-
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα στο ενδιαφέρον αυτό φόρουμ.
Η βοήθειά σας θα ήταν ιδιαίτερη πολύτιμη όσο αφορά την επιλογή ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα του VAG group Audi A4 Avant (1800cc,120Hp) και VW Passat Variant (1800cc,160Hp).
Ο χαρακτήρας του επόμενού μου αυτοκινήτου έχει αποφασιστεί και θα είναι station wagon (MPV και SUV έχουν απορριφθεί) όπως επίσης και τα μοντέλα τα οποία με ενδιαφέρουν μιας και κατά τη διαδικασία της επιλογής έχουν απορριφθεί για διαφορετικούς λόγους το καθένα τα Ford Mondeo, Toyota Avensis, Volvo V60, Opel Insignia, Alfa Romeo 159 και όλα τα γαλλικά ανεξαρτήτως κατασκευαστή μιας και το τωρινό μου αυτοκίνητο Peugeot 307 δεν με άφησε καθόλου ικανοποιημένο (το αντίθετο μάλιστα).
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το Α4 βγαίνει εξοπλισμένο με την έκδοση Business στα 32000€ περίπου με πολύ καλό εξοπλισμό ενώ το passat κοστολογείται στις 30000€ η έκδοση Highline.
Οι βασικές διαφορές στον εξοπλισμό τους είναι ότι το Α4 έχει φώτα xenon ενώ το passat διαθέτει ορθοπεδικά δερμάτινα καθίσματα με πολλαπλές ρυθμίσεις.
Το Α4 μου αρέσει περισσότερο εξωτερικά και εσωτερικά ενώ το passat είναι αισθητά πιο ευρύχωρο στο εσωτερικό του και με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.
Τέλος να αναφέρω ότι δεν έχω κάνει test drive κανένα από τα παραπάνω, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στο μήνα.
Τι λέτε λοιπόν, θεωρείτε ότι το passat είναι το best value for money ή ότι το Α4 αξίζει περισσότερο σαν συνολική επιλογή;Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.
-
Η βοήθειά σας θα ήταν ιδιαίτερη πολύτιμη όσο αφορά την επιλογή ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα του VAG group Audi A4 Avant (1800cc,120Hp) και VW Passat Variant (1800cc,160Hp).
Ο χαρακτήρας του επόμενού μου αυτοκινήτου έχει αποφασιστεί και θα είναι station wagon (MPV και SUV έχουν απορριφθεί) όπως επίσης και τα μοντέλα τα οποία με ενδιαφέρουν μιας και κατά τη διαδικασία της επιλογής έχουν απορριφθεί για διαφορετικούς λόγους το καθένα τα Ford Mondeo, Toyota Avensis, Volvo V60, Opel Insignia, Alfa Romeo 159 και όλα τα γαλλικά ανεξαρτήτως κατασκευαστή μιας και το τωρινό μου αυτοκίνητο Peugeot 307 δεν με άφησε καθόλου ικανοποιημένο (το αντίθετο μάλιστα).
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το Α4 βγαίνει εξοπλισμένο με την έκδοση Business στα 32000€ περίπου με πολύ καλό εξοπλισμό ενώ το passat κοστολογείται στις 30000€ η έκδοση Highline.
Οι βασικές διαφορές στον εξοπλισμό τους είναι ότι το Α4 έχει φώτα xenon ενώ το passat διαθέτει ορθοπεδικά δερμάτινα καθίσματα με πολλαπλές ρυθμίσεις.
Το Α4 μου αρέσει περισσότερο εξωτερικά και εσωτερικά ενώ το passat είναι αισθητά πιο ευρύχωρο στο εσωτερικό του και με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.
Τέλος να αναφέρω ότι δεν έχω κάνει test drive κανένα από τα παραπάνω, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στο μήνα.
Τι λέτε λοιπόν, θεωρείτε ότι το passat είναι το best value for money ή ότι το Α4 αξίζει περισσότερο σαν συνολική επιλογή;Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.
-
-
Εφόσον η επιλογή γίνεται με βασικό κριτήριο τους χώρους τότε αυτομάτως προκρίνεται το πιο ευρύχωρο, δηλαδή το Passat, που ταυτόχρονα είναι και φθηνότερο και έχει και 40hp παραπάνω. Κατά τα άλλα και τα 2 οχήματα είναι αδιάφοροι ανθρωπομεταφορείς.
