-
η πυρήνα πρώτη φορά ακούω πάντως
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ο πυρήνας
Έχεις δίκιο. Απλά εγώ έτσι το έμαθα. Η πυρήνα έλεγαν στα ελαιουργεία που πήγαινα σαν μικρό παιδί και από εκεί μου κόλλησε.
-
η πακς (ο πακης)
η μακς (ο μακης)
η τακς (ο τακης) -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Γιωργο ευχαριστω για τις απαντησεις φιλε!Εχω καμιναδα,την εσωτερικη του ανοιχτου τζακιου.Οποτε θα χρειαστω μονο τοποθετηση.Διακοσμηση τι εννοεις?
Ποια ξυλα εχουν την μεγαλυτερη θερμαντικη αποδοση? Ξυλα ποσο αγοραζετε ρε παιδια.Σημερα που πηγα σε 2 διαφορετικους(Καματερο περιοχη) μου ειπαν 0,20 για ελια.Σας εχω σκισει με τις ερωτησεις αλλα τωρα που σας βρηκαΑνατολική αττική οι τιμές είναι 0.17 (ο φτηνότερος, έναν βρήκα!) - 0.18 (οι περισσότεροι)
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
η πακς (ο πακης)
η μακς (ο μακης)
η τακς (ο τακης)αυτά είναι λεσβιακά!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
ο πυρήνας
Έχεις δίκιο. Απλά εγώ έτσι το έμαθα. Η πυρήνα έλεγαν στα ελαιουργεία που πήγαινα σαν μικρό παιδί και από εκεί μου κόλλησε.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ξερει καποιος, πως μπορω να βρω ξυλα απο βουλγαρια?
Πας Βουλγαρία
Αν είσαι Αθήνα ξέχνα το, θα σου βγει ο κούκος αηδόνι... Μάλλον, αν δεν είσαι Μακεδονία ξέχνα το..
μιλαω για 10-15 τονους(ακοπα). ισως σε τετοια ποσοτητα καποιος να εφερνε.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Γιωργο ευχαριστω για τις απαντησεις φιλε!Εχω καμιναδα,την εσωτερικη του ανοιχτου τζακιου.Οποτε θα χρειαστω μονο τοποθετηση.Διακοσμηση τι εννοεις?
Ποια ξυλα εχουν την μεγαλυτερη θερμαντικη αποδοση? Ξυλα ποσο αγοραζετε ρε παιδια.Σημερα που πηγα σε 2 διαφορετικους(Καματερο περιοχη) μου ειπαν 0,20 για ελια.Σας εχω σκισει με τις ερωτησεις αλλα τωρα που σας βρηκαΑνατολική αττική οι τιμές είναι 0.17 (ο φτηνότερος, έναν βρήκα!) - 0.18 (οι περισσότεροι)
Σημερα στη Ν Περαμο βρηκα με 0,18 ελια σε δυο διαφορετικα μαγαζια πανω στην παλια εθνικη.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Σημερα στη Ν Περαμο βρηκα με 0,18 ελια σε δυο διαφορετικα μαγαζια πανω στην παλια εθνικη.
Στα έλεγα εγώ χθες Ο γαμπρός μου πήρε ελιά στα 0,17 πριν 2-3 εβδομάδες.
-
Περί πυρηνόξυλου: Ή είναι θρυμματισμένο ξύλο (το εξωτερικό του κουκουτσιού της ελιάς) πλυμένο κ στεγνωμένο, οπότε έχει πιστοποίηση καύσιμης ύλης κ πωλείται κ καίγεται κανονικά σε συστήματα θέρμανσης στις πολιτισμένες χώρες, ή είναι αυτούσιο το απόβλητο της πυρηνελαιουργίας κ χρησιμοποιείται σαν καύσιμο σε καυστήρες / πατέντες σε χώρες με ... πως να το πούμε ... ανεκτικότητα.
Αυτά. -
Σήμερα ελιά προς 100€/τόνο.
Αλλά είναι φετινά. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Στα έλεγα εγώ χθες Ο γαμπρός μου πήρε ελιά στα 0,17 πριν 2-3 εβδομάδες.
