-
O Ωνασης πέθανε
Βρες άλλο κροίσο να αναφέρεις. -
Μωρέ αυτός πέθανε, αλλά η δουλειά που έστησε δεν σταμάτησε λεπτό να βγάζει χρήμα.
Το απόλυτο respect... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
απ ό,τι μου είπε είχε μπόλικα μερεμέτια η καμινάδα, + εξειδικευμένο συνεργείο στην ολλανδία + ειδικό υλικό στα μπουριά.
Κι εμένα πολλά μου φάνηκαν, αλλά τα εργατικά εδώ είναι θάνατοςΕνώ για τους Ελ εδώ μέσα τα 600 - 800 Ε που ζητάει ένα εξειδικευμένο συνεργείο για να σου τοποθετήσει ολόκληρο τζάκι είναι πάρα πολλά, ούτε ο Ωνάσης δεν βγάζει τόσα.
το μπουρί πάντως ηλία φαίνεται πολύ μερακλαντάν, διπλού τοιχώματος με μόνωση κλπ κλπ.
Τώρα δεν ξέρω τί νόημα είχε βέβαια -
Σιγα το ώα, εδβ βαλαμε κ εμεις διπλό μονωμένο μπουρι στο χωριο στο πουθενά (λογο αποφυγης υδρομοιησεων κ καλύτερου τραβήγματος του καπνου ειναι, τα εχει εξηγήσει ολα ilias εδω)!
Ακομα φτιάξαμε χειροποίητη σιδερενια βαση που κρατάει την καμηναδα k αν θέλουμε να την καθαρίσουμε με 2 μπουλόνια κατεβαίνει ολη εξ. καμινάδα σε 10 λεπτα (θελει 2 ατομα) η εναλλακτικά βάζουμε απο πανω ενα σαν σκαντζόχοιρο (πως λέγεται) κ μαζεύουμε τα υπολείμματα με ειδικη σκούπα που εχουμε για την στάχτη απο την ειδικη θήρα που υπάρχει στη γωνία εδω:
δε φαίνεται στη φωτο αλλα με 2 βιδες ανοίγει ακριβώς στη γωνία!
-
Μόνοι σας τα κάνατε? Δεν ντρέπεστε? Γιατί δεν δώσατε 600-800€ σε ειδικό συνεργείο να σας τα τοποθετήσει? Τώρα πως θα βγάλει 5000€ το μήνα ο μάστορας, ε? Θα βγάλει μόνο 4200 και θα πεινάσουν τα παιδάκια του , άντε να χαθείτε ελλεινοί Ελ με την ματζιριά σας...
-
-
Ο ειδικος του φορουμ πάντως δεν ειχε πει οτι καναμε κάποιο κραυγαλέο λάθος, τη γωνια θα άλλαζε απο 90-90 μοίρες σε ποιο ανοιχτες κατι που δεν καναμε ομως γιατι θα έπεφτε σε ηλ. καλωδια κ τα αποφύγαμε προφανώς!
Το εχω ξαναβάλει αλλα εδω η βάση που μας βγηκε σχεδόν τσάμπα στο τοπικό σιδερά:
το λύσιμο της ειναι πανεύκολο!!
-
το θέμα είναι ότι εδώ λόγω των ασφαλιστικών αν δεν έχεις κάνει τις εργασίες με πιστοποιημένο συνεργείο και γίνει η στραβή την πούτσισες.
Ο φίλος μου είναι καβλωμένος DIY και το είχε άνετα, αλλά ό,τι έχει σχέσει με δαύτα δεν έβαλε χέρι
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Ο ειδικος του φορουμ πάντως δεν ειχε πει οτι καναμε κάποιο κραυγαλέο λάθος, τη γωνια θα άλλαζε απο 90-90 μοίρες σε ποιο ανοιχτες κατι που δεν καναμε ομως γιατι θα έπεφτε σε ηλ. καλωδια κ τα αποφύγαμε προφανώς!Το εχω ξαναβάλει αλλα εδω η βάση που μας βγηκε σχεδόν τσάμπα στο τοπικό σιδερά:
το λύσιμο της ειναι πανεύκολο!!
