-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
:oops:
Ρώτησες εκεί που την πήρες? Δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα!
Πυρόλυση, δευτεροτριτογενής καύση, ενεργητική ενέργεια, επαγωγική αγωγιμότητα και δεν συμμαζεύεται:
Youtube Videoεδω ποιον αερα κλείνεις και γινεται αυτο που βλέπουμε?
Γιατι αναψα την δικη μου, χαλαρα μεν, αλλα κλείνοντας τους αεριδες, με οποιοδηποτε συνδιασμο δεν το εχω καταφερει παρά μονο να ηρεμησω έως 'σβησω' τη φωτια. Μηπως παίζει ρολο η θερμοκρασια του χωρου καυσης?Ναι παίζουν ρόλο οι θερμοκρασίες.
Στο δικό μου (καθαρό γκαζοζέν )τα ξύλα καίγονται με ελάχιστη φλόγα στους 400-500 βαθμούς και παράγεται αέριο που περιέχει 15-20% υδρογόνο και άλλο τόσο μονοξείδιο του άνθρακα.
Αυτό το αέριο καίγεται στον από κάτω θάλαμο στους 1000-1200 βαθμούς.
Δεν μένει σχεδόν καθόλου στάχτη και έχει μεγάλο βαθμό απόδοσης.ΥΓ
Ηλία ωραία σόμπα. -
'Στο δικό σου' εννοεις λέβητα πυρόλυσης, έ?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο δικό μου (καθαρό γκαζοζέν )τα ξύλα καίγονται με ελάχιστη φλόγα στους 400-500 βαθμούς και παράγεται αέριο που περιέχει 15-20% υδρογόνο και άλλο τόσο μονοξείδιο του άνθρακα.
Αυτό το αέριο καίγεται στον από κάτω θάλαμο στους 1000-1200 βαθμούς.
Δεν μένει σχεδόν καθόλου στάχτη και έχει μεγάλο βαθμό απόδοσης.ΥΓ
Ηλία ωραία σόμπα.μη σπαταλας το υδρογονο ρε συ! μαζεψε το και ριχτο στο αμαξι σου, αφου το φτιαχνεις που το φτιαχνεις, θα σε χαλαγε να κερδισεις 40% σε βενζινες?
νταξ, ωρες ωρες με τις σπαταλες που διαβαζω, γινομαι καπως ετσι: -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
εδω ποιον αερα κλείνεις και γινεται αυτο που βλέπουμε?
Γιατι αναψα την δικη μου, χαλαρα μεν, αλλα κλείνοντας τους αεριδες, με οποιοδηποτε συνδιασμο δεν το εχω καταφερει παρά μονο να ηρεμησω έως 'σβησω' τη φωτια. Μηπως παίζει ρολο η θερμοκρασια του χωρου καυσης?Τον αέρα της πραγματικής δευτερογενούς καύσης, ώστε να φανεί καθαρά η καύση με πυρόλυση.
Για πες...
Ξαναλεω ότι ως τώρα δεν έχω ακούσει διαφοροποίηση.
Προφανώς αν ζητήσω από κάποιον να μου φτιάξει υπερπαραγωγή θα ζητήσει κατιτις παραπάνω, αλλά το ίδιο ποσό ακούω ανεξάρτητα από το μέγεθος της εστίας.Η ακριβότερη τιμή που έχω ακούσει, είναι από συνεργείο που πριν ξεκινήσει τις εργασίες μονώνει τα πάντα κ όταν τελειώσει σκουπίζει κ σφουγγαρίζει, κ είναι 650 Ε.
Μήπως εννοείς τιμή με υλικά? Αν κ πάλι πολλά είναι (μια 'τυπική' τοποθέτηση έχει υλικά από 200 - 300 Ε).Εμένα για αντικατάσταση ανοιχτού μαντεμένιου με κασέτα (αξίας πέρυσι 1000 περίπου ευρώ και φέτος σε προσφορά στα 699€), μου ζήτησαν 2500€ όλα μαζί. Πήγα μετά σπίτι και έψαχνα στον καθρέφτη να δω που γράφει 'κορόιδο' ή 'μ@λ@κ@ς' στο κούτελό μου, αλλά ευτυχώς δεν είδα τίποτα, οπότε μάλλον ήταν φαντασία του τζακά.
Τελικά μπήκε foyer, πετροβάμβακας, εναλλάκτης, κοντρόλλερ, μοτέρ, αεραγωγοί, περσίδες, όλα μαζί τοποθετημένα στα 1400€...
-
Μη λέμε συνέχεια τα ίδια, ναι?
