-
Το σημαντικότερο δεν είπαμε. Εϊναι η 1600 ή η 1800; Το πρώτο ήταν καλό μοτέρ, το 2ο ήταν εξαιρετικό.
-
Καλοταξιδο!! Ποσο το πηρες?
2000€
Η εγγύηση συνεργείου προφανώς σημαίνει ότι διάφορες εργασίες θα γίνονται εκεί, οπότε θα υπάρχει μια σταθερή σχέση κέρδους γι αυτούς, αλλά και για μένα, νομίζω.
-
Το σημαντικότερο δεν είπαμε. Εϊναι η 1600 ή η 1800; Το πρώτο ήταν καλό μοτέρ, το 2ο ήταν εξαιρετικό.
1600κ.εκ. ασφαλώς...όσο πιο χαμηλά τα τεκμήρια, τόσο καλύτερα.
Δεν έχω ο ίδιος γνώσεις σχετικές, αλλά σε ένα κανάλι στο ΥΤ που παρακολουθώ (βρετανικό, το Italia Autos), ανέφερε πως ο 1600άρης ήταν ο πιο αξιόπιστος από τους βενζινοκινητήρες TwinSpark.
Δε ξέρω αν αναφερόσουν στις επιδόσεις, που σίγουρα θα είναι καλύτερες και για το βάρος του αμαξώματος θα ταίριαζαν καλύτερα με το οδηγικό προφίλ του αυτοκινήτου.
...σίγουρα στην έκδοση Station Wagon ο 1800άρης θα καθόταν καλύτερα, για τη σεντάν έκδοση και για το μέσο κάτοχο Alfa Romeo, νομίζω - βάσει όσων έχω διαβάσει - ότι ο 1.6 σε συνδυασμό με το καλό κράτημα του αυτοκινήτου είναι υπεραρκετός.
-
Κατ' αρχάς να σου ευχηθώ να είναι καλοτάξιδο και να το χαρείς. Πολύ ωραίο αυτοκίνητο και εμφανισιακά και στον δρόμο!
Οι Alfa εδώ και 20 χρόνια έχουν το καλό ότι ακόμα και η βασική έκδοση ήταν επαρκής από άποψη επιδόσεων.
Πάντως για επιδόσεις μιλούσα, σχετικά με τον 1800. Και με το καλό να παραμείνεις στην παρέα μας φίλε, θα δεις ότι για μένα παίζει ρόλο κατά 99% η απόδοση και όχι η αξιοπιοστία. Αν θέλαμε αξιοπιστία μόνο, τότε θα παίρναμε μόνο Mazda, τα πιο καλοκατασκευασμένα αυτοκίνητα που υπάρχουν (έχω κι ένα τέτοιο)!
-
Ενημέρωση
...Όπως καταλαβαίνετε το τσίμπησα το αμαξάκι, άντε και καλές μου βόλτες.
Το μόνο αρνητικό που βρήκα στην 156 είναι η ανυπαρξία χώρων αποθήκευσης μικρο-πραγμα΄των στη καμπίνα, και πως το σαλόνι γενικά δεν είναι το πιο ευρύχωρο και τα καθίσματα κάπως σκληρά.
Καλές βόλτες με την κυρία, να είσαι υγιής και να το ευχαριστηθείς ευχομαι
Πολύ όμορφο αμαξι (δεν μπορω να σκεφτω μια ασχημη alfa)
Λεπτομέρειες για ενα πολύ καλό αυτοκίνητο τουτα συνγωρεις για όλα τα άλλα τα προτερήματα
-
Ευχαριστώ για τις ευχές. Σαφώς το αμάξι πλεον θα παραμείνει μαζί μου μέχρι το τέλος της ζωής του, πιθανότατα. Έχει ήδη τα χρονάκια του, είναι του'99, θα το κρατήσω κι εγώ όσο πάει (ή μέχρι η συντήρηση να γίνει τελείως ασύμφορη)...δεν αξίζει να το δώσεις μετά κάτω από χιλιάρικο και πόσο να πιάσει (εκτός αν γίνει συλλεκτικό, που κάποια παλιότερα καλοσυντηρημένα 145 πχ γίνονται)
Αν δεν ήταν η πανδημία, βέβαια, δεν θα έπαιρνα αμάξι...λατρεύω τη ταλαιπωρία του ταξιδιού (ΚΤΕΛ, πλοία κτλ), ευχαριστιέσαι περισσότερο τη διαδρομή, ενώ μέσα στη πόλη απεχθάνομαι το παρκάρισμα (κάθε νέα πολυκατοικία πρέπει να χτίζεται με πυλωτή πλέον, απαραίτητα), τη κίνηση, προτιμώ να περπατώ ακόμη και μεγάλες αποστάσεις.
