-
ΛΕΥΤΕΡΗ .
Το πλαισιο που περιεγραψα πιο πανω κι εχω βαλει μεταξυ σομπας και τοιχου ,δεν χρειαζεται ειδικη στηριξη .Οπως τα εχω ορθια ( ενα δεξια και τ αλλο αριστερα γυρο απο το οριζοντιο μπουρι της σομπας ),οι κατω πλευρες πατουν στο δαπεδο ,και τα εχω με μια ελαφρα κλιση ν ακουμπουν οι πανω πλευρες στον τοιχο . Για να υπαρχει δε κενο μεταξυ μονωτικου και τοιχου ,εχω βιδωσει πανω σε καθε πλακα ενα πλαστικο ποδαρακι ( εκεινη τα κοκκινα λαστιχενα )που βαζουν στα ποδια τραπεζιων για να μη τριβεται το πατωμα .
-
Γεια σας παιδιά καλώς σας βρήκα !
Διάβασα όλες τις σελίδες και ήρθε η ώρα να ρωτήσω κάποια πράγματα μιας και σε καμιά εβδομάδα θα αρχίσω κι εγώ τρυπήματα ...
Πήγαινα για Prity FG αλλά μόλις την είδα από κοντά στο μαγαζί που πήγα την απέρριψα και θα πάρω την Gekas Metal MG 450 που είναι και ΕλληνικήΤώρα στο ''φλέγον'' ζήτημα της καμινάδας!
Αυτό είναι ένα πρόχειρο σχέδιο της εγκατάστασης που θα γίνει...σε σπίτι ''μαζορέτα'' 50τμ + 50τμ
http://prntscr.com/4wghnxΣΟΜΠΑ > Μουφα Θυλ-Θυλ > 2 Μπουριά του 1μ > γωνιά 45°> μπουρί 0,5μ > γωνιά 45°> 3 μπουριά του 1μ > διπλό μπουρί (ταράτσας) > 2 διπλά μπουριά (άνω ταράτσας) > καπέλο αντιανεμικό
1.Τη σόμπα την έχει δει-δουλέψει κανείς να πει γνώμη;
2.κάτω να βάλω μουφα για να μπούνε σωστά τα εσωτερικά μπουριά (το θηλυκό να κοιτάζει ταβάνι) που θα είναι inox μονά και θα συνδεθούν μετά κάτω από την ταράτσα με τα διπλά inox ...
3.Στην τρύπα της ταράτσας που θα περνάει το διπλό μπουρί με τι να το μονώσω;Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
-
Καλημερα σε ολους!!ειμαι ο χρηστος απο την β.ευβοια!παρακολουθω το φορουμ σχεδον 2 χρονια!εχω μαθει τοσα πραγματα που δεν ηξερα !!λιγο αργα μεν γιατι ειχα κανει λαθος επιλογη!!ειχα αγορασει μια τιμ σηστεμ ξυλοσομπα!δεν ειναι και τοσο τραγικη!!αλα ηρθες η ωρα να παρω μια πραγματικη σομπα πηρα τον ηλια τηλ και του λεω και μου βρηκε λυση!amesti 450 desing!απλα τον ευχαριστω για την υπομονη του και την εξηπερετικοτιτα του!
-
Ωραιος. Καλοκαυτη! Εχεις διαλεξει μια απο τις πολυ καλες σομπες του εμποριου.
-
Σε ευχαριστω!!!και εγω το ιδιο πιστευω γι'αυτο την επελεξα!!
-
Ποσο σου πηγε; Μονο η σομπα χωρις μπουρια κλπ.
