-
πριν το δει ο ηταφι και το ανατινάξει, επειδή το επόμενο σάββατο πρέπει να μετακομίσω, χρειάζομαι οδηγίες. Η αποθήκη που θα πάω τα πράγματα μου παρέχει τρέιλερ, βοηθήστε μη γίνει κανα πολύνεκρο
-
πριν το δει ο ηταφι και το ανατινάξει, επειδή το επόμενο σάββατο πρέπει να μετακομίσω, χρειάζομαι οδηγίες. Η αποθήκη που θα πάω τα πράγματα μου παρέχει τρέιλερ, βοηθήστε μη γίνει κανα πολύνεκρο
-
-
μη βάζεις όπισθεν, όχι τρελά φρεναρίσματα και λίγο πιο ανοιχτές τις στροφές σε στενά.
επίσης τσέκαρε και τις βίδες του κοτσαδόρου με ροπόκλειδο γιατί έχω ακούσει οτι τα carbon είναι ευαίσθητα.
-
Χαμηλές ταχυτητες, απαλές κινήσεις, σωστή λειτουργία των φώτων, προσεκτική σύνδεση στον κοτσαδόρο και απο την άκρη!
Α! Και 'μελετημένο' φόρτωμα για κατανομή βαρους, -
Οι δικες μου συμβουλες μετα την εμπειρια μου με το τρειλερ του καρτ:
- Ανοιχτες στροφες και μην κλεινεις αποτομα το τιμονι. Απλωτη οδηγηση. Παντα!
- Επιλογη σου παντα φαρδυοι δρομοι κ οχι στενα
- Ποτε μην επιχειρησεις να κανεις οπισθεν αφου δεν εχεις οδηγησει ποτε με τρειλερ. Ειναι τεραστιο cluster fuck. Βγαλτο και παρτο με το χερι.
- Οταν συνδεσεις το ρευμα, τσεκαρε οτι δουλευουν ολα τα φωτα πισω.
Αυτα.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
πριν το δει ο ηταφι και το ανατινάξει, επειδή το επόμενο σάββατο πρέπει να μετακομίσω, χρειάζομαι οδηγίες. Η αποθήκη που θα πάω τα πράγματα μου παρέχει τρέιλερ, βοηθήστε μη γίνει κανα πολύνεκροΜήπως εννοείς ρυμούλκηση μαούνας/φορτηγίδας με καράβι; Ποιό ποτάμι θα πάρεις;
-
λέω να κατηφορίσω τον Μaas
με την ασφάλεια τί παίζει? θέλει να την ενημερώσω ότι θα κοτσάρω τρέιλερ?
-
Tip... Οταν φτάσεις στο προορισμό σου , κάλυτερα να παρκάρεις το τρέλερ με τα χέρια παρά με το αυτοκίνητο εκτός και αν ειναι πολύ βαρύ ή κατηφόρα. Θα το στριμώξεις πιο ευκολα αν ειναι εκτος κοτσαδόρου και με την βοηθεια φίλου παρα μανουβράροντας στα τυφλά.
Tip2. Προσοχή στο φόρτωμα , τα ογκώδη ή βαριά κάτω και οχι χτισιμο 'ουρανοξύστη' γιατί το τρέιλερ δε θελει και πολύ να βρεθεί στο πλάι , ειδικά σε καμμιά περίεργη στροφή. Επίσης προσοχή στους πλευρικους ανέμους αν σκοπευεις να βγεις καμμια ΑΟ ή ΕΟ. Εκει κόβεις και κανεις δεξια πηγαινοντας αργά αλλα σταθερα..
Tip3. Μεγάλη χρήση κεντρικό και πλευρικους καθρέπτες , έχεις διπλάσιο μηκος και θελει προσοχή ειδικα για μηχανάκια γιατί μπορει να μαζέψεις κανεναν.
Tip4. Οτι εξέχει , ειδικά προς τα πίσω , βαζεις σήμανση , μαντήλι , τρίγωνο κλπ μην πάει και καρφωθεί κανένας.
Θεωρητικά αν ήταν δικό σου , εβαζες πρόσθηκη στο ασφαληστίριο , για νοικιάρική δε ξέρω , θα πρέπει να ρωτήσεις. Α , νομίζω οτι πρεπει να έχεις και πινακίδα στο πίσω μέρος του , έστω και από χαρτόνι για να φαίνεται.
-
πινακίδα έχω απ την σχάρα για τα ποδήλατα, οκ.
Για το ξεκοτσάρισμα, όταν είναι φορτωμένο είναι εφικτό ή όχι? (σε περίπτωση που γίνει καμια παπαριά )
ευτυχώς δεν έχουμε και ανηφοροκατηφόρες εδώ, no hand brake speaking
-
Εφικτό ειναι αρκεί να μην ειναι πολύ βαρύ για να μπορεις να το μετακινήσεις ή αν εχεις βοηθεια.
-
συνήθως έχουν ένα βοηθητικό τροχό που τον ανεβάζεις όταν κινείσαι και τον κατεβάζεις όταν ξεκοτσάρεις.
αυτόν χρησιμοποίησε σαν βοήθεια.
α,και μην το ξεχάσεις κατεβασμένο όταν ξεκινήσεις. -
καλα τα λετε αλλα θυμήθηκα αρκετά ζωα με τρειλερ που είδα πρόσφατα μάλιστα:
Α. βλακας με οκταβια κ τρειλερ με μηχανή που έβγαινε σε τμήμα με έργα (πριν τη κατηφόρα του Στρυμονικου) σε δεξιά στροφή να προσπεράσει 3-4 αυτοκίνητα χώνοντας όπου τον βολεύει μετά μεταξύ τα αυτοκίνητα!!
Β. ΟΚ ρε τσακάλι εχει X5 κ εισαι πολλά βαρύς αλλα ποσο νιονιό εχεις στη περιφερειακή εδω Σαλονικη με αρκετά πυκνή κίνηση να πηγαίνεις τέρμα αριστερά +150χιλ κ να χορεύει - πηδάει πίσω το άδειο τρέιλερ!!
-
Όταν το φορτώσεις να έχεις γύρω στα 30 κιλά βάρος στον κοτσαδόρο - όχι λιγότερο όχι περισσότερο.
Όταν το ξεκοτσάρεις μη το αδειάσεις πρώτα από μπροστά και πέσει πίσω.
Όπισθεν μαθαίνεις, στρίβεις ανάποδα ΓΙΑ ΛΙΓΟ και ξαναστρίβεις πριν πάρει μεγάλη γωνία το τρέιλερ. Αν πάρει μεγάλη γωνία δεν ξαναϊσιώνει.
Εγώ το παρκάρω σε 2 θέσεις αλλά δεν μπορώ να το κολλήσω στο πεζοδρόμιο (θέλει 10 μανούβρες ή 3 θέσεις).Στην Ελλάδα θέλει πρόσθετη ασφάλεια R2 5-10 ευρώ, για μια φορά δεν ξέρω.
-
Συμφωνα με τα ορια του κοτσαδόρου , το κάθετο βάρος ειναι 50 κιλά και οχι 30.....
-
επειδή φαντάζομαι ότι δεν βάζεις ζυγαριά, υπάρχει κάποιος εμπειρικός τρόπος για να το 'ζυγίσω'?
-
Εμπειρικά το κάνεις κυρίως από το ποσο 'κάθεται' το αμάξι οταν εχεις το τρελιερ φορτωμενο πάνω στο κοτσαδορο. Κοιτα , και παραπάνω να ειναι δε σημαίνει οτι θα ανοιξει το σασί απλά δε βάζεις πχ και μια βιβλιοθηκη πάνω στον αξονα που δένει στον κοτσαδώρο 'επειδή εκει εχεις χώρο...'
-
οκ, ούτως η άλλως δεν έχουμε και πολύ βάρος, είμαστε στον ονγκο
πάμε κι ο άη νικόλας βοηθός
-
Για καπετάνιος κάνεις ερωτήσεις που με τρομάζουν...
Τεσπά ας σου δώσω ένα λινκ με αποδείξεις...
http://el.wikipedia.org/wiki/Γραμμή_φόρτωσης -
Οδήγηση με τρέιλερ