-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σιγουρα τα τζακια συμβαλλουν,μιλαμε οτι ολη η Ελλαδα καιει ξυλα αυτη την στιγμη,επισης εχουν αρχισει οι κλοπες σε ξυλα που δεν φυλαγονται πολυ καλα,φαινομενα αδιανοητα πριν απο 2-3 χρονια.
Προσωπικα ψαχνομαι για καυστηρα-λεβητα με πυρηνοξυλο,αλλα οι χρονοι παραδοσης που μου ειπαν ειναι αλλου για αλλου...Καλο ειναι κ φθηνο αλλα εχει μια χαρακτηριστικη μυρωδια που δεν προκειται να συνηθισεις .
Ειναι ασυληπτο αυτο που συμβαινει στην επαρχια με την κοπη των δεντρων ,δεν θα μεινει πευκο για πευκο .
Κοβουν κ πλατανια οι αθεοφοβοιΕίμαστε ΑΠΙΘΑΝΟΙ! Δεν υπάρχουμε, λέμε!
Ρε σεις, το πυρηνόξυλο ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ρυπαίνει απίθανα, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ βρωμάει απίστευτα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ πιστοποιημένο σαν καύσιμο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, λέμε, στον κατάλογο των καυσίμων, ενώ η χρήση του σαν καύσιμη ύλη απαγορεύεται κατηγορηματικά.Κι εσύ, Γιώργο, που καις ξύλα σε ανοιχτό τζάκι ρυπαίνοντας χαλαρά (κ το λες κιόλας), τι βγαίνεις κ λες?
Τα πιστοποιημένα συστήματα θέρμανσης, ΚΑΛΕΣ σόμπες, ΚΑΛΑ τζάκια, ΚΑΛΟΙ λέβητες ξύλου ή πέλετ, γράφουν πάνω τους κ τι ρύπους εκπέμπουν. Αν θέλετε το πιστεύετε, εκπέμπουν ΠΟΛΥ λιγότερους από κάποιους καυστήρες πετρελαίου για να παράξουν την ίδια ισχύ.
Αλλά ο Έλληνας το θέλει φτηνό κ στ' @@ του όλα. Εδώ, λέμε, πετάει τα σκουπίδια του στον δρόμο κ ψαρεύει ακόμα με δυναμίτες κ χλωρίνη, το ξύλο κ τον τρόπο που θα το κάψει θα σκεφτεί?
Ηλια δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα αυτα που λες.
Το πυρηνοξυλο μπορει να βρωμαει λογω του λαδιου (δεν το εχω μυρισει...ακομα ),αλλα επιβλαβες για το περιβαλλον δεν ειναι.'Από περιβαλλοντική άποψη είναι πολύ σημαντική η πολύ χαμηλή έως αμελητέα περιεκτικότητα του σε θείο και ότι το καύσιμο δεν περιέχει τοξικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα. Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο τόσο απο λειτουργική όσο και απο περιβαλλοντική άποψη (σωματιδιακές εκπομπές), είναι ότι ή τέφρα είναι της τάξης του 3,5% - 4,5%.'
https://sites.google.com/site/pyrhnoxyl ... an-kausimo
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Γιωργο τι διαφορα εχει η κασετα(πχ 2510ς) σε σχεση με ενα ''κανονικο'' ενεργειακο τζακι? Απο αποδοση τι διαφορα εχουν? Ποτε βαζουμε κασετα? Για πες.Το 2510s ειναι ενα ενα ενεργειακο τζακι τελευταιας τεχνολογιας /αντιρυπαντικης ,υψηλης αποδοσης κ οχι σπαταλο /ενεργοβορο με θερμοθαλαμο βλεπε σκιτσο INFO για να καταλαβεις την λειτουργια του κ δυο βεντιλατερ (πακετο) .