-
Απο τα δυο που αναφερεις πιστευω οτι το Passat ειναι η καλυτερη επιλογη, αλλα γιατι απεριψες το Mondeo;
-
Ο χρήστης wwc έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα στο ενδιαφέρον αυτό φόρουμ.Η βοήθειά σας θα ήταν ιδιαίτερη πολύτιμη όσο αφορά την επιλογή ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα του VAG group Audi A4 Avant (1800cc,120Hp) και VW Passat Variant (1800cc,160Hp).
Passat και του βάζεις και Dsg
-
@stefan147: Σωστή η παρατήρησή σου αλλά αυτός είναι βασικά ο σκοπός του επόμενου αυτοκινήτου μου ως οικογενιακό που θα οδηγείται επίσης και από τη σύζυγό μου.
@vespa: Την Ford την εκτιμώ πολύ ως εταιρία και ειδικά με τους καινούριους κινητήρες το mondeo είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή αλλά απορρίφθηκε λόγω συζύγου στην οποία δεν άρεσε καθόλου η εσωτερική και κυρίως η εξωτερική εμφάνιση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου
Εν ολίγοις τα δύο παραπάνω αυτοκινήτα είναι τα μόνα που χαίρουν κοινής εκτίμησης και από τους δυό μας.
Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν υπάρχουν διαφορές στο κόστος των service ανάμεσα στις δύο εταιρίες (με τα ίδια αναλώσιμα εννοείται) όπως επίσης και αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές όσο αφορά την επισκευή ιδίων ζημιών (πχ αλλαγή προφυλακτήρα ή σπασμένου καθρέπτη κλπ) -
Οι διαφορές στο θέμα κόστους συντήρησης είναι απειροελάχιστες για τα 2 αυτοκίνητα εφόσον μοιράζονται και αρκετά μηχανικά μέρη. Κατά τα άλλα η καλύτερη πρόταση ήταν η ανωτέρω, δηλαδή για Passat με DSG που λογικά βρίσκεται εντός του budget. Φαντάζομαι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες οποιουδήποτε οικογενειάρχη με ευκολία.
-
Passat με dsg και θα είσαι υπερπληρης θα το απολαύσεις όσο δεν φαντάζεται είναι φανταστικό αυτοκίνητο το καινούριο passat εγω το παρήγγειλαν σε sedan και θα δεις πόσο γρήγορα θα ξεχάσεις την ομορφιά του a4.
-
Να τολμήσω να ρωτήσω από που προκύπτει η τόση σιγουριά περί απόλαυσης του αυτοκινήτου όταν ακόμα δεν το έχεις παραλάβει καν?? Μην υπερβάλλουμε έτσι ρε παιδιά....κάνουμε μια επιλογή και αυτομάτως εκτοξεύεται στα ουράνια πέραν των υπολοίπων. Καλό το Passat αλλά μέχρι εκεί. Αμάξι για να κάνεις τη δουλίτσα σου είναι.
-
Στέφανε... σε λυπάμαι... χεχε
-
Φίλε μου αυτοκίνητα σαν το νέο ford c-max 1.6 ecoboost 182 titanium,peugeot 3008 1.6 thp grip control premium pack,skoda yeti 1.8 tsi expierence γιατί δεν είναι στη λίστα σου? Και λίγο πιο φτηνά είναι και λίγο πιο μαζεμένα σε διαστάσεις με καλούς χώρους είναι.Ίσως και το νέο focus station που έρχεται σε κανά μήνα.Τέσπα μεταξύ των δύο passat 1.8 με dsg,xenon και πανοραμική οροφή με δέρμα τρουφα.
-
Σας ευχαριστώ πολύ για όλα τα σχόλιά σας και τις προτάσεις σας.
Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τον εξοπλισμό του Α4 πρόσεξα ότι προσφέρει ζάντες αλουμινίου με διαστάσεις 245/45 R17.
Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στο θέμα ζάντες και ελαστικά αλλά μήπως είναι υπερβολική η διάσταση αυτή για ένα αυτοκίνητο με 120Hp? Ποια μπορεί να είναι τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα της επιλογής μιας τέτοιας διάστασης ελαστικών?
