-
drifter
Κοιτα, ουτε γουσταρω ουτε εχω ορεξη να μπλεξω σε τετοιες καταστασεις, αλλα αν χρειαστει θα κανω οτι πρεπει, κ το να ενημερωσω αρμοδιους για το τι συνεβη, ειναι το μοναδικο πραγμα που ΔΕΝ θα κανω. Δεν σημαινει οτι θα μου βγει κιολας το πλανο, αλλα τουλαχιστον το εχω σκεφτει...
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Να αρχισουμε να διαχωριζουμε την...προληψη απο τη καταστολη ομως?
Αλλο ενας συναγερμος αλλο ενα ΟΠΛΟ..Τα πραγματα ναι ειναι περιεργα αλλα οταν εχεις ενα kacey να τα κανει απο τοσα ΤΟΟΟΟΣΑΑΑ ε καπου θα τον κοροιδεψεις.
Αν διαβασες καλα τι εγραψα πιο πανω, θα ειχες δει οτι:
Μας εχουν αδειασει μια φορα το σπιτι πριν 25 χρονια.
Πηγαν να μπουν στο σπιτι πριν 6-7 χρονια κ επεσε ξυλο. Να προσθεσω οτι τελικα τους μαζεψε η αστυνομια, τους πηγε αυτοφορο, παραπεμφηκαν σε τακτικη δικασιμο (το ξερω γιατι 1,5 χρονο μετα πηγα για μαρτυρας) οπου ειχαν εξαφανιστει κ τωρα αλωνιζουν εξω ελευθεροι. Αυτο για την εμπιστοσυνη στην αστυνομια κ τα δικαστηρια.
Μας εχουν κανει ενοπλη ληστεια στο μαγαζι, με το οπλο στο κεφαλι του πατερα μου κ να ριχνουν σφαλιαρες στη μανα μου (για χαβαλε, ενω τους ειχαν δωσει τα λεφτα, κ δεν εφευγαν). Δεν τους βρηκαν ποτε.
Πριν περιπου 15 χρονια (πηγαινα γυμνασιο) ενας τυπος εκτελεσε ενα θειο μου που ειχε κεντρικοτατο βενζιναδικο πανω στην Πειραιως, ορια Καμινια-Ρεντη-Νεο Φαληρο, για μερικα 5χιλιαρα ΔΡΑΧΜΕΣ. Ο μαγκας μετα απο 4 χρονια φυλακη ειναι ελευθερος...
Τι κανω ΤΟΣΟ? το 'τοσο'?
Θέλω να πιστευω ότι κανεις εδώ, και όχι μόνο, δεν έχει όπλο και περιμένει τον κλεφτη η τον ληστη για να τον τιμωρήσει πυροβολόντας τον.
Χαιρω πολυ. Ειναι κ ακριβες οι σφαιρες. Εξηγησα πιο πανω, οτι κ εγω θα τον αναγκασω να κατσει εκει που ειναι μεχρι να ερθουν να τον μαζεψουν. Αν παει να φυγει, θα το σκεφτω τι θα κανω, αν κινηθει προς το μερος μου τοτε ΕΧΑΣΕ. Δεν περιμενω την ευκαιρια για να κανω εξασκηση σε σκοποβολη...
Επίσης πιστεύω στην εκπαίδευση, στο σχέδιο αλλά και την σύνεση.
Δηλαδή δεν θα πυροβολήσω κάποιον που μπήκε μεν να κλέψει, αλλά προσπαθεί να διαφύγει όταν καταλάβει ότι έγινε αντιληπτός.(διότι όπως είπα και πριν, η κλοπή δεν τιμωρείται με θάνατο)
Θα προσπαθήσω να μην τον εγκλωβίσω ώστε να αντιδράσει και θα προσπαθήσω να μην μπλοκάρω την δίοδο διαφυγής του, αποφεύγοντας έτσι την πιθανότητα εμπλοκής.
