-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Οδηγός μηχανής παραβίασε κόκκινο με υπερβολική ταχύτητα και το αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με ΙΧ αυτοκίνητο.
Το βάζω εδώ γιατι συνεπιβάτης στην μηχανή ήταν η εγγονή του η οποία ευτυχώς δεν έδειχνε σημάδια σοβαρού τραυματισμού...Sent from my iPhone using Tapatalk
Σωστά το έβαλες εδώ. Παραβίασε κόκκινο, υπερβολική ταχύτητα και εγγονή στη μηχανή ταυτόχρονα. Μέγα Ζώο
Πάλι καλά δεν έπαθε τίποτα η μικρή.nickthetrib from tapatalk
-
Λίγο μετά το ατύχημα η εγγονή έλεγε πως μπερδεύτηκαν με το πράσινο για αριστερά...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
@Kacey
βάσει νόμου (ΚΟΚ δλδ) είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις φλας, ακόμα και αν είναι καραμπινάτη και οφθαλμοφανέστατη περίπτωση. -
Το είπα και εγώ παραπάνω αυτο αλλά....
Αν χτυπήσει κανένα μηχανάκι που προσπερνάει άντε να βγάλει άκρη.... -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
@Kacey
βάσει νόμου (ΚΟΚ δλδ) είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις φλας, ακόμα και αν είναι καραμπινάτη και οφθαλμοφανέστατη περίπτωση.Ναι, αλλα βασει του ιδιου νομου ο απο πισω απαξ και βρισκεται σε αυτη τη λωριδα που στριβει, δεν δικαιουται να συνεχισει ισια. Πρεπει να στριψει, οπως και εγω. Οποτε, δεν του κανει καμμια διαφορα το αν εβγαλα η οχι.
Το είπα και εγώ παραπάνω αυτο αλλά....
Αν χτυπήσει κανένα μηχανάκι που προσπερνάει άντε να βγάλει άκρη....Δεν καταλαβα. Που κολλαει το μηχανακι που προσπερναει, και ποιον προσπερναει και απο που, ωστε να με αφορα? Το μονο που εγραψες ειναι το παρακατω:
Είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις φλας τι σημασία ότι έχει βέλη κάτω??
Σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης πρέπει να βγάλεις φλας....Αλλά και μόνο για να διευκολύνεις τους πίσω σου βγάζεις φλας. Δηλαδή γουστάρεις να τους κάνεις γυμνάσια??
που δεν εχει καμμια σχεση. Εχεις γραψει καποιο αλλο ποστ που δεν βλεπω?
ΥΓ ποσώς με ενδιαφερει να διευκολυνω αυτον που δεν ξερει που πρεπει να στεκεται στο δρομο ή δεν τον νοιαζει να ειναι σωστος. ή ακομα χειροτερα χρησιμοποιει τη λωριδα που στριβει για να προσπερασει 1-2-5 αυτοκινητα που ΔΕΝ τη χρησιμοποιουν, ακριβως επειδη στριβει
-
Γράφω σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης πρέπει να βγάλεις φλας.
Αν το μηχανάκι σε προσπερνάει απο αριστερά και εσυ θέλεις να στρίψεις αριστερά (λάθος απο το μηχανάκι αλλά γίνεται)
Είτε για να στρίψει και αυτο αριστερά είτε για να πάει ευθεία και ας έχει βέλος όπως λες.
Πες μετά αν υπάρξει τραυματισμός ότι δεν έβγαλα φλας γιατί είχε βέλος κάτω....Προσπαθούμε εντωμεταξύ να πείσουμε για τα αυτονόητα.
Το ότι έχει βέλος κάτω δεν σημαίνει ότι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λωρίδα απο τους άλλους.
Είναι σαν το φανάρι στο δημαρχείο της Ηλιούπολης για όποιον γνωρίζει. Δυο λωρίδες ανα κατεύθυνση και στο ύψος του Δημαρχείου η μια στρίβει αριστερά που πάνε ελάχιστα αυτοκίνητα, ενώ όλα συνεχίζουν ευθεία για Κατεχάκη.
Να γίνεται χαμός στην δεξιά λωρίδα ακόμα και αν δεν υπάρχει κανείς να στρίψει αριστερά μη τυχόν και βρεθεί κάποιος για αριστερά -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Γράφω σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης πρέπει να βγάλεις φλας.α) Αν το μηχανάκι σε προσπερνάει απο αριστερά και εσυ θέλεις να στρίψεις αριστερά (λάθος απο το μηχανάκι αλλά γίνεται)
Είτε για να στρίψει και αυτο αριστερά είτε για να πάει ευθεία και ας έχει βέλος όπως λες.
Πες μετά αν υπάρξει τραυματισμός ότι δεν έβγαλα φλας γιατί είχε βέλος κάτω....Προσπαθούμε εντωμεταξύ να πείσουμε για τα αυτονόητα.
β) Το ότι έχει βέλος κάτω δεν σημαίνει ότι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λωρίδα απο τους άλλους.
