-
Ό,τι πεις! Εσύ (δεν) ξέρεις...
-
Η δε Ε39 με τα 150 άλογα, σε σύγκριση με τις αντιστοιχες δίλιτρες 166, μόνο θυμηδία φέρνει. Η Ε39 ήταν εξαιρετική με τα εξακύλινδρα μοτέρ.
Προφανώς εννοείς τα 2.5 και 3.0 λιτρα, γιατί και η 2λιτρη, 6κύλινδρη ήταν.
-
Εγω παλι δεν μπορώ να καταλάβω πως ανακατευθηκε το όνομα μου.
Τόσο αρνητικο παραδειγμα ειμαι;;
Τσπ, θα βγάλει τίποτα καινούργιο η άλφα σε λογικά χρήματα ή να 'χαμε να λέγαμε.
-
@ Lap, χιοyμοριστικό ήταν, ωσάν αγάπη σε συγκεκριμενα metrics. Μην το πάρεις στραβά.
@ Fanis75, ναι ρε συ, απόλυτο δίκιο έχεις. Οικογενειακός φίλος είχε την 520i και ενώ ήταν smooth I6, ήταν ψώφια εντελώς!!!
@ harisma23: -
-
@ Fanis75, ναι ρε συ, απόλυτο δίκιο έχεις. Οικογενειακός φίλος είχε την 520i και ενώ ήταν smooth I6, ήταν ψώφια εντελώς!!!
Ναι όντως! Φοβερά μεταξέναι λειτουργία κινητήρα, αλλά ήταν εμφανής η έλειψη δύναμης. Είχα οδηγήσει για λίγο μια 540i, αυτή μάλιστα!!Εντάξει και η Μ5, αλλά εκεί ξεφεύγουμε.
-
REALZEUS wrote:
Ναι όντως! Φοβερά μεταξέναι λειτουργία κινητήρα, αλλά ήταν εμφανής η έλειψη δύναμης. Είχα οδηγήσει για λίγο μια 540i, αυτή μάλιστα!!Εντάξει και η Μ5, αλλά εκεί ξεφεύγουμε.
Λίγο μετά οδήγησα ένα Xedos 9 Και ήταν εμφανέστατη η υπεροχή του ιαπωνικού V6. Δεν θυμάμαι βάρη, αλλά το Ιαπωνικό έπιανε άνετα 10+ χ.α.ω. στα ίδια σημεία, από στάση!!!
-
Δεν θυμαμαι να το είχα δει.
Αλλή μια φορά εξαιρετικοί στο drive .
Το αυτοκινητο απλα 'δεν υπαρχει'
-
Δυστυχώς ο ΜΓ έφυγε από το Drive εδώ και 4 μήνες. Μας λείπει ήδη...
-
Και πάνω που είχα βρεί μια Μίτο μαζούτ να αντικαταστήσω το Panda για αυτοκίνητο πόλης, δεν μπορώ να την φέρω Ελλάδα....φευ, αναμονή τώρα μερικούς μήνες και συμμαζέματα στο Panda.
-
Δεν θυμαμαι να το είχα δει.
Αλλή μια φορά εξαιρετικοί στο drive .
Το αυτοκινητο απλα 'δεν υπαρχει'
ΕΡΩΤΑΣ!! Ακόμη και με τα 280 άλογα που το είχαμε οδηγήσει εδώ στα Γιάννενα...
-
Mε αφορμή τα γενέθλια της Alfa για τα 110 χρόνια ζωής της (ελπίζω να μην καταντήσει όπως η άλλη θρυλική ιταλική μάρκα,η Lancia)
-
Μου δόθηκε η ευκαιρία για ένα ΠΣΚ με μια Alfa Romeo Stelvio 2,2 d Veloce 210 ps.Εκανα πάνω από 500Κm τόσο σε Εθνική οδό αλλά και σε ορεινό δρόμο στην Εύβοια και στη Βοιωτία. Δε τη δοκίμασα καθόλου εκτός δρόμου.
