-
Εγώ ψώνισα από ελληνικό κατάστημα της Πελοποννήσου σε τίμια τιμή, θα επανέλθω με φωτογραφικό υλικό ή αν δε δουλέψει θα τον κράξουμε όλοι μαζί.
-
Ο χρήστης αντωνιου έγραψε:
γιασασ κιαπο μενα. εχω κανα πενταμηνο που σασ παρακολουθω. εχω διαβασει περιπου ολεσ τισ ερωτησεισ απαντησεισ απορειεσ. Μπηκα στην πριζα και πηρα μια πριτι 15+5 με φουρνο για 50 τμ σπιτι χωρισ μονωση. Εκανα εγκατασταση σωματων (την εβγαζα με τζακι και τη γηναικα αλλα τωρα περιμενουμε κιαλλο μελοσ) 4 σωματα χαλκοσωληνεσ κλειστο δοχειο 18 λιτρων, μια βαλβιδα 1,5 μπαρ. Ολη τη δουλεια την εκανα με τον μπατσανακη μου η δουλεια του ειναι συντηρισεισ καυστηρεσ λεβητεσ και εγκαταστασεισ χρονια τωρα. Την αναψαμε δουλεψε και ζεστανε αλλα θα την δω με τα κρυα. Η απορεια μου και η αγωνια μου ειναι η ασφαλεια τησ μην κανει κανα μπαμ γιατι ακουσα πολλα θελω τη βοηθεια οσων γνωριζουν ευχαριστω -
Τι βοήθεια χρειάζεσαι?
Μην την ζορίζεις πολύ (για 50 μ2 δεν χρειάζεται, άλλωστε) κ όλα θα πάνε καλά, αρκεί να έχεις ανοιχτό δοχείο διαστολής κ να έχουν γίνει σωστά οι υδραυλικές συνδέσεις.Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
... αν δε δουλέψει θα τον κράξουμε όλοι μαζί.Τον κατασκευαστή, ναι?
-
Τον έμπορα που μου την πούλησε για καλή.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Εγώ ψώνισα από ελληνικό κατάστημα της Πελοποννήσου σε τίμια τιμή, θα επανέλθω με φωτογραφικό υλικό ή αν δε δουλέψει θα τον κράξουμε όλοι μαζί.ποια ψωνισες????
-
Ο χρήστης αντωνιου έγραψε:
γιασασ κιαπο μενα. εχω κανα πενταμηνο που σασ παρακολουθω. εχω διαβασει περιπου ολεσ τισ ερωτησεισ απαντησεισ απορειεσ. Μπηκα στην πριζα και πηρα μια πριτι 15+5 με φουρνο για 50 τμ σπιτι χωρισ μονωση. Εκανα εγκατασταση σωματων (την εβγαζα με τζακι και τη γηναικα αλλα τωρα περιμενουμε κιαλλο μελοσ) 4 σωματα χαλκοσωληνεσ κλειστο δοχειο 18 λιτρων, μια βαλβιδα 1,5 μπαρ. Ολη τη δουλεια την εκανα με τον μπατσανακη μου η δουλεια του ειναι συντηρισεισ καυστηρεσ λεβητεσ και εγκαταστασεισ χρονια τωρα. Την αναψαμε δουλεψε και ζεστανε αλλα θα την δω με τα κρυα. Η απορεια μου και η αγωνια μου ειναι η ασφαλεια τησ μην κανει κανα μπαμ γιατι ακουσα πολλα θελω τη βοηθεια οσων γνωριζουν ευχαριστωΟι χαλκοσωλήνες θα σου σκουριάσουν/καταστρέψουν σε λίγα χρόνια όλα τα χαλύβδινα σώματα και την σόμπα.
Βάλε τουλάχιστον μαγνήσιο.Χαλκός + Σίδερο = ΜΠΑΤΑΡΙΑ 0,85 volt και το ρεύμα βγαίνει από την καταστροφή του σιδήρου.
