-
Έριξαν ήδη λεφτά στην Giorgio. Για C Segment hatch δεν θα ρίξουν από ότι φαίνεται, αλλά θα ρίξουν για SUV (Tonale). Προσωπικά μου είναι αδιάφορα αυτά τα SUVs, αλλά αφου αυτά πουλάνε, τέτοια θα βγάλει η μάρκα... Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι μικρομεσαία (C) hatches, για όσους αγαπούν την οδήγηση, μένουν μόνον τρία (1, Focus, Leon).
-
-
Εδώ, το θρεντ δεν βλεπαμε.....που το ξεθαψες;;
-
Εδώ, το θρεντ δεν βλεπαμε.....που το ξεθαψες;;
Πάντα οι Alfa ήταν οι αγαπημένες μου (ας πούμε κάτι σαν τη suzuki και τη δική σου κούλα , Lap).
Στο βίντεο κατά την άποψη μου, λέει μεταξύ άλλων και δύο αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα α) η Alfa είχε επίσης κάνει δοκιμές με wankel κινητήρες και β) ο ηλεκτρονικός έλεγχος λειτουργίας κινητήρα CEM (που δεν περιλαμβάνει μόνο την ηλεκτρονική ανάφλεξη,αλλά και με διακοπή λειτουργίας των 2 από 4 κυλίνδρων) είχε εφευρεθεί πρίν 40 έτη από την Alfa κι όχι τα τελευταία χρόνια που παρουσιάζεται ως επίτευγμα κυρίως των Γερμανών/ VW κ.τ.λ.
-
και η citroen έπαιξε με τους wankel.
Καλά η άλφα καμία σχέση με τα ιαπωνικα ζουζούνια, εννοείται.
Εγώ πέρα από κάποια μοντέλα όπως την 156 και 159 που τα θεωρώ απίστευτα αυτοκίνητα δεν μου πολυγεμιζε το μάτι,
Δηλαδή κατι mito, 166 (αν και αυτή ήταν κάτι το ιδιαιτερο) 145-146, 147,giulietta, stelvio, gt κτλ ....δεν
Μοιάζουν ημιτελή. Κάτι σαν να περίμενες και ποιοτικά και κυρθως αισθητικα το διαφορετικό και τελικά θα το έχει παντα η επόμενη άλφα, που ποτέ δεν το ειχε κτλ.
-
Κρίνοντας τα όλα στην εποχή τους:
H 156 κουκλάρα και φοβερή στο δρόμο. Το ίδιο και η τρέχουσα Giulia.
Η 147 επίσης κουκλάρα και πολύ ευχάριστη στο δρόμο, αλλά με τους χειρότερους χώρους της κατηγορίας των μικρομεσαίων.
Η 159 πέραν της ομορφιάς μετριομέτρια, όντας πολύ βαριά και με ανεπαρκείς κινητήρες για το βάρος της (πλην 1.75 TBi).
Η 166, παρόλο που δεν ήταν στο τοπ της κατηγοριας της, εμένα μου φαίνεται ακόμη πολύ γοητευτική και κομψή.
Giulietta και Mito όμορφες και ευχάριστες στο δρόμο, αλλά όχι ολοκληρωμένες. Το ίδιο και οι 145, 146.
-
Σωστά, όταν έγραφα για την 159 είχα στο μυαλό μου την 1750tbi και όχι την 2.2
Πολύ άκυρη η 2.2.
-
Κρίνοντας τα όλα στην εποχή τους:
H 156 κουκλάρα και φοβερή στο δρόμο. Το ίδιο και η τρέχουσα Giulia.
Η 147 επίσης κουκλάρα και πολύ ευχάριστη στο δρόμο, αλλά με τους χειρότερους χώρους της κατηγορίας των μικρομεσαίων.
Η 159 πέραν της ομορφιάς μετριομέτρια, όντας πολύ βαριά και με ανεπαρκείς κινητήρες για το βάρος της (πλην 1.75 TBi).
Η 166, παρόλο που δεν ήταν στο τοπ της κατηγοριας της, εμένα μου φαίνεται ακόμη πολύ γοητευτική και κομψή.
Giulietta και Mito όμορφες και ευχάριστες στο δρόμο, αλλά όχι ολοκληρωμένες. Το ίδιο και οι 145, 146.
Η 159 2.2 ήταν αξιοπρεπέστατη στην ευθεία και πολύ καλά στημένη.