Ειπα καπου το αντιθετο... Πολυ ευκολα παρεξηγεισαι. Οχι τπτ αλλο αλλα δεν απαντουσα σε εσενα
Sent from my MB525 using Sarko power
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Μόνοι σας τα κάνατε? Δεν ντρέπεστε? Γιατί δεν δώσατε 600-800€ σε ειδικό συνεργείο να σας τα τοποθετήσει? Τώρα πως θα βγάλει 5000€ το μήνα ο μάστορας, ε? Θα βγάλει μόνο 4200 και θα πεινάσουν τα παιδάκια του , άντε να χαθείτε ελλεινοί Ελ με την ματζιριά σας...Αστέρη, θα σου το πω κ ελπίζω να μην παρεξηγηθείς πολύ: Ο πετροβάμβακας που έβαλες στο τζάκι σου είναι φτηνός αλλά κακής ποιότητας. Ρίχνε του καμιά ματιά κάθε χρόνο, αν είναι κοντά στα τοιχώματα του τζακιού ή την καμινάδα θα φθαρεί το αλουμίνιο κ μέχρι να βρωμισει ο πετροβάμβακας κ να το καταλάβεις κινδυνεύεις να τον αναπνέεις.
Συγνώμη που θα σου το πω, ένα εξειδικευμένο συνεργείο ξέρει τι υλικά χρησιμοποιεί, που και γιατί. Είναι γνώση που είναι ακριβή, κ γι' αυτό πρέπει να πληρωθεί. Την πατήσαμε κ εμείς τον πρώτο χρόνο, επιστρέψαμε σε τζάκια, ξηλώσαμε, αλλάξαμε υλικά κ ξανακλείσαμε. Το λένε και 'υπευθυνότητα' κ όλοι οι πελάτες μας κοίταζαν με απορία...
GeorgT, σου είπα κ ότι το καπέλο που έβαλες κάποια στιγμή θα κολλήσει κ θα το αλλάξεις*?
*(όταν έρθει εκείνη η ώρα, βάλε σταθερό)
-
Δεν ξέρω τι έχουν πάθει ΟΛΟΙ και βάζουν αυτά τα λάθος καπέλα.
ΟΛΑ τα τζάκια/σόμπες (ενεργειακά ή ανοιχτά) που βλέπω έχουν βάλει αυτή τη τάπα στη καπνοδόχο. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν ξέρω τι έχουν πάθει ΟΛΟΙ και βάζουν αυτά τα λάθος καπέλα.
ΟΛΑ τα τζάκια/σόμπες (ενεργειακά ή ανοιχτά) που βλέπω έχουν βάλει αυτή τη τάπα στη καπνοδόχο.Oλοι οι ασχετοι τετοια βαζουν κ σε πληροφορω οτι το 99,9% ειναι ασχετοι .Οταν μαλιστα το ειχα γραψει για πρωτη φορα σε αυτο εδω το φορουμ με εκραξαν .
Φοβαμαι οτι το εξωτερικο μπουρι εχει αλλη διατομη -
Στα ανοιχτά το βάζουν γιατί (υποτίθεται ότι) τραβάει τον καπνό, για να μην καπνίζουν. Στα ενεργειακά, από κεκτημένη ταχύτητα.
Τεσπα, κάποια στιγμή αυτά κολλάνε, ντουμανιάζουν τα σπίτια κ την άλλη μέρα τ' αλλάζουν. Βάρδα μη σου κολλήσει Σάββατο βράδυ ή ... την νύχτα της γιορτής (πχ στο ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, όταν αρχίσουν να έρχονται οι καλεσμένοι).
-
Στα ανοιχτά το βάζουν γιατί (υποτίθεται ότι) τραβάει τον καπνό, για να μην καπνίζουν. Στα ενεργειακά, από κεκτημένη ταχύτητα.Τεσπα, κάποια στιγμή αυτά κολλάνε, ντουμανιάζουν τα σπίτια κ την άλλη μέρα τ' αλλάζουν. Βάρδα μη σου κολλήσει Σάββατο βράδυ ή ... την νύχτα της γιορτής (πχ στο ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, όταν αρχίσουν να έρχονται οι καλεσμένοι).
ΗΛΙΑ δεν το βαζουν για να τραβαει το καπνο ,το εχω γραψει 10 φορες .Αν το τζακι ειναι κακοστημενο δεν το σωζει τιποτα .
Ειναι λαθος , μειωνει την αποδοση κ αυξανει την καταναλωση -
Εγώ λέω ότι γι' αυτό το βάζουν, επίσης λέω ότι αυτό δεν το κάνει (εξ ου κ το 'υποτίθεται οτι').
Αν δεν το βάζουν γι' αυτό, γιατί το βάζουν?
-
Παραγουν ρευμα οταν γυρναει κ το πουλανε στη ΔΕΗ. Τζακογεννητρια.
