-
Ενδιαφέρομαι για αγορά μικρομεσαίου 4θ/5θ μεταχειρισμένου με τιμή 5000-6000 ευρώ. Οι πιθανές επιλογές είναι:
-Renault Megane II 1.6
-Citroen C4 1.6 110 hp
-Peugeot 307 1.6
-Seat Leon I 1.6 105(wow!) hpΘα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου αξιολογήσει τα παραπάνω μοντέλα ως προς τα εξής χαρακτηριστικά:
-Οδική συμπεριφορά. Δε χρειάζεται να είναι σπορ, απλά να μη σε κάνει να μετανιώνεις για την αγορά σου κάθε φο
-Τιμόνι. Θέλω να μπορείς να καταλάβεις αν πατάς σε λάδια, λακκούβες, τραχιά άσφαλτο, να έχει ανάδραση. ΔΕ ΜΠΟΡΩ να οδηγήσω αυτοκίνητο με τιμόνι Yaris. Ειλικρινά, φοβάμαι όταν το τιμόνι δε μου δίνει πληροφόρηση.
-Άνεση ανάρτησης. Να μπορούν να ταξιδέψουν άτομα μιας κάποιας ηλικίας χωρίς να βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που μπήκαν στο αυτοκίνητο.
-Ποιότητα/αντοχή στο χρόνο.
-Αξιοπιστία, αν και είναι λίγο σχετικό το θέμα.
Και κάτι διαφορετικό. Πού μπορώ να ελέγξω αν τα km του αυτοκινήτου είναι πραγματικα; Πόσο αξιόπιστος είναι αυτός ο έλεγχος;
Thanks in advance!
-
Ενδιαφέρομαι για αγορά μικρομεσαίου 4θ/5θ μεταχειρισμένου με τιμή 5000-6000 ευρώ. Οι πιθανές επιλογές είναι:
-Renault Megane II 1.6
-Citroen C4 1.6 110 hp
-Peugeot 307 1.6
-Seat Leon I 1.6 105(wow!) hpΘα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου αξιολογήσει τα παραπάνω μοντέλα ως προς τα εξής χαρακτηριστικά:
-Οδική συμπεριφορά. Δε χρειάζεται να είναι σπορ, απλά να μη σε κάνει να μετανιώνεις για την αγορά σου κάθε φο
-Τιμόνι. Θέλω να μπορείς να καταλάβεις αν πατάς σε λάδια, λακκούβες, τραχιά άσφαλτο, να έχει ανάδραση. ΔΕ ΜΠΟΡΩ να οδηγήσω αυτοκίνητο με τιμόνι Yaris. Ειλικρινά, φοβάμαι όταν το τιμόνι δε μου δίνει πληροφόρηση.
-Άνεση ανάρτησης. Να μπορούν να ταξιδέψουν άτομα μιας κάποιας ηλικίας χωρίς να βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που μπήκαν στο αυτοκίνητο.
Και κάτι διαφορετικό. Πού μπορώ να ελέγξω αν τα km του αυτοκινήτου είναι πραγματικα; Πόσο αξιόπιστος είναι αυτός ο έλεγχος;
Thanks in advance!
-
-Renault Megane II 1.6
-Citroen C4 1.6 110 hp
-Peugeot 307 1.6
Thanks in advance!
-
Focus Mk2 1600.
-
Το έχω σκεφτεί, αλλά επειδή υπάρχει ήδη ένα στην οικογένεια, είναι λίγο ... περίεργο να υπάρχουν 2 ίδια αυτοκίνητα.
-
Σχετικα με τα c4 παντως μαλλον πρεπει ν ανεβεις λιγακι σε μπατζετ..Δεν υπαρχουν και πολλα που ν αξιζουν σε αυτα τα χρηματα εκτος ισως απο αυτα* και πρεπει να το ψαξεις πολυ για καποια ευκαιρια..Φυσικα ο elteo θα σου πει οτι και πολλα δινεις..
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1610993/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1520135/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1216295/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1508096/ -
leon θα σου έλεγα από τα παραπάνω αν και το τιμόνι του δεν ήταν κάτι φοβερό σε αίσθηση το 307 έχει καλύτερο τιμόνι αλλά χάνει σε κράτημα , Ε46 compact ;
-
Αν όχι focus mk2 05-06 1.6 ti-vct που έχουν 6-6500€ και είναι μια πολύ καλή περίπτωση,δες και για vw golf 4 1.6 pacific 03 αντί leon mk1 1.6, μέχρι 100.000 κάτι θα βρεις.Και η περίπτωση των f/l megane,307 είναι ενδιαφέρουσα,όχι c4 πάντως.Η περίπτωση μεταχειρισμένου και δη 5-8 ετών πάντα είναι και λίγο λαχείο.Πάρε κάποιο με το πολύ 100000 χλμ,άριστα συντηρημένο,με φρέσκα λάστιχα και ότι άλλο αναλώσιμο και ο θεός μαζί σου.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Το έχω σκεφτεί, αλλά επειδή υπάρχει ήδη ένα στην οικογένεια, είναι λίγο ... περίεργο να υπάρχουν 2 ίδια αυτοκίνητα.Με τις 4 επιλογές που βάζεις καλύτερα να είναι λίγο περίεργο, παρά να πάρεις κάποιο από αυτά. Πολύ ολοκληρωμένο το focus 2, από τα πιο ευχάριστα στο δρόμο, αν και ελεινά βαρετό μέσα/έξω σαν σχέδιο.
