-
Και μετά από απίστευτο ψάξιμο και ταλαιπωρία το πρόβλημα επιλύθηκε.
Για όποιον αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα και έχει κάρτα γραφικών AMD κατεβάζει από εδώ http://support.amd.com/en-us/download τους τελευταίους drivers ... πακέτο με τα AMD utilities.
Κάνει εγκατάσταση και πιθανά κατευθείαν να γίνει και update...
Μετά απενεργοποιεί το cleartype και ως δια μαγείας όλα τα fonts παντού είναι ευδιάκριτα, χωρίς θαμπάδα ή θολούρα...
Συμπέρασμα: Οι drivers της Toshiba για την δική μου κάρτα είναι 'αρχαίοι' και μάλλον έχουν θέματα με τα Win7-64bit-SP1
-
Τελικά τζίφος. Μετά από μερικές επανεκκινήσεις το πρόβλημα επανήλθε.
Τα Windows 7.0 είναι χάλι μαύρο. Παραλίγο να τυφλωθώ από τότε που τα έβαλα στο Laptop.
Το οποίο Laptop είχε εξαρχής Windows 7.0 Ultimate.Επανήλθα στα XP ... και όλα καθάρισαν πλέον στην οθόνη. Επιτέλους.
-
Μάλλον κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το laptop (ίσως η κάρτα γραφικών του). Έχω 7άρια σε 2 σταθερούς και ένα laptop και δεν αντιμετωπίζω κανένα θέμα...
-
Αν ήταν το πρόβλημα μόνο στο Laptop τότε πράγματι θα έλεγα ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.
Αλλά το πρόβλημα το έχω σε 4 laptops και 3 desktops... και φυσικά και στο γραφείο, στο οποίο περάσαμε σε Windows 10.
Η θολούρα και η θαμπάδα τoυ 'υποχρεωτικού' clear type είναι χαρακτηριστικό στοιχείο των Windows 7.0
Αν δεν ενεργοποιηθεί το clear type όλοι οι browsers έχουν χάλια fonts.
Έχω δοκιμάσει δεκάδες browsers. -
Είχα Win7 σε καμιά 10αρια υπολογιστές, από γουρούνια PCs μέχρι tablets, ούτε ένα δεν είχε πρόβλημα με τα fonts. Το ίδιο και σε Win10 που τα έχω αναβαθμίσει όλα, ομοίως κανένα πρόβλημα. Και αναλύσεις από 1280χ720 μέχρι QHD 2560x1440.
Πολύ περίεργο....
-
Πραγματικά πολύ περίεργο αυτό που συμβαίνει στον storm. Σιγουρα κάτι άλλο είναι που διαφεύγει..
Από περιέργεια τι χαρακτηριστικά έχει το laptop;;
-
Αν ήταν το πρόβλημα σε ένα laptop τότε θα έλεγα ότι είναι πρόβλημα του laptop...
Αλλά έχω τρία laptop που τα πήρα με Windows 7 και αναγκάστηκα και στα τρία να βάλω Windows XP γιατί εξαρχής δεν μπόρεσα να συνηθίσω το 'ClearType' και το 'Smooth Edges of Screen Fonts'.
Τα laptop είναι αυτά:
TOSHIBA L675-128 με 1Τ σκληρό και 8Gbyte Ram: http://www.toshiba-greece.com/discontin ... -l675-128/
Lenovo Edge E530-3259 με 8Gb Ram και 640Gb σκληρό https://support.lenovo.com/gr/el/solutions/pd024684
Fujitsu Lifebook P701 http://e-byte.gr/index.php/fujitsu-lifebook-p701.htmlΣτο Google που ψάχνω παντού για λύση τελικά δεν κατάφερα τίποτα.
Το πρόβλημα το έχω στους web explorers και όχι στο λειτουργικό. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν ήταν το πρόβλημα σε ένα laptop τότε θα έλεγα ότι είναι πρόβλημα του laptop...Αλλά έχω τρία laptop που τα πήρα με Windows 7 και αναγκάστηκα και στα τρία να βάλω Windows XP γιατί εξαρχής δεν μπόρεσα να συνηθίσω το 'ClearType' και το 'Smooth Edges of Screen Fonts'.
Τα laptop είναι αυτά:
TOSHIBA L675-128 με 1Τ σκληρό και 8Gbyte Ram: http://www.toshiba-greece.com/discontin ... -l675-128/
Lenovo Edge E530-3259 με 8Gb Ram και 640Gb σκληρό https://support.lenovo.com/gr/el/solutions/pd024684
Fujitsu Lifebook P701 http://e-byte.gr/index.php/fujitsu-lifebook-p701.htmlΣτο Google που ψάχνω παντού για λύση τελικά δεν κατάφερα τίποτα.
