-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι συνήθως έτσι είναι, παρόλα αυτά έχω δει και πολύ γεμάτα (>80%) και τελείως άδειαη δική μου λογική πάντως λέει ότι όταν θέλω μπαταρία, θα θέλω ότι έχει αυτή να μου προσφέρει. δε θα κάτσω να τη φορτίσω εκείνη την ώρα (που μπορεί και να μη ξέρω ποια θα είναι αυτή) , απλά θα τη χρησιμοποιήσω, στη συνέχεια θα τη γεμίσω και θα μπει στην άκρη για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση
αρχικά ας αποφύγω τη φθορά του να είναι συνεχώς στο 100% πάνω στο μηχάνημα και να ψήνεται διαρκώς που σίγουρα έχω δει ότι κάνει κακό και βλέπουμε για τα υπόλοιπα
Μια χαρά το σκέφτεσαι.
Δεν χρειάζονται υπερβολές με 40% και λοιπές ιστορίες.
Απλά αν τύχει για κάποιο διάστημα (κανα μήνα ξερω γω) να μην την χρειαστείς, βάλε την επάνω στο λαπτοπ και δούλεψε το μόνο με τη μπαταρία για να δουλέψει και αυτή λίγο. -
Επειδή κι εγώ χρησιμοποιώ τη μπαταρία πολύ σπάνια την έχω βγαλμένη από το laptop. Έχω διαβάσει πως αν θες να την αφήσεις για πολύ καιρό την αποφορτίζεις στο 40% περίπου όπως όταν ήταν καινούργια κι έτσι έκανα. Βάζοντάς την όμως μετά από κάτι βδομάδες είχε αποφορτιστεί κάπου στο 20% οπότε πλέον την αφήνω φουλ γεμάτη.
-
Η hp στο σαιτ της συνιστά αποθήκευση γύρω στο 70-80% (δε θυμάμαι ακριβές ποσοστό αλλά σίγουρα πάνω από 40%). Το είχα ψάξει γιατί κι εγώ τη βγάζω όταν έχω το laptop στο ρεύμα.
-
Χωρις να πειραξω κατι οταν παω στο my computer να δω τους δισκους ενας μου εμφανιζεται μεν αλλα χωρις να εχει την μπλε μπαριτσα απο κατω που δειχνει ποσα free gb εχει..Παω να πατησω να μπω στον δισκο και μου λεει.
G:/ Is not accessible.
Access denied.
Εκλεισα τον υπολογιστη εβγαλα τροφοδοσια ξανα εβαλα και τπτ.
Ο δισκος ειναι σχετικα παλιος (2006) 500gb IDE.
Στο computer management μου τον δειχνει healthy.
-
To HD Sentinel τι στον δείχνει? Βγάλε και ξαναβάλε τα καλώδιά του.
-
Ο σκληρός δίσκος λειτουργεί σε κατάσταση UDMA 2 (33 Mbytes/δευτ) η οποία μειώνει τις επιδόσεις. Προτείνεται να χρησιμοποιήσετε ένα 80 conductor IDE καλώδιο αν ο ελεγκτής υποστηρίζει υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.
Η κατάσταση του σκληρού δίσκου είναι ΤΕΛΕΙΑ. Δε βρέθηκαν προβληματικοί ή αδύναμοι τομείς και δεν υπήρξε σφάλμα κατά το spin up ή τη μεταφορά δεδομένων .Δεν χρειάζεται καμία ενέργεια.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
:sorry:Χωρις να πειραξω κατι οταν παω στο my computer να δω τους δισκους ενας μου εμφανιζεται μεν αλλα χωρις να εχει την μπλε μπαριτσα απο κατω που δειχνει ποσα free gb εχει..Παω να πατησω να μπω στον δισκο και μου λεει.
G:/ Is not accessible.
Access denied.
Εκλεισα τον υπολογιστη εβγαλα τροφοδοσια ξανα εβαλα και τπτ.
Ο δισκος ειναι σχετικα παλιος (2006) 500gb IDE.
Στο computer management μου τον δειχνει healthy.
φτιαξε ενα στικακι με UBUNTU, bootarισε απο αυτο και δες αν βλεπει τον σκληρο απο εκει. Αν τον βλεπει ξεκινας και σωζεις.
