-
Έχω TOYOTA AVENSIS 1600CC του 2000 και μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Όταν το αφήνω στον ήλιο παρκαρισμένο για πολλές ώρες μετά δεν μπορεί να πάρει μπροστά, η μίζα γυρνά κανονικά αλλά δεν παίρνει. Αν το δοκιμάσω 2-3 φορές θα μπουκώσει και τέρμα, Αν πατήσω γκάζι και δοκιμάσω θα πάρει. Έχω ελέγξει τρόμπα μπέκ αναθυμιάσεις αλλά τίποτα. Μήπως υπάρχει κάποια ιδέα τι άλλο να ψάξω;;;
-
Έχω TOYOTA AVENSIS 1600CC του 2000 και μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Όταν το αφήνω στον ήλιο παρκαρισμένο για πολλές ώρες μετά δεν μπορεί να πάρει μπροστά, η μίζα γυρνά κανονικά αλλά δεν παίρνει. Αν το δοκιμάσω 2-3 φορές θα μπουκώσει και τέρμα, Αν πατήσω γκάζι και δοκιμάσω θα πάρει. Έχω ελέγξει τρόμπα μπέκ αναθυμιάσεις αλλά τίποτα. Μήπως υπάρχει κάποια ιδέα τι άλλο να ψάξω;;;
-
-
Εχει αναψει ( αν εχει τετοιο ) λαμπακι για προβλημα??
-
Προφανώς κάτι γίνεται με τη βενζίνη σου. Ο ήλιος μάλλον στεγνωνει αυτή που έχει μείνει. Έχεις δοκιμάσει να γυρίσεις 3-4 φορές το κλειδι όχι όμως στη μίζα μέχρι το ον για να ¨γεμισεϊ βενζίνη το κύκλωμα απο την αντλία?
-
Στον ηλιο? Προφανως εννοεις η θερμοκρασια περιβαλλοντος να ειναι πολυ υψηλη 32+. Μηπως η βαλβιδα ψυχρης τα χει παιξει και αντιλαμβανεται ζεστο τον κινητηρα και δεν δινει σωστο μιγμα? Οταν το αμαξι εχει δουλεψει και ειναι σε θερμοκρασια λειτουργιας παιρνει ευκολα? Το βραδυ με την δροσια παιρνει καλα?
-
Ο χρήστης koumpana έγραψε:
Έχω TOYOTA AVENSIS 1600CC του 2000 και μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Όταν το αφήνω στον ήλιο παρκαρισμένο για πολλές ώρες μετά δεν μπορεί να πάρει μπροστά, η μίζα γυρνά κανονικά αλλά δεν παίρνει. Αν το δοκιμάσω 2-3 φορές θα μπουκώσει και τέρμα, Αν πατήσω γκάζι και δοκιμάσω θα πάρει. Έχω ελέγξει τρόμπα μπέκ αναθυμιάσεις αλλά τίποτα. Μήπως υπάρχει κάποια ιδέα τι άλλο να ψάξω;;;Δές και τον αισθητήρα κρύου ξεκινήματος.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Oταν είναι κρύο παίρνει κανονικά, αν πάρει μετά δεν παρουσιάζει πρόβλημα οσες φορές και να τα βάλω μπροστά. Το πρόβλημα παρουσιάζεται οταν είναι σταματημένο για κάποιες ώρες στον ήλιο και με 33+
-
Στην τογιοτα το εχουν βαλει στο κομπιουτερ μηπως δειξει καποιο κοδικό βλάβης??
Γιατι μπορει να ειναι και ο αισθητηρας θερμοκρασίας του μοτερ ( να μην 'δινει' οτι ειναι ζεστο πλεον το μοτερ)
γι αυτο ρωτησα και για λαμπακι -
Oxi κανένα λαμπάκι δεν ανάβει. Ο εγκέφαλος όλα τα δείχνει καθαρά.
-
Αρα μαλλον ειναι κατι 'μηχανικο' ή εστω μη ηλεκτρονικά ελεγχομενο ( κατι σου ειπα τωρα...)