Εάν όμως είναι διατεθειμένος να εμπλακει, δεν θα διστάσω.
Επίσης με εκπαίδευση θα έχω φροντισει να είμαι τοσο πολύ συνηθισμένος στους κανόνες ασφαλείας, ωστε να μην κινδυνεύει κανεις από τους γύρω μου ή και εγώ ο ίδιος, όσο χρόνο θα υπάρχει όπλο στην κατοχή μου.Εισαι ΠΟΛΥ λαθος. Θα τον αφησεις να φυγει, ωστε:
α) να παει αυριο στο επομενο σπιτι.
β) να γυρισει στο δικο σου καποιο αλλο βραδυ, μαζι με αλλους τρεις κ με οπλα στα χερια, ετοιμος να δρασει πρωτος.Θα τον αφησεις να φυγει αντι να τον αναγκασεις+παραδωσεις στους μπατσους? Λαθος.
-
_
Το γυρνάω λίγο στην πλάκα (και την επιστημονική φαντασία)
(για όσους δεν μπορούν να το δουν youtube.com | Full Scale Cylon Centurion Model)
Ίσως στο μέλλον έχουμε τέτοια για φύλακες...
_
-
E ας αφήσω να κάνει και κάτι η Αστυνομία,(εκτός από το να τριγυρνάει με μπλε φωτακια να αναβοσβύνουν)!
Εμένα ο κύριος σκοπός μου είναι να μην υπαρξει εάν είναι δυνατόν εμπλοκή κατα την οποία θα υπάρξει κίνδυνος για την οικογένειά μου.
Διότι ο εγκλωβισμένος παράνομος πιθανότατα θα αντιδράσει, γεγονός που θα περιπλέξει τα πραγματα αυξάνοντας κατά πολύ την πιθανότητα να τον πυροβολήσω.
Από την άλλη όλα θα αποφασιστουν ανάλογα με τις συνθήκες της στιγμής (την οποία απεύχομαι φυσικά να συμβεί)
Πάντως η αρχική μου πρόθεση είναι την σύλληψη και την τιμωρία τους να την αφήσω στην πολιτεία.Αν και έχω την εντύπωση ότι ουσιαστικά δεν διαφωνούμε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εισαι ΠΟΛΥ λαθος. Θα τον αφησεις να φυγει, ωστε:
α) να παει αυριο στο επομενο σπιτι.
β) να γυρισει στο δικο σου καποιο αλλο βραδυ, μαζι με αλλους τρεις κ με οπλα στα χερια, ετοιμος να δρασει πρωτος.Θα τον αφησεις να φυγει αντι να τον αναγκασεις+παραδωσεις στους μπατσους? Λαθος.
Ποσο πιθανο θεωρεις καποιος που θα μπει σε ενα σπιτι και θα απειληθει με όπλο να επιστρεψει αντι να πηδηξει απο το μπαλκονι και να συναγωνιστει τον Γιουσειν Μπολτ;
Θα πρεπει να πιστευει οτι σε αυτο το σπιτι βρισκονται ολοι οι ραβδοι χρυσου του ΔΝΤ για να κανει αυτο που λες. -
Οχι πολυ, αλλα εσυ εισαι σιγουρος? Αυτος που βλεπει οτι εχεις οπλο στο σπιτι σου, ποσο δυσκολο ειναι να υποθεσει οτι κρυβεις κατι πολυ σημαντικο/ακριβο/πολυτιμο εκει μεσα, ωστε να εχεις οπλο?
