-
δεν ξερω εαν εχετε δει την εκπομπη του Σαμουηλη που σωζει οικονομικα καμμενους....
το ερωτημα μου ειναι πως ενας υπαλληλος με 1000-1200 ευρω εβγαζε 30-40 καρτες και τις χρεωνε 50 και 60 χιλιαρικα!!!
δεν υπηρχε ΤΗΡΕΣΙΑΣ και διατραπεζικο για να ελεγχει τον καθενα;;;
δηλαδη δεν επρεπε να του εβγαζαν κοκκινη καρτα στη 4-5η καρτα και να εθεταν οριο το διχιλιαρο πχ;;
και δευτερον τι στο διαολο αγοραζαν και ειχαν 60 χιλιαρικα σε καρτες;;;
-
δεν ξερω εαν εχετε δει την εκπομπη του Σαμουηλη που σωζει οικονομικα καμμενους....
το ερωτημα μου ειναι πως ενας υπαλληλος με 1000-1200 ευρω εβγαζε 30-40 καρτες και τις χρεωνε 50 και 60 χιλιαρικα!!!
δηλαδη δεν επρεπε να του εβγαζαν κοκκινη καρτα στη 4-5η καρτα και να εθεταν οριο το διχιλιαρο πχ;;
-
-
Ολα αυτα υπαρχουν σε διαφορα θεματα εδω μεσα στο φορουμ
-
Εδω η αδερφη μου πριν πιασει δουλεια (οσο ηταν ακομα φοιτητρια) της ειχαν παει το ορια της φοιτητικης καρτας απο τα 800 στα 2 χιλιαρικα και σε καποια φαση της ειχαν δωσει και 2η , ειχε δηλαδη οριο 4κ ατομο με μηδενικο εισοδημα
Αλλα ναι οντως πρεπει να υπαρχουν ηδη σχετικα θεματα...
Τις παλιοτερες εποχες επαιρναν καθε μερα τηλεφωνο τον πατερα μου και του ελεγαν οτι εγκριθηκε δανειο στο ονομα του..
Οποτε αμα βαλεις και λιγα ζωα μεσα στην εξισωση και λιγα εχουν γινει..
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
ειδικα μια τραπεζα(eurobank) δινει και εδινε αβερτα κουβερτα καρτες
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ολα αυτα υπαρχουν σε διαφορα θεματα εδω μεσα στο φορουμδικιο εχεις αλλα με τσαντισε η συζητηση που ειχα το πρωϊ με εναν φιλο μου...
περι του αγνου αθωου λαου που κανανε θυμα..και οχι οτι στους μαλακες και τους ηλιθιους τα θελει ο κολος τους.. -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Ολα αυτα υπαρχουν σε διαφορα θεματα εδω μεσα στο φορουμ
δικιο εχεις αλλα με τσαντισε η συζητηση που ειχα το πρωϊ με εναν φιλο μου...
περι του αγνου αθωου λαου που κανανε θυμα..και οχι οτι στους μαλακες και τους ηλιθιους τα θελει ο κολος τους..Δεν μαλωνω , αλλα κατσε τωρα ποιος αγνος αθωος λαος?? Μονοι τους δεν χρεωθηκαν?? Τους φταιει κανεις?? Οπως στρωνει κανεις ας κοιμηθει. Εβγαζαν την μια καρτα πισω απο την αλλη για να ξεχρεωνουν και τελικα ολο αυτο εγινε ενας φαυλος κυκλος. Επιλογες ειναι αυτες, καποιες ειναι σωστες, καποιες ειναι λαθος.
-
Ακριβώς αυτό δηλαδή που έκανε και το ελληνικό δημόσιο
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ακριβώς αυτό δηλαδή που έκανε και το ελληνικό δημόσιοΟλοι ειχαν τον ιδιο δασκαλο
-
Η τωρινη κατασταση ολων των πολιτων που μπλεχτηκαν με τραπεζες,δανεια,πιστωτικες εκει οφειλετε.Αν ο καθενας απλωνε το χερακι του μεχρι εκει που εφτανε και οχι παραπερα τωρα δεν θα ειχαν τοσο σοβαρο οικονομικο προβλημα.Αλλα οταν το ιδιο το κρατος λειτουργει ετσι οι πολιτες του δεν θα το κανουν???
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ειδικα μια τραπεζα(eurobank) δινει και εδινε αβερτα κουβερτα καρτεςστους φοιτητες παντως εδινε αβερτα η citibank
πρεπει να τους ειχα πετυχει 5-6 φορες να θελουν να μου δωσουν καρτα
προσωπικα απεχθανομαι να χρωσταω για αυτο και δεν εβγαλα ποτε και δεν ξερω αν θα βγαλω ποτε..μονο χρεωστικες, πιστωτικες με επιτοκια και @@διες και δοσεις δε θελω με τιποτα
διαφορετικα αν δεν εχω , δεν το παιρνω
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Λέτε γι' αυτό να επιθυμούν κάποιοι την επιστροφή στην δραχμή ;Για να καλύψουν τις αμαρτίες τους (=καταναλωτικά-κάρτες) σε € ; ; ;
Οι τράπεζα ποτέ δεν ξεχνάει. Και σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή, με πληθωρισμό (άρα και κουλά επιτόκια... ) και υποτιμημένο τραγικά νόμισμα, δεν νομίζω να γίνουν τα πράγματα καλύτερα γι' αυτούς...
