-
Ξυλα να περνεις απο το Καλοκαιρι και ξερα ειναι και ποιο φτηνα.
-
Απο την ανοιξη καλυτερα, να ειναι και περσυνα.
Φερος δεν εκαψα ξυλα και θα τα εχω και του χρονου. Ενας και παραπανω τονος, του χρονου θα κλεινει τρια χρονια. Θα εχω προβλημα με σαπισμα και σαρακι? -
σημερα εγινε η αγορα της ξυλοσομπας.ολα τα υλικα απο σωληνες μαστους καμιναδα,ο υδραυλικος μου,μου ειπε οτι κανουν 600 ευρω.με μια ερευνα στο ιντερνετ βρηκα ενα μαγαζι απο αθηνα με σχεδον την μιση τιμη.υπαρχει περιπτωση να ειναι κακης ποιοτητας;παραδειγμα η καμιναδα ινοξ μονου τοιχωματος 9 ευρω το μετρο και ο υδραυλικος μου 17.σωληνα πολυστρωματικη Φ26 μονωμενη 3 ευρω το μετρο και εδω 7.ειμαι απο κρητη οποτε δεν μπορω να παω ο ιδιος στο καταστημα.να βαλω ονομα καταστηματος να μου πειτε αν γνωριζετε κατι η απαγορευεται;
ΥΓ.τα μπουρια πως μπαινουν.απο την σομπα προς τα πανω .πανω το αρσενικο η αναποδα; -
Εχει πολλες εταιριες που φτιαχνουν καμιναδες και οι τιμες σιγουρα παιζουν. Βαλε και το κερδος πουβθελει ο μαστορας...το σωστο ειναι το κατω κοματι να μπαινει στο πανω για να μην εχουμε απωλειες καπνου. Αλλα με τα υγρα ξυλα που καιει συνηθως ο κοσμος πρατει το αναποδο ωστε οι υγροποιησεις να τρεχουν μεσα στα μπουρια, δηλαδη το πανω μπαινει στο κατω.
-
Οι πιστοποιημένες καμινάδες έχουν βελάκι με τη φορά του καπνού κ πάντα το πάνω μπαίνει στο κάτω, για να μην τρέχουν έξω οι υγροποιήσεις.
Ο χρήστης otso έγραψε:
φετος ποσο πουλιουνται τα ξυλα;Τα ξερά Βουλγάρικα πανάκριβα, από 80 - 100 Ε το μ3 (με ΦΠΑ, τα κλεψιμέικα δεν ξέρω)
-
Ο άερας πήρε και σήκωσε το περιστροφικό καπέλο της καμινάδας στο εξοχικό. Ήταν τέτοιου τύπου.
Πρόκειται για καμινάδα παραδοσιακού (ανοικτού) τζακιού, που χρησιμοποιείται ελάχιστα. Το καπέλο αυτό μπήκε από τον κτίστη για βελτίωση του ελκυσμού. Όντως έκανε κάποια δουλειά.
Μεγάλο παράπονο από το συγκεκριμένο καπέλο ήταν ο θόρυβος που έκανε κατά την περιστροφή του με ανέμους άνω των 4 μποφόρ.
Προτάσεις για αντικατάσταση; Απ' ό,τι θυμάμαι στο παλιό φόρουμ η συμβουλή ήταν να αποφεύγονται τα περιστροφικά καπέλα, γιατί όμως;Με την ευκαιρία μάλλον θα ψηλωθεί και λίγο η καμινάδα (1-2m) καθώς ήταν οριακά κάτω από τον 'κορφιά' της σκεπής...γενικά δεν ήθελα να ασχοληθώ προτού γίνει η μετατροπή του τζακιού σε σύγχρονο ενεργειακό, αλλά αναγκάζομαι από τις περιστάσεις...
-
Δεν έχω σόμπα και ούτε πρόκειται να αποκτήσω. Ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία. Αν στη σόμπα καις χαρτιά, νάιλον συσκευασίες, πλαστικά κ.λ.π. όχι σαν μοναδικό καύσιμο φυσικά, αλλά που και που να πετάς κάτι το οποίο δεν μπορεί να πάει για ανακύκλωση π.χ. Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσεις κάποιο πρόβλημα στις σωληνώσεις (μπουριά) ή ακόμα και στη σόμπα;
Ευχαριστώ. -
Σίγουρα θα προκαλέσεις πρόβλημα στο περιβάλλον και στον εαυτό σου.
Τα χαρτιά επίσης προκαλούν πρόβλημα στα μπουριά..για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Σίγουρα θα προκαλέσεις πρόβλημα στο περιβάλλον και στον εαυτό σου.
Τα χαρτιά επίσης προκαλούν πρόβλημα στα μπουριά..για τα υπόλοιπα δεν ξέρω.Δεν έχω σόμπα λέμε... Σε κανένα δε θα προκαλέσω πρόβλημα. Ας μείνουμε σε αυτό που ρώτησα και μακάρι ο πλανήτης όλος να είχε τη μισή οικολογική συνείδηση από αυτή που έχω εγώ.
Ισχύει αυτό για τα χαρτιά; Μου το έλεγε όταν ήμουν μικρός η συγχωρεμένη η γιαγιά μου (ότι θα φράξουν δηλαδή) και το είχα απορία.
-
Τα χαρτια δημιουργουν σταχτη, ειδικα τα συγχρονα μιας και ειναινσυνηθως χημικοι πολτοι με προσθετα.
