-
Οταν εχει φλογα εχω παρατητησει οτι στο να καπνισει με ανοιχτη πόρτα ή όχι, η πιαθνοτητες ειναι ελαχιστες. Ισως τοπυ 'τραβηγματος' που κανει εκεινη τη στιγμη. Αν το ξυλο δεν εχει 'αρπαξει' ακόμη ή είναι κλειστό το κλειδι για τον αερα, τοτε το να καπνισει το 'χουμε σίγουραντζα!
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά, σε προηγούμενα post (1-2 σελίδες πίσω) συζητούσα για το πως θα μπορούσα να κλείσω τον 2ο όροφο του σπιτιού για να 'εγκλωβίσω ' την ζέστη στον 1ο όροφο. Τελικά το έκανα και είδα αξιόλογη διαφορά. Πλέον η σόμπα
ζεσταίνει ικανοποιητικά τον χώρο μου, χωρίς να χρειάζεται να την φορτώνω συνέχεια με ξύλα. Παρατηρώ όμως ότι μου καπνίζει όταν ανοίγω την πόρτα. Για να ακριβολογώ, όταν την ανοίγω λίγο δεν έχω πρόβλημα. όταν την ανοίγω περισσότερο τότε καπνίζει. το μπουρί το έχω τραβήξει μέχρι πάνω από τη σκεπή (συνολικά περίπου 5 μέτρα μήκος καθ'ύψος) αλλά δεν το έχω πάει μέχρι το ύψος της κορυφής της σκεπής. Ποιές είναι οι πιθανές αιτίες που μπορεί να καπνίζει στο άνοιγμα της πόρτας;Από εδώ: (εκεί που λέει 'Excessive fireplace opening size')
...Έστω ότι η καμινάδα σου εξάγει από τη σόμπα 1 κυβικό μέτρο αέρα την ώρα. Με κλειστή την πόρτα, μπαίνει στη σόμπα,1 κυβικό μέτρο την ώρα. Όσο χρειάζεται δηλαδή.
Αν ανοίξεις την πόρτα, μπαίνουν 2 κυβικά μέτρα αέρα, αλλά η καμινάδα μπορεί να εξάγει μόνο το 1. Το άλλο 1 κυβικό μέτρο αέρα, επιστρέφει στο χώρο σου από την πόρτα, φέρνοντας και καπνό...αυτό που περιγράφεις μου ακούγεται σωστό και λογικό. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι σόμπες δεν θα καπνίζανε στο άνοιγμα της πόρτας ; ('μπουκάρει' υπερβολικός αέρας και απότομα οπότε δεν μπορεί να αναρροφηθεί από το μπουρί, από ότι κατάλαβα)
-
Ο χρήστης pannarab έγραψε:
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά, σε προηγούμενα post (1-2 σελίδες πίσω) συζητούσα για το πως θα μπορούσα να κλείσω τον 2ο όροφο του σπιτιού για να 'εγκλωβίσω ' την ζέστη στον 1ο όροφο. Τελικά το έκανα και είδα αξιόλογη διαφορά. Πλέον η σόμπα
ζεσταίνει ικανοποιητικά τον χώρο μου, χωρίς να χρειάζεται να την φορτώνω συνέχεια με ξύλα. Παρατηρώ όμως ότι μου καπνίζει όταν ανοίγω την πόρτα. Για να ακριβολογώ, όταν την ανοίγω λίγο δεν έχω πρόβλημα. όταν την ανοίγω περισσότερο τότε καπνίζει. το μπουρί το έχω τραβήξει μέχρι πάνω από τη σκεπή (συνολικά περίπου 5 μέτρα μήκος καθ'ύψος) αλλά δεν το έχω πάει μέχρι το ύψος της κορυφής της σκεπής. Ποιές είναι οι πιθανές αιτίες που μπορεί να καπνίζει στο άνοιγμα της πόρτας;Από εδώ: (εκεί που λέει 'Excessive fireplace opening size')
...Έστω ότι η καμινάδα σου εξάγει από τη σόμπα 1 κυβικό μέτρο αέρα την ώρα. Με κλειστή την πόρτα, μπαίνει στη σόμπα,1 κυβικό μέτρο την ώρα. Όσο χρειάζεται δηλαδή.
Αν ανοίξεις την πόρτα, μπαίνουν 2 κυβικά μέτρα αέρα, αλλά η καμινάδα μπορεί να εξάγει μόνο το 1. Το άλλο 1 κυβικό μέτρο αέρα, επιστρέφει στο χώρο σου από την πόρτα, φέρνοντας και καπνό...αυτό που περιγράφεις μου ακούγεται σωστό και λογικό. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι σόμπες δεν θα καπνίζανε στο άνοιγμα της πόρτας ; ('μπουκάρει' υπερβολικός αέρας και απότομα οπότε δεν μπορεί να αναρροφηθεί από το μπουρί, από ότι κατάλαβα)
Ναι.