Και το 0,17 ακριβα ειναι.Στο ντουμπαι τοσο κανει το λιτρο η 100αρα
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Και το 0,17 ακριβα ειναι.Στο ντουμπαι τοσο κανει το λιτρο η 100αραΡε συ, δε το θεωρώ ακριβό το 0,17, μιας και από άλλο φόρουμ άκουσα στα βόρεια προάστεια της Αθήνας τιμές 0,20 έως 0,25, οπότε; Καλά είμαστε και στα δυτικά... Βέβαια, οι βόρειοι φίλοι μας έχουν περισσότερες επιλογές...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αλλά είναι φετινά.Ως τιμή, πολύ καλή και με δεδομένη την τρομακτική άνοδο της ζήτησης φετος...Ως ξύλο για τζακι, δεν ξέρω τί λέει...
Πάντως, 'φετινά' είναι όλα τα ξύλα που πωλούνται, απλά απο Σεπτεμβριο και μετά είναι πιο πρόσφατα κομμένα. Για παράδειγμα εγω χθες το απογευμα παρέλαβα 1 τόνο (150 ευρώ, 500 κιλά οξιά και 500 κιλά αμυγδαλιά) τα οποία μέσες-ακρες είχαν κοπεί πριν 2 μηνες. Λογικό είναι βεβαια τετοια εποχή να μη βρω ξερά (κομμένα απο Φλεβάρη-Μαρτη πχ), αλλα εγω τα θελω για τον επόμενο χειμώνα. Φετος καίω αυτα που είχα παραλάβει περυσι τον Οκτώβριο. Να πωλουνται πάντως ξυλα προγουμενου ή προπροηγουμενου έτους, λιγο δυσκολο το βρίσκω, ακόμη και στην επαρχία. -
Εγω αγορασα 200 κιλα διαφορα ξυλα,πουρναρι ελια μυγδαλια.140€ ο τονος .Κομμενα ομως μικρα για την σομπα που εχω.Δεν ειναι τελειως στεγνα,οταν καιγονται τα ακους να βραζουν.Επισης δεν βγαζουν τοση ζεστη οσο τα παλια που ειχα.Οποτε τα βαζω μισα-μισα,καινουργια και παλια.Παντως κρατανε πολυ περισσοτερο,τα βαζω τα μεσανυχτα και το πρωι υπαρχει θρακα ακομα.
Την αλλη εβδομαδα θα αγορασω αλλα τοσα. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αλλά είναι φετινά.Ως τιμή, πολύ καλή και με δεδομένη την τρομακτική άνοδο της ζήτησης φετος...Ως ξύλο για τζακι, δεν ξέρω τί λέει...
Πάντως, 'φετινά' είναι όλα τα ξύλα που πωλούνται, απλά απο Σεπτεμβριο και μετά είναι πιο πρόσφατα κομμένα. Για παράδειγμα εγω χθες το απογευμα παρέλαβα 1 τόνο (150 ευρώ, 500 κιλά οξιά και 500 κιλά αμυγδαλιά) τα οποία μέσες-ακρες είχαν κοπεί πριν 2 μηνες. Λογικό είναι βεβαια τετοια εποχή να μη βρω ξερά (κομμένα απο Φλεβάρη-Μαρτη πχ), αλλα εγω τα θελω για τον επόμενο χειμώνα. Φετος καίω αυτα που είχα παραλάβει περυσι τον Οκτώβριο. Να πωλουνται πάντως ξυλα προγουμενου ή προπροηγουμενου έτους, λιγο δυσκολο το βρίσκω, ακόμη και στην επαρχία.Το Σεπτέμβρη πήρα κάποια κομμένα αρχές του 2011. Και τώρα είναι κοτσάνι.
Ότι ρώτησα εχθές και σήμερα είναι κομμένο μετά τον Οκτώβρη.
Η ελιά είναι από τα καλύτερα ξύλα για κάψιμο. Χρειάζομαι από 25-30 κιλά τη μέρα. Οπότε ζεσταίνομαι(το παραχέζουμε ώρες-ώρες ) με λιγότερο απο 1 τόνο/ μήνα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω αγορασα 200 κιλα διαφορα ξυλα,πουρναρι ελια μυγδαλια.140€ ο τονος .Κομμενα ομως μικρα για την σομπα που εχω.Δεν ειναι τελειως στεγνα,οταν καιγονται τα ακους να βραζουν.Επισης δεν βγαζουν τοση ζεστη οσο τα παλια που ειχα.Οποτε τα βαζω μισα-μισα,καινουργια και παλια.Παντως κρατανε πολυ περισσοτερο,τα βαζω τα μεσανυχτα και το πρωι υπαρχει θρακα ακομα.
