-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κανε του ενα ξακαπνισμα και μετα θα δεις αν εχει καψει ή οχι φλατζα.+1
-
Κι εσυ μπορεις
ηδη η μαγιονεζα που βλεπεις δεν ειναι καλο συμαδι
βεβαια η ποσοτητα που βλεπεις δειχνει το οτι ΑΝ υπαρχει προβλημα αυτο δεν ειναι μεγαλο και ισως οφειλεται στην 'αχρησια του μοτερ' οποτε σε κανα δυο καλες διαδρομες ζεσταθουν τα παντα και 'σφιξουν'..
μετά ( και ακριβως επειδη η βλαβη δειχνει μικρή ) αν εξακολουθοθσε το προβλημα θα εριχνα το 'ματζουνι' θα το κυκλοφωρουσα και παλι, και θα εβλεπα τι και πωςαν συνεχιζε.. ε η επισκευη ειναι μονοδρομος...
το προβλημα στο δειχνει η 'μαγιονεζα' τα χτυπημενα λαδια δηλαδη με νερο. Λογικά και τα νερα δεν πρεπει να ειναι καθαρα, αλλα η επιφανεια τους να εχει κατι σαν λαδιλα στην επιφανεια μεσα στην ταπα.
Ισως εχεις και φουσκωμενα νερα...
-
Oλα φτιαχνονται..Το δικο μας ημασταν ετοιμοι να το πεταξουμε,γιατι μετα απο 5 χρονια με καμμενη φλατζα εμεινε(προφανως δεν αντεχε αλλο ο 'πιγκουινος' )Και απο λαμαρινα ηταν σε χειροτερη κατασταση.Κι ομως τελικα φτιαχτηκε καλυτερα απ οτι το γνωρισα.
Το συνεργειο λογικα δεν μπορει να καταλαβει κατι χωρις να ανοιξει μηχανη.Πιστευω ομως οτι ισως υπαρχει μια εξηγηση:
Απο τη στιγμη που τα λαδια αλλαζονται ρουφωντας τα,μου φαινεται πιθανο οτι οι οποιοι συσσωρευμενοι υδρατμοι,'λασπες' κλπ να αναδευονται μεσα στη μηχανη,με αποτελεσμα στο δεικτη να φαινεται σαν καμμενη φλατζα.
Αυτο πιστευω εγω ο ασχετος..τωρα αν κανω χοντρο λαθος,ξερετε.. -
Άμα το ξεκαπνισω δεν θα πρέπει να βγάλει μαγιονεζα πάλι? Α κάτι ακόμα! Όταν το πάμε σε ένα συνεργείο που από αυτόν το αγόρασαμε το αυτοκινήτο στην αλλαγή λάδιων βγάζει δύο βίδες και τρέχουν τα λάδια! Κανένας άλλος δεν ανοίγει την δεύτερη τι είναι αυτήν η βίδα?
-
Η 'φωκια ' , τουλάχιστον αυτή που ήξερα εγω, ειναι στην ουσία φελός με ρινισματα σιδήρου. Ο λογος , πρεπει να ειναι ελαφρύ ωστε να κινειται μαζί με την ροή και οταν βρεθεί εξοδος/τρυπα να κάνει σώμα και να την κλείνει. Αμα κάνει και σκουριά πανω δε πρόκειται να ξαναδακρύσει εκτός και αν μιλάμε για καμμια τεράστια τρύπα.
Δες καταρχας αν εχεις απώλεια νερου. Προς Θεού μην αρχίσεις να σκιζει το μοτερ , πιθανότατα να κανεις μεγαλύτερη ζημια , εχει καποια χρόνια πάνω του... Τακτικα να αλλαζεις λαδάκια να έχει καλή λίπανση , να προσεχεις θερμοκρασία και θα αντεξει τόσο ωστε να βρεις λεφτά να κάνεις ενα σερβις όπως πρέπει.
Πέρα από αυτό έχει ένα SLS παρατημένο στο Χαλανδρι , φαινεται σε καλή κατάσταση αν και τελευταια έχουν αρχίσει τα graffiti πάνω του. Θα κοιτάξω αν μπορώ να βρώ σημείο επαφής.
-
ευχαριστω πολυ greek! Αμα γνωριζει καποιος για τις δυο βιδες ας μου πει!
-
Με το μαλακό με τα 'θηλαστικά' γιατί έχουν και παρενέργειες, βουλώνουν κυψέλες κλπ.
Αν το μοτεράκι του δουλεύει κανονικά, δεν ανεβάζει θερμοκρασία, δεν πίνει νερό, και τα λάδια του είναι 'σχετικά' καθαρά, δεν χρειάζεται να ανοίξεις ιστορίες.