Αλλά κάποιες παθήσεις και γονείς στα 70-80+ εν καιρώ πανδημίας (αλλά και η ηλικία που 'πρέπει να σοβαρευτούμε', καθυστερημένα) επιβάλλουν την ύπαρξη 2ου αυτοκινήτου.
Ο ρόλος του θα είναι όχι η καθημερινή μετακίνηση, αλλά οι βόλτες σε εβδομαδιαία βάση, αναγκαίες μετακινήσεις για να αποφεύγονται τα ΜΜΜ και ταξίδια στις γιορτές/το καλοκαίρι.
Είχα ψηθεί πολύ βέβαια στα τέλη του 2019 που πηγαινοερχόμασταν 2 φορές τη βδομάδα στους γείτονες, στη Γευγελή, για τα οδοντιατρικά των γονέων (40-50% φθηνότερα, μαζί με τη βενζίνη), αλλά σκεφτόμουν περισσότερο εμπορικό βανάκι που θα το έκανα πρόχειρο 'τροχόσπιτο' και πριν σκάσει η πανδημία σχεδιάζαμε με τη στενή παρέα ένα γύρο των Βαλκανίων.
...αυτα όμως last year...
Να δούμε πώς θα κολλήσουμε τώρα με την Αλφα μόλις πιάσουμε το τιμόνι σε μεγάλες διαδρομές.
-
vgiozo wrote:
Ενημέρωση
...Όπως καταλαβαίνετε το τσίμπησα το αμαξάκι, άντε και καλές μου βόλτες.
Το μόνο αρνητικό που βρήκα στην 156 είναι η ανυπαρξία χώρων αποθήκευσης μικρο-πραγμα΄των στη καμπίνα, και πως το σαλόνι γενικά δεν είναι το πιο ευρύχωρο και τα καθίσματα κάπως σκληρά.
Καλές βόλτες με την κυρία, να είσαι υγιής και να το ευχαριστηθείς ευχομαι
Πολύ όμορφο αμαξι (δεν μπορω να σκεφτω μια ασχημη alfa)
Λεπτομέρειες για ενα πολύ καλό αυτοκίνητο τουτα συνγωρεις για όλα τα άλλα τα προτερήματα
Για μένα η πιο όμορφη Alfa είναι η 147 pre-facelift...η καμπύλη στο ρύγχος μπροστά, με τα ανισομερή φώτα, που άλλαξαν στη συνέχεια, δεν έχει αντίπαλο κατ'εμέ...
...στο εσωτερικό τα επόμενα μοντέλα ήταν καλύτερα (καθάρισε λίγο το ταμπλό όντας ενιαίο, αντί για τους κυλίνδρους/κύκλους των οργάνων που το έκαναν λιγότερο πρακτικό).
Παραλίγο να σκάσω 2000Κ + ~700€ σε μαζέματα + 150€ πήγαινε-έλα για να πάρω μια 147 από την Αθήνα, σε αυτό το υπέροχο γκριζογάλανο μεταλλικό χρώμα (το πιο όμορφο σε Αλφα, κατ' εμέ)...αλλά δε το μετανιώνω καθόλου, πολύ καλύτερη προσφορά αυτή που βρήκα, ασύγκριτη βασικά.
-
Με πραγματικο dna alfaromeo. Θα καταλαβεις και θα στενοχωρηθεις πως το στησιμο του οχι για τον 1.6 αλλα και ο 1.8 οριακα επαρκης ηταν. Θα σου λειπει η παραπανω δυναμη. Καλοταξιδο αλλα οχι τσιγγουνιες. Οταν βηξει εστω και λιγο να το ελεγχεις αμεσως. Μαζντα δεν ειναι. Ο κινητηρας αποδιδει ψηλα και θελει το ενα χερι σχεδον παντα στο λεβιε. Ζηλευω ήδη. Τι χρωμα εχει?
-
Με πραγματικο dna alfaromeo. Θα καταλαβεις και θα στενοχωρηθεις πως το στησιμο του οχι για τον 1.6 αλλα και ο 1.8 οριακα επαρκης ηταν. Θα σου λειπει η παραπανω δυναμη. Καλοταξιδο αλλα οχι τσιγγουνιες. Οταν βηξει εστω και λιγο να το ελεγχεις αμεσως. Μαζντα δεν ειναι. Ο κινητηρας αποδιδει ψηλα και θελει το ενα χερι σχεδον παντα στο λεβιε. Ζηλευω ήδη. Τι χρωμα εχει?
Είναι ασημί σε εξαιρετική κατάσταση χρώματος (άβαφο, έχει μερικά γδαρσιματάκια, κυρίως προφυλακτήρες, αναπόφευκτο) γιατί - πώς αλλιώς - ήταν σε κλειστό πάρκινγκ το μεγαλύτερο μέρος της 'ζωής' του.
Αν είχε και αλουμινένιες ζάντες...
...έχει τις μεταλλικές/χαλύβδινες, με τα καλαίσθητα κλασικά τάσια της Αλφα. Χωρίς τα τάσια (έλειπε το ένα τη πρώτη φορά που το είδα, μόνος, παρκαρισμένο, στον έλεγχο το έφερε με όλα τα τάσια) χάνει πολύ σε αισθητική...αν δεν ήταν αμάξι 22 ετών, ευχαρίστως θα ψαχνόμουν να βάλω αλουμινένιες, αλλά νταξ...Τα γνήσια μεταχειρισμένα τάσια κάνουν κανά 20€ το ένα, αν τα χάσεις, και τα ιμιτασιόν γύρω στα 15€ καινούρια...αν χρειαστεί θα βολευτούμε.
-
Ξέχασα να σας πω, όταν το είχα πάει στο μηχανικό για έλεγχο, είδα πως έχει κίτρινα αμορτισέρ και ρώτησα το πωλητή αν έχει βάλει aftermarket και μού είπε πως είχε ψήσει το προηγούμενο ιδιοκτήτη (που πριν την 156 είχε την 33) να βάλει τα Koni Sport (εργοστασιακά ελατήρια).
Οπότε η Αλφα θα πηγαίνει σε ράγες. Φτου φτου κ&λοφαρδία...
-
Ολα καλά και μπραβο!! Αλλά η αγγελια ηταν στα 1600 ή 1700€, γιατι λες οτι το πηρες 2,000 ?
-
Υφιστανται και αναγόμωση.
-
Εντάξει η 156 είναι εμπειρία οδήγησης , δεν υπάρχει κανένα σύγχρονο αυτοκίνητο που να φτάνει έστω και λίγο στην αίσθηση που προσφέρει ως προς το τιμόνι και την αθλητικοτητα , αυτό το αέρινο πέρασμα από οποιαδήποτε καμπή , είτε είναι στροφοδιαδρομη είτε ...ελιγμοί σε στενά με 20 χλμ. Και ο πιο ανιωθος οδηγός θα το εκτιμήσει όταν μετά από μερικά χιλιάδες χλμ θα οδηγήσει κάτι άλλο. Και εννοείται εμφανισιακά στέκεται άψογα το σχέδιο της ακόμη και σήμερα. Έχει επίσης και καταπληκτική οδηγοκεντρική θέση οδήγησης , κατά την άποψη μου δεν υπάρχει κάτι ανάλογο , μόνο το προηγούμενο leon και το 308 ίσως πλησίαζαν λίγο σε αυτό.
