-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν το ακονίσεις ακόμα και ΓΤΠ να είναι θα κόβει τέλεια. Το θέμα είναι αν θα θέλει ακόνισμα κάθε χρόνο ή κάθε 1 ώρα.Εξαρτάται από το πόσο συχνά σφάζεις.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
:hmmm: Πότε σε ειρωνεύτηκα;
...Όχι εμένα ρε συ, τον Kacey. Αν και δεν με διόρισε δικηγόρο του.
Δεν νομίζω ότι τον ειρωνεύτηκα, ή τουλαχιστον δεν ήταν η πρόθεσή μου!
Ερωνεύτηκα μόνο την άποψη, 'κάνω την κότα κο κο κο' ότι κι αν γίνει, γιατί τα όπλα είναι κακά.
Το κάνω την κότα μπορεί να παίξει σαν σενάριο εάν κάποιος κρίνει εκείνη την στιγμή ότι βρίσκεται σε τέτοια θέση που δεν προλαβαίνει καν να αγγίξει το όπλο, αλλά άλλο αυτό και άλλο το προηγούμενο.ΕDIT: Ξαναδιάβασα όλα τα ποστ μου και δεν βρήκα δόση ειρωνίας προς τον Kacey
-
-edit-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οτι έχουν VoIP και άρα δεν μπορείς εύκολα να περάσεις modem από πάνωΚαι αρα τι κανεις;
-
Μπορείς να συνδέσεις ένα gsm sim module.
Send from my Galaxy 5
-
Σαν να μπλέχτηκαν τα θρεντάκια.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν ξέρω αν φαίνεται σε όλους οπότε να και το link: youtube.com | Fog Bandit Presentation By Legal Entry Locksmiths 2009Βέβαια, μόνο φτηνά δεν είναι τέτοια συστήματα...
Καλό αλλά είναι για εκθέσεις, μαγαζιά και γενικά ενιαίους χώρους. Αλλιώς πρέπει να φτιάξεις ολόκληρο δίκτυο με ατμό ή με ότι είναι αυτό το αέριο σε όλο το σπίτι.
όπως είπα και πριν το βασικό είναι η πρόληψη (για εμάς τους κοινούς θνητούς, όχι για τους ράμπο με τα νεροπίστολα που εκτελούν ληστές με καλάσνικωφ) και μια σχετικά οικονομική και αξιόπιστη λύση είναι σωστά σχεδιασμένος συναγερμός (με παγιδεύσεις σε μπαλκόνια κλπ πριν δηλ. ο άλλος μπει μέσα ειδικά κοντά στο χώρο που κοιμάσαι) και ταυτόχρονη συνδρομή σε εταιρεία security (στην περιοχή μου κοντά στα 40 ευρώ μηνιαίως).Κάλλιο αργά παρά ποτέ για να κάνεις ένα σχόλιο...
Δεν είναι ότι το σχόλιό σου είναι άστοχο, αλλά ένα τέτοιο σύστημα είναι άκρως αποτρεπτικό και ακίνδυνο.
Είναι συμπλήρωμα ενός σωστά εγκατεστημένου συστήματος συναγερμού και πριν φτάσει στην ανάπτυξη του ολόκληρου δικτύου εντός του σπιτιού μπορεί να εγκατασταθεί στα πιο επισφαλή σημεία εισόδου ή στα πιο σημαντικά σημεία του σπιτιού.Μπορεί βέβαια να είμαι εντυπωσιασμένος γιατί βρέθηκα σε χώρο εγκατάστασης και δοκιμών τέτοιου συστήματος.
Εκτός του ότι δε βλέπεις σου προκαλείται μία σύγχιση και τάση φυγής που πιθανολογώ ότι είναι αντανακλαστική του ανθρώπου όταν έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες ποσότητες ενός αερίου.
_
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
:hmmm: Πότε σε ειρωνεύτηκα;Και δεν βλέπω που διαφωνούμε.