η κατι δεν καταλαβαινω κασετα για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω τι εννοει ο Ηλιας -
Ηλια με διαβαλεις τα τζακια μου ειναι κλειστου τυπου ,απλα βγαζω τις πορτες για να μαγειρευω κ οταν σφιξουν τα κρυα τοποθετω τις πορτες στο εξοχικο αυτο γιατι στην Αθηνα δεν λειτουργει με ανοιχτη πορτα/τζαμι
Τιγρη βρωμαει το πυρηνοξυλο κ δεν παραδιδουν μικροποσοτητες ,οποτε μην το ψαχνεις ,κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σου
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Γιωργο τι διαφορα εχει η κασετα(πχ 2510ς) σε σχεση με ενα ''κανονικο'' ενεργειακο τζακι? Απο αποδοση τι διαφορα εχουν? Ποτε βαζουμε κασετα? Για πες.
Το 2510s ειναι ενα ενα ενεργειακο τζακι τελευταιας τεχνολογιας /αντιρυπαντικης ,υψηλης αποδοσης κ οχι σπαταλο /ενεργοβορο με θερμοθαλαμο βλεπε σκιτσο INFO για να καταλαβεις την λειτουργια του κ δυο βεντιλατερ (πακετο) .
η κατι δεν καταλαβαινω κασετα για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω τι εννοει ο Ηλιαςτο 2510ς τι τετραγωνικα μπορει να καλυψει? Σε νεο σπιτι(7ετιας) με διπλα τζαμια,καλα αλουμινια,εχω τις 2 απο τις 4 πλευρες μεσοτοιχια,και θελω να θερμανω 2 οροφους των 55τμ.ο ενας οροφος ειναι ενιαιος χωρος και ο αλλος 3 κρεβατοκαμαρες+ λουτρο.Με πετρελαιο καιω ~1500 λιτρα την σαιζον.Το σπιτι ειναι στην Αθηνα.Ξυλα ποσα θα χρειαστω?
Τοποθετηση ποσο? -
ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ? ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕΙ Η ΚΑΣΣΕΤΑ ΤΗΣ JOLLY MEC?ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΖΑΚΟΣΟΜΠΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ 73 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΗΛΙΑ
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Γιωργο τι διαφορα εχει η κασετα(πχ 2510ς) σε σχεση με ενα ''κανονικο'' ενεργειακο τζακι? Απο αποδοση τι διαφορα εχουν? Ποτε βαζουμε κασετα? Για πες.
Το 2510s ειναι ενα ενα ενεργειακο τζακι τελευταιας τεχνολογιας /αντιρυπαντικης ,υψηλης αποδοσης κ οχι σπαταλο /ενεργοβορο με θερμοθαλαμο βλεπε σκιτσο INFO για να καταλαβεις την λειτουργια του κ δυο βεντιλατερ (πακετο) .
η κατι δεν καταλαβαινω κασετα για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω τι εννοει ο Ηλιαςτο 2510ς τι τετραγωνικα μπορει να καλυψει? Σε νεο σπιτι(7ετιας) με διπλα τζαμια,καλα αλουμινια,εχω τις 2 απο τις 4 πλευρες μεσοτοιχια,και θελω να θερμανω 2 οροφους των 55τμ.ο ενας οροφος ειναι ενιαιος χωρος και ο αλλος 3 κρεβατοκαμαρες+ λουτρο.Με πετρελαιο καιω ~1500 λιτρα την σαιζον.Το σπιτι ειναι στην Αθηνα.Ξυλα ποσα θα χρειαστω?