Η 166 ήταν στο τοπ σε πολλά θέματα. Οδηγικά αντίπαλός της 2.0 ΤΒ ήταν μόνο οι εξακύλινδρες Ε39. -
Η 159 2.2 (και πολύ περισσότερο οι 1.9 και 1.8) ήταν πολύ βαριά αυτοκίνητα, με μέτριους κινητήρες από τη GM, καταβόθρες από κατανάλωση και αργές για τα κυβικά και την ιπποδύναμη τους επιδόσεις, λόγω βάρους. Ενγένει ανάξιες να φέρουν το σήμα της AR.
H 166, όπως είπα, δεν ήταν στο τοπ της κατηγορίας της. Εκεί ήταν όντως η 5άρα Ε39, σε οποιαδήποτε αντίστοιχη έκδοση και αν τις συγκρίνεις.
-
Ε καλά καμία alfa romeo της σύγχρονης εποχής δεν φημιζοταν για τα μικρά της βαρη
Όλες ήταν πάντα στο άνω ακρο των βαρών,
Στη 159 θυμάμαι που ήταν το απόλυτο σενταν σε έλεγχο του μπροστίνου τμηματος και γενικά σε ποιότητα κύλισης και ικανοτητα στρηψιματος.
Αισθητικά ήταν για εμένα εξαιρετικη
-
Μιας και άρχισε ο γιατρός
Πάρτε να έχετε...φαγωθηκατε με τις άλφα. Ορίστε η QV
Να γιατί δεν ασχολούμαι διότι μου δημιουργούνται ψυχικά απωθημένα. Δείτε θέση οδήγησης
Καλά ασχολούμαι με αυτοκίνητα που μπορώ να αγοράσω..... Να νιώθω ότι μπορώ να εκπληρώσω τον πόθο.. τι θελω και ασχολούμαι με αυτά τα ονειρικά αυτοκίνητα ;
-
Σιγά ρε η γύρε μην ήταν η 159 το απόλυτο σεντάν σε ποιότητα κύλισης και στρίψιμο. Η 3άρα ήταν σαφώς ανώτερη σε οδική συμπεριφορά.
-
Εγω θυμαμαι πως οταν βγηκε ο τυπος ελεγε πως ηταν ανωτερη της 3αρα της εποχής. Ειχε μάλιστα και τα καλύτερα ηλεκτρονικά ενώ το τιμόνι της αν και μπροσθιοκινητο ήταν ισαξιο
Τσπ στο ιδιο επίπεδο είναι χοντρικά. -
Μιας και άρχισε ο γιατρός
Πάρτε να έχετε...φαγωθηκατε με τις άλφα. Ορίστε η QV
Να γιατί δεν ασχολούμαι διότι μου δημιουργούνται ψυχικά απωθημένα. Δείτε θέση οδήγησης
Καλά ασχολούμαι με αυτοκίνητα που μπορώ να αγοράσω..... Να νιώθω ότι μπορώ να εκπληρώσω τον πόθο.. τι θελω και ασχολούμαι με αυτά τα ονειρικά αυτοκίνητα ;
Αχ, Giulia!
-
Αααααχ!
-
Όσον αφορά την 159 2.2, εγώ δεν είπα ότι είναι αργό αυτοκίνητο με απόλυτα κριτήρια. Είπα (και επιμένω) ότι η 159 2.2 είναι αργή για τα κυβικά της (2200) και την ιπποδύναμη της (185 άλογα).
Όσο για τη θυμηδία που σου προκαλεί η σύγκριση 520i E39 με 166 2.0 TS, να το ψάξεις! Μάλλον ο εγκλεισμός των ημερών στο προκαλεί...
Γιατί και περίπου εξίσου γρήγορη και πιο οικονομική είναι η Ε39, όπως μπορείς να δεις παρακάτω: http://similarcar.com/en/Alfa-Romeo-166-III-2.0-i-16V-T.Spark-150HP-manual-versus-BMW-5-Series-E39-Sedan-520-i-150HP-manual
Κατά τ' άλλα προφανώς η Ε39 είναι ακόμη καλύτερη και σαφώς πιο ολοκληρωμένη με τα υπέροχα εξακύλινδρα μοτέρ.
-
Σιγά ρε η γύρε μην ήταν η 159 το απόλυτο σεντάν σε ποιότητα κύλισης και στρίψιμο. Η 3άρα ήταν σαφώς ανώτερη σε οδική συμπεριφορά.