Θεωρώ το λειόκανο σαφως το καλύτερο όπλο για το σπίτι.
Απλώς επιμένω ότι ένα όπλο, όπως κάθε εργαλείο, χρειάζεται εμπειρία.
Παροτρύνω λοιπον όσους έχουν ή το αποφασίσουν να αποκτήσουν, να προπονούνται τακτικά (σε σκοπευτήριο ώστε και οι κανόνες ασφαλείας να τους γίνουν δεύτερη φύση)
Αλλιώς σε συνθήκες υπερδιέγερσης (για να μην πώ πανικού), όχι μόνο δεν θα καταφέρουν να το γεμίσουν αλλα θα ξεχάσουν να βγάλουν και την ασφάλεια (για να μην πώ τι θα πετύχουν)
Εν τω μεταξύ θα λογίζονται ως ένοπλοι από τον αντίπαλο!Σε γενικές καλά τα λες Γιάννη αλλά το κυνηγετικό σαφώς και δεν είναι το καθ' εξοχήν όπλο αυτοπροστασίας. Για μένα είναι το χειρότερο.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν ξέρω αν φαίνεται σε όλους οπότε να και το link: youtube.com | Fog Bandit Presentation By Legal Entry Locksmiths 2009
Βέβαια, μόνο φτηνά δεν είναι τέτοια συστήματα...
Καλό αλλά είναι για εκθέσεις, μαγαζιά και γενικά ενιαίους χώρους. Αλλιώς πρέπει να φτιάξεις ολόκληρο δίκτυο με ατμό ή με ότι είναι αυτό το αέριο σε όλο το σπίτι.
όπως είπα και πριν το βασικό είναι η πρόληψη (για εμάς τους κοινούς θνητούς, όχι για τους ράμπο με τα νεροπίστολα που εκτελούν ληστές με καλάσνικωφ) και μια σχετικά οικονομική και αξιόπιστη λύση είναι σωστά σχεδιασμένος συναγερμός (με παγιδεύσεις σε μπαλκόνια κλπ πριν δηλ. ο άλλος μπει μέσα ειδικά κοντά στο χώρο που κοιμάσαι) και ταυτόχρονη συνδρομή σε εταιρεία security (στην περιοχή μου κοντά στα 40 ευρώ μηνιαίως).Κάλλιο αργά παρά ποτέ για να κάνεις ένα σχόλιο...
Δεν είναι ότι το σχόλιό σου είναι άστοχο, αλλά ένα τέτοιο σύστημα είναι άκρως αποτρεπτικό και ακίνδυνο.
Είναι συμπλήρωμα ενός σωστά εγκατεστημένου συστήματος συναγερμού και πριν φτάσει στην ανάπτυξη του ολόκληρου δικτύου εντός του σπιτιού μπορεί να εγκατασταθεί στα πιο επισφαλή σημεία εισόδου ή στα πιο σημαντικά σημεία του σπιτιού.Μπορεί βέβαια να είμαι εντυπωσιασμένος γιατί βρέθηκα σε χώρο εγκατάστασης και δοκιμών τέτοιου συστήματος.
Εκτός του ότι δε βλέπεις σου προκαλείται μία σύγχιση και τάση φυγής που πιθανολογώ ότι είναι αντανακλαστική του ανθρώπου όταν έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες ποσότητες ενός αερίου.
_
Πόσες φορές έχουμε ενεργοποιήσει κατα λάθος τον συναγερμό...
-
viewtopic.php?p=1652428#p1652428
Ο χρήστης greo, 20/10/09 έγραψε:
Η απαγορευση της οπλοκατοχης υπαρχει για την αποτροπη ενοπλων κινηματων και επαναστασεων. Οι μπουρδες περι εγκληματικοτητας κλπ ειναι για να γελαει ο κοσμος... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σάν καλός παρανοικός που είμαι σκέφτηκα και γώ σύστημα καπνού για το σπίτι. Αλλά το πιό μικρό σύστημα κάνει πάνω απο χιλιάρικο και είναι ακριβό και το λάδι του και φυσικά σε περίπτωση λάθος συναγερμού θα γίνει κώλος το σπίτι χωρίς λόγο. Άσε που αν και οι κατασκευαστές διαβεβαιώνουν για το αντίθετο, εγώ πιστεύω οτι αφήνει κάποια λαδίλα στις επιφάνειες.
Πάντως αν συνδιαστεί με στροβόλι και δυνατή σειρήνα κάνει το χώρο 100% απαραβίαστο ακόμα και απο τον πιό έμπειρο μπουκαδόρο.
-
Καλά, με τόσες κυνηγετικές άδειες (και τόσα παράνομα όπλα), απορώ πως δεν έχει γεμίσει η πλατεία Συντάγματος με αγανακτισμένους κυνηγούς
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν ξέρω αν φαίνεται σε όλους οπότε να και το link: youtube.com | Fog Bandit Presentation By Legal Entry Locksmiths 2009Βέβαια, μόνο φτηνά δεν είναι τέτοια συστήματα...
Υπάρχουν μερικές δικλείδες ασφαλείας για λανθασμένη ενεργοποίηση αλλά δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να το αποφύγει...
Σάν καλός παρανοικός που είμαι σκέφτηκα και γώ σύστημα καπνού για το σπίτι. Αλλά το πιό μικρό σύστημα κάνει πάνω απο χιλιάρικο και είναι ακριβό και το λάδι του και φυσικά σε περίπτωση λάθος συναγερμού θα γίνει κώλος το σπίτι χωρίς λόγο. Άσε που αν και οι κατασκευαστές διαβεβαιώνουν για το αντίθετο, εγώ πιστεύω οτι αφήνει κάποια λαδίλα στις επιφάνειες.
Είναι όντως σημαντικό το κόστος (τουλάχιστον και εγώ που ενδιαφέρθηκα τα δύο που βρήκα είναι πάνω από 1000-ρικο).
Ίσως πέσουν βέβαια οι τιμές στο μέλλον...Όσον αφορά τη λαδίλα ή τα κατάλοιπα που μπορεί να αφήσει ο καπνός, αυτό που έτυχε να δω δεν άφησε τίποτα πουθενά (δεν το έλεγξα με προσοχή βέβαια).
Πάντως αν συνδιαστεί με στροβόλι και δυνατή σειρήνα κάνει το χώρο 100% απαραβίαστο ακόμα και απο τον πιό έμπειρο μπουκαδόρο.
Εκεί και αν εκτοξεύεται το κόστος.
Όταν απογοητεύτηκα από το κόστος του καπνού ρώτησα αλλά και έψαξα για δυνατή σειρήνα.
Βρήκα λοιπόν μία 127db και άλλη μία 130db (η 2η στο ένα μέτρο).
Και εκεί όμως το κόστος είναι πολύ μεγάλο, περίπου 800 ευρώ + ελληνικό φπα για την 1η και από 1700 έως 2000 + γαλλικό φπα για τη 2η_
-
χαθηκαν τα παλια καλα καπνογονα?
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Όταν απογοητεύτηκα από το κόστος του καπνού ρώτησα αλλά και έψαξα για δυνατή σειρήνα.
Και εκεί όμως το κόστος είναι πολύ μεγάλο, περίπου 800 ευρώ + ελληνικό φπα για την 1η και από 1700 έως 2000 + γαλλικό φπα για τη 2η_
Τί σειρήνες είναι αυτές? Για μέσα ή έξω τη θέλεις?
Εγώ τη δικιά μου την πήρα απο εδώ: http://www.securitywarehouse.co.uk/cata ... -1432.html
Με ΦΠΑ και μεταφορικά βγαίνει κάπου στα 135 ευρώ
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Και εκεί όμως το κόστος είναι πολύ μεγάλο, περίπου 800 ευρώ + ελληνικό φπα για την 1η και από 1700 έως 2000 + γαλλικό φπα για τη 2ηΤί σειρήνες είναι αυτές? Για μέσα ή έξω τη θέλεις?