-
Εγώ λέω ότι γι' αυτό το βάζουν, επίσης λέω ότι αυτό δεν το κάνει (εξ ου κ το 'υποτίθεται οτι').Αν δεν το βάζουν γι' αυτό, γιατί το βάζουν?
Το ασχετοι δεν σου αρκει δΑΧΤΥΛΙΔΙΑ βαζουμε κ αυτα θελουν ρυθμισμα οχι οσα εχουμε αλλα οσα πρεπει κ ο αριθμος τους αλλαζει αναλογα με το υψος της καμιναδας κ τον τυπο του τζακιου ,τ πως γινεται η ρυθμιση αν δεν το γνωριζεις ευχαριστως να σου πω
-
Μόνοι σας τα κάνατε? Δεν ντρέπεστε? Γιατί δεν δώσατε 600-800€ σε ειδικό συνεργείο να σας τα τοποθετήσει? Τώρα πως θα βγάλει 5000€ το μήνα ο μάστορας, ε? Θα βγάλει μόνο 4200 και θα πεινάσουν τα παιδάκια του , άντε να χαθείτε ελλεινοί Ελ με την ματζιριά σας...
Αστέρη, θα σου το πω κ ελπίζω να μην παρεξηγηθείς πολύ: Ο πετροβάμβακας που έβαλες στο τζάκι σου είναι φτηνός αλλά κακής ποιότητας. Ρίχνε του καμιά ματιά κάθε χρόνο, αν είναι κοντά στα τοιχώματα του τζακιού ή την καμινάδα θα φθαρεί το αλουμίνιο κ μέχρι να βρωμισει ο πετροβάμβακας κ να το καταλάβεις κινδυνεύεις να τον αναπνέεις.
Συγνώμη που θα σου το πω, ένα εξειδικευμένο συνεργείο ξέρει τι υλικά χρησιμοποιεί, που και γιατί. Είναι γνώση που είναι ακριβή, κ γι' αυτό πρέπει να πληρωθεί. Την πατήσαμε κ εμείς τον πρώτο χρόνο, επιστρέψαμε σε τζάκια, ξηλώσαμε, αλλάξαμε υλικά κ ξανακλείσαμε. Το λένε και 'υπευθυνότητα' κ όλοι οι πελάτες μας κοίταζαν με απορία...
GeorgT, σου είπα κ ότι το καπέλο που έβαλες κάποια στιγμή θα κολλήσει κ θα το αλλάξεις*?
*(όταν έρθει εκείνη η ώρα, βάλε σταθερό)
Ηλία αν εννοείς ότι αλλάξατε τον κακό πετροβάμβακα (σε τζάκια που 'χατε τοποθετήσει παλιότερα) με καλό, χωρίς να χρεώσετε ΤΙΠΟΤΑ, τότε είσαστε άξιοι συγχαρητηρίων! ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΙΑΔΑ, μόνο στας αμέρικας (ούτε καν στη Γερμανία!).
Όχι με απορία έπρεπε να σας κοιτάνε, αλλά σαν εξωγήινους! -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εγώ λέω ότι γι' αυτό το βάζουν, επίσης λέω ότι αυτό δεν το κάνει (εξ ου κ το 'υποτίθεται οτι').
Αν δεν το βάζουν γι' αυτό, γιατί το βάζουν?
Το ασχετοι δεν σου αρκει δΑΧΤΥΛΙΔΙΑ βαζουμε κ αυτα θελουν ρυθμισμα οχι οσα εχουμε αλλα οσα πρεπει κ ο αριθμος τους αλλαζει αναλογα με το υψος της καμιναδας κ τον τυπο του τζακιου ,τ πως γινεται η ρυθμιση αν δεν το γνωριζεις ευχαριστως να σου πω
Για πες! για πες!
Μιλας για τα τσιμεντενια δαχτυλιδια ή κατι άλλο? -
Λογικο ειναι αν το παρατησεις να κολλησει, πριν το βαλουμε το έλυσα για να το εχω υποψιν!
Απλα οταν το βγαλεις να καθαρησεις τη καμιναδα θελει οπως κ δοιποτε να ξαναβαλεις γρασσο σε ενα εσωτερικο δαχτυλιδη!
Παντως σε αυτο για το πετροβαμβακα θα διαφωνησω, εχοντας μελετησει ολο το κενακ μπορω να πω οτι φθινο δεν ειναι ισον κακο! Απλα καποιος πρεπει να δει τις προδιαγραφες του πρωτα (αντοχη συντ λ κλπ)
Tapawhat
Ξυλόσομπα