-
Παίρνοντας αφορμή από αυτό εδώ το post
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
2.Μέσα σε πολικές θερμοκρασίες (μείον εικοσι), ξημερώματα, περνούσα την Καστανιά με το ΖΧ κ κάποια στιγμή σταμάτησα σε ένα φωτειζόμενο σημείο στους Γεωργιανούς (χωριό κατά μήκος της διαδρομής) να βάλω αλυσίδες. Δεν τις έβαλα σωστά στη μία ρόδα, οπότε λίγα χιλιόμετρα πιό κάτω έσπασαν, μπλέχτηκαν, και η δεξιά ρόδα δεν μπορούσε να κινηθεί.
Για να την ξεμπλέξω έπρεπε να βλέπω, πράγμα δύσκολο αφού ο φακός που είχα στο αυτοκίνητο δεν είχε μπαταρίες. Μετά από μισάωρο σκέψης μου ήρθε η ιδεάρα: έβγαλα ένα cd από τη cdιέρα, το στερέωσα με μονωτική ταινία υπό γωνία πάνω από το μεσαίο φλας της δεξιάς πλευράς, άναψα τα αλάρμ και μπορούσα να βλέπω μισό sec από το 1.σε αυτό το θέμα http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=47926&start=90
Σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα όπου μπορούν να γραφτούν διάφορες πατέντες που κάνατε είτε για να βγείτε από μια δύσκολη στιγμή είτε όχι.Ξεκινάω λοιπόν εγώ. Όταν ήμουν στα Γιάννενα ένα φιλαράκι αποφάσισε να βάλει χοάνη σε μια άλφα 146 που είχε. Πήγε σ ένα μαγαζί με αξεσουάρ,του έσπασαν το φιλτροκούτι, και άφησαν τη χοάνη και ένα ελαστικό κολάρο να κόβουν βόλτες μέσα στο χώρο της μηχανής. Όταν το είδα λοιπόν σκέφτηκα κάπως να το στερεώσω. Στο σπίτι είχα ένα κατσαβίδι και λίγα tie wrap. Bρήκα λοιπόν μια παλιά βάση από κασετόφωνο , την έκοψα στη μέση να γίνει ένα ημικύκλιο, και σφήνωσα μέσα την χοάνη. Έδεσα και τη βάση με λίγα tie wrap και έτοιμο. Απ ότι έμαθα εδώ και 2 χρόνια δεν έχει πάει πουθενά.
Ξέρω επίσης φίλο που όταν κόπηκε ένα σωληνάκι βενζίνης, έβαλε ένα στιλό BIC μέχρι να πάει στο συνεργείο για να το αλλάξει. -
2.Μέσα σε πολικές θερμοκρασίες (μείον εικοσι), ξημερώματα, περνούσα την Καστανιά με το ΖΧ κ κάποια στιγμή σταμάτησα σε ένα φωτειζόμενο σημείο στους Γεωργιανούς (χωριό κατά μήκος της διαδρομής) να βάλω αλυσίδες. Δεν τις έβαλα σωστά στη μία ρόδα, οπότε λίγα χιλιόμετρα πιό κάτω έσπασαν, μπλέχτηκαν, και η δεξιά ρόδα δεν μπορούσε να κινηθεί.
Για να την ξεμπλέξω έπρεπε να βλέπω, πράγμα δύσκολο αφού ο φακός που είχα στο αυτοκίνητο δεν είχε μπαταρίες. Μετά από μισάωρο σκέψης μου ήρθε η ιδεάρα: έβγαλα ένα cd από τη cdιέρα, το στερέωσα με μονωτική ταινία υπό γωνία πάνω από το μεσαίο φλας της δεξιάς πλευράς, άναψα τα αλάρμ και μπορούσα να βλέπω μισό sec από το 1.σε αυτό το θέμα http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=47926&start=90
Σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα όπου μπορούν να γραφτούν διάφορες πατέντες που κάνατε είτε για να βγείτε από μια δύσκολη στιγμή είτε όχι.Ξεκινάω λοιπόν εγώ. Όταν ήμουν στα Γιάννενα ένα φιλαράκι αποφάσισε να βάλει χοάνη σε μια άλφα 146 που είχε. Πήγε σ ένα μαγαζί με αξεσουάρ,του έσπασαν το φιλτροκούτι, και άφησαν τη χοάνη και ένα ελαστικό κολάρο να κόβουν βόλτες μέσα στο χώρο της μηχανής. Όταν το είδα λοιπόν σκέφτηκα κάπως να το στερεώσω. Στο σπίτι είχα ένα κατσαβίδι και λίγα tie wrap. Bρήκα λοιπόν μια παλιά βάση από κασετόφωνο , την έκοψα στη μέση να γίνει ένα ημικύκλιο, και σφήνωσα μέσα την χοάνη. Έδεσα και τη βάση με λίγα tie wrap και έτοιμο. Απ ότι έμαθα εδώ και 2 χρόνια δεν έχει πάει πουθενά.
Ξέρω επίσης φίλο που όταν κόπηκε ένα σωληνάκι βενζίνης, έβαλε ένα στιλό BIC μέχρι να πάει στο συνεργείο για να το αλλάξει. -
Ωραίο θεματάκι
-
εγω δενω το πορτ μπαγκαζ του R5 σε συρμα για να μιν μπορουν να το ανοιξουν επειδι δεν κλειδωνει
επισεις εχω δει βανακι να εχουν δεσει της πισω πορτες με σχοινι και εχω δει και βανακι που του εχουν βαλει γονειες και το κλειδωνουν με λουκετο ασφαλειας
-
ένα ωραίο πρωινό στο μαγευτικό τόπο καταγωγής μου το γ@μημένο αλυσιδιοπρίονο δεν έπερνε μπρος (περίεργο θα μου πει κανείς) . έλα όμως που είχα δουλειά στις ελιές και το χρειαζόμασταν άμεσα...
άνοιξα το καρμπυρατερ και είχε τρυπήσει η μεμβράνη... βρήκα τον χριστουγεννιάτικο και φουσκωτο αι-βασίλη και τον έσφαξα...
η μεμβράνη του δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ και 2 χρόνια...η μικρή ακόμα ψάχνει τον φουσκωτο αι βασίλη...
έχω άπειρες πατέντες φτιαγμένες στον τόρνο...
-
Αντικατασταση του σπασμενου κολλαρου ψυγειου με μεταλλικο σκουποξυλο.Παιζει μετα απο 3 χρονια να ειναι ακομα ετσι το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
-
Ένα άλλο που θυμήθηκα είναι μια πατέντα που είχα κάνει στο 106. Είχε σπάσει μια μεταλλική βέργα στο σασμάν και δεν έπαιρνε καμμία ταχύτητα. Αγόρασα καινούρια αλλά δεν μπορούσα να τη βάλω με το αμάξι στο γρύλο γιατί είχε μείνει ένα κομμάτι από την παλιά εκεί που κούμπωνε. Έτσι κι εγώ έδεσα σύρμα στη θέση της ράβδου, και το έδεσα και στη μέση για να τεντώσει όσο πάει. Έπαιρνε 2α και 4η. Σπρώξιμο για να ξεπαρκάρω, και βουρ για το συνεργείο.
@red_monster respect για τον Αι βασίλη
-
Ταιριαγμα ντιζακιων σασμαν σε xantia II 1.8 απο bx 1.9 gti στις 01.30 τη νυχτα πιανεται για πατεντα? Μεγαρα-Αθηνα με το λεβιε να κοιταει στη Καπερναουμ..
-
Την άνω ή την κάτω;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Την άνω ή την κάτω;Ποιόν ρωτάς ;
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Την άνω ή την κάτω;
Ποιόν ρωτάς ;
Βρε
Στην άνω ή στην κάτω Καρπεναούμ -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Την άνω ή την κάτω;
Ποιόν ρωτάς ;
Βρε
Στην άνω ή στην κάτω ΚαρπεναούμAAAAAAAAAAA
Ρώτησα γιατί αν θυμάμαι καλά αυτή η ράβδος-ντίζα (ότι διάλο είναι τελοσπάντων) είχε δύο από αυτές.
Τώτα για την Καπερναούμ δεν ξέρω θα σε γελάσω. Κάνε κι ένα quote κι εσύ βρε αδερφέ τζάμπα είναι. -
-
Είχε βγει η ντίζα του μοχλού ταχυτήτων (αυτόματο κιβώτιο) και δεν μπορούσα να βάλω καμία ταχύτητα.
Έπρεπε να βάζω μπρος, ΚΑΛΑ το χειρόφρενο και να μπαίνω κάτω από το αμάξι και μόλις που έφτανα το σασμάν για να επιλέξω το D.Το παρκάρισμα ήταν αρκετά δύσκολο.
Ευτυχώς δεν έβρεχε. -
Μια ωραία νύχτα κάπου μεταξύ Μεγαλόπολης και Κυπαρισσίας ζεστάθηκε ένα Peugeot 405 στο οποίο επιβαίναμε μια τρελλή παρέα στο δρόμο για εξοχικό φίλης. Μετά τα πρώτα νερά από κάτι καφενεία σε χωριά ξεκαθάρισε ότι κάπου υπήρχε διαρροή που με ψάξιμο την βρήκαμε. Είχε κοπεί (ξεραθεί και καταστραφεί από τη ζέστη) ένα σωληνάκι που στέλνει ή επιστρέφει ψυκτικό για θέρμανση του καρμπυρατέρ...
Εκ των ενόντων (πολυσουγιάς που έχω πάντα μαζί) τελικά έκοψα το κακό τμήμα του σωληνακίου και κατάργησα όλη την παράκαμψη για το καρμπυρατέρ συνδέοντας το σωληνάκι που πήγαινε με αυτό που γύρναγε από το καρμπυρατέρ βάζοντας κάτι σαν συνδετικό που βρήκα στο πορτπαγκάζ σε μια εργαλειοθήκη κήπου που δεν θυμάμαι τι ήταν... Καλά περάσαμε στην εκδορμή και γυρίσαμε και πίσω επιτυχώς και μάλλον έμεινε έτσι για καιρό το αυτοκίνητο.
Αντίστοιχη πατέντα έχω κάνει και εν πλω σε ένα σκάφος ιστιοπλοϊκό όπου αντικατέστησα σωληνάκι πετρελαίου (μεταφοράς όχι πίεσης και σε μέρος χωρίς σοβαρές θερμοκρασίες) με κομμάτι από το λάστιχο ποτίσματος ανεφοδιασμού νερού του σκάφους... -
Πατεντα ενος φιλου σε βενζινοκινητο.Δειτε λιγο στην αρχη να δειτε το μπροστα αριστερο ψαλιδι και μετα πηγαινετε στο 1:19 να δειτε τι σκεφτηκε το παλικαρι λογο ελειψης ανταλακτικων!
-
Γιατί δεν πάει να πάρει ενα ψάλιδι;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Γιατί δεν πάει να πάρει ενα ψάλιδι;Tωρα το εχει βαλει αλλα τοτε μολις το ειχε αγορασει.Εφαγε παρεμβολη και στουκαρε σε ενα πεζοδρομιο οπου του εσπασε το ψαλιδι.Ο τοπικος dealer δεν ειχε ανταλακτικο και επρεπε να περιμενει κανα 2-3 βδομαδες(πραγμα αδυνατο γιατι μολις τα αγοραζεις κολλας).
-
2-3 εβδομάδες για ενα ψαλίδι... ωραία πράγματα.
Πάντως δεν θυμάμαι να έχω φάει παρεμβολή καμιά φορά...
ΠΑΤΕΝΤΕΣ