Αν σου ζήτησε κάποιος 1.500 Ε για την ίδια δουλειά που άλλος σου ζήτησε 400, είναι ξεκάθαρο ότι του πρώτου ... τόσα του έλλειπαν. Αλλά κ εσύ βρήκες άλλον, που σου την έκανε με την σωστή τιμή.
Η αγορά είναι εδώ κ είναι ελεύθερη, ψάχνεις κ βρίσκεις. -
Ηλία, πές μου σε παρακαλώ έναν τρόπο να βρούμε που είναι τα παλιά μπουριά του σπιτιού που έχουν στοκαριστεί ...
-
Μια τελευταία χάρη επειδή η περίπτωση μου επείγει.
Μπορείς όποιος έχει την καλοσύνη να μου στείλει links ή τηλέφωνα με μαγαζιά στην Αθήνα που βάζουν τζάκια;
Έχω δει τρια στην ευρύτερη περιοχή Παιανίας-Γέρακα και έχω δει διαφοροποιήσεις.
Άμα ντρέπεστε ή φοβάστε ότι θα σας μαλώσει κανάς mod, δέχομαι και pm.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μη λέμε συνέχεια τα ίδια, ναι?
Αν σου ζήτησε κάποιος 1.500 Ε για την ίδια δουλειά που άλλος σου ζήτησε 400, είναι ξεκάθαρο ότι του πρώτου ... τόσα του έλλειπαν. Αλλά κ εσύ βρήκες άλλον, που σου την έκανε με την σωστή τιμή.
Η αγορά είναι εδώ κ είναι ελεύθερη, ψάχνεις κ βρίσκεις.Το θέμα είναι ότι το χιλιάρικο που λέει και ο Eddie 147, είναι η συνήθης ταρίφα που ακούς για τοποθέτηση κασέτας, όπως τουλάχιστον αναφέρουν και αρκετά από τα μέλη στο energ. Άσε που άμα ακούσουν για foyer που έχει και 1-2 ώρες παραπάνω δουλειά, αρχίζουν να δυσανασχετούν, ή το γνωστό 'ά, δεν θες ενεργειακό, θες χωρίς βεντιλατέρ...'
-
Φίδια.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Ηλία, πές μου σε παρακαλώ έναν τρόπο να βρούμε που είναι τα παλιά μπουριά του σπιτιού που έχουν στοκαριστεί ...Τι εννοείς, έχουν σοβαντιστεί μπουριά σόμπας μέσα στον τοίχο?
-
Παιδες καλησπερα,
παθων και εγω με το πετρελαιο ειπα να μπω στο μαγικο κοσμο της ξυλοσομπας. Εχω μια απορια οσο αφορα τα μπουρια και ποιο συγκεκριμενα δεν ξερω τι να επιλεξω, ταυ ή περιστρεφομενο καπελο. Η δικια σας εμπειρια τι εχει δειξει; -
Ο χρήστης tsakalos77 έγραψε:
Παιδες καλησπερα,
παθων και εγω με το πετρελαιο ειπα να μπω στο μαγικο κοσμο της ξυλοσομπας. Εχω μια απορια οσο αφορα τα μπουρια και ποιο συγκεκριμενα δεν ξερω τι να επιλεξω, ταυ ή περιστρεφομενο καπελο. Η δικια σας εμπειρια τι εχει δειξει;ουτε και ουτε, καπελο αντιανεμικο με καταλληλη καμιναδα σε υψος και διατομη, κατα προτιμηση μονωμενη.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
καπελο αντιανεμικο .
τι εννοεις?
εχεις ευκολη μια φωτο???
-
Καλημέρα σε όλους άγορασα τελικά την dovre 760cb, ήθελα να σας ρωτήσω αν θα εχει πρόβλημα τραβήγματος με 4 μετρα οριζόντιο εσωτερικό μπουρί κ μισο μονωμένο απο έξω κ πάνω, ξέρω οτι έχεται γραψει σε προηγούμενα ποστ για τις οριζόντιες διαδρομές, το έχω διαβάσει όλο το θέμα απλά η θέση που θέλω να την βάλω θα ήταν ιδανική κατα την γνώμη μου για να μας ζεστένει κ τα δωμάτια κ όχι η τέλεια θέση (τέλος του διαδρόμου δλδ που είναι τα υπνοδωματια, στην αρχή του χωλ-σαλονιου, ενα μέρος του σπιτιου, το κανονικό σαλόνι θα κλειστει αναγκαστικα το καταχείμωνο εκτος κ αν ζεσταινόμαστε).
Αν την βάλω σε μια ακόμα θέση που έχω υπόψην μου (2μετρα μπουρι) φοβάμαι μήπως καιγόμαστε σε αυτό το χώρο κ δεν πηγαίνει ζέστη ευκολα στα δωμάτια μιας κ είναι μακρόστενο το σπίτι.