Επισης ξεχνας οτι δεν μιλαμε μονο για επαγγελματιες διαρρηκτες, αλλα για
α) ψυχακια σαν τα 16-25χρονα αλβανακια της γνωστης τωρινης ιστοριας
β) απελπισμενουςΝα σου θυμισω το τυπακι που βριστηκε με οδηγο αυτοκινητου ενω ηταν σε μηχανη, πηγε σπιτι του, πηρε οπλο, επεστρεψε κ ξαναβρηκε το αυτοκινητο, κ εκτελεσε τον οδηγο, ενω ηταν πανω στη μηχανη του κανονικα με πινακιδες? Ή τους Κρητικαρους που επειδη ο ενας αδερφος εφαγε ξυλο απο τον Α (ενω ο Κρητικαρος ειχε καμει μαλατσία), εψαξαν, βρηκαν μετα απο 8 μηνες κ παρακολουθησαν τον Α, κ τελικα τον εκτελεσαν? Ε φαντασου καποιος απο αυτους να ειναι μπουκαδορος κ να μπει στο σπιτι σου, κ να τον αντιμετωπισεις με αποτελεσματικοτητα (οποια κ αν ειναι αυτη) κ μετα να τον αφησεις να φυγει.
Κ οπως ειπα, μπορει - κ το πιθανοτερο ειναι - να μην επιστρεψουν στο δικο σου, αλλα θα πανε στο επομενο. Που μπορει να ειναι ο γειτονας σου, ο φιλος σου, η γκομενα σου, η μανα σου κ ο πατερας σου κλπ κλπ. Αν μπορεις να τον σταματησεις κ να τον κρατησεις εκει μεχρι να τον μαζεψουν, ωφειλεις να το δοκιμασεις. Αλλιως
Ο χρήστης kacey σε αλλο τοπικ πριν πολυ καιρο έγραψε:
Για να μην ξεχνιομαστε, παλιοτερα ειχα γραψει (κ ειχατε συμφωνησει ΟΛΟΙ):
α) Τη δουλεια μου να κανω, κ με οποιο τροπο γινει ας γινει.
β) Μακρυα απο τον κωλο μου κ οπου θελει ας μπει.
γ) Αν δεν σε αφορα, μην ασχολεισαι*.Τα τρια πραγματα που μας εχουν μετατρεψει στην 'τουαλετα της Ευρωπης', οπως ειπε κ ο φιλτατος Ιερεμιας. Τουαλετα υπενθυμιζω ειναι εκει που καταληγουν ολα τα σκατα...
*Μεχρι να τυχει η επομενη τρυπα που θα μπει, να ειναι η δικια μας...
-
Το γεγονός ότι στις ΗΠΑ, όπου επιτρέπεται η οπλοκατοχή και η άμυνα εντός του σπιτιού με όπλο, δεν έχει μειωθεί καθόλου η εγκληματικότητα τι μας λέει ?
Το γεγονός ότι αν οι κλέφτες βρουν μπροστά τους όπλο 1-2-10 φορές και είναι αρκετά αποφασισμένοι-ψυχάκηδες-απελπισμένοι την επόμενη φορά θα έρθουν με Καλάσνικοφ (ιδού, οι συγκεκριμένοι ήδη το έκαναν αυτό, δεν είναι τόσο σπάνιο...) τι μας λέει ?