οκ μου ηρθε μια κουλη ιδεα...
ο ρυθμιστης πιεσης της βενζινης το κανει με μια μεμβρανη.
Αν αυτη ειναι στα 'τελειωματα' της γινεται διαπερατη απο την βενζινη και πεφτει η πιεση στο κυκλωμα ( κατι σαν τις παλιες τρομπες βενζινης τις μηχανικές που αμα ζεστενονταν πολυ δεν εστελναν βενζινα κι επρεπε να κρυωσουν με..... ντοματα) -
Θα πρεπει να βεβαιωθεις οτι στελνει ρευμα,αφου λες οτι μπουκωνει στελνει βενζινη.Επισης εχεις συναγερμο;Υπαρχει δυνατοτητα απενεργοποιησης του;
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Αρα μαλλον ειναι κατι 'μηχανικο' ή εστω μη ηλεκτρονικά ελεγχομενο ( κατι σου ειπα τωρα...)οκ μου ηρθε μια κουλη ιδεα...
ο ρυθμιστης πιεσης της βενζινης το κανει με μια μεμβρανη.
Αν αυτη ειναι στα 'τελειωματα' της γινεται διαπερατη απο την βενζινη και πεφτει η πιεση στο κυκλωμα ( κατι σαν τις παλιες τρομπες βενζινης τις μηχανικές που αμα ζεστενονταν πολυ δεν εστελναν βενζινα κι επρεπε να κρυωσουν με..... ντοματα)Τι θυμήθηκες τώρα!!!! Ντομάτα στην αντλία και πιπέρι στο ψυγείο!!!
-
Για το ψηγειο εγω ξερω Ελληνικό καφε Λουμιδη!!! ( Το σκοτωσαμε το θεμα αλλα τουλαχιστον αυτη τη φορα με χιουμορ...)
Σοβαρα τωρα δεν μου κανει απιθανο γιατι ο ρυθμιστής ειναι ενα καθαρα μηχανικό εξαρτημα που δεν ελεγχεται απο τον εγκεφαλο αρα δεν δινει κωδικους βλαβης..
και τα σημερινα μαστορια δυστυχως αν δεν διχνει κατι το reader... χανουν τα αυγα και τα καλαθια... ( γενικά μιλλάω )
-
Συναγερμός δεν υπάρχει, πιέσεις βενζίνης έχουν μετρηθεί κανονικές , φιλτρα έχουν αλλαχτεί, βενζινάδικα έχω αλλάξει, ηλεκτρολόγοι- μηχανικοί - αντιπροσωπεία σηκώνουν τα χέρια και απο πέρσι μου λένε θα το βρούμε (τον χειμώνα ποτέ δεν έχω πρόβλημα) τώρα λέω να το ... τάξω μπάς και βρώ το πρόβλήμα .....
-
αισθητηρας στροφαλου;
-
οταν ειναι ζεστο το αμαξι και το σβησεις και το ξαναξεκινησεις αμεσως ξεκιναει?
-
Bill θα εβγαζε κωδικό σφαλματος...
Την πιεση οκ την πιανει. δοκιμασατε κι αν την κραταει κι ολας?
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Bill θα εβγαζε κωδικό σφαλματος...Την πιεση οκ την πιανει. δοκιμασατε κι αν την κραταει κι ολας?
Οχι απαραιτητα.Αλλωστε δεν μας λεει αν το ελενχουν την στιγμη που δεν αναβει.Πρεπει να ελενξει αν πηγαινει ρευμα,βενζινη λεει οτι εχει αφου μπουκωνει.Αν δεν επιανε σωστη πιεση θα ρεταριζε αφου αναβε η μηχανη.
Μασαμε φυλλα και βγαζουμε χρησμους
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μασαμε φυλλα και βγαζουμε χρησμουςΑν μη τι αλλο το παλευουμε εξασκόντας και τις γνωσεις μας..
Δέν παίρνει μπροστά στον ήλιο