Θεωρώ πως έπρεπε να είναι υποχρεωτικές ορισμένες ώρες πρακτικής οδήγησης μιας 156 για την λήψη του διπλώματος οδήγησης για να αντιλαμβάνεται ένας νέος οδηγός πώς είναι ένα πραγματικά καλό μηχάνημα οδήγησης.
-
Παλιά οι σχολες ασφαλούς οδήγησης των 4τροχων είχαν ως αυτόκινηγο την 155.
-
Είχα για 4μησι χρονια μια 147 fl 1.6 TS 120hp σε grigio stromboli με μπεζ αλκαντάρα κι ο πατέρας μου μια 156 fl ( η διαφορά αν θυμάμαι ήταν κάτι λίγο στα πίσω φώτα και το trip computer στο κέντρο της κονσόλας αντί για αεραγωγούς της profl) με ίδιο μοτέρ (μοντ.2002) σε azzuro nuvola. Πραγματικά,ως σήμερα έχω οδηγήσει διάφορα αμάξια που κάποια περισσότερο ή λιγότερο τις πλησίαζαν σε οδηγική συμπεριφορά και τιμόνι,αλλά να τις ξεπεράσουν κανένα.Ειδικά η 156 σε ίδια στροφοδιαδρομή που την κάνω πάνω από 20χρόνια με κάθε αυτοκίνητο,ήταν ελάχιστα καλύτερη κι από την 147.Πιο στιβαρή,με ελαφρώς καλύτερο πάτημα και σε ανοιχτές -κυρίως- και κλειστές στροφές και με την αίσθηση πιο ζυγισμένου συστήματος διεύθυνσης και πλαισίου.Μιλάμε για απειροελάχιστες διαφορές που έπρεπε να τις οδηγήσεις 2-3 φορές για να τις καταλάβεις στην ίδια διαδρομή,αλλά στα δική μου αίσθηση υπήρχαν.
Καλοτάξιδη και καλοστριφτερή η 156 σου!
-
Θα διαφωνήσω Σπύρε, φίλε μου. Η 1800 ήταν υπεραρκετή. Θα μου πεις ότι η δύναμη ποτέ δεν είναι αρκετή, αλλά για τότε αυτοκίνητο με 0-100 σε 9'' ήταν πολύ σβέλτο.
-
Εντάξει η 156 είναι εμπειρία οδήγησης , δεν υπάρχει κανένα σύγχρονο αυτοκίνητο που να φτάνει έστω και λίγο στην αίσθηση που προσφέρει ως προς το τιμόνι και την αθλητικοτητα
Alfa Giulia!!!
-
Έναν αντικαταστάτη της Giulietta περιμένουμε, ας είναι και η Tonale!
-
Σε λίγο καιρό θα σας προωθήσω αγγελία φίλου για alfa 156 1.6 2004 fl.
Θα τη βάλει προς πώληση για αγορά, μάλλον, του νέου qq.
Έχει 160.000 χλμ και είναι άριστα συντηρημένη, πλούσια έκδοση, χρώμα ασημογαλάζιο χωρίς το παραμικρό σημαδάκι.
Μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται.
-
Τελικά αυτό που συμβαίνει με τις ALFA ROMEO είναι λίγο ...κάπως.
Αυτοί που δεν τις συμπαθούν ασχολούνται περισσότερο μαζί τους από αυτούς που τις συμπαθούν
Το γιατί βέβαια δεν το ξέρω και δε με απασχολεί να το μάθωΕγώ 7 χρονάκια που είχα την 'ΙΜΟΛΑ' φχαριστήθηκα οδήγηση! Κάτι 'έλικες' και κάτι 'κυκλάκια' (της εποχής) τα είχε για...breakfast, στις στροφούλες...
Για τα υπόλοιπα καλύτερα να μην αναφερθώ, δεν χρήζουν ιδιαίτερης μνείας...
Μπορεί βέβαια να μην 'έσκασε από το κακό του ο γείτονας' αλλά εγω καλοπέρασαΌλα τα άλλα 'είναι ατμός' που έλεγε και ο ...Θρασύβουλας
Ίσα που προλαβαίνεις ο covid θερίζει τους 65+..
ΑLFA ROMEO FORUM