Γενικώς βέβαια, στο σενάριο δραχμής, δεν θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα για κανέναν, αλλά να χαμε να λέγαμε...
-
Το θεμα με τον Ελληνα ειναι οτι δεν μπορει να συγκρατηθει ,γιατι καθε μερα δεχεται πλυση εγκεφαλου απο τα ΜΜΕ. Για παραδειγμα κοιτας κατι που σου αρεσει και ειναι ακριβο ,αλλα οχι απολυτως αναγκαιο(οπως ενα συνθετο για το σαλονι για να αντικαταστησει το παλιο σου). Η καρτα σου δινει την ψευδαισθηση οτι εχεις τα χρηματα να το παρεις και το παιρνεις οπως παιρνεις και αλλα πραγματα.
Ξαφνικα απο εκει που δεν χρωσταγες, χρωστας 6000ε στην καρτα. Την εχω πατησει εγω και ξερω πως ειναι το συναισθημα. Το δις εξαρματειν ουκ ανδρος σοφου. Οι πιστωτικες πλεον εχουν κλεισει και ολοι στην οικογενεια εχουμε συμβιβαστει και αγοραζουμε αυτα που μπορει η τσεπη μας
-
Ναι, αυτό είναι το τραγικό: σε πολλές συζητήσεις υπάρχουν άτομα που εύχονται επιστροφή στην δραχμή, χρεοκοπίες κλπ γιατί έχουν την αντίληψη πως θα γίνει και reset στα χρέη τους.
-
Ο λαός φυσικά και δεν είναι αθώος, και θα πρέπει να έχει την ευθύνη των πράξεων του, αλλα πολύ περισότερο δεν μπορεί να είναι η τράπεζα αθώα, που άλλωστε ούτε άγνοια του πώς δουλεύουν τα πράγματα είχε, και φέρει ακαίραια την ευθύνη του χαρτοφυλακίου της, και άρα θα έπρεπε να υποστεί της συνέπειες της ανεύθυνης λειτουργείας της.
(Σε κάποιο παράλληλο συμπαν αυτα ετσι, μην λέμε και ότι θέλουμε)
-
Η τραπεζα την δουλεια της κανει με σκοπο να βγει κερδισμενη αν ο αλλος ειναι θυμα και χαφτει οτι του πασαρουν δεν του φταιει κανεις παρα ο ιδιος του ο εαυτος.
Σαφως και η τραπεζα ειναι ουσιαστικα ''τοκογλυφος'' αλλα νομιμος οσον αφορα τα δανεια,για τις πιστωτικες δεν υπαρχει θεμα συζητησης... -
Ο χρήστης Pez έγραψε:
Ο λαός φυσικά και δεν είναι αθώος, και θα πρέπει να έχει την ευθύνη των πράξεων του, αλλα πολύ περισότερο δεν μπορεί να είναι η τράπεζα αθώα, που άλλωστε ούτε άγνοια του πώς δουλεύουν τα πράγματα είχε, και φέρει ακαίραια την ευθύνη του χαρτοφυλακίου της, και άρα θα έπρεπε να υποστεί της συνέπειες της ανεύθυνης λειτουργείας της.(Σε κάποιο παράλληλο συμπαν αυτα ετσι, μην λέμε και ότι θέλουμε)
Μάλλον σε αυτό το σύμπαν.
Η τράπεζα δάνειζε χωρίς εγγυήσεις με σκοπό τι; Να χρεωθεί το σύμπαν για να αποπληρώσει πότε;Κακά τα ψέματα, όλοι πρέπει να πληρώσουν το τίμημα της ανεξέλεγκτης δανειοδότησης: Και οι δανειολήπτες αλλά και οι δανειοδότες (ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΤΑΙΝΕ ΕΞΙΣΟΥ).
_
-
Σε δανείζω, δεν σου χαρίζω. Πουθενά δεν σου αποκρύπτω ότι πρόκειται περί δανείου. Αν εσύ τη λέξη δάνειο, δανεικά κλπ, λέξεις όχι ειδικές αλλά της καθομιλουμένης δεν τις καταλαβαίνεις δεν σου φταίω εγώ.
Ναι ρισκάρισα με το να δίνω δάνεια σε πολλούς και μπορεί μερικοί να μην με ξεχρεώσουν ποτέ από τους άλλους όμως αργά ή γρήγορα θα τους τα πάρω, το δικαίωμά του ο δανειστής δεν το χάνει (και ο άλλος το χρέος του). Και η τράπεζα το ήξερε από πριν αυτό και το έκανε εν γνώσει της.... σε τι φταίει στο ότι θα χάσει μερικούς (που το ήξερε) και ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τα πάρει από τους άλλους (που πάλι το ήξερε, η δουλειά της είναι).
Κι αν θέλουν τους κάνω δόσεις πολλές να τους έχω στο χέρι μια ζωή.... πελάτες μου! Ή τους παίρνω το αυτοκίνητο το σπίτι κλπ...
υπερχρεωμενες καρτες τραπεζης..πως εγινε;;