Εκτός αν έχουνε καμινάδα με πολύ καλό 'τράβηγμα'.
Αν το γκουγκλάρεις, θα βρεις πολλά στοιχεία σχετικά. -
Σήμερα ειχε δουλειά!
πρώτα επρεπε να βγει μια σεβαστή ποσότητα εκτός αποθήκης:
(εδω η αποθήκη αδεια με ξυλα στην αρχικη τους κατάσταση που θα κοπουν στο μελλον, λευκα που μας τις έριξε πριν 5 χρονια ο αέρας σε μια κακοκαιρία κ αρα σουπερ στεγνά + οχι οτι καλύτερο για σομπα)
μετα ακολούθησε το κατάλληλο σκίσιμο στο χέρι:
κ τίλος η καύση τους:
(με μια φουσκάλα σε καθε χερι μιας κ δεν ειμαι συνηθισμένος σε τετοια δουλειά )
-
ρε συ η σομπα ειναι ποιο μεγάλη απο σενα!!!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...δεν το έχω πάει μέχρι το ύψος της κορυφής της σκεπής...
Κανονικά κανονικά, πρέπει να το πας.
Aυτό μου είχε πει (κι έκανε) κι ο δικός μου τζακάς....Σήκωσε ίσως κι 1 μέτρο την καμινάδα πάνω απο τον 'καβαλάρη' της στέγης...Αυτό μου είπε είναι το ιδανικό για να φεύγει τελείως ο καπνός και κυρίως σε περίπτωση ανέμων, να μην υπάρχει η πιθανότητα να γυρίσει μέσα ο καπνός. Μου είχε πει επίσης, πως καλά είναι οι καμινάδες να απέχουν όσο γίνεται περισσότερο απο διπλανά ψηλότερα κτίσματα.
Στο θέμα της θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι, με 21,5-22 βαθμούς είμαι άνετα (η γυναικα με 25, κλασικά, αλλα δεν της γίνεται το χατίρι.... ). Οταν ανάβω το τζάκι και αναγκαστικά ανεβαίνει 23-24+, αρχίζω και βγάζω ρούχα....Εννοείται πως πριν αναψω τζάκι, εχω κατεβάσει το θερμοστάτη, να πέσει η θερμοκρασία στους 20-21, αλλα δύσκολα το καταφέρνω, ακόμη κι αν αυτότο κάνω στις 3 το μεσημέρι, με σκοπό ν΄αναψω το τζάκι στις 7 το απόγευμα...
-
Ο χρήστης [color=#FF0000 έγραψε:
kyr80[/color:3hsh2e94]':3hsh2e94]Σήμερα αγόρασα ελιά, προς 100€ τον τόνο.
Ερώτηση κρίσεως. Σπίτι έχω πλέον 23-24 βαθμούς. Μήπως είναι υπερβολικό; Ποια θεωρείται μια μέση τιμή θερμοκρασίας για χειμώνα;μπορεις να μου στειλεις pm απο που αγορασες τα ξυλα? ψαχνω να παρω καμια 10αρια τονους σε καλη τιμη. ευχαριστω
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Στο θέμα της θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι, με 21,5-22 βαθμούς είμαι άνετα (η γυναικα με 25, κλασικά, αλλα δεν της γίνεται το χατίρι.... ). Οταν ανάβω το τζάκι και αναγκαστικά ανεβαίνει 23-24+, αρχίζω και βγάζω ρούχα....Έχει άλλο σκοπό ρεεεεεεεεεεεεεεεε
-
Χλωμό ρε Dodger, εκείνη δε βγάζει τίποτα.....
-
Φόρτωσε κι άλλο ξύλο
-
-
2012 και ακομη περιμενουμε καποιο ιντερνετικο καταστημα να ανοιξει...
Παντως το θεμα εχει 'πεσει' και η βασικη συζητηση εχει θεματολογια 'συντηρησης'. Αντε βαλτε κανα ξύλο....
-
Το έχει αναλάβει μέλος της ΣΔ4ΤΦ κ επιδεικνύει χαρακτηριστική συμπεριφορά Ελ ΔΥ...
-
Τελικά μετά από πολλά βάσανα πήρα την Thorma AKS 50 με φούρνο, χωρίς να την έχω δει, μέσω Ιντερνετ. Την παρέλαβα χτες και διαπιστώνω ότι ο χώρος καύσης είναι πάρα πολύ μικρός: πλάτος 35, βάθος 25, ύψος 25. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να την ταϊζω συνέχεια προφανώς. έτσι δεν είναι; Τα κούτσουρα πρέπει να είναι μικροκομμένα και πάνω από δυο δεν χωράνε εκεί μέσα. Έχει κανείς άποψη; Ο ενιαίος χώρος είναι γύρω στα 60 τμ, σε σπίτι παλιό, μονοκατοικία με απώλειες, θα τον καλύπτει; Ρωτάω γιατί μέχρι που σκέφτομαι να την πουλήσω πριν την ανάψω..