Επίσης θέλω να μου πείτε αν θα υπάρχει πρόβλημα που απο πάνω απο την σόμπα κ κοντά στο μπουρί υπάρχουν διακόπτες( ετσι λέγονται?) για φως κ τη θα μπορούσα να βάλω για να τους προστατέψω? (θεση πρώτη για την σόμπα).
Νοικιασμένο το σπίτι δύσκολα τα πράγματα!! Ευχαριστώ προκαταβολικά. -
4 μετρα οριζοντιο και μισο καθετο ειναι για γελια και για κλαμματα. Το αναποδο θα ηταν μετριο, ποσο μαλλον το ιδανικο που οι σομπες αυτες θελουν καθολου οριζοντιο ή ελαχιστο και 3-4 καθετα τουλαχιστον μονωμενο με τη καταλληλη διατομη.
το καπελο ειναι καπως ετσι
http://www.kotsovos.gr/assets/uploads/8 ... _thumb.jpg -
Το έγραψα λαθος συγνώμη εννοούσα 4,5 μετρα οριζοντια, τα 4 εσωτερικά κ το μισο μονωμενο εξωτερικα κ κάθετα έξω για να φυγει πάνω όσο χρειάζεται
-
ρε παιδια εχουμε ενα τζάκι στο σπιτι απο το 1985 περιπου
εχει ενα καπελο το οποιο το ονόμαζαν 'πουλί' αν θυμαμαι καλα, ενα μαυρο πράγμα σαν το blackbird το αεροπλάνο, που στρεφόταν παντα προς την κατευθυνση του αερα.Μια χαρά δουλευει. Αυτα δεν ειναι καλα για τις σόμπες?
-
Ο χρήστης letta έγραψε:
Το έγραψα λαθος συγνώμη εννοούσα 4,5 μετρα οριζοντια, τα 4 εσωτερικά κ το μισο μονωμενο εξωτερικα κ κάθετα έξω για να φυγει πάνω όσο χρειάζεταιτα ιδια...
4,5 μετρα οριζοντιο για μια συγχρονη σομπα ειναι παρα πολλα!οπως λεει και ο κατασκευαστης στο μανουαλ σελιδα 4
The chimney should meet the following conditions: ...
•
It should run as vertically as possible. Changes in direction or horizontal seg-
ments will disrupt the smoke flow and may cause soot to accumulate inside the
flue (and clog the flue!).
•
The chimney's internal dimensions must not be too large in order to prevent the
fumes from cooling off too much. For recommended chimney dimensions, see
the technical specification under cover. Larger dimensions can be used if the flue
is well insulated.
•
The flue's diameter should be the same throughout its whole length. Wider or
especially narrower segments will disrupt the smoke flow and are best avoided.
The same is true for a cover plate or exhaust hood on top of the chimney. The
exhaust hood must not narrow the chimney's outlet and should be designed in a
640CB - 760CB 5 03.27999.000
way that wind will not hinder, but promote the smoke flow.
•
...
•
The chimney should be high enough (at least four metres) and should end in a
zone that is clear of nearby buildings, trees or other obstacles. The rule of
thumb here is: 60 cm above the ridge of the roof. If the distance between the
ridge and the chimney measures more than three metres, see the dimensions
stipulated in the illustration below. Depending on the presence of nearby build-
ings or trees, the chimney should be higher.
... -
το τζαμι της σομπας γιατι θολωνει? Πως καθαριζει? Η αεροκουρτινα ή 2η γενης καυση κραταει καθαρο μονο το μισο.
Επισης αλλη απορια, καποιος ευκολος τροπος να αναψει η σομπα μιας και δεν κανει η χρηση πετρελαιοειδων κλπ υπάρχει? -
Σπίτι το οποίο φέτος θα θερμαίνεται (?) με κλιματισμό, διαθέτει ανοιχτό τζάκι το οποίο λόγο έτσι και αλλιώς χάλια κατασκευής δεν το λειτουργούμε. Πως μπορώ να το κλείσω ώστε να μην φεύγει ζεστός αέρας μέσο της καπνοδόχου; Τώρα έχω βάλει προσωρινά ένα αφρολέξ αλλά δε το βλέπω να κάνει δουλειά. Μήπως να βάλω κανένα κομμάτι πετροβάμβακα;
Που και που ανάβουμε τίποτα κεριά μέσα στο τζάκι (αν κάψω ξύλα γεμίζει κάπνα όλο το σπίτι) οπότε φοβάμαι μη πάρει και καμιά φωτιά ή λιώσει το υλικό που θα βάλω...
Ξυλόσομπα