Είναι σαν το φανάρι στο δημαρχείο της Ηλιούπολης για όποιον γνωρίζει. Δυο λωρίδες ανα κατεύθυνση και στο ύψος του Δημαρχείου η μια στρίβει αριστερά που πάνε ελάχιστα αυτοκίνητα, ενώ όλα συνεχίζουν ευθεία για Κατεχάκη.
Να γίνεται χαμός στην δεξιά λωρίδα ακόμα και αν δεν υπάρχει κανείς να στρίψει αριστερά μη τυχόν και βρεθεί κάποιος για αριστεράΝα αρχισω απο τα κατ'εσε 'αυτονοητα', στο β πιο πανω:
Το οτι εχει βελη κατω, εχει σημασια γιατι αυτος που θελει να συνεχισει ισια απαγορευεται να ειναι σε εκεινη τη λωριδα. Οποτε το φλας μου του ειναι ασημαντο, αν κανει αυτο που πρεπει να κανει. Για την ακριβεια:
Eάν υπάρχει βέλoς επιλoγής στo oδόστρωμα, όπoυ αυτό είναι
χωρισμένo σε λωρίδες κυκλoφoρίας με κατά μήκoς διαγραμμίσεις, oι oδηγoί
υπoχρεoύνται να επιλέγoυν έγκαιρα τη λωρίδα, η oπoία φέρει τo βέλoς της
κατεύθυνσης την oπoία θέλoυν να ακoλoυθήσoυν και δεν μπoρoύν πλέoν να
πάρoυν άλλη κατεύθυνση..
Το παραπανω ειναι αντιγραφη απο το ΚΟΚ. Πιο ξεκαθαρα, ΔΕΝ γινεται. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μην ακολουθησεις το βελος, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να χρησιμοποιησεις αυτη τη λωριδα για αλλη κατευθυνση. Μου αρεσει που καταπιανεσαι και με τα 'αυτονοητα'...και μου βαζεις και φατσουλες ... φυσικα και πρεπει να κατσουν στη λωριδα που γινεται χαμος, αμα θελουν να πανε προς εκεινη τη κατευθυνση.
Παμε και στο α: το μηχανακι δεν εχει καμμια δουλεια να περναει απο διπλα μου. απαγορευεται. δεν πρεπει να βρισκεται εκει, οποτε δεν το αφορα ουτε αυτο το τι εκανα εγω. Αν ειναι απο πισω μου εντος της ιδιας λωριδας με το βελος, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να στριψει και αυτος. Αν βρισκεται διπλα μου εντος της ιδιας λωριδας, μονο και μονο επειδη χωραει να ειναι εκει, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να ειναι.
Γενικα το ολο σου concept ειναι να βγαλω φλας για να ειδοποιω οχηματα που ειτε δεν επρεπε να ειναι εκει που ειναι, ειτε δεν εχουν δικαιωμα να πανε εκει που θελουν απο εκει που ειναι, ειτε ειναι υποχρεωμενα να κανουν κατι για το οποιο το φλας μου δεν θα τους κανει καμμια διαφορα (πχ να στριψουν ακριβως οπως στριβω και εγω).
-
Διαταύρωση με φανάρι. Επιλογές... Αριστερά, δεξιά, αριστερά. Το φανάρι για δεξιά ανάβει πρώτα και μετά από λίγο ανάβει και το φανάρι για ευθεία και αριστερά. Εγώ με πρόθεση να πάω ευθεία λοιπόν σταμάτησα στη μέση και περίμενα.
Ανάβει το φανάρι για δεξιά, φεύγουν τα αμάξια από δεξιά μου. Ανάβει το φανάρι για ευθεία και την ώρα που ξεκινάω, έρχεται από αριστερά μου ένα astra και με περνάει και στρίβει δεξιά. -
Kacey ο ΚΟΚ λέει επίσης ότι σε κάθε αλλαγή κατεύθηνσης πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα φλας.
Για αυτό δεν είδα να κάνεις quote ούτε να σε νοιάζει η νομιμότητα. -
(το οτι εισαι περα για περα λαθος για τη χρηση της λωριδας απο αλλους, γαργάρα. Ενω το ειχες γραψει και με υφακι 'να, κοιτα να σου εξηγησω τα αυτονοητα'. Τελος παντων)
Ναι. Και ο λογος αυτου ειναι να προειδοποιεις τον απο πισω και τον απεναντι για τη προθεση σου (δεν νομιζω να διαφωνουμε σε αυτο, σωστα?). Στη συγκεκριμενη περιπτωση, ο απο πισω
α) δεν επρεπε να ειναι εκει, και αφου ειναι, το εχασε το καραβι του 'παω ισια': υποχρεουται να στριψει (αρα δεν του προσφερει τιποτα η προειδοποιηση γιατι στριβει και αυτος μαζι)
β) εξ' αρχης εχει μπει στη σωστη λωριδα γιατι στριβει και αυτος, οποτε γνωριζει οτι απο αυτη τη λωριδα στριβουμε και αρα δεν του προσφερει τιποτα η προειδοποιηση.μη το κουραζουμε, εχεις δειξει οτι θα χρησιμοποιουσε/ς τη λωριδα που δεν πρεπει για να παει ισια, και απαιτεις να σε προειδοποιει ο αλλος για να μη κολλας απο πισω του, ΕΝΩ δεν πρεπει να εισαι εκει. Τοσο απλο.