Επίσης μακριά από 'καθαριστικά' λάδια. Το μόνο που κάνουν σε παλιούς 'βρώμικους' κινητήρες είναι να ξεκολλάνε τις επικαθίσεις χρόνων, και να τις κυκλοφορούν σαν σμυρίδι στο σύστημα λίπανσης (αντλία, κουζινέτα κλπ.) Έτσι, ενώ αρχικά έχεις ένα 'βρώμικο' κινητήρα που δουλεύει, μετά έχεις ένα 'καθαρό' κινητήρα που θέλει επισκευή, ρεκτιφιέ στροφάλου, αντλία λαδιού κλπ. Διαλέγεις και παίρνεις.gabyy7, τσίμπα το και ξεκίνα διάβασμα!
-
Μπορεί να μου πάρει κάποιος από ebay ένα manual?
-
Σου το παίρνω εγώ, αρκεί να υποσχεθείς ότι θα το μάθεις απέξω κι ανακατωτά.
-
Εννοείται! Απλά επειδή είμαι από κινητο στα αγγλικά είναι?
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Η 'φωκια ' , τουλάχιστον αυτή που ήξερα εγω, ειναι στην ουσία φελός με ρινισματα σιδήρου. Ο λογος , πρεπει να ειναι ελαφρύ ωστε να κινειται μαζί με την ροή και οταν βρεθεί εξοδος/τρυπα να κάνει σώμα και να την κλείνει. Αμα κάνει και σκουριά πανω δε πρόκειται να ξαναδακρύσει εκτός και αν μιλάμε για καμμια τεράστια τρύπα.Δες καταρχας αν εχεις απώλεια νερου. Προς Θεού μην αρχίσεις να σκιζει το μοτερ , πιθανότατα να κανεις μεγαλύτερη ζημια , εχει καποια χρόνια πάνω του... Τακτικα να αλλαζεις λαδάκια να έχει καλή λίπανση , να προσεχεις θερμοκρασία και θα αντεξει τόσο ωστε να βρεις λεφτά να κάνεις ενα σερβις όπως πρέπει.
Πέρα από αυτό έχει ένα SLS παρατημένο στο Χαλανδρι , φαινεται σε καλή κατάσταση αν και τελευταια έχουν αρχίσει τα graffiti πάνω του. Θα κοιτάξω αν μπορώ να βρώ σημείο επαφής.
Δεν ειπε κανεις να το σκισει.Να το δουλεψει λιγο να φυγουν οι υγρασιες απο τα λαδια ειπαμε.Αν κανει συχνες μικρες διαδρομες ειναι φυσιολογικη η μαγιονεζα στην ταπα του λαδιου.Αλλωστε ειναι κατι που το εχουμε ξανασυζητησει,κανω λαθος;
-
Ο χρήστης gabyy7 έγραψε:
Κανένας άλλος δεν ανοίγει την δεύτερη τι είναι αυτήν η βίδα?Εννοείς μια τάπα που είναι κάπου κοντά στο φίλτρο λαδιού? Αυτή αδειάζει τον κεντρικό αγωγό λαδιού αν θυμάμαι καλά.
Και, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου για να μη σε τρώει το άγχος τζάμπα, μην ακούς τον καθένα που κάνει διάγνωση απο 500 χιλιόμετρα μακριά και απο το πληκτρολόγιό του, χωρίς να έχει ιδέα...
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Κανένας άλλος δεν ανοίγει την δεύτερη τι είναι αυτήν η βίδα?
Εννοείς μια τάπα που είναι κάπου κοντά στο φίλτρο λαδιού? Αυτή αδειάζει τον κεντρικό αγωγό λαδιού αν θυμάμαι καλά.
Και, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου για να μη σε τρώει το άγχος τζάμπα, μην ακούς τον καθένα που κάνει διάγνωση απο 500 χιλιόμετρα μακριά και απο το πληκτρολόγιό του, χωρίς να έχει ιδέα...
+1
στο έχω πει και εγώ αυτό. -
διαγνωσεις εξ αποστεσεως δεν μπορει να κανει κανενας, υποθεσεις ομως ναι
-
'Κοντός ψαλμός αληλούϊα'
Θα πάρει δίπλωμα σε λίγο και όλες οι πιθανές ζημιές θα βγούν εντός μηνός... -
Ο χρήστης umaga έγραψε:
διαγνωσεις εξ αποστεσεως δεν μπορει να κανει κανενας, υποθεσεις ομως ναιμια υπόθεση είναι και ρήγμα στο μπλοκ, αλλά αν του το πω θα σαλτάρει ο Γιαννάκης' ωχ ωχ μου ξέφυγε
-
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
διαγνωσεις εξ αποστεσεως δεν μπορει να κανει κανενας, υποθεσεις ομως ναι
μια υπόθεση είναι και ρήγμα στο μπλοκ, αλλά αν του το πω θα σαλτάρει ο Γιαννάκης' ωχ ωχ μου ξέφυγε
τι τι τι τι ειναι αυτο????
-
Σάλταρε ήδη....
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Σάλταρε ήδη....ΟΧΙ θα δειξω την απαιτουμενη ψυχραιμια!
Αναπαλαίωση peugeot 304