-
Καλησπέρα σας, θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω πρόβλημα: ο αδερφός μου παρκάρει την μηχανή του σε ειδικά διαμορφωμένο για αυτόν χώρο στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας (κατόπιν προφορικής -δυστυχώς- συμφωνίας που έκαναν οι γονείς μας με τον κατασκευαστή όταν ακόμα χτιζόταν το κτίριο). Δηλαδή ο κατασκευαστής έστρωσε δάπεδο σε ένα κομμάτι που αλλιώς θα ήταν μέρος από το ήδη τεράστιο παρτέρι, κάτι που φυσικά και ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν αρνείται. Επειδή όμως πάντα υπάρχει ένας στριμμένος γέρος σε κάθε κτίριο, τώρα αυτός προσπαθεί να σπείρει έριδες σχετικά με το παρκάρισμα στο σημείο αυτό. Με δεδομένο ότι ουσιαστικά αυτός ο χώρος είναι κοινόκτητος / κοινόχρηστος αλλά και ότι δεν ενοχλεί κανέναν (ούτε καν φαίνεται κατά την είσοδο - έξοδο στο κτίριο), μπορεί κάποιος να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να μην παρκάρει εκεί την μηχανή, και (αν γνωρίζετε) βάσει ποιού νόμου;
-
Καλησπέρα σας, θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω πρόβλημα: ο αδερφός μου παρκάρει την μηχανή του σε ειδικά διαμορφωμένο για αυτόν χώρο στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας (κατόπιν προφορικής -δυστυχώς- συμφωνίας που έκαναν οι γονείς μας με τον κατασκευαστή όταν ακόμα χτιζόταν το κτίριο). Δηλαδή ο κατασκευαστής έστρωσε δάπεδο σε ένα κομμάτι που αλλιώς θα ήταν μέρος από το ήδη τεράστιο παρτέρι, κάτι που φυσικά και ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν αρνείται. Επειδή όμως πάντα υπάρχει ένας στριμμένος γέρος σε κάθε κτίριο, τώρα αυτός προσπαθεί να σπείρει έριδες σχετικά με το παρκάρισμα στο σημείο αυτό. Με δεδομένο ότι ουσιαστικά αυτός ο χώρος είναι κοινόκτητος / κοινόχρηστος αλλά και ότι δεν ενοχλεί κανέναν (ούτε καν φαίνεται κατά την είσοδο - έξοδο στο κτίριο), μπορεί κάποιος να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να μην παρκάρει εκεί την μηχανή, και (αν γνωρίζετε) βάσει ποιού νόμου;
-
-
Ο χρήστης Marika έγραψε:
Καλησπέρα σας, θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω πρόβλημα: ο αδερφός μου παρκάρει την μηχανή του σε ειδικά διαμορφωμένο για αυτόν χώρο στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας (κατόπιν προφορικής -δυστυχώς- συμφωνίας που έκαναν οι γονείς μας με τον κατασκευαστή όταν ακόμα χτιζόταν το κτίριο). Δηλαδή ο κατασκευαστής έστρωσε δάπεδο σε ένα κομμάτι που αλλιώς θα ήταν μέρος από το ήδη τεράστιο παρτέρι, κάτι που φυσικά και ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν αρνείται. Επειδή όμως πάντα υπάρχει ένας στριμμένος γέρος σε κάθε κτίριο, τώρα αυτός προσπαθεί να σπείρει έριδες σχετικά με το παρκάρισμα στο σημείο αυτό. Με δεδομένο ότι ουσιαστικά αυτός ο χώρος είναι κοινόκτητος / κοινόχρηστος αλλά και ότι δεν ενοχλεί κανέναν (ούτε καν φαίνεται κατά την είσοδο - έξοδο στο κτίριο), μπορεί κάποιος να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να μην παρκάρει εκεί την μηχανή, και (αν γνωρίζετε) βάσει ποιού νόμου;Προφορικό = ανύπαρκτο. Κανονικά για να μπορεί να το κάνει αυτό (έχω το ίδιο θέμα αλλά προς το παρόν παίρνουν τα @@ μου / σορρυ κιόλας) πρέπει να συμφωνήσει ένα ποσοστό των ιδιοκτητών. Ψάξτο στο νετ, κάπου το χα βρει...