Το πρόβλημα το έχω στους web explorers και όχι στο λειτουργικό.Δοκίμασε αυτό (πηγή)
-
Δοκίμασα τα πάντα στο AMD Catalyst. Αυτό που δείχνεις είναι ρύθμιση του zoom στην ανάλυση.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δοκίμασα τα πάντα στο AMD Catalyst. Αυτό που δείχνεις είναι ρύθμιση του zoom στην ανάλυση.Ναι. Και προτείνουν ουσιαστικά την απενεργοποίηση του.
Και άλλες λύσες προτείνουν στο λινκ που έδωσα - δες με το google translate. -
Αυτά είναι τα τυπικά βήματα. Έχω κάνει και πολύ ποιο advanced βήματα (tools, registry, addons κλπ...) μπας και λυθεί το πρόβλημα.
Τέλος πάντων. Τα 7άρια με το ζόρι τα έβαλα γιατί σαν λειτουργικό δεν το γουστάρω καθόλου.
Όπως και τα 10άρι. Χάλι μαύρο.Δεν είναι τυχαίο που ακόμη υπάρχουν εκατομμύρια απλών χρηστών διαδικτύου που ακόμη είναι με XP. Έτσι όπως είναι οι σαβούρες Windows 7 και Windows 10 λογικό είναι πολλοί χρήστες να παραμένουν στα XP. Ειδικά αυτοί που ψάχνονται παραπάνω μέσα στο λειτουργικό.
-
Χρησιμοποιούσα για χρόνια το AVAST με ξεχωριστό το Private Firewall...
Το AVAST βάρυνε επικίνδυνα τα τελευταία δύο χρόνια.Πέρασα στο Comodo Internet Security που έχει και Firewall αλλά παρουσιάζει προβλήματα στην τελευταία του έκδοση (μπλε οθόνες, κάτι δεν πάει καλά με τα DLL στα Windows XP).
Σκέφτομαι για ZoneAlarm Antivirus + Firewall
ή το Baidu Antivirus 2015 που έχει και αυτό Firewall...Εσείς τι προτείνετε;
(...μιλάμε πάντα για XP... ) -
Το ξέρεις ότι είμαστε στο 2017 έτσι;Kαι ότι τα ΧΡ δεν υποστηρίζονται πλέον ουτε απο microsoft.
-
Έβαλα AVAST την τελευταία έκδοση και Private Firewall. Μια χαρά παίζουν.
Στο γραφείο έχω καινούριο Desktop DELL με 4GB RAM και Windows 10 Enterprise και δύο οθόνες 19άρες.
Βασικά εγώ ήθελα 8Gbyte RAM αλλά η εργοδοσία δεν έχει 'λεφτά' για πέταμα...Με 4Gbyte RAM έχω το εξής πρόβλημα.
Ανοίγω υποχρεωτικά Office 2013, Mozilla Firefox, IE 11, δύο εφαρμογές Help Desk και το μηχάνημα φορτώνει Norton Antivirus και κάτι άλλες ιστορίες των Windows 10.Λοιπόν η χρήση μνήμης φθάνει στο 87%...
4 ή 5 φορές την ημέρα βγάζει μηνύματα ότι η μνήμη δεν επαρκεί και μου κλείνει τις εφαρμογές... Σήμερα μου έκανε και ξαφνική επανεκκίνηση (τα έχασα όλα). Εκτός από αυτό ξαφνικά κόλλησε και η κάρτα γραφικών, έχασα τη μία οθόνη και με πέταξε σε ανάλυση 640χ480 στην 2η οθόνη...Η πλάκα είναι ότι παρόμοια περιστατικά έχουν και όσοι έχουν 8Gbyte RAM...
Windows 10 ... εγγύηση ...
Τα 7άρια που είχα ήταν πολύ ποιο σταθερά... αλλά είχαν άλλα προβλήματα εκείνα...
-
Που να δεις πόσο σταθερά είναι με MSDOS 3.1!!!!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Με 4Gbyte RAM έχω το εξής πρόβλημα.
Ανοίγω υποχρεωτικά Office 2013, Mozilla Firefox, IE 11, δύο εφαρμογές Help Desk και το μηχάνημα φορτώνει Norton Antivirus και κάτι άλλες ιστορίες των Windows 10.Λοιπόν η χρήση μνήμης φθάνει στο 87%...
4 ή 5 φορές την ημέρα βγάζει μηνύματα ότι η μνήμη δεν επαρκεί και μου κλείνει τις εφαρμογές... Σήμερα μου έκανε και ξαφνική επανεκκίνηση (τα έχασα όλα). Εκτός από αυτό ξαφνικά κόλλησε και η κάρτα γραφικών, έχασα τη μία οθόνη και με πέταξε σε ανάλυση 640χ480 στην 2η οθόνη...99% έχετε στήσει λάθος τα Windows, καθώς αν δεν έχετε αλλάξει τα settings του Pagefile, δεν δικαιολογείται να βλέπετε μήνυμα περί ανεπάρκειας μνήμης, κάτι έχετε κάνει λάθος. Σε μηχάνημα με 8GB ανοίγω ταυτόχρονα βαρύ παιχνίδι (που θέλει min 4GB RAM και 8GB στη κάρτα), τρέχει από κάτω Oracle (άλλα 2GB με το καλημέρα), έχω ανοιχτό Chrome με καμιά 10αρια sites (άλλα περίπου 2GB), και δεν βλέπω ποτέ και πουθενά ούτε μηνύματα λάθους, ούτε κολλήματα, ούτε φυσικά BSODs ή resets που λες εσύ. Σε tablet με μόλις 2GB RAM, όπου προφανώς δεν μπορώ να ανοίξω πολλά πράγματα πριν αρχίσει το paging, οπότε και αρχίζει να σέρνεται, αλλά επίσης δεν έχω δει ποτέ -μα ποτέ- μηνύματα έλλειψης μνήμης, BSODs ή resets.
Αν εξαιρέσω τα XP SP3 και τα NT/Server, ο πυρήνας των 8.1 και τώρα των 10 είναι ίσως ο πιο σταθερός που έχω δει από πλευράς Microsoft....
-
Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Εγώ είμαι ένας απλός χρήστης και δεν έχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις του λειτουργικού. Ούτε Wallpaper δεν μπορώ να αλλάξω...
Το τμήμα που ασχολείται με την υποστήριξη των υπολογιστών είναι πάνω από 100 άτομα.
Καλύτερα να μην αναφερθώ περισσότερο σε δαύτους γιατί η κατάσταση είναι χαοτική.Ο χρήστης adensa έγραψε:
Που να δεις πόσο σταθερά είναι με MSDOS 3.1!!!! -
Πάντως τα windows 10 εμένα προσωπικά μου αρέσουν. Το office 13 είναι για γέλια και για κλάματα. Κυρίως το outlook που η επιφάνεια εργασίας του μου δίνει την αίσθηση πως πέρασαν τα χρόνια και δεν βλέπω καλά. Το κακό με τα windows 10 είναι πως μια πληθώρα από εταιρικές συσκευές (εκτυπωτές, φαξ κλπ) δεν αναγνωρίζονται άμεσα από αυτά και χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε αρκετές πατέντες με drivers ώστε το 80% του μηχανογραφικού εξοπλισμού μας να μη πάει για απόσυρση.
-
Εγώ το μόνο θετικό που έχω βρει στα Windows 10 είναι το ομολογουμένως γρήγορο boot...
Τίποτα άλλο.
Το γραφικό περιβάλλον είναι μουντό, τα χρώματα δεν είναι ζωντανά και η απεικόνιση των fonts σε πολλές οθόνες που έχω αλλάξει (στο γραφείο) έχουν και 'κόκκινα' pixels μεταξύ των λευκών.
Από εκεί και πέρα σαν λειτουργικό που δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα απαιτεί απίστευτο χώρο στον σκληρό δίσκο και διαπιστώνω ότι κρατά και πολύ σαβούρα σε αρχεία άνευ λόγου και αιτίας.
Φυσικά απαιτεί και ένα σύγχρονο μηχάνημα με αρκετή μνήμη.Με κόστος αγοράς κοντά στα 150euro (Win10Pro) προσωπικά δεν τα δίνω, αφού δεν μου προσφέρει απολύτως τίποτα.
Τα Windows 7 που τα έχω αγορασμένα (Home + Ultimate) μου αρκούν, αλλά με αυτά έχω τα θέματα που έγραψα στα προηγούμενα post και προσπαθώ τρία χρόνια να τα λύσω αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δυστυχώς.
-
Αν κάνεις clean install, με format δλδ, τα 10 και βάλεις το κλειδί των 7 παίζει κανονικότατα.
Αρκετά πιο γρήγορα και σταθερά τα 10, με θέματα στην αναγνώριση παλιών συσκευών και στα update.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]