Αλλο να βάζεις συναγερμούς, σκυλιά κοκ. και άλλο το όπλο
Εννοείται πάντως ότι αν καταφέρεις να τον ακινητοποιήσεις δεν πρέπει να τον αφήσεις να φύγει, ακόμα και αν την επόμενη φορά δεν πάει σε σένα αλλά σε άλλον.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι πολυ, αλλα εσυ εισαι σιγουρος? Αυτος που βλεπει οτι εχεις οπλο στο σπιτι σου, ποσο δυσκολο ειναι να υποθεσει οτι κρυβεις κατι πολυ σημαντικο/ακριβο/πολυτιμο εκει μεσα, ωστε να εχεις οπλο?Επισης ξεχνας οτι δεν μιλαμε μονο για επαγγελματιες διαρρηκτες, αλλα για
α) ψυχακια σαν τα 16-25χρονα αλβανακια της γνωστης τωρινης ιστοριας
β) απελπισμενουςΝα σου θυμισω το τυπακι που βριστηκε με οδηγο αυτοκινητου ενω ηταν σε μηχανη, πηγε σπιτι του, πηρε οπλο, επεστρεψε κ ξαναβρηκε το αυτοκινητο, κ εκτελεσε τον οδηγο, ενω ηταν πανω στη μηχανη του κανονικα με πινακιδες? Ή τους Κρητικαρους που επειδη ο ενας αδερφος εφαγε ξυλο απο τον Α (ενω ο Κρητικαρος ειχε καμει μαλατσία), εψαξαν, βρηκαν μετα απο 8 μηνες κ παρακολουθησαν τον Α, κ τελικα τον εκτελεσαν? Ε φαντασου καποιος απο αυτους να ειναι μπουκαδορος κ να μπει στο σπιτι σου, κ να τον αντιμετωπισεις με αποτελεσματικοτητα (οποια κ αν ειναι αυτη) κ μετα να τον αφησεις να φυγει.
Κ οπως ειπα, μπορει - κ το πιθανοτερο ειναι - να μην επιστρεψουν στο δικο σου, αλλα θα πανε στο επομενο. Που μπορει να ειναι ο γειτονας σου, ο φιλος σου, η γκομενα σου, η μανα σου κ ο πατερας σου κλπ κλπ. Αν μπορεις να τον σταματησεις κ να τον κρατησεις εκει μεχρι να τον μαζεψουν, ωφειλεις να το δοκιμασεις. Αλλιως
Για να μην ξεχνιομαστε, παλιοτερα ειχα γραψει (κ ειχατε συμφωνησει ΟΛΟΙ):
α) Τη δουλεια μου να κανω, κ με οποιο τροπο γινει ας γινει.
β) Μακρυα απο τον κωλο μου κ οπου θελει ας μπει.
γ) Αν δεν σε αφορα, μην ασχολεισαι*.Τα τρια πραγματα που μας εχουν μετατρεψει στην 'τουαλετα της Ευρωπης', οπως ειπε κ ο φιλτατος Ιερεμιας. Τουαλετα υπενθυμιζω ειναι εκει που καταληγουν ολα τα σκατα...
*Μεχρι να τυχει η επομενη τρυπα που θα μπει, να ειναι η δικια μας...
εν μερει το αν δεν σε αφορα ειναι σωστο αλλα αμα δεις οτι μπορεις να κανεις κατι σε μια κατασταση εμμεση προς εσενα γιατι να μην το προσπαθησεις?
-
Πάντως ρε παίδες παρατηρώ ότι έχουμε περίσσια λεβεντιά στο φόρουμ...
Εντάξει στους νεώτερους το καταλαβαίνω διότι το αίμα βράζει και είναι ανέμελοι όμως όσο μεγαλώνεις πρυτανεύει η λογική...πόσο μάλλον όταν δεν είσαι πια μόνος
Σαφέστατα και για την οικογένεια του ο καθένας θα κάνει τα πάντα να την προστατεύσει όμως αυτό είναι αόριστο και γενικότητα όσο επίσης και ανάλογο των περιστάσεων !
Σίγουρα προτιμάς να σε κλέψουν παρά να σε σκοτώσουν ή να πας στη στενή για ανθρωποκτονία! Εκ των υστέρων πολλοί από τους ήρωες που φάγανε τα χρόνια τους στη φυλακή για μια στιγμή γενναιότητας μετάνιωσαν και θα επέλεγαν αν μπορούσαν μια πιο ήπια αντίδραση αφού στην πράξη οι συνέπειες της πράξης τους στην οικογένεια τους και τους ίδιους ήταν σαφέστατα μεγαλύτερες από εκείνες που θα είχαν αν είχαν πέσει θύματα ληστείας! Φυσικά θεωρώ δεδομένη την αντίδραση -όσο δύναται ο καθένας- όταν απειλείται η σωματική ακεραιότητα του όμως πολλές φορές η ψυχραιμία μπορεί να λύσει προβλήματα που η απάντηση με βία δεν μπορεί!(Σαφέστατα και δεν εστιάζω σε κάποιον συγκεκριμένα από τους παραπάνω απλά στην τάση προς βίαιη αντίδραση)
-
Η δραση γεννα αντιδραση, βασικος νομος της Φυσικης κ του συμπαντος. Κ δεν ειναι 'λεβεντια', ειναι φυσικο (κ κατ'εμε πολυ καθυστερημενο) επακολουθο των συνθηκων που εχουμε φτασει, της εκθρασυνσης των εγκληματιων, κ της αναγκης για ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ προστασια του δικιου μας κ της περιουσιας μας.
-
Πόσο δίκιο και συνάμα πόσο άδικο έχεις σε αυτό που έγραψες...πραγματικά όλα είναι θέμα προσέγγισης! Μακάρι να μην μάθουμε ποτέ ποιος έχει δίκιο!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το γεγονός ότι στις ΗΠΑ, όπου επιτρέπεται η οπλοκατοχή και η άμυνα εντός του σπιτιού με όπλο, δεν έχει μειωθεί καθόλου η εγκληματικότητα τι μας λέει ?δε μας λεει κατι γιατι δεν επιτρεπεται παντου η οπλοκατοχη, και φυσικα πρεπει να εχεις συγκριτικα στοιχεια πριν και μετα.
το οτι 'δεν εχει μειωθει', μπορει να διαβαστει και ως 'δεν εχει αυξηθει περαιτερω απο τοτε που επετραπει'
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Πόσο δίκιο και συνάμα πόσο άδικο έχεις σε αυτό που έγραψες...πραγματικά όλα είναι θέμα προσέγγισης! Μακάρι να μην μάθουμε ποτέ ποιος έχει δίκιο!Ναι οκ, εξηγησε ομως τι εννοεις, να καταλαβαινομαστε.
-
ερώτημα που τέθηκε σε μια ανάλογη συζήτηση εκτός φόρουμ...
Αν είχες παιδιά, πόσο διατεθειμένος θα ήσουν να διακινδυνεύσεις τη ζωή σου / το να πας φυλακή για να προστατέψεις το δίκιο και την περιουσία;
[ελικρινής ερώτηση. Στο θέμα, εγώ -για να είμαι ειλικρινής- δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα, είτε με παιδιά είτε άνευ]
-
Συμφωνώ 100% με τη χρήση όπλου, καθώς οι ληστές πλέον θα σε χτυπήσουν, βιασουν η σκοτώσουν ακόμα και αν δέν αντιδράσεις και κάνεις ότι θέλουν. Όπότε η φάση είναι όσες φάμε και όσες ρίξουμε.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Εντάξει στους νεώτερους το καταλαβαίνω διότι το αίμα βράζει και είναι ανέμελοι όμως όσο μεγαλώνεις πρυτανεύει η λογική...πόσο μάλλον όταν δεν είσαι πια μόνος
Σαφέστατα και για την οικογένεια του ο καθένας θα κάνει τα πάντα να την προστατεύσει όμως αυτό είναι αόριστο και γενικότητα όσο επίσης και ανάλογο των περιστάσεων !
Σίγουρα προτιμάς να σε κλέψουν παρά να σε σκοτώσουν ή να πας στη στενή για ανθρωποκτονία! Εκ των υστέρων πολλοί από τους ήρωες που φάγανε τα χρόνια τους στη φυλακή για μια στιγμή γενναιότητας μετάνιωσαν και θα επέλεγαν αν μπορούσαν μια πιο ήπια αντίδραση αφού στην πράξη οι συνέπειες της πράξης τους στην οικογένεια τους και τους ίδιους ήταν σαφέστατα μεγαλύτερες από εκείνες που θα είχαν αν είχαν πέσει θύματα ληστείας! Φυσικά θεωρώ δεδομένη την αντίδραση -όσο δύναται ο καθένας- όταν απειλείται η σωματική ακεραιότητα του όμως πολλές φορές η ψυχραιμία μπορεί να λύσει προβλήματα που η απάντηση με βία δεν μπορεί!(Σαφέστατα και δεν εστιάζω σε κάποιον συγκεκριμένα από τους παραπάνω απλά στην τάση προς βίαιη αντίδραση)
Τους έχεις πάρει κάποια συνέντευξη και το λες αυτό; Έχεις κάποια στοιχεία τέλος πάντων που να το τεκμηριώνουν;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ερώτημα που τέθηκε σε μια ανάλογη συζήτηση εκτός φόρουμ...Αν είχες παιδιά, πόσο διατεθειμένος θα ήσουν να διακινδυνεύσεις τη ζωή σου / το να πας φυλακή για να προστατέψεις το δίκιο και την περιουσία;
[ελικρινής ερώτηση. Στο θέμα, εγώ -για να είμαι ειλικρινής- δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα, είτε με παιδιά είτε άνευ]
Ρε mjacob, γιατί βάζεις κανόνες στην αντίδραση του κλέφτη / διαρρήκτη - το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να με κλέψει - ενώ στη δική σου αντίδραση σαν οικογενειάρχη, παίρνεις το χειρότερο δυνατό - σκοτώνεσαι / πας φυλακή - σενάριο;
Δδλ το να βιάσουν τη γυναίκα μας / ανήλικη κόρη μας γιατί να το καταπιούμε; Τον παπού δίπλα στο σπίτι μου - Καλλίπολη - τον φίμωσαν πριν 1 μήνα για να τον κλέψουν και ο κακομοίρης πέθανε από ασφυξία. Πώς μπορείς να ξέρεις - εκ προοιμίου - τι θα σου κάνουν για να παραδοθείς ελπίζοντας σε ..ουδέτερη στάση;
ΥΓ: Δεν καταλαβαίνω τους παθητικούς. Οι δικαστές δεν είναι σατανάδες. Άνθρωποι είναι σαν κι εμάς που ζουν μέσα σε σπίτια και ενίοτε πιο πολυτελή από τα δικά μας. Όταν υπάρχουν αμφιβολίες - δε μιλάω για την περίπτωση που θα τον κυνηγήσεις στο δρόμο πυροβολώντας - εγώ νομίζω ότι θα πήγαιναν με το νοικοκύρη κι όχι με τον παράνομο.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ερώτημα που τέθηκε σε μια ανάλογη συζήτηση εκτός φόρουμ...Αν είχες παιδιά, πόσο διατεθειμένος θα ήσουν να διακινδυνεύσεις τη ζωή σου / το να πας φυλακή για να προστατέψεις το δίκιο και την περιουσία;
Το κρίσιμο σημείο δεν είναι αν θα 'διακινδυνεύσεις τη ζωή σου' αλλά αν τολμάς να εξοργίσεις/τραυματίσεις κλπ 1/2/3 οπλισμένους εγκληματίες οι οποίοι μετά την, ενδεχομένως, αποτυχημένη ένοπλη επίθεση που θα έχουν δεχτεί εκ μέρους σου θα είναι αγριεμένοι/φοβισμένοι/εκδικητικοί εναντίον σου ενώ στο μέσα δωμάτιο θα κοιμούνται τα 2 μωρά σου.
Φίλος λοιπόν που έχει 2 μωρά ούτε θα του πέρναγε από το μυαλό 1 δευτερόλεπτο να επιτεθεί σε ανθρώπους, με ό,τι όπλο κι αν διαθέτει, οι οποίοι αν γλυτώσουν από την επίθεσή του, - πράγμα φυσικά πιθανό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, δεν υπάρχει βεβαιότητα εξουδετέρωσης - μπορεί μετά να ξεσπάσουν στα μωρά του. Μου έλεγε χαρακτηριστικά ότι 'αν μπορούσε κάποιος να μου εξασφαλίσει ότι τα παιδιά δεν θα πάθουν τίποτα, ΟΛΑ τα υπόλοιπα με αφήνουν παντελώς αδιάφορο και δεν θα τα υπερασπιζόμουν ούτε για πλάκα αρκεί να αυξήσω την πιθανότητα να μην πάθουν κάτι τα παιδιά. Ούτε τον εαυτό μου, ούτε τη γυναίκα μου, ούτε ολόκληρη την περιουσία μου.'
Προφανώς η γυναίκα του συμφωνούσε απολύτως σε όλα. -
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Τους έχεις πάρει κάποια συνέντευξη και το λες αυτό; Έχεις κάποια στοιχεία τέλος πάντων που να το τεκμηριώνουν;
αν σου απαντήσω θετικά σε αυτό θα μου υποσχεθείς ότι δεν θα με ρωτήσεις που και πως;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η δραση γεννα αντιδραση, βασικος νομος της Φυσικης κ του συμπαντος. Κ δεν ειναι 'λεβεντια', ειναι φυσικο (κ κατ'εμε πολυ καθυστερημενο) επακολουθο των συνθηκων που εχουμε φτασει, της εκθρασυνσης των εγκληματιων, κ της αναγκης για ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ προστασια του δικιου μας κ της περιουσιας μας.ποιος όμως σου είπε ότι οι φυσικοί νόμοι εφαρμόζονται στην ανθρώπινη συμπεριφορά;
Εκεί έγκειται και το βασικό πρόβλημα των κοινωνικών επιστημών! Δεν υπάρχουν αξιώματα σε αυτές οπότε κάποιοι με βάση αυτού αμφισβητούν την επιστημονικότητα τους!Πιο λιανα...
Στην φυσική λόγου χάρη ο νόμος της βαρύτητας ισχύει παντού χωρίς εξαιρέσεις.Ο Νεύτωνας θα έτρωγε στο κεφάλι το μήλο όπου και να βρίσκονταν!
Ποιος όμως μπορεί να αποκλείσει για παράδειγμα, ότι ο ..γράφοντας δεν θα βγει στο δρόμο γυμνός; Ναι η πιθανότητα είναι ελάχιστη για έναν σωστά κοινωνικοποιημένο πολίτη όμως παραμένει υπαρκτή!
Έχεις δίκιο λοιπόν στο γεγονός ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για την αυξημένη εγκληματικότητα της εποχής μας όμως άδικο στην μονοδιάστατη θεώρηση ότι αυτά αντιμετωπίζονται καλύτερα και ...φυσικά με ανάλογη βία!
Η δική μου άποψη έχει γραφτεί πολλάκις: ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΟΛΗΨΗ, όχι καταστολή!
Ελπίζω να έγινα κατανοητός! -
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Ρε mjacob, γιατί βάζεις κανόνες στην αντίδραση του κλέφτη / διαρρήκτη - το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να με κλέψει - ενώ στη δική σου αντίδραση σαν οικογενειάρχη, παίρνεις το χειρότερο δυνατό - σκοτώνεσαι / πας φυλακή - σενάριο;δεν έγραψα 'να πεθάνεις'. Έγραψα 'να διακινδυνεύσεις', ήτοι πιθανότητα [έτσι ακριβώς όπως τα αναλύει ο koutsan δλδ]
Τώρα, αν πιστεύεις ότι δεν αλλάζει η πιθανότητα να σκοτώσεις/σκοτωθείς τραβώντας ένα όπλο, τότε... τι να πω.
Επίσης, δεν εμπεριείχε κάποια προτροπή. Ειλικρινές ήταν το ερώτημα.
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.