-
60 m2 θα σου τα καλύπτει. Τα ξύλα στις μικρές σόμπες θα πρέπει να είναι έτσι κ αλλιώς κομμένα μικρά.
Έχω πει πολλές φορές την γνώμη μου, μια ακόμα δεν πειράζει, ελπίζω: Οι φτηνές σόμπες με φούρνο δεν ζεσταίνουν καλά, ούτε ψήνουν καλά. Είναι ένας συμβιβασμός. Αλλά, από την άλλη, και ζεσταίνουν, και ψήνουν. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτέ μια τέτοια. Θα προτιμούσα να δώσω τα χρήματα για μια καλή ξυλόσομπα χωρίς φούρνο.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έχω πει πολλές φορές την γνώμη μου, μια ακόμα δεν πειράζει, ελπίζω: Οι φτηνές σόμπες με φούρνο δεν ζεσταίνουν καλά, ούτε ψήνουν καλά. Είναι ένας συμβιβασμός. Αλλά, από την άλλη, και ζεσταίνουν, και ψήνουν. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτέ μια τέτοια. Θα προτιμούσα να δώσω τα χρήματα για μια καλή ξυλόσομπα χωρίς φούρνο.
+1
Συγκρινοντας την 'δικια μου' φουρνοσομπα με την αμιγως σομπα της σπιτονοικοκυράς μου η ζεστη που αποδιδουν εχει πολυ μεγαλη διαφορα.
Και οι δυο ειναι κατασκευασμενες αρκετα χρονια πριν απο τοπικους βιοτεχνες .Η σομπα της σπιτονοικοκυράς μου ζεσταινει πολλες κλιμακες περισσοτερο απο την δικια μου.Επισης δεν χρειαζεται τάισμα συνεχεια με ψιλα ξυλα οπως η δικια μου ,βαζεις δυο κοτσουρα το βραδυ και το πρωι εχει ακομα αρκετη θρακα για να αναψει το νεο κουτσουρο που θα ριξεις. -
Μια ερώτηση γιατί αύριο θα πάρω μπουριά: εδώ στην επαρχία βρήκα για εσωτερικό χώρο (έξω θα βάλω inox) μόνο γαλβανιζέ και εμαγέ.τι προτείνετε;
-
Inox.
-
CHANIOT φιλε μου καλοριζικη μην απογοητευεσαι πριν καν την βαλεις .
επειδη ηταν η πρωτη μου επιλογη ,(και ολων των φτωχων που δεν θα ηθελαν να πεσουν σε βουλγαρικες λυσεις) οταν ξεκινησα αυτο το θεμα (ακομα δεν εχω αγορασει) θα ηθελα και φανταζομαι και αρκετα αλλα μελη μια ψυχραιμη αναφορα
γυρω απο αυτη την σομπα. φανταζομαι θα την εχεις συνδεση μεχρι τωρα και θα την εχεις αναψει.φανταζομαι θα το ηξερες οτι ολες γενικα οι σομπες παιρνουν αρκετα μικροτερα ξυλα απο τα τζακια και οχι μονο αυτη.
η δικη μου ενσταση ειναι οτι απ οτι διαβασα στο μανιουαλ , οταν δεν εχεις φαγητο στο φουρνο η πορτα πρεπει να ειναι ανοιχτη. καθως εχω τρια πιτσιρικια που τρεχουν συνεχως στο σπιτι.
επισης σε καποιον που ειχα παρει τηλ για τιμη οταν του ειπα πως θα βγαινει το μπουρι μου ειπε οτι δεν μου την πουλαει
επειδη δεν πρεπει να εχει σχεδον καθολου οριζοντιο σωληνα αλλιως θα καπνιζει.
α φτιαξτε και κανα φαγητο και πες μας πως πηγε . ο μονος που εχει γραψει για τον φουρνο της σομπας τουκαι μαλιστα με τα καλυτερα λογια ειναι o kyr80 αλλα αυτουνου η σομπα ειναι αλλης κατηγοριας που δεν την φτανουμε .
Ηλια (ililias) πλησιαζουν εκπτωσεις ηδη η ζητηση θα εχει πεσει (οσοι ηταν να παρουν πηραν) να περιμενουμε μια πτωση τιμων?
ας πουμε 20%και καλη χρονια σε ολους . προπαντων με υγεια παιδια
-
Έτσι κ αλλιώς, μεγαλύτερη έκπτωση κάνω.
Ξυλόσομπα