Τοποθετηση ποσο?Σε φουλ λειτουργια 150τετρ. 3-5κιλα την ωρα εξαρταται απο την θερμαντικη αξια του ξυλου (πευκο βελανιδια ελια ) κ απο την εξωτερικη θερμοκρασια Για να πιασει ενα αυτοκινητο τα 180χιλ δεν καιει 5,5 λιτρα βενζινη που δινει ο κατασκευαστης ,κατανοητο !Αν η καμιναδα ειναι εσωτερικη ,η φουσκα (του τζακιου)με την καμιναδα ειναι ενα τεραστιο θερμαντικο σωμα Δηλαδη με μια προσεκτικη μελετη η εσωτερικη θερμοκρασια θα ξεπερνα τους 22μ24 βαθμους
Τοποθετηση διακοσμηση/καμιναδα δεν πρεπει να ξεπερασουν τα 1500 ευρω -
-edit-
-
Μόνο εμένα δεν μου κάθεται καλά, να βάλεις μιά κασετούλα τόση δα των 10kW να δουλεύει full όλη μέρα, όλον τον χειμώνα, για να ζεστάνει 100+ μέτρα?
-
Γιωργο ευχαριστω για τις απαντησεις φιλε!Εχω καμιναδα,την εσωτερικη του ανοιχτου τζακιου.Οποτε θα χρειαστω μονο τοποθετηση.Διακοσμηση τι εννοεις?
Ποια ξυλα εχουν την μεγαλυτερη θερμαντικη αποδοση? Ξυλα ποσο αγοραζετε ρε παιδια.Σημερα που πηγα σε 2 διαφορετικους(Καματερο περιοχη) μου ειπαν 0,20 για ελια.Σας εχω σκισει με τις ερωτησεις αλλα τωρα που σας βρηκα -
Παιδιά καλησπέρα.
Καινούργιος στη συζήτηση και χρειάζομαι βοήθεια. Έχω σπίτι 110 τμ (10x12 περιπου)το οποίο 'θερμαίνεται' από ένα ανοιχτό τζάκι. Αν βάλω μια ξυλόσομπα στην άλλη ακρη του σπιτιού πόσα KW περίπου πρέπει να είναι για να το ζεστάνω; Το τζάκι και η σόμπα θα είναι στις δύο πλευρές που απέχουν 10μ. Το σπίτι δεν είναι μονωμένο και έχει αρκετές μπαλκονόπορτες (μονοκατοικία).
Έχω δει αυτές
http://www.habitatshop.fr/en/poele-supra/1051-poele-a-bois-gotham-fonte-noire-satine.html
http://www.casa-energy.gr/online-shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=191&category_id=22
θα κάνω λέτε δουλειά;
Ακούω οποιαδήποτε πρόταση. Το ποσό που με παίρνει να διαθέσω είναι 1000 max 1200 ευρώ με τα μπουριά.
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει γιατί έχω μπλέξει άσχημα. -
Η γεωθερμία στα χαρτιά είναι εκπληκτική λύση. Στην πράξη είναι που χωλαίνει. Επίσης καλό είναι άμα γίνει, να γίνει με βαθιές γεωτρήσεις γιατί ρηχά το έδαφος έχει μικρότερη θερμοχωρητικότητα. Μεγάλο μελετητικό γραφείο την πλασσάριζε αβέρτα από το 2006 και εντεύθεν σε ακριβές κατοικίες, και τώρα δεν θέλει να την δει ούτε ζωγραφιστή. Aντίστοιχη ιστορία είναι και οι ψύκτες απορρόφησης. Πάντα να προσέχετε αυτούς που σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια.
-
Ο χρήστης Mihalis1 έγραψε:
Ακούω οποιαδήποτε πρόταση.Για μένα, ξέχνα την ξυλόσομπα κ κάνε το τζάκι σου ενεργειακό.
Ηλια δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα αυτα που λες.
Το πυρηνοξυλο μπορει να βρωμαει λογω του λαδιου (δεν το εχω μυρισει...ακομα ),αλλα επιβλαβες για το περιβαλλον δεν ειναι.Βρες ΕΝΑΝ σοβαρό κατασκευαστή (έχουν και Ιταλία και Ισπανία πυρηνόξυλο) που να το δίνει σαν πιθανό καύσιμο σε πιστοποιημένο καυστήρα (αυτοί, βέβαια, μόνον πιστοποιημένους έχουν ). Ή ζήτα σ' έναν Έλληνα απ' αυτούς που φτιάχνουν καυστήρες που 'καίνε από πέλετ μέχρι πυρηνόξυλο' να σου δώσει την πιστοποίησή του, ειδικά το σημείο που δείχνει την εκπομπή ρύπων με καύσιμο το πυρηνόξυλο.