Να θυμίσω εδώ ότι η veloce έχει πίσω ενεργό διαφορικό και ηλεκτρονική ρυθμιζόμενη ανάρτηση σε δύο θέσεις.Soft & Sport.
Αρχίζοντας από την εξωτερική εμφάνιση θα έλεγα ότι προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ ειδικά με τις μαύρες λεπτομέρειες της veloce.Οι φθηνότερες εκδόσεις θέλουν λίγο προσοχή στο συνδυασμό χρώματος αμαξώματος και ζαντών γιατί ορισμένες που έχω δει στο δρόμο φαίνονται κάπως φτωχές. Γενικά νομίζω ότι το αυτοκίνητο αρέσει ενώ μιας και δεν κυκλοφορούν και πολλές ούτε υπάρχουν αλλά SUV στη γκάμα της εταιρείας που να μοιάζουν ,αποπνέει μια μοναδικότητα.
Το εσωτερικό είναι αρκετά ευρύχωρο, και το Πορτ μπαγκαζ πολύ μεγάλο .Η ποιότητα του εσωτερικού με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο ,όπως και η εργονομία ενώ ο εξοπλισμός είναι αρκετά πλούσιος. Το νέο infotainment αρκετά καλό ,αν και δε μου πολυάρεσε ότι συνήθως χωρίζεται σε δύο ή τρία κάθετα μέρη για να δώσει τις πληροφορίες. Επίσης η reverse camera ήταν επιεικώς μέτρια. Δε ξέρω αν προσφέρεται σύστημα 360 μοιρών αλλά δε θα έλεγα όχι στη παρουσία του μιας και το αμάξι είναι αρκετά φαρδύ. Επίσης άλλο ένα σημείο που δε μου άρεσε ήταν η απουσία LED στα φώτα. Εχει ακόμα Xenon.H επίσημη δικαιολογία της εταιρείας είναι ότι η προσθήκη LED θα χάλαγε το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.
Πάμε τώρα στα πιο σημαντικά. Ο κινητήρας πολύ καλός και αθόρυβος ,συνεργάζεται αψογα με το κιβώτιο και με το DNA στο Dynamic τα κατεβάσματα γίνονται ακόμα γρηγορότερα κάτι που χρειάζεται ,ειδικά σε ανηφορικές διαδρομές ανεβαίνοντας προς Στενή ή Αρβανίτσα πχ. Γιατί καλός ο diesel αλλά θα ήθελα παραπάνω δύναμη και κυρίως εκρηκτικότητα. Κάτι που φαίνεται και σε ταχύτητες πάνω από τα 150-160 που δυσκολεύεται να επιταχύνει όσο θα ήθελα. Ίσως η βενζινοκίνητη των 280 ίππων να μου ταιριάζει καλύτερα, αλλά και τα 9,5 lt/100km της diesel μάλλον θα ανεβαίνουν αρκετά.
Οδική συμπεριφορά τώρα .Πολύ καλή αίσθηση σε κλειστές στροφές με το ,ελαφρύ, τιμόνι να σου μεταδίδει τελικά πολύ περισσότερη πληροφόρηση από ότι νόμιζες στην αρχή. Υποστροφή δεν είδα πουθενά ακόμα και με πολύ γκάζι πριν την κορυφή της στροφής και με «άτσαλες» τιμονιές. Ένιωθα τη τετρακίνηση και το πίσω ενεργό διαφορικό να δουλεύουν σε τέλεια συνεργασία με την ανάρτηση.
Να σημειώσω βεβαία ότι δε πίεσα υπερβολικά μιας και είχα όλη την οικογένεια μέσα.