Διασφάλισε οτι το καλώδιο του σκληρου παταει σωστα!!!
Επίσης, θα παρακαλούσα να ησουν ποιο διακριτικός οταν πετάς λέξεις οπως 'IDE'. Μου προκαλεις αηδία... αρχαιοκάπηλε
-
Τι UBUNTU και νταπαντουπα μου λες βρε?
Ουτε καταλαβα τι πρεπει να κανω..
Παντως κατι πρεπει να παιζει γενικα με τους δισκους..Ο ενας που ειχα αναφερει παλια οτι κανει τακ τακ αλλα ολα τα τσεκς τον δειχνουν οτι ειναι αστερι? Ε αυτος κατι πρεπει να κανει και να κολλαει το συστημα...
Και τα windows που ανοιγαν μεχρι να πεις...Παλι κερασε ο Αλονσο τον Κιμι..τωρα κανουν κανα 2λεπτο...Ουφ μπαινουμε σε περιπετειες γμτ...
Corsair ολοι οι αλλοι δισκοι ειναι ΣΑΤΑ και ο του λειτουργικου SSD...
Απλα ο IDE ξεμεινε γιατι η μητρικη υποστηριζε εναν τετοιο και τον ειχα απλα για παλιες ταινιες.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Τι UBUNTU και νταπαντουπα μου λες βρε?Ουτε καταλαβα τι πρεπει να κανω..
Παντως κατι πρεπει να παιζει γενικα με τους δισκους..Ο ενας που ειχα αναφερει παλια οτι κανει τακ τακ αλλα ολα τα τσεκς τον δειχνουν οτι ειναι αστερι? Ε αυτος κατι πρεπει να κανει και να κολλαει το συστημα...
Και τα windows που ανοιγαν μεχρι να πεις...Παλι κερασε ο Αλονσο τον Κιμι..τωρα κανουν κανα 2λεπτο...Ουφ μπαινουμε σε περιπετειες γμτ...
Corsair ολοι οι αλλοι δισκοι ειναι ΣΑΤΑ και ο του λειτουργικου SSD...
Απλα ο IDE ξεμεινε γιατι η μητρικη υποστηριζε εναν τετοιο και τον ειχα απλα για παλιες ταινιες.
http://www.pendrivelinux.com/universal- ... -as-1-2-3/ κατεβασε αυτο το utility
πανε μετα εδώ http://www.ubuntu.com/download/desktop και κατεβασε ενα ISO... και καψτο στο στικακι οπως λενε οι οδηγιες του προγράμματος.
Αμα ο σκληρος σου δισκος, κανει τακατουκα τακατουκα... ετοιμαζε του κολυβα! Τα health utilities δεν ειναι να τα παιρνεις και τοις μετρητοις. Γενικά παρε κανα καινουργιο μεγαλο σκληρο... γιατι τα λειψανα που έχεις ειναι αρχαιολογικα και θα σε πουλησουν.
-
Ωχχ πάλι αγορά βλέπω στο ορίζοντα Γιώργη ---------> κουτσούνα
-
Corsair μου,οχι δεν θα μπω στην διαδικασια που μου αναφερεις.. Γιατι μου φαινεται βουνο και μπορει θελοντας να φτιαξω ενα πραγμα,να χαλασω 5.
Γιαννη δισκοι υπαρχουν..
Εχω 3 tb εξωτερικους..ο ενας που ειναι 1tb μπορει να μπει και μεσα στο pc. Αλλα κακα τα ψεματα το pc ειναι του 2009..
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Αλλα κακα τα ψεματα το pc ειναι του 2009..So what?
Έχω pc του 2004 με 5 σκληρούς που τρέχει νεράκι με Windows 7. Απλά όταν βρω χρόνο ένας μικρός θα βγει και θα μπει ένας ssd με φρέσκο formatΣτάλθηκε από το LG-D802 μου
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Αλλα κακα τα ψεματα το pc ειναι του 2009..
So what?
Έχω pc του 2004 με 5 σκληρούς που τρέχει νεράκι με Windows 7. Απλά όταν βρω χρόνο ένας μικρός θα βγει και θα μπει ένας ssd με φρέσκο formatΣτάλθηκε από το LG-D802 μου
Τελικα Geo F1, ηταν να φας κράξιμο για το αρχαίο pc σου... αλλα πάντα σε σωζει ο χειρότερος όλων... ο Ροζούλης.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
......φτιαξε ενα στικακι με UBUNTU, bootarισε απο αυτο .....