βλέπε: http://en.wikipedia.org/wiki/Galvanic_corrosionFYI
Όλες οι prity έχουν ΜΑΧ πίεση 1 bar οπότε με 1,5 bar βαλβίδα ξεπερνάς το όριο ασφαλείας του κατασκευαστή.Ο δικός μου ο λέβητας έχει εγκατεστημένη βαλβίδα θερμοκρασίας που αφήνει να περνάει νερό της ύδρευσης αν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 97 βαθμούς.
Αν την αγοράσεις ξεχωριστά, η βαλβίδα μόνο κάνει 100 ευρώ.
Αν δεν βάλεις τέτοια βαλβίδα να βάλεις UPS στον κυκλοφορητή. -
Ο χρήστης mimisgioulekas έγραψε:
Εγώ ψώνισα από ελληνικό κατάστημα της Πελοποννήσου σε τίμια τιμή, θα επανέλθω με φωτογραφικό υλικό ή αν δε δουλέψει θα τον κράξουμε όλοι μαζί.
ποια ψωνισες????
http://www.lanordica-extraflame.com/en/ ... 16-9_p8906
-
ευχαριστω πριν απολλα για την ανταποκριση. δεν τα παω καλα με την τεχνολογια γιαυτο και αργησα να γραφτω στο φορουμ. Φιλε Ηλια αν ακαταλαβα καλα εχω κλειστο δοχειο 18 λιτρων. Φιλε leonp τι ενοεισ μαγνησιο και η βαλβιδα που μου λεσ λεγετε θερμηκη βαλβιδα ασφαλειασ ?
-
Μαγνήσιο - ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
Έχει ένα ανταλλακτικό που φθείρεται (αντί να φθαρεί ο σίδηρος της εγκατάστασης) και το αλλάζεις κάθε 2 χρόνια ή όποτε φθαρεί.
Ναι, θερμική βαλβίδα ασφαλείας λέγεται αλλά έχει διάφορους τύπους.
(αυτή που περιέγραψα παραπάνω δεν μπαίνει στον δικό σου λέβητα - θα βάλεις διαφορετική) -
ποια ψωνισες????
Χλίδα βλέπω. Προορίζεται για καταστάσεις μπροστά στο τζάκι;
Ο δικός μου λέβητας δεν προορίζεται (δυστυχώς) για τέτοιες καταστάσεις αλλά με αποζημιώνει με 90,6% απόδοση έναντι του 78,8% του τζακιού.
-
leonp τωρα που το ειδα καταλαβα εχει μπει μαγνησιο. πρεπει να ψαχτω για τη βαλβιδα. για το κλειστο δοχειο διαστολησ 18 λιτρων που εβαλα εχεισ να πεισ κατι?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ποια ψωνισες????
Χλίδα βλέπω. Προορίζεται για καταστάσεις μπροστά στο τζάκι;
Ο δικός μου λέβητας δεν προορίζεται (δυστυχώς) για τέτοιες καταστάσεις αλλά με αποζημιώνει με 90,6% απόδοση έναντι του 78,8% του τζακιού.
Είχαμε βρει πολύ πιο χλιδάτες και με πιο σέξυ όνομα, αλλά τελικά κατέληξα σε κάτι πιο τίμιο.
-
Με'γειά Infinity
-
Συγνώμη γιατί έχω μπερδευτεί με τα νεα κόλπα.
Αυτό το τίμιο που πήρε ο Infinity είναι σόμπα ή τζάκι;Infinity πόσο τίμια;
-
Thanks Dodger!
Eddie για σόμπα μου το πούλησαν!
-
Πολύ υπερπαραγωγή για σόμπα πάντως...
Και πόσο τίμια ήταν η σόμπα αυτή;
εδιτ:
από το φόρουμ του ΑστέρηΜία άλλη εταιρία από την Αθήνα μου ζήτησε 1000 ευρώ μόνο για την εγκατάσταση...
Αυτό είναι φοβερό πιασοκώλιασμα;
ΥΓ: Έχει καταντήσει μάστιγα το θέμα forum.
Θες να πάρεις αμάξι; Διάβασε 3-4 forum.
Θες να πάρεις τζάκι; Διάβασε 3-4 forum.Θες να πιείς ένα γαμωκαφέ; Διάβασε 7-8 forum.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
ποια ψωνισες????
εχει και ενσωματομενα μεγαφωνα?
-
Ηλια πανε στα ξυλα οι ψυλοι , οπως λεει και η γυναικα μου (κορη ξυλοκοπων)
ξυλα , εκει που μας την επεσαν , ηταν ακακια και φτελια.
γενικα εχω , ελια πουρναρι, φτελια , ακακια .και ισως κοψω και κατι ξερες λευκες.μια διευκρινηση.
οταν αναβουμε την ξυλοσομπα , πρεπει να ειναι τερμα ανοιχτα και το πρωτευων και το δευτερευων?
για να συντηρηθει η καυση πρεπει να ειναι τερμα κλειστα το πρωτευων και τερμα ανοιχτα το δευτερευων?
ετσι και αλλιως μετα απο λιγο το πρωτευων θα εχει βουλωσει (η σχαρα απο οπου ερχεται ο αερας απο κατω) απο καρβουνα και σταχτες , οποτε παιζουμε με το δευτερευων? για να βρουμε μια οικονομικη καυση?
τα λεω σωστα? -
Ολόσωστα, εκτός από το σημείο όπου κλείνεις τον αέρα της πρωτογενούς καύσης. Κανονικά, αυτός δεν πρέπει να κλείνει ποτέ - τουλάχιστον όχι τελείως
Δεν ήξερα ότι οι ψύλλοι πάνε κ στα ξύλα, αλήθεια! Νόμιζα ότι τρέφονται μόνον με αίμα.
Δεν τα ψεκάζεις με κάτι? Μην τους βάλεις μέσα στο σπίτι! -
Καλημέρα ,
Τον τελευταίο διάστημα έχω προβληματιστεί πάρα πολύ . Πήγα στην έκθεση να δω και να συγκρίνω ποϊότητες απο διάφορες σόμπες.Είχε κυρίως ελληνικές,βουλγάρικες,ιταλικές. Έπειτα είδα τις Dovre όπου μου άρεσαν πολύ μέχρι που είδα και τις Brunner,Iron Dog όπου δεν αναφέρει κανένας και πουθενά για αυτές,,εννοώ εντυπώσεις,απόδοση κλπ.
Μένω σε μια τριοροφη μεζονέτα(40τμ ο όροφος),όπου στο υπόγειο έχει ανοιχτο,παλιό,τζάκι. Το υπόγειο είναι χώρος που δεν θα πολυ χρησιμοποιούμε.Το μεσαίο ειναι σαλονοκουζίνα. Εκεί θέλω να βάλω την σόμπα ,συνδέοντας την στην καμινάδα του τζακιού με Τ. Θέλω να αγοράσω κάτι καλό και συγκριτικά απο αυτές που είδα η Iron Dog ήταν η πιο καλή, Έχει κανεις άποψη για αυτές? ο χώρος που θέλώ να ζεστάνω ειναι 40τμ (μεσαίος όροφος) + 40τμ (επάνω όροφος).. Σκέφτομαι και μια λύση με ανεμιστηράκι στις σκάλες ,ώστε να ωθεί πιο μεγάλη ποσότητα αέρα επάνω(αν και μπορεί να είναι και βλακεία αυτό, ενα τεστ λογικά θα δείξει ,καθώς δεν θα κοστίζει και πολύ)
Μακάρι κάποιος απο εσάς να γνωρίζει για αυτές τις σόμπες και να μου πει την γνώμη του.
Ξυλόσομπα