Με το DNA στο Dynamic οι αναρτήσεις σκληραίνουν .Αυτό είναι και καλό και κακό. Γιατί ναι μεν εκμηδενίζονται οι κλίσεις αλλά το αυτοκίνητο μερικές φορές παρουσιάζει αναπηδήσεις στις ανωμαλίες μέσα στη στροφή που λίγο χαλάνε την πολύ ωραία αίσθηση. Βέβαια μπορείς με ένα κουμπί να ξαναγυρίσεις τις αναρτήσεις στο Soft και να μείνει κινητήρας –κιβώτιο –τιμόνι στο Dynamic.Στην εθνική τώρα με υψηλές ταχύτητες δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα το ίδιο. Περίμενα μεγαλύτερη ευστάθεια και στιβαρότητα στις στροφές της Υλίκης πχ, όπου αναγκαστικά θα πας στο dynamic για να μπει η σκληρή ρύθμιση στην ανάρτηση ,το ζητάει το αμάξι. Βέβαια έτσι αυξάνονται και οι αναπηδήσεις που λέγαμε πριν… Αυτό όμως που με χάλασε περισσότερο ήταν ο πολύ αυξημένος θόρυβος κύλισης πάνω από τα 160 km/h .Ήταν πολύ αισθητός σε σημείο που η σύζυγος ανέβαζε την ένταση της μουσικής για να ακούγεται. Δε ξέρω αν έφταιγαν τα λάστιχα αλλά αν φορούσε RF δικαιολογούνται κάπως και οι αναπηδήσεις που λέγαμε προηγουμένως.
Σε γενικές γραμμές μου άρεσε αρκετά το αυτοκίνητο αν και μάλλον θα πήγαινα στη 280αρα.Το θέμα είναι ότι το αμάξι που οδήγησα έκανε περίπου 67.000 euro τα οποία θεωρώ αρκετά ενώ σε αυτές τις τιμές ο γερμανικός ανταγωνισμός είναι πανταχού παρόν και μάλιστα με PHEV εκδόσεις που μπορεί να αποδειχθούν αρκετά δελεαστικές για αγορά ή leasing…
Αν έχετε κάποια απορία ή ερώτηση ευχαρίστως να συζητήσουμε!
-
Βρε Κωστή μου για Giulia είσαι εσύ, όχι για Stelvio.
-
Το ξέρω ρε Alex αλλά και το λίγο παραπάνω ύψος βοηθάει σε εκδρομές κτλ...
Με τη Guilia ούτε χωματόδρομο δε θα μπαίνω...
-
Κωστή ευχαριστούμε για τo review!!
ΥΓ. Μου έκαναν εντύπωση τα σχεδόν 10λίτρα κατανάλωσης από diesel κινητήρα..!
-
Ε πήγαινα λίγο γρήγορα...Μέχρι και κλήση έφαγα για ταχύτητα εκείνο το ΣΚ...
ΧΑ χα
-
Το ξέρω ρε Alex αλλά και το λίγο παραπάνω ύψος βοηθάει σε εκδρομές κτλ...
Με τη Guilia ούτε χωματόδρομο δε θα μπαίνω...
Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις πάντα. Τα παλιά τα χρόνια, που είχαμε λεφτά και καλή διάθεση, πήγαινα εκδρομές με το πάναργο Discovery. Συχτήριζα στην Εθνική και ειδικά στις ανηφόρες και τα στροφιλίκια των επαρχιακών οδών, αλλά μετά ροβολούσα τις ραχούλες εκεί που έφτανα. Αν βιαζόμουν όμως έπαιρνα κάτι χαμηλό και πιο γρήγορο για να φτάσω εκεί. You win some, you lose some.
-
Εγω με το Land Cruiser κάπως την παλευα για εκδρομή.Αλλά ετσι οπως πηγαινα έκαιγε τα κερατα του...
-
Φινίτο στις 31/12/2020 για την Τζιουλιέττα μετά από 10 χρόνια παραγωγής και 440.000 τεμαχίων. Το 2021 μας βρίσκει χωρίς άμεσο αντικαταστάτη, έμεσσα θα είναι το σουβ Τονάλε. ΡΙΠ.
-
Εεε καιρός ήταν και αναμενόμενο. Πλέον δεν πουλάει και δεν συμφέρει...πόσο να ρίξουν τις τιμές? Ελπίζω απλά να μην κλείσει και η Άλφα σαν την Λάντσια. Μαλλον το PSA θα την κρατήσει με λίγα μοντέλα ώς niche / premium. Θα μάθουμε τα επόμενα χρόνια.
ΑLFA ROMEO FORUM