Το τι είναι πραγματικά επιβλαβές για το περιβάλλον, είναι ΜΕΓΑΛΗ ιστορία...Πάντα να προσέχετε αυτούς που σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια.
Αυτό.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Βρες ΕΝΑΝ σοβαρό κατασκευαστή (έχουν και Ιταλία και Ισπανία πυρηνόξυλο) που να το δίνει σαν πιθανό καύσιμο σε πιστοποιημένο καυστήρα (αυτοί, βέβαια, μόνον πιστοποιημένους έχουν ). Ή ζήτα σ' έναν Έλληνα απ' αυτούς που φτιάχνουν καυστήρες που 'καίνε από πέλετ μέχρι πυρηνόξυλο' να σου δώσει την πιστοποίησή του, ειδικά το σημείο που δείχνει την εκπομπή ρύπων με καύσιμο το πυρηνόξυλο.
Το τι είναι πραγματικά επιβλαβές για το περιβάλλον, είναι ΜΕΓΑΛΗ ιστορία...Ακομα στο ψαξιμο ειμαι και δεν εχω μπει σε λεπτομερειες πιστοποιησεων αλλα βλεπω απο την μελετη του ΕΜΠ οτι ειναι μια χαρα τα πραγματα,εχεις μελετη που να αποδεικνυει κατι αλλο;Τα πραγματα ειναι σχετικα απλα πιστευω,δεν γινεται ενα υποπροϊον οπως το κουκουτσι της ελιας (δηλαδη κατι που σχεδον το τρωμε) να παραγει ρυπους επιβλαβεις για το περιβαλλον-οχι περισσοτερους απο οποιοδηποτε κοινό ξυλο.
Και η ενεργειακή αξιοποιηση ενος υποπροίοντος, δεν μπορει παρα να ειναι 100% ορθή περιβαλλοντικη πρακτικη.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ακομα στο ψαξιμο ειμαι και δεν εχω μπει σε λεπτομερειες πιστοποιησεων αλλα βλεπω απο την μελετη του ΕΜΠ οτι ειναι μια χαρα τα πραγματα,εχεις μελετη που να αποδεικνυει κατι αλλο;Τα πραγματα ειναι σχετικα απλα πιστευω,δεν γινεται ενα υποπροϊον οπως το κουκουτσι της ελιας (δηλαδη κατι που σχεδον το τρωμε) να παραγει ρυπους επιβλαβεις για το περιβαλλον-οχι περισσοτερους απο οποιοδηποτε κοινό ξυλο.Δεν είναι κουκούτσι, το κουκούτσι είναι σκέτο ξύλο που πλυμένο και καθαρισμένο από τα υπόλοιπα πουλιέται σε τσουβαλάκια από τα ΣΜ για καύση σε καυστήρες ανακατωμένο με πέλετ ακόμα κ στην Γερμανία.
Είναι το γνωστό σε όλους μας 'λιοκόκι', που έχει ό, τι δεν χρησιμοποιήθηκε κατά την επεξεργασία των ελαιών.
Κάποιοι το δίνουν κ σε ζώα, αφού περιέχει κάμποσο λάδι κλπ θρεπτικά συστατικά. Αλλά κ αυτό απαγορευεται.
Μελέτη που να αποδεικνύει τι? Αφού δεν υπάρχει καν στην λίστα των καυσίμων.Και η ενεργειακή αξιοποιηση ενος υποπροίοντος, δεν μπορει παρα να ειναι 100% ορθή περιβαλλοντικη πρακτικη.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο, η διαφορά μας είναι ότι το θέλω να γίνεται σωστά.