Μεγαλε Ηγετη, χαιρομαι που τα δωρα του ταπεινου σου σκουληκιου g8777 σε εκαναν να ξυπνησεις ευδιαθετος.
Να υποθεσω οτι τα σκυλια θα μεινουν νηστικα σημερα;
-
Μου την δινει που δεν ξερω τι να κανω..Τωρα αποσυνδεσα τον IDE και μεταφερω απο τον τακ τακ δισκο διαφορα αρχεια. Το θεμα ειναι οτι παλια (χθες) οταν εκανα κατι εκει ξεκινουσε τα τακ τακ..Τωρα τοση ωρα δεν εχει κανει κιχ...!!!
Και σαν να μην εφτανε αυτο,εβγαλα ενα δισκο 1 tb απο την fantec θηκη του για να τον βαλω μεσα στο pc και οπως τον ειχα πανω στο γραφειο,ειχα την μπεμπα αγκαλια και τον επιασε με τα σαλιωμενα χερακια της ( ) και τον εριξε κατω!!!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Και σαν να μην εφτανε αυτο,εβγαλα ενα δισκο 1 tb απο την fantec θηκη του για να τον βαλω μεσα στο pc και οπως τον ειχα πανω στο γραφειο,ειχα την μπεμπα αγκαλια και τον επιασε με τα σαλιωμενα χερακια της ( ) και τον εριξε κατω!!!Δεν είναι πρόβλημα αυτό, με μια αναβάθμιση στο firmware θα ανακτήσεις τα αρχεία σου.
Σοβαρά τώρα, εφόσον ο δίσκος ήταν σβηστός, με παρκαρισμένες τις κεφαλές, τότε δεν έπαθε τίποτα από το πέσιμο.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Μου την δινει που δεν ξερω τι να κανω..Τωρα αποσυνδεσα τον IDE και μεταφερω απο τον τακ τακ δισκο διαφορα αρχεια. Το θεμα ειναι οτι παλια (χθες) οταν εκανα κατι εκει ξεκινουσε τα τακ τακ..Τωρα τοση ωρα δεν εχει κανει κιχ...!!!Και σαν να μην εφτανε αυτο,εβγαλα ενα δισκο 1 tb απο την fantec θηκη του για να τον βαλω μεσα στο pc και οπως τον ειχα πανω στο γραφειο,ειχα την μπεμπα αγκαλια και τον επιασε με τα σαλιωμενα χερακια της ( ) και τον εριξε κατω!!!
Το τροφοδοτικό τους σηκώνεις όλους τους δίσκους;
-
Ναι ειναι Corsair!!!
-
Λοποοοοον...
επειδη ειμαι σιγουρος οτι...-τον εχεις ξεκωλιασει στο γραψε σβησε αρχειων χωρις να εχεις ασχοληθει ΠΟΤΕ να του κανεις ενα defrag
-ειναι IDE αρα fail (καλωδιοταινιες, ρευματα, σαπια μαρκα)
σωσε ο,τι μπορεσεις και χαρισε τον στον Σπαϊκ για sex toy (καποια στιγμη πρεπει να του παρεις πισω το μιξερ).
-
Αγόρασα ένα 64άρι φλασάκι corsair το οποίο πριν περάσει δίμηνο παρέδωσε το πνεύμα. Το πάω στο κατάστημα και αντί να μου το αντικαταστήσουν άμεσα (όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πλαίσιο, μετά κι από 2 χρόνια χρήσης... όχι 2 μήνες...), αρχίζουν τα 'να το δούμε', 'μήπως έχετε ιό', 'να το δει η αντιπροσωπεία' και άλλα ωραία. Μετά από 50 (!!) ημέρες, 2-3 τηλεφωνήματα και άλλα τόσα mails, η απάντηση είναι 'επειδή η επισκευή είναι ασύμφορη, έχετε πίστωση 28 ευρώ για επόμενες αγορές σας'...
Έλεος! ... Να θυμηθώ να μην αγοράσω τίποτα από αυτούς ξανά...Sent from my SM-N9005
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]