-
Ηταν εκθεσιακο κοματι και ο ηλιας μου εκανε ειδικη τιμη!! δεν χανεις κατι να του στιλεις ενα μηνυμα η να του τηλ και θα σου πει!!α
-
Ο χρήστης kriskou έγραψε:
Καλημερα σε ολους!!ειμαι ο χρηστος απο την β.ευβοια!παρακολουθω το φορουμ σχεδον 2 χρονια!εχω μαθει τοσα πραγματα που δεν ηξερα !!λιγο αργα μεν γιατι ειχα κανει λαθος επιλογη!!ειχα αγορασει μια τιμ σηστεμ ξυλοσομπα!δεν ειναι και τοσο τραγικη!!αλα ηρθες η ωρα να παρω μια πραγματικη σομπα πηρα τον ηλια τηλ και του λεω και μου βρηκε λυση!amesti 450 desing!απλα τον ευχαριστω για την υπομονη του και την εξηπερετικοτιτα του!ποια Tim Sistem είχες???
όταν λες δεν ειναι και τόσο τραγική...εννοεις ότι ειναι αλλα νταξει τι να κάνουμε???
τι χώρο ζεσταινες?
έμεινες από κατι δυσαρεστημένος?την καινούρια την μπουμπούνισες???
πες μας εντυπώσεις...
(σε κανα 2-3 χρόνια που θα αλλάξεις πάλι σόμπα....στείλε ένα μνμ να ξεφορτωθείς την παλιοamesti και να τη φορτωθώ εγώ!!!
) -
Ειπαμε, μια ειναι η σομπα.
-
Καλησπερα στο φορουμ. Ψαχνω να αγορασω μια ξυλοσομπα για 50 τμ χωρο.
Εχω δει 2-3 σομπες και θα ηθελα την γνωμη σας .
Η πρωτη ειναι η SKLADOVA CAPRI βουλγαριας.
http://www.balkanenergy.gr/energeiakes-sompes/10-capri-capri.html
και δυο TIM SISTEM σερβιας.Η DIANA και η MAGIC
http://www.e-sompes.gr/index.php?act=viewCat&catId=42 -
Πες μας λίγα παραπάνω για τον χώρο που θες να ζεστάνεις...
(ενιαιος,με σπασιματα...ψηλοταβανος,μονοκατοικια,διαμερισμα με άλλους να μενουν πανω κατω,δεξια αριστερα,μονωμενος,
στην Κρητη ή στο Σουφλί...)
Γενικως πες μας πραγματακια....Αααα και μεχρι πόσα μπορεις να διαθεσεις...
αν θα την καις κανα 5μηνο ή Σαββατοκυριακα αν ειναι για εξοχικο...κλπ κλπ -
Ενιαιος κουζινα καθιστικο ειναι. Εχω καλοριφερ στο σπιτι αλλα δεν ειναι να το αναβεις ολη μερα .Τζαμπα ξυλα εχω ειπα να παρω μια φτηνη σομπα μιας και περναμε τις περισσοτερες ωρες της ημερας στο καθιστικο. Αμαλιαδα Νομος Ηλειας ειμαι ,οποτε 4 μηνες πανω κατω το χρονο θα καιει. γυρω στο 250αρι διαθετω.
-
η Tim Sistem Diana είναι μια αξιόλογη κατ εμε σόμπα...
οικονομική από άποψη αγοράς και κατανάλωσης...
μιλάω εκ πείρας γιατί έχω μια τέτοια για να ζεσταίνω ένα ανάλογο χώρο με εσένα...Η σόμπα δεν κάνει παπάδες...κι ουτε είναι...κόσμημα...αλλά έχει μικρό σχετικά θάλαμο καυσης, τίμια κατασκευή, και καλή απόδοση...
εμένα μου ζεσταίνει 60τμ ενιαιο χώρο μονοκατοικίας στην Κερατέα, αλλά υπάρχει καλή μόνωση στο σπίτι και κεραμίδι και όχι πλάκα επάνω...
την skladova δεν την γνωριζω από....κοντά για να σου πω...
ειναι βουλγάρικη και οι πιστοποιήσεις της ειναι για 14kw μέγιστη ισχυς και απόδοση γυρω στο 70% αν δεν κανω λάθος.
Η σέρβικη από την άλλη έχει πιστοποιήσεις για απόδοση 90% και μεγιστη ισχύς 9-10kw.