Αλλιώς ας μετατρέψουμε όλοι τους καυστήρες μας, να καίνε αντί πετρελαίου αργό, μαζούτ ή καμμένα λάδια αυτοκινήτων. Μεγάλη οικονομία! -
Ξέρω οτι αν ψάξω κάπου θα το βρώ εδω μέσα αλλά τεμπελιάζω
ερωτησούλες :
σκέφτομαι για κάτι τέτοιο ή παρόμοιο : http://www.dovre.gr/dovre_2510s.php
-
Στα 'παλιά' μπουριά που είχαν οι σόμπες (το σπίτι έχει σε όλους τους χώρους) μπορώ να το βάλω ?
-
Με ψήσιμο τί γίνεται ? Φαντάζομαι όχι ε ?
-
Με ενδιαφέρει μόνο για ομορφιά και ψήσιμο , limitation : έχω μόνο τα παραδοσιακά μπουριά
-
Αν γίνει μία κατασκευή με γιψοσανίδα μπορώ να έχω εκεί και ένα χώρο για αποθήκευση ξύλων ή δεν κάνει θα είναι πολύ κοντά ?
Α! και άλλη λεπτομέρεια βρίσκομαι στον προτελευταίο όροφο οπότε φαντάζομαι ότι δεν θα έχω πρόβλημα με τράβηγμα ..
-
-
Ξερει καποιος, πως μπορω να βρω ξυλα απο βουλγαρια?
-
-edit-
-
Ο χρήστης geofust έγραψε:
Ξερει καποιος, πως μπορω να βρω ξυλα απο βουλγαρια?Πας Βουλγαρία
Αν είσαι Αθήνα ξέχνα το, θα σου βγει ο κούκος αηδόνι... Μάλλον, αν δεν είσαι Μακεδονία ξέχνα το..
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Γιωργο ευχαριστω για τις απαντησεις φιλε!Εχω καμιναδα,την εσωτερικη του ανοιχτου τζακιου.Οποτε θα χρειαστω μονο τοποθετηση.Διακοσμηση τι εννοεις?
http://www.stylefantasy.gr/Δι ... ault_3.aspΠοια ξυλα εχουν την μεγαλυτερη θερμαντικη αποδοση?
**Πευκο, οξυα, βελανιδια, ελια το πρωτο θεωρειται 'βρωμικο',το δευτερο κ τριτο δυσευρετα κ καταληγουμε στην ελια που καιγεται αργα **Ξυλα ποσο αγοραζετε ρε παιδια.Σημερα που πηγα σε 2 διαφορετικους(Καματερο περιοχη) μου ειπαν 0,20 για ελια.Σας εχω σκισει με τις ερωτησεις αλλα τωρα που σας βρηκα
200ευρω ο τονος (ελια) ειχε περυσι ,λογικα κατι θα τσιμπησει φετος
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
http://www.stylefantasy.gr/Δι ... ault_3.aspΠοια ξυλα εχουν την μεγαλυτερη θερμαντικη αποδοση?
**Πευκο, οξυα, βελανιδια, ελια το πρωτο θεωρειται 'βρωμικο',το δευτερο κ τριτο δυσευρετα κ καταληγουμε στην ελια που καιγεται αργα **Ξυλα ποσο αγοραζετε ρε παιδια.Σημερα που πηγα σε 2 διαφορετικους(Καματερο περιοχη) μου ειπαν 0,20 για ελια.Σας εχω σκισει με τις ερωτησεις αλλα τωρα που σας βρηκα
200ευρω ο τονος (ελια) ειχε περυσι ,λογικα κατι θα τσιμπησει φετος
Ευχαριστω Γιωργο. Σημερα βρηκα ελια με 0,19 στο Καματερο.Στην επαρχια ακουω ακομα χαμηλοτερες τιμες.
Ξυλόσομπα