Την αλλη εβδομαδα θα αγορασω αλλα τοσα.Βιλλ γιατι τα πηρες αναμεικτα τα ξυλα? Υπαρχει καποιος λογος που πηρες μυγδαλια και πουρναρι?
Ξερω οτι η ελια κραταει καλυτερα φωτια(οικονομικη) αν και οικονομικοτερη μου ειπαν ειναι η ριζα της ελιας.Πευκο για να παρει ευκολα και μετα ελια για να κρατησει.Για οξια ξερετε κατι? -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Την αλλη εβδομαδα θα αγορασω αλλα τοσα.Βιλλ γιατι τα πηρες αναμεικτα τα ξυλα? Υπαρχει καποιος λογος που πηρες μυγδαλια και πουρναρι?
Ξερω οτι η ελια κραταει καλυτερα φωτια(οικονομικη) αν και οικονομικοτερη μου ειπαν ειναι η ριζα της ελιας.Πευκο για να παρει ευκολα και μετα ελια για να κρατησει.Για οξια ξερετε κατι?viewtopic.php?f=13&t=47815&start=1005
**Πευκο, οξυα, βελανιδια, ελια το πρωτο θεωρειται 'βρωμικο',το δευτερο κ τριτο δυσευρετα κ καταληγουμε στην ελια που καιγεται αργα **
Βελανιδια=πουρναρι -
Εχω μια απορία , με τα διαμερίσματα τι γίνεται ; δεν μπορείς να πάρεις 10 τόννους , γεμίζεις ένα σαλόνι με αυτά ... , μήπως εδώ έρχεται η λύση με το πέλλετ ; έχω πέλλετσομπα , θα ήθελα πάρα πολύ να έχω ξυλόσομπα , αλλά δεν προσφέρεται για χρήση σε διαμέρισμα ... υπάρχει και ένα τζάκι στο διαμέρισμα , άλλα όταν καίει 30 κιλά την ώρα χωρίς να ζεσταίνεσαι , μάλλον η κακοτεχνία αυτού του τζακιού ξεπερνάει τα όρια ...
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ξερω οτι η ελια κραταει καλυτερα φωτια(οικονομικη) αν και οικονομικοτερη μου ειπαν ειναι η ριζα της ελιας.Πευκο για να παρει ευκολα και μετα ελια για να κρατησει.Για οξια ξερετε κατι?viewtopic.php?f=13&t=47815&start=1005
**Πευκο, οξυα, βελανιδια, ελια το πρωτο θεωρειται 'βρωμικο',το δευτερο κ τριτο δυσευρετα κ καταληγουμε στην ελια που καιγεται αργα **
Βελανιδια=πουρναριΚαποιος μας δουλεύει μου φαίνεται...!
Η οξυά πάντως δεν είναι καθόλου δυσεύρετο ξύλο. Εδω το πουλάνε όλοι και γενικά σαν δεντρο στη χωρα μας έχω την εντυπωση οτι υπάρχει σε αφθονία.
Το Σεπτέμβρη πήρα κάποια κομμένα αρχές του 2011. Και τώρα είναι κοτσάνι.
Ότι ρώτησα εχθές και σήμερα είναι κομμένο μετά τον Οκτώβρη.
Η ελιά είναι από τα καλύτερα ξύλα για κάψιμο. Χρειάζομαι από 25-30 κιλά τη μέρα. Οπότε ζεσταίνομαι(το παραχέζουμε ώρες-ώρες ) με λιγότερο απο 1 τόνο/ μήνα.Ακριβώς! Αυτη την εποχή τα περισσότερα είναι κομμένα απο Οκτώβρη και μετά.
Απο κάψιμο καλά πας πάντως....! Αν αποτελεί κυρια θερμανση για το σπίτι σου, μια χαρα είσαι απο οικονομία. Εγω με 1 τόνο τη σεζόν τη βγαζω...! Πιο πολύ για την ατμόσφαιρα δηλαδή και για κανένα καστανο, καμμιά φέτα ψητή και σπανιότερα κανα λουκάνικο....
Την αλλη εβδομαδα θα αγορασω αλλα τοσα.Αυτό που ζηλεύω πολύ, είναι οι σόμπες με χώρο για ψήσιμο. Τα νοστιμότερα φαγητά γίνονται εκει μέσα..!! Ελπίζω να έχεις τετοια και να του δίνεις να καταλαβαίνει..!! Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια, όταν πήγαινα στο χωριό στους παππούδες μου για ΣΚ και μας μαγείρευε η γιαγια διάφορα..!
Ξυλόσομπα