η ιταλιδα ηταν αιδειαρα. η ουνα μονο για σουίγκερς κανει, μήλε σκουπα μου θυμιζει.
-
Είναι παρανόηση ότι ο 1.9 και ο 2.2 είναι αμερικάνικοι κινητήρες από την Τζιέμ. Η ακατανόμαστη προμήθευσε έτοιμο μόνο το μπλοκ του κινητήρα, και από εκεί και πέρα ανέλαβε η Φίατ να κάνει τα υπόλοιπα, με κύρια χαρακτηριστικά το μεταβαλλόμενο χρονισμό βαλβίδων και τον άμεσο ψεκασμό. Οι κινητήρες έγιναν πρακτικά αγνώριστοι και δεν είχαν σχέση με τους αντίστοιχους της Τζιέμ που έμπαιναν σε άλλα αυτοκίνητα του γκρουπ, και ειδικά ο 2.2 ήταν πιο αποδοτικός σε άλογα και ροπή από τον αντίστοιχο 6κύλινδρο και πανάκριβο της Ε39, αλλά ήταν η μετάδοση σε συνδυασμό με το βάρος της 159 που αποδείχθηκε συνδυασμός καταβόθρα. Είναι λάθος όμως να ψέγουμε το μπλοκ της Τζιέμ γι΄αυτό, πάγια πρακτική των αλφαρομεάκηδων τυφλόζι.
Μια λεπτομέρεια που δείχνει πολλά, ο 2.2 κινητήρας της Τζιέμ μπήκε ατόφιος στο ...Φίατ Κρόμα της εποχής, και δεν είχε καμία σχέση με τον 2.2 της 159, παρά μόνο το μπλοκ του όπως προείπα.
-
Όσον αφορά την 159 2.2, εγώ δεν είπα ότι είναι αργό αυτοκίνητο με απόλυτα κριτήρια. Είπα (και επιμένω) ότι η 159 2.2 είναι αργή για τα κυβικά της (2200) και την ιπποδύναμη της (185 άλογα).
Όσο για τη θυμηδία που σου προκαλεί η σύγκριση 520i E39 με 166 2.0 TS, να το ψάξεις! Μάλλον ο εγκλεισμός των ημερών στο προκαλεί...
Γιατί και περίπου εξίσου γρήγορη και πιο οικονομική είναι η Ε39, όπως μπορείς να δεις παρακάτω: http://similarcar.com/en/Alfa-Romeo-166-III-2.0-i-16V-T.Spark-150HP-manual-versus-BMW-5-Series-E39-Sedan-520-i-150HP-manual
Κατά τ' άλλα προφανώς η Ε39 είναι ακόμη καλύτερη και σαφώς πιο ολοκληρωμένη με τα υπέροχα εξακύλινδρα μοτέρ.
Συγκρίσεις τύπου Λαπ... Η TS ήταν ταχύτερη από τη Ε39 2000, αν θέλεις να το δούμε έτσι. Από εκεί και πέρα όμως έπαιρνες 2.0 TB με επιδόσεις που ήταν απλά αλλού, ακόμα και σε σχέση με 2500 Ε39!!! Μόνο οι πολύ μεγάλες Ε39 έφταναν οδηγικά αυτές τις 166. Σχετικά με το λινκ σου, όποιος έχει οδηγήσει αυτά τα δύο αυτοκίνητα γνωρίζει...
-
Η 159 2.2 (και πολύ περισσότερο οι 1.9 και 1.8) ήταν πολύ βαριά αυτοκίνητα, με μέτριους κινητήρες από τη GM, καταβόθρες από κατανάλωση και αργές για τα κυβικά και την ιπποδύναμη τους επιδόσεις, λόγω βάρους. Ενγένει ανάξιες να φέρουν το σήμα της AR.
H 166, όπως είπα, δεν ήταν στο τοπ της κατηγορίας της. Εκεί ήταν όντως η 5άρα Ε39, σε οποιαδήποτε αντίστοιχη έκδοση και αν τις συγκρίνεις.
Αυτοκίνητο με 0-100 σε κάτω από 9 δεν το λες αργό (για την 2.2 μιλάω). Η δε Ε39 με τα 150 άλογα, σε σύγκριση με τις αντιστοιχες δίλιτρες 166, μόνο θυμηδία φέρνει. Η Ε39 ήταν εξαιρετική με τα εξακύλινδρα μοτέρ.
ΑLFA ROMEO FORUM