-
Ουτε εμενα παντως θα μ αρεσε να εχω 2 ιδια.. Παντως απο τη Πατρα στα Καλαβρυτα που εχω παει με ενα focus 2 fl πραγματικα το βρηκα εξαιρετικο στο δρομο.. Απ εξω λιγο βαρετο, απο μεσα κακο και σε μερικα σημεια 'ψευτικο'.. Τωρα γιατι το leon εχει καλυτερο κρατημα απο το 307.. και γιατι ναι στα 307 ,megane και οχι στο c4 επισης
-
@ nonos
Εννοείται πως πρέπει να το ψάξω πολύ για ευκαιρία και με αυτή τη λογική κινούμαι. Αν και οι αγγελίες που παρακολουθώ υπάρχουν αρκετό καιρό, επομένως έχω βάσιμες υποψίες πως θα καταφέρω να ρίξω την τιμή...focus δεύτερο θα πάρω αν βρεθεί κάποια τρελή ευκαιρία. Είμαι μια χαρά αυτοκίνητο, αλλά δεν τελειώνουν οι επιλογές σε αυτό.
Συγκκεκριμένες ενστάσεις:
-Το τιμόνι του Megane πώς είναι;-Για το C4, ίδια απορία + την σταθερή στεφάνη. Είναι τόσο βλακεία όσο ακούγεται ή παλεύεται;
-Το 307 πώς πάει από αξιοπιστία;
-
@ nonos
Εννοείται πως πρέπει να το ψάξω πολύ για ευκαιρία και με αυτή τη λογική κινούμαι. Αν και οι αγγελίες που παρακολουθώ υπάρχουν αρκετό καιρό, επομένως έχω βάσιμες υποψίες πως θα καταφέρω να ρίξω την τιμή...focus δεύτερο θα πάρω αν βρεθεί κάποια τρελή ευκαιρία. Είμαι μια χαρά αυτοκίνητο, αλλά δεν τελειώνουν οι επιλογές σε αυτό.
Συγκκεκριμένες ενστάσεις:
-Το τιμόνι του Megane πώς είναι;-Για το C4, ίδια απορία + την σταθερή στεφάνη. Είναι τόσο βλακεία όσο ακούγεται ή παλεύεται;
Φίλε έχω το c4 picasso 1,5 χρόνο κι έχω κάνει περίπου 31000 χλμ. Η σταθερή στεφάνη όχι μόνο παλεύεται αλλά είναι βολικότατη. Κάνε test drive για να το δεις κι εσύ...
-
-Το τιμόνι του Megane πώς είναι;
-Για το C4, ίδια απορία + την σταθερή στεφάνη. Είναι τόσο βλακεία όσο ακούγεται ή παλεύεται;
-
ανύπαρκτο τουλάχιστον στη σύντομη βόλτα που του είχα κάνει. Το ίδιο και το κιβώτιο
-
δεν ξέρω δεν απαντώ
-
πρέπει να είναι σχετικά αξιόπιστο για πεζώ. Εν αντιθέσει με τα 206 που οι γνωστοί μου κάτοχοι έχουν ταλαιπωρηθεί όλοι σε κάποια φάση, από το 307 οι δύο γνωστοί μου κάτοχοι είναι ευχαριστημένοι.
-
-
μάλλον 2 ίδια
από σύντομη βόλτα με 307 1,4 δεν έχω να θυμάμαι τίποτα καλό, μάλλον το αντίθετο
από τα υπόλοιπα που 'μένουν' ... μάλλον C4
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μάλλον 2 ίδιααπό σύντομη βόλτα με 307 1,4 δεν έχω να θυμάμαι τίποτα καλό, μάλλον το αντίθετο
από τα υπόλοιπα που 'μένουν' ... μάλλον C4
Μπορείς να μου γράψεις λίγα πράγματα παραπάνω για την εμπειρία σου;
Και κάτι άλλο: έχει κανείς να μου στείλει link με test των παραπάνω αυτοκινήτων από σοβαρή πηγή;
Μεταχειρισμένο μικρομεσαίο 5-6 k