματα από 3η πηγή, που δεν είναι επεξεργάσιμα (είναι σε jpeg μορφή). ΕΠειδή πρόκειται για μια μεγάλη χρονοσειρά, και έχω 8 τετοια διαγράμματα, ξέρετε κάποιο πρόγραμμα που να κάνει τη μετατροπή από εικόνα σε πίνακα excel? ή δεν γίνεται;Στην εργασία μου χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα που λέγεται able2extract, αλλά αν θυμάμαι καλά το χρησιμοποιούν για να
κάνουν extract πράγματα απο pdf σε excel. Δεν ξέρω αν υποστηρίζει jpg. Ψάξτο. -
Η πληροφορία πρέπει να είναι σε μορφή χαρακτήρων για να μπορεί να γίνει extract, άρα είτε σε txt, pdf, doc, xls ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να βρεθεί τρόπος. Αντιθέτως σε αρχεία εικόνας (από jpg μέχρι tiff) δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφορία, άρα πως και τι να γίνει extract ? Ξέρω ότι υπάρχει τρόπος και εργαλεία για να εξάγεις πληροφορίες από dxf/dwf αρχεία, αλλά για καθαρές εικόνες ?....Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο....
-
Σε καινούργιο kingston 64BG usb flash με αρχεία δουλειάς διαπιστώθηκε ότι το βασικό αρχείο, μεγέθους 3,25GB έχει πρόβλημα, δεν μπορεί να διαβαστεί σε κάποιο σημείο ούτε να αντιγραφεί (είμαι κάτω από το όριο μεγέθους του FAT32). Διαπιστώθηκε όταν πρόγραμμα βάσης δεδομένων εγκατεστημένο στο ίδιο άρχισε να κάνει νερά (δεν άνοιγαν σωστά καρτέλες ή έβγαζε γενικό σφάλμα) και τότε διαπιστώθηκε ότι και όλα τα backup τελευταίου διμήνου ήταν άχρηστα (διότι κατά την αυτόματη δημιουργία του zip επαναφοράς λόγω σφάλματος η δημιουργία σταματούσε αλλά αυτό δεν φαινόταν γιατί αρχείο σωζώταν αλλά λειψό . Μετά από πολλές προσπάθειες, διαπιστώθηκε ότι το usb έχει πάρα πολλούς κατεστραμμένους τομείς (πως και γιατί... είχα εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη μάρκα), και κατάφερα να πάρω με ένα πρόγραμμα μια εικόνα όλου του περιεχομένου, για να προσπαθήσω μήπως κάτι σωθεί (ας χαθούν κάποια δεδομένα αρκεί να πάρω μέρος αυτών). Η ερώτηση : με προβληματίζει γιατί έγινε αυτή η ζημιά. Γιατί δεν μιλάμε για καταστροφή αρχείου απλά αλλά βλάβες στο ίδιο το flashακι. Μπορεί να φταίει κακή επαφή στη θύρα και απώλεια ρεύματος, έστω στιγμιαία ; (θέμα διακοπής δεν παίζει, ήταν σε laptop). Μήπως η θύρα κάνει κακή τροφοδοσία ή διακοπές (γιατί και τον εκτυπωτή τον βλέπει με τις ώρες του) ; Επειδή το flashακι πρέπει να αντικατασταθεί, να πάω σε εξωτερικό σκληρό με χωριστή τροφοδοσία (αν και ο τελευταίος τέτοιος μου αστόχησε θεαματικά) ή θα με καλύψει ένα usb hub με δική του τροφοδοσία και ένας κανονικος εξωτερικός δίσκος ώστε να μην στερηθεί το ρεύμα το σκληρός (γιατί πάλι flash δεν παίρνω). Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
-
Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που ξέρει καλά από λειτουργικά συστήματα Windows;
Αποφάσισα να περάσω από Windows XP (που ήδη μου λείπει) σε Windows 7-64bit.
Όλα καλά και ωραία αλλά έχω μπλέξει με την ευκρίνεια στα fonts.
Αν ενεργοποιήσω τα Clear Type όλα τα fonts στα windows γίνονται θολά, σαν να έχουν και σκιά και πραγματικά ζαλίζομαι...
Αν απενεργοποιήσω τα Clear Type τότε όλα είναι μια χαρά, αλλά στις περισσότερες ιστοσελίδες στους Web Browsers (ΙΕ11, Chrome, Firefox) είναι τόσο 'άγρια' τα fonts σαν να έχει ενεργοποιηθεί pixelise.Υπάρχει κάποια λύση για αυτό το πρόβλημα ή να γυρίσω πάλι στα XP;
-
Δεν έχει σχέση με τα XP ή τα 7αρια, αλλά με τις ρυθμίσεις σε οθόνη, ανάλυση και ClearType. Έχεις κάνει όλα τα βήματα για να τα ρυθμίσεις (Control Panel -> Fonts) ?
-
Ναι. Πολλές φορές.
Μόλις κάνω 'turn on clear type' όλα θολώνουν και 'αχνίζουν' ... Χάνεται η καθαρότητα.
Η ανάλυση της οθόνης είναι υποχρεωτικά μία, 1600χ900 (Laptop Toshiba)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ναι. Πολλές φορές.Μόλις κάνω 'turn on clear type' όλα θολώνουν και 'αχνίζουν' ... Χάνεται η καθαρότητα.
Η ανάλυση της οθόνης είναι υποχρεωτικά μία, 1600χ900 (Laptop Toshiba)
Καταρχήν, τι εννοείς μια ανάλυση ? Δεν μπορείς να αλλάξεις αναλύσεις ? Έχουν μπει σωστά οι drivers ?
Μετά το Turn On έχει 4-5 βήματα για να ορίσεις πως φαίνονται καλύτερα τα clear-type, αυτά υπάρχουν ? -
Η σωστή ανάλυση είναι 1600χ900. Έχει άλλες δύο αλλά δεν είναι σωστές.
Οι drivers έχουν μπει μια χαρά.
ATI Mobility Radeon HD 5650 [driver version 8.712.2.1000].Μετά το turn on κάνω τα βήματα αλλά όλα είναι 'blurry'... τα fonts θολώνουν... Οπότε έχω απενεργοποιήσει το clear type, αλλά μέσα στους web browsers πολλά site είναι μαύρα χάλια... Τα fonts είναι σαν πριόνια.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]