-
Έχεις δίκιο μπράβο.
-
Αν και χρησιμοποιώ συχνά τέτοιες λωρίδες σαν και αυτή για να συνεχίσω ευθεία, θα συμφωνήσω με τον kacey ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε αν κολλήσουμε πίσω του επειδή δεν έχει βγάλει φλας. Οποιοσδήποτε βρίσκεται σε αυτή τη λωρίδα πρέπει να στρίψει. Το ότι θα διαμαρτυρηθούμε επειδή θα ήταν νόμιμο να βγάλει φλας το θεωρώ απλή δικαιολογία να μην ενοχληθούμε...
Και μια και θυμήθηκα την Μιχαλακοπούλου, **τεράστια **ζώα όσα χώνονται εδώ αριστερά στη νησίδα για να πάνε Φωκίδος και μετά Μεσογείων ή Κηφισίας και΄γω δεν ξέρω που άλλου...
-
Μην το συζητάμε άλλο για τις κατευθυνόμενες λωρίδες, το λέει καθαρά ο ΚΟΚ και γι'αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν εκεί. Που να δείτε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που τις διαχωρίζουν και με πλαστικά κολωνάκια, και απλώς δεν μπορείς να αλλάξεις λωρίδα άπαξ και μπεις σε μία. Κοινώς άμα δεν ξέρεις πως να πας ακριβώς, μπορεί να βρεθείς να πηγαίνεις αλλού γι'αλλού μόνο και μόνο επειδή σε υποχρεώνουν οι λωρίδες (το έχω πάθει 2-3 φορές στας Βρυξέλλας )
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Μην το συζητάμε άλλο για τις κατευθυνόμενες λωρίδες, το λέει καθαρά ο ΚΟΚ και γι'αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν εκεί. Που να δείτε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που τις διαχωρίζουν και με πλαστικά κολωνάκια, και απλώς δεν μπορείς να αλλάξεις λωρίδα άπαξ και μπεις σε μία. Κοινώς άμα δεν ξέρεις πως να πας ακριβώς, μπορεί να βρεθείς να πηγαίνεις αλλού γι'αλλού μόνο και μόνο επειδή σε υποχρεώνουν οι λωρίδες (το έχω πάθει 2-3 φορές στας Βρυξέλλας )Και όμως, συμβαίνει (σπανίως) και στας Ελλάδας: https://goo.gl/maps/rcxEtXH8Cdz
-
Εκεί στην πλατεία νομίζω είναι αρκετό καιρό, ίσως και 1-2 χρόνια....
Ναι όντως συμβαίνει και εδώ, σπανίως βέβαια
-
Και στη Χαλκιδα εχει τετοια. Το απιθανο ειναι οτι εχουν μεινει ορθια...
-
Αυτό Μαμάδες στο δρόμο: Απειλές το έχουμε βάλει; Αν ναι, συγνώμη...
-
Πριν λιγο (11 βραδυ) σε αυτο το σημειο:
https://www.google.gr/maps/@37.9496943, ... 6656?hl=en
μπαρμπας με νεαρο ζευγαρι επιβατες, ερχομενος απο απεναντι, στη δικια μου αριστερη λωριδα. Δεν ειχε παρει χαμπαρι οτι ειναι στο αντιθετο ρευμα, προχωραγε αμεριμνος.
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Αυτό Μαμάδες στο δρόμο: Απειλές το έχουμε βάλει; Αν ναι, συγνώμη...Εύχομαι να πέσει το ζώο κάποια μέρα σε κάποιον άλλο την συνομοταξιας του ο οποίος να εχει ρόπαλο του μπέιζμπολ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πριν λιγο (11 βραδυ) σε αυτο το σημειο:https://www.google.gr/maps/@37.9496943, ... 6656?hl=en
μπαρμπας με νεαρο ζευγαρι επιβατες, ερχομενος απο απεναντι, στη δικια μου αριστερη λωριδα. Δεν ειχε παρει χαμπαρι οτι ειναι στο αντιθετο ρευμα, προχωραγε αμεριμνος.
Ερχόμενος από Πάτρα προς Ξυλόκαστρο, πριν 4-5 χρόνια, τοπική (κορίνθια) γιαγιάκα σε κόκκινο Yugo (?) έχει μπει ανάποδα στην Ε.Ο., και είναι τέρμα αριστερά (για μένα, τέρμα δεξιά γι'αυτήν), επειδή προφανώς νομίζει ότι είναι στην παλιά Ε.Ο.
Για κάποιον μαγικό λόγο (νομίζω ήμουν κουρασμένος) πήγαινα στη μέση και με χαμηλή -για μένα- ταχύτητα, οπότε γλύτωσα και την μετωπική...Αν θυμάμαι καλά δεν πρέπει να έγινε κάτι, προφανώς κάποια στιγμή θα βγήκε αμέριμνη από την Ε.Ο. πηγαίνοντας στο χωράφι της...
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]