-
....Προτάσεις για αντικατάσταση; Απ' ό,τι θυμάμαι στο παλιό φόρουμ η συμβουλή ήταν να αποφεύγονται τα περιστροφικά καπέλα, γιατί όμως; ......Αφού σου θυμίσω ότι αυτό **είναι **το παλιό φόρουμ ( ), τα περιστροφικά καπέλα είναι για εξαερισμούς κ όχι για καμινάδες τζακιών. Με αυτές τις προδιαγραφές κατασκευάζονται, το λογικό είναι έτσι να χρησιμοποιούνται.
Δεν έχω σόμπα και ούτε πρόκειται να αποκτήσω. Ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία. Αν στη σόμπα καις χαρτιά, νάιλον συσκευασίες, πλαστικά κ.λ.π. όχι σαν μοναδικό καύσιμο φυσικά, αλλά που και που να πετάς κάτι το οποίο δεν μπορεί να πάει για ανακύκλωση π.χ. Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσεις κάποιο πρόβλημα στις σωληνώσεις (μπουριά) ή ακόμα και στη σόμπα;
Ευχαριστώ.Αν είναι πυρόλυσης (άρα πιάνει υψηλές θερμοκρασίες), μόνον αν το παρακάνεις θα έχεις προβλήματα. Σε ανοιχτά τζάκια κ ενεργειακά πρωτογενούς καύσης, θα σου βρώμιζε η καμινάδα πολύ συντομότερα κ ίσως έπιανε φωτιά. Η γιαγιά σου ήξερε τι έλεγε.
-
Ευχαριστώ...
-
@meco: σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι θα το έκανες, το ειχες ξεκαθαρίσει στο πρώτο σου ποστ, και ούτε το σχόλιό μου ήταν επί προσωπικού...απλά επειδή εδώ διαβάζουν πολλοί και κάποιων ο νους δεν πάει στη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν, γι' αυτό το έγραψα.
@ililias: όντως για το forum, ξεχάστηκα
Υπάρχει κάποιου τύπου καπέλο που να προτείνεται; Ένα απλό κινέζικο κάνει, ή να κοιτάξω λύσεις τύπου καπέλο με δαχτυλίδια, καπέλο με περιστρεφόμενο 'πτηνό', κτιστό καπέλο;Επίσης να υποθέσω ότι η προέκταση της καμινάδας καθ' ύψος είναι εύκολη υπόθεση αν βρω τον τύπο της υφιστάμενης (νομίζω Φ120 μονωμένη). Πώς ακριβώς γίνεται όμως, υπάρχουν κομμάτια που είναι ελάχιστα πιο φαρδιά ώστε να αγκαλιάζουν το προϋπάρχον;
-
Αν κατάλαβα καλά, έχεις inox καμινάδα. Υπάρχουν καπέλα που της ταιριάζουν, διάλεξε όποιο σου αρέσει περισσότερο απ' όπου ψωνίσεις την καμινάδα. Ναι, οι καμινάδες έχουν 'πατούρα'.
-
OK. Απ' ό,τι κατάλαβα είναι θέμα αισθητικής και δεν υπάρχει ουσιώδης διαφορά στην απόδοση.
Ευχαριστώ -
@meco: σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι θα το έκανες, το ειχες ξεκαθαρίσει στο πρώτο σου ποστ, και ούτε το σχόλιό μου ήταν επί προσωπικού...απλά επειδή εδώ διαβάζουν πολλοί και κάποιων ο νους δεν πάει στη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν, γι' αυτό το έγραψα.Ναι, αντιλήφθηκα αργότερα το πνεύμα σου όταν ξαναδιάβασα το post σου, αλλά δεν είχε πλέον νόημα να διορθώσω αφού είχε ήδη απαντήσει μέχρι και ο ililias. Όλα καλά...
-
καλησπερα.χθες παρελαβα την σομπα (υδραυλικη) και τα μπουρια.με μια ματια που εριξα ειδα οτι απο την σομπα ξεκιναει το μπουρι εως το ημιταφ η πανω μερια αρσενικο και απο το ταφ ως το καπελο, η πανω μερια θηλυκο.απο την σομπα θα μπει μπουρι 1 μετρο,γωνια 45 μοιρες και 1 μετρο παλι για να βγει εξω ως το ημιταφ για να συνεχισει να παει μετα ως πανω.
(το σπιτι ειναι πετροχτιστο και ο τοιχος εχει παχος 60 cm)απο εξω πιο ψιλα εχει τσιμεντο και δεν με περνει να βγω ισια,γιαυτο και η γωνια 45 μοιρες.στις ενωσεις στα μπουρια θα μπουν σφιχτηρες.τι λετε θα εχω προβλημα καπου;και ποσο πιο ψιλα πρεπει να ειναι απο την ταρατσα; -
Καλημερα σε ολους! Ψαχνω ψαχνω ψαχνω ... ξερει κανεις που μπορω να δω τις Amesti στη Θεσσαλονικη ή εστω στους γυρω νομους???Ευχαριστω!
-
Τις έχει η Starfire.
http://www.starfire.gr/contact_us.php?s ... 0dea231e62
Αν δεν βρεις άκρη, πμ. -
Ευχαριστω πολυ ililias!! Θα παω σημερα κι αν δε βρω ακρη θα σου πω!
Ξυλόσομπα