Το passat αντίθετα διαθέτει ελαστικά 235/45 R17 αλλά διαθέτει και μεγαλύτερη ιπποδύναμη το οποίο και πάλι δεν ξέρω αν δικαιολογεί τη διάσταση αυτή. -
Το πλεονέκτημα είναι το φαίνεσθαι, το μειονέκτημα είναι ΟΛΑ τα άλλα...
-
REALZEUS θα εκτιμούσα αν μπορούσες να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός ώστε να πάρω τουλάχιστον μια ιδέα για τα μειονεκτήματα στα οποία αναφέρεσαι
-
Ο χρήστης wwc έγραψε:
Σας ευχαριστώ πολύ για όλα τα σχόλιά σας και τις προτάσεις σας.
Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τον εξοπλισμό του Α4 πρόσεξα ότι προσφέρει ζάντες αλουμινίου με διαστάσεις 245/45 R17.
Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στο θέμα ζάντες και ελαστικά αλλά μήπως είναι υπερβολική η διάσταση αυτή για ένα αυτοκίνητο με 120Hp? Ποια μπορεί να είναι τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα της επιλογής μιας τέτοιας διάστασης ελαστικών?
Το passat αντίθετα διαθέτει ελαστικά 235/45 R17 αλλά διαθέτει και μεγαλύτερη ιπποδύναμη το οποίο και πάλι δεν ξέρω αν δικαιολογεί τη διάσταση αυτή.Καλώς ήρθες!
Αν δεν είναι τυπογραφικό το λάθος για τις ζάντες του Αουντι τότε πρόκειται για επική ανοησία των μηχανικών της. 120 άλογα εντελώς πνιγμένα.
Πέρα όμως από τις ζάντες, νομίζω ότι θα πρέπει να πας στα περισσότερα άλογα. Όχι για 'Γκαζιάρικές' προσεγγίσεις αλλα γιατί 120 άλογα σε βαρύ σασί με οικογένεια και αποσκευές δεν είναι ιδανικός συνδυασμός. Και ακόμη και το ομορφότερο αυτοκίνητο μετά από κάποιους μήνες/λίγα χρόνια αρχίζεις να το συνηθίζεις και εν τέλει ίσως και να το βαρεθείς. Τα άλογα όμως τα παραπάνω θα είναι πάντοτε κάτω από το δεξί σου πόδι να σε μετακινούν όχι γρηγορότερα απαραίτητα αλλά σίγουρα ασφαλέστερα.
Αν το αυτόματο δεν αποτελεί 'φόβο' για σένα ή/και για τη σύζυγο νομίζω ότι η επιλογή Passat/Dsg/160 άλογα είναι ιδανική, όπως αναφέρθηκε και από άλλους συνφορουμίτες.
Δεν το λες και άσχημο.
-
Οι 17αρες με τα σημερινά δεδομένα και με τη ροπή που έχουν τα 2 αμάξια δεν είναι υπερβολή. Υπερβολή είναι το 235/245 πέλμα που το μόνο που θα προσφέρει θα είναι υψηλότερες καταναλώσεις, μεγάλο κόστος αλλαγής ελαστικών και άντε και λίγο καλύτερο φρενάρισμα.
@προφέσορ
Άσχημο δεν ξέρω αν το λες, αλλά για το πεις όμορφο θέλει πολύ αλκοόλ.... -
Τα SW είναι συνήθως πιο σκληρά πίσω. Αυτά τα 2 διαφέρουν στην συμπεριφορά απο τα αντίστοιχα 4θυρα?
Εχοντας μια εικόνα απο 2 γενιές Passat (4θυρες) μου άρεσε και η συμπεριφορά τους στον δρόμο. -
Aν ο άνθρωπος ήθελε ομορφιά θα έπαιρνε τη Brera ( ΙΚΕ ακούει? Όβερ)..
Πρακτικότητα, ποιότητα, χώρους ψάχνει.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
@Stefan,Aν ο άνθρωπος ήθελε ομορφιά θα έπαιρνε τη Brera ( ΙΚΕ ακούει? Όβερ)..
Πρακτικότητα, ποιότητα, χώρους ψάχνει.
Προφανώς!! Γι' αυτό κι εξαρχής έχω προτείνει το Πασσατ με dsg...
Audi A4 Avant(120Hp) vs VW Passat variant (160Hp)