Για μένα η Diana είναι λίγο καλύτερη της skladova και κατασκευαστικα...έχω δει να ¨δουλεύουν¨ prity σόμπες...που είναι και αυτες βουλγάρικες...ίδιας νοοτροπίας με τις σκλάντοβα (αντε ενα κλικ παρακατω αν θες να τις βαλεις σε μια ιεραρχία...) εβγαζαν και αυτες μια χαρά ζεστούλα ...όταν τις τάιζες...
εγώ θα σου πρότεινα να έδινες κάτι παραπάνω για μια σόμπα στυλ amesti με πιστοποιήσεις πιο...σοβαρές θα μπορούσα να πω...
Αν όμως θες μια από αυτες τις 2...πάρε την Σέρβικια που είναι και πιο κομψή...
-
Ποιός οργανισμός έχει δώσει αυτές τις πιστοποιήσεις, είπαμε;
-
Δεν θελω να διαθεσω τοσα χρηματα για ξυλοσομπα ,εχουμε και λογαριασμους να πληρωσουμε ,οι αμεστι ειναι ακριβουτσικες.
Οι skladova σαν ομορφια δεν λενε και κατι αλλα τις βλεπω 'γεροδεμενες' σομπες και σιγουρα καλυτερες απο τις prity.
Eμενα σαν εμφανιση μου αρεσει η tim sistem diana ,το μειονεκτημα της ειναι οτι εχει μικρο θαλαμο. Μιας και εχεις την ιδια πως ειναι τα μεταλλα της? νομιζω εχει κεραμικη επενδυση στα πλαινα και μαντεμι η χυτοσιδηρο στο πανω μερος. -
Καμιά φορά, το ακριβό κ το οικονομικό πάνε μαζί.
Κ όπως λένε κ οι Σκωτσέζοι, we are too poor to buy cheap.
Στο κατάστημά μας έχουμε απ' όλες τις σόμπες, η αλήθεια είναι ότι κάποιες τις έχουμε φέρει για ... να μην τις πουλήσουμε, αλλά να μπορεί κάποιος να δει τη διαφορά.
Δεν θέλω ν' αναφέρω μάρκες, αλλά τη δουλειά που κάνει μια φτηνή σόμπα καίγοντας 6 τόνους ξύλα τον χρόνο, την κάνει ίδια κ απαράλλαχτη η κατά 200 Ε (ίσως κ λιγότερα) ακριβότερη καίγοντας 2 τόνους ξύλα το χρόνο. Κάντε λογαριασμό κ πείτε μου ποια είναι φτηνή κ ποια ακριβή, όταν μάλιστα η μια είναι πιστοποιημένη από διεθνή οργανισμό κ έχει 5 χρόνια εγγύηση κ η άλλη είναι 'πιστοποιημένη' κατά δήλωση του κατασκευαστή κ έχει έναν χρόνο 'εγγύηση' που δεν ισχύει πουθενά.
Έχει τύχει, όχι μια φορά, να προτείνω σε κάποιον να πάρει την 'ακριβή' σόμπα στην τιμή της 'φτηνής' κ να μου φέρει κ τα ξύλα που θα του περισσέψουν. Τόσα χρόνια κάνω την ίδια πρόταση, ένας μόνο την έχει δεχτεί κ από τότε όπου με πετύχει με κερνάει.Τεσπα, ανάμεσα σε σκλάντοβα κ τιμ σίστεμ, στα ίδια λ7, προσωπικά θα προτιμούσα την τιμ σίστεμ. Με τις καλές σόμπες, πάντως, τις χωρίζει το χάος.
-
Δικιο εχεις Ηλια ,σιγουρα μια ακριβη σομπα ειναι και καλη και σιγουρα πιο οικονομικη ευτυχως που εχω τζαμπα ξυλα και δεν θα μου φανει η διαφορα στην τσεπη.
Αντε να δωσω μεχρι 300 παραπανω δεν παει γιατι εχουμε και υποχρεωσεις.
Σε αυτη την τιμη ποια σομπα θα προτεινες ? -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν θέλω ν' αναφέρω μάρκες, αλλά τη δουλειά που κάνει μια φτηνή σόμπα καίγοντας** 6 τόνους ξύλα τον χρόνο, την κάνει ίδια κ απαράλλαχτη η κατά 200 Ε (ίσως κ λιγότερα) ακριβότερη καίγοντας 2 τόνους **ξύλα το χρόνο.
Είσαι σίγουρος για τα νούμερα?
-
Ο χρήστης sakisG έγραψε:
Eμενα σαν εμφανιση μου αρεσει η tim sistem diana ,το μειονεκτημα της ειναι οτι εχει μικρο θαλαμο. Μιας και εχεις την ιδια πως ειναι τα μεταλλα της? νομιζω εχει κεραμικη επενδυση στα πλαινα και μαντεμι η χυτοσιδηρο στο πανω μερος.
το μειονεκτημά της ειναι ότι θέλει πιο σύχνη τροφοδότηση σχετικα ...και ότι δεν χωράει μεγάλα ξυλα...
το πλεονέκτημά της ειναι ότι λόγω μικρου θαλάμου έχει άμεση απόδοση...και ζεσταίνεται...άρα και ζεσταίνει πολυ γρήγορα ένα χωρο....
τα μέταλλά της καλά ειναι...και ναι έχει κεραμικη επένδυση στα πλάγια...
δηλαδη είναι δυο πλακίδια που έχει από τη μια πλευρά, και αλλα 2 από την άλλη...Γνώμη μου και εμένα είναι ότι αφου θα πάρεις μια σόμπα που θα είναι το βασικό σύστημα θέρμανσης και θα το χρησιμοποιείς καθε μέρα...δώσε κάτι παραπάνω και πάρε μια με πιστοποιήσεις...όχι απαραίτητα amesti αν δεν σου αρέσουν αλλά κατι εξίσου αξιόλογο...
Σκέψου πως αντι για σόμπα θα μπορουσες να δωσεις λεφτά και να πάρεις έναν καυστήρα ξυλου...
εκει αναγκαστικα θα έδινες κάποια λεφτά παραπάνω...Σκέψου την σόμπα που θα πάρεις σαν ένα σύστημα θέρμανσης και όχι σαν....μια παλιοφουφου!!!
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Δεν θέλω ν' αναφέρω μάρκες, αλλά τη δουλειά που κάνει μια φτηνή σόμπα καίγοντας** 6 τόνους ξύλα τον χρόνο, την κάνει ίδια κ απαράλλαχτη η κατά 200 Ε (ίσως κ λιγότερα) ακριβότερη καίγοντας 2 τόνους **ξύλα το χρόνο.
Είσαι σίγουρος για τα νούμερα?
Απόλυτα. Κ, ανάλογα με τις σόμπες, η διαφορές στην κατανάλωση μπορεί να είναι κ μεγαλύτερες.
K δεν μιλάω μόνο για τις Αμεστί, δεν είναι οι μοναδικές καλές σόμπες στην αγορά. Είναι όμως, κατά τη γνώμη μου, αυτές με την καλύτερη σχέση τιμής / απόδοση.
Δες έλεγχο της καύσης κ υπολόγισε κατανάλωση:
Youtube VideoΔικιο εχεις Ηλια ,σιγουρα μια ακριβη σομπα ειναι και καλη και σιγουρα πιο οικονομικη ευτυχως που εχω τζαμπα ξυλα και δεν θα μου φανει η διαφορα στην τσεπη.
Αντε να δωσω μεχρι 300 παραπανω δεν παει γιατι εχουμε και υποχρεωσεις.
Σε αυτη την τιμη ποια σομπα θα προτεινες ?Μια καλή (αληθινά) Ελληνική, μαντεμένια. Για μένα, πολύ καλύτερη από τις φτηνές Βουλγάρικες, Σέρβικες κλπ.
Σηκώνει πολλή συζήτηση το θέμα, σου έχω στείλει πμ, αν θέλεις δες το κ έλα να τα πούμε από κοντά.
Ξυλόσομπα