-
Δεν γνωριζω ποιος νομος ειναι αυτος (πιθανως καποιο αρθρο του αστικου κωδικα?), αλλα ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι ΔΕΝ μπορει ο καθε κατοικος να βαζει οτι θελει σε κοινοχρηστο χωρο της πολυκατοικιας. Αν μπορουσε ο καθενας να βαλει οτι θελει, οι κοινοχρηστοι χωροι των πολυκατοικιων θα ηταν ολοι αποθηκες.
-
Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Έλεος πια σ' αυτή τη χώρα όλοι θέλουμε να κάνουμε ότι γουστάρουμε!
Φυσικά και υπάρχει νόμος. Φυσικά και υπάρχει ο κανονισμός της πολυκατοικίας.
Εννοείται ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα τροχοφόρου σε οποιοδήποτε χώρο εκτός των θέσεων παρκινγκ!
Πρέπει στη γενική συνέλευση της πολυκατοικίας να θέσετε το θέμα και αν ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες συμφωνούν, τότε και μόνο μπορεί να βάζει τη μηχανή μέσα. Αν έστω και ένας αρνείται να δεχτεί, η μηχανή δε παρκάρει στον ακάλυπτο!
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί ορισμένοι θέλουμε να περνάει το δικό μας, αδιαφορώντας για κανονισμούς, νόμους κτλ κτλ. Και μάλιστα να αισθανόμαστε και αδικημένοι ότι δεν περάσει το δικό μας!!
Κλασική συμπεριφορά νεοέλληνα με μηδέν σεβασμό προς τους συνανθρώπους-συγκάτοικούς μας....
(xenos : ΔΕΝ είναι απάντηση αυτή, διάβασε κι εσύ αυτά που γράφω!!!) -
Ο χρήστης zulutime έγραψε:
Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Έλεος πια σ' αυτή τη χώρα όλοι θέλουμε να κάνουμε ότι γουστάρουμε!
Φυσικά και υπάρχει νόμος. Φυσικά και υπάρχει ο κανονισμός της πολυκατοικίας.
Εννοείται ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα τροχοφόρου σε οποιοδήποτε χώρο εκτός των θέσεων παρκινγκ!
Πρέπει στη γενική συνέλευση της πολυκατοικίας να θέσετε το θέμα και αν ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες συμφωνούν, τότε και μόνο μπορεί να βάζει τη μηχανή μέσα. Αν έστω και ένας αρνείται να δεχτεί, η μηχανή δε παρκάρει στον ακάλυπτο!
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί ορισμένοι θέλουμε να περνάει το δικό μας, αδιαφορώντας για κανονισμούς, νόμους κτλ κτλ. Και μάλιστα να αισθανόμαστε και αδικημένοι ότι δεν περάσει το δικό μας!!
Κλασική συμπεριφορά νεοέλληνα με μηδέν σεβασμό προς τους συνανθρώπους-συγκάτοικούς μας....
(xenos : ΔΕΝ είναι απάντηση αυτή, διάβασε κι εσύ αυτά που γράφω!!!)Πρώτα απ όλα, ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν είναι οι 10 εντολές. Δεύτερον δεν χρειάζεται να συμφωνούν όλοι, αλλά ένα ποσοστό. Τρίτον, όταν όλοι γίνουν 'όπως πρέπει' τότε θα γίνουμε και εμείς (γιατί μας έχουν καβαλήσει). Κατάλαβες?