Για μέσα...
Εγώ τη δικιά μου την πήρα απο εδώ: http://www.securitywarehouse.co.uk/cata ... -1432.html
Με ΦΠΑ και μεταφορικά βγαίνει κάπου στα 135 ευρώ
Ενδιαφέρον, δεν την είχα πετύχει.
Η γαλλική είναι αυτή: aet-safety.com | T130
Την άλλη θα πρέπει να ψάξω να τη βρω.
_
-
Τη βρήκα: inferno.se | Inferno Intenso
_
-
Καλό είναι τις σειρήνες να τις ακούσουμε live πρίν αγοράσουμε, πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για τέτοια ποσά.
Τους τελευταίους μήνες έχω αγοράσει γύρω στις 10 διαφορετικές (μικρής αξίας) και καμία δέν μου έκανε. Δέν αρκεί να είναι δυνατή η σειρήνα αλλά πρέπει να έχει και ενοχλητικό ήχο. Μία απο τις σειρήνες που πήρα ήταν και η DEI 513T γνωστή και ώς 'pain generator'. Είναι σειρήνα αυτοκινήτου, (συνήθως την κρύβουν μέσα στο ταμπλώ ωστε το κλεφτρόνι να μήν μπορεί να κάτσει πολή ώρα μέσα στο αυτοκίνητο) αλλά σε forum διάβασα οτι εγκαταστάτες τις βάζουν και σε σπίτια. Τελικά όμως ενώ ο ήχος ήταν αρκετά ενοχλητικός, σαν ένταση ήταν σχετικά αδύναμος και μέσα στο σπίτι χανόταν. Μετά πήρα απο τον Καυκα μια κόκκινη περιστροφική 220V αλλά ήταν πιό αδύναμη και απο πιεζοηλεκτρική!
Τέλος κατέληξα στην Klaxon που έβαλα στο λινκ πιό πάνω. Ομολογώ οτι δέν την άκουσα live αλλά αν κρίνω απο τα βιντεάκια στο Youtube και απο ένα άλλο μοντέλο klaxon που έχω δεί παλιότερα σε δράση, πιστεύω οτι είναι καλή σειρήνα. Θα την παραλάβω μέσα στην εβδομάδα οπότε θα γράψω εντυπώσεις!
ΥΓ. Αυτή η inferno intenso πάντως μου φαίνεται μεγάλη απάτη. Όσο για τη γαλλική, αυτή είναι σειρήνα πολέμου, όχι σπιτιου
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τέλος κατέληξα στην Klaxon που έβαλα στο λινκ πιό πάνω. Ομολογώ οτι δέν την άκουσα live αλλά αν κρίνω απο τα βιντεάκια στο Youtube και απο ένα άλλο μοντέλο klaxon που έχω δεί παλιότερα σε δράση, πιστεύω οτι είναι καλή σειρήνα. Θα την παραλάβω μέσα στην εβδομάδα οπότε θα γράψω εντυπώσεις!
H Klaxon είναι καταπληκτική! Την έχω ακούσει live πρόπερσι στο Λονδίνο, στο τέλος τρεις χιλιάδες διαρρήκτες με αναμμένους αναπτήρες ζητάγαμε encore και μας είπαν ξανά και ξανά 'It's Not Over Yet' μέχρι που τα παρατήσαμε.
Αλήθεια, τη φέρνεις στην Ελλάδα; Γράψε μας ημερομηνία και ώρα να κλείσουμε εισιτήρια.Είναι πράγματι ανατριχαστική!
-
Δεν ξέρω πως αποδίδει ακουστικά σε μικρούς συναυλιακούς χώρους, σίγουρα χρειάζεται μελέτη.
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.