-
Σιγά ρε μεγάλε (εσύ που εξανίστασαι) για τους νόμους... Μακάρι να είχα πρόσβαση στον ακάλυπτο, αλλά δεν γίνεται έχει σκαλιά... Έχουν φτιάξει την πόλη όπως την έφτιαξαν, δεν χωράμε, δεν έχουμε που να παρκάρουμε, ΔΕΝ έχουν όλες οι πολυκατοικίες πάρκινγκ, αφήνουμε τις μηχανές μας στο δρόμο και μας τις κλέβουν, παίρνουν από πάνω ότι θέλουν, οι αστυνομία μας έχει γραμμένους, και δεν θα παρκάρω προσεκτικά χωρίς θόρυβο με σβηστή τη μηχανή, την μοτοσυκλέτα μου στον ακάλυπτο; Κατ αρχάς έχω ποσοστό εκεί, ως ιδιοκτήτης. Δεύτερον ποιός καλοπροαίρετος άνθρωπος θα αρνιόταν μια τέτοια εξυπηρέτηση, εμένα με έχουν κλέψει δυο φορές, τι να κάνω; Εσύ δεν παρκάρεις ποτέ π.χ. σε πεζοδρόμιο; Και όμως είναι παράνομο. Να την αφήσεις στο δρόμο, στη ρίχνουν κάτω οι ΙΧήδες... Έτσι όπως έκαναν την πόλη να τη χαίρονται που θα πάω και με το γράμμα του νόμου. Συμφωνώ να είμαστε όλοι νομοταγείς κλπ, αλλά σε ΠΟΛΕΙΣ οργανωμένες και που σέβονται τον πολίτη, όχι σ' αυτό το μπ@ουρδέλ@... Και πάλι τονίζω, με προσοχή και με ευγένεια...
-
Λογικο, στο μπουρδελο συμπεριφερομαστε ολοι σαν πουτανες (ή νταβατζηδες, αναλογα πως τη βρισκει ο καθενας).
-
Ο χρήστης Phoebus έγραψε:
Σιγά ρε μεγάλε (εσύ που εξανίστασαι) για τους νόμους... Μακάρι να είχα πρόσβαση στον ακάλυπτο, αλλά δεν γίνεται έχει σκαλιά... Έχουν φτιάξει την πόλη όπως την έφτιαξαν, δεν χωράμε, δεν έχουμε που να παρκάρουμε, ΔΕΝ έχουν όλες οι πολυκατοικίες πάρκινγκ, αφήνουμε τις μηχανές μας στο δρόμο και μας τις κλέβουν, παίρνουν από πάνω ότι θέλουν, οι αστυνομία μας έχει γραμμένους, και δεν θα παρκάρω προσεκτικά χωρίς θόρυβο με σβηστή τη μηχανή, την μοτοσυκλέτα μου στον ακάλυπτο; Κατ αρχάς έχω ποσοστό εκεί, ως ιδιοκτήτης. Δεύτερον ποιός καλοπροαίρετος άνθρωπος θα αρνιόταν μια τέτοια εξυπηρέτηση, εμένα με έχουν κλέψει δυο φορές, τι να κάνω; Εσύ δεν παρκάρεις ποτέ π.χ. σε πεζοδρόμιο; Και όμως είναι παράνομο. Να την αφήσεις στο δρόμο, στη ρίχνουν κάτω οι ΙΧήδες... Έτσι όπως έκαναν την πόλη να τη χαίρονται που θα πάω και με το γράμμα του νόμου. Συμφωνώ να είμαστε όλοι νομοταγείς κλπ, αλλά σε ΠΟΛΕΙΣ οργανωμένες και που σέβονται τον πολίτη, όχι σ' αυτό το μπ@ουρδέλ@... Και πάλι τονίζω, με προσοχή και με ευγένεια...Άσχετα από τα περί νομιμότητας, ο ακάλυπτος είναι μακράν χειρότερος από πλευράς ασφάλειας!!! Σου 'γδύνουν' τη μηχανή και δεν τους παίρνει κανείς είδηση!!! Πού είναι η μηχανή πιο ορατή από περαστικούς/ενοίκους γειτονικών πολυκατοικιών; Μπροστά στην πολυκατοικία ή στον ακάλυπτο αυτής;
Μηχανή